Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.7.2020 21:04
Dara990

XXX.XXX.168.167

Zdravím,
můj pejsek má na zadní noze malé klíště, které za boha nemůžu vytáhnout. Pořád si místo líže a kouše. Mám to nechat tak nebo zajít k veterináři, aby ho vytáhl?
Vypadá ale, že už neroste. Má ho tam pár dnů a je pořád stejné. Taková ta malá oranžová m*cha

4.7.2020 23:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dara990 napsal(a):
Zdravím,
můj pejsek má na zadní noze malé klíště, které za boha nemůžu vytáhnout. Pořád si místo líže a kouše. Mám to nechat tak nebo zajít k veterináři, aby ho vytáhl?
Vypadá ale, že už neroste. Má ho tam pár dnů a je pořád stejné. Taková ta malá oranžová m*cha

A čím ho jako taháte? Mám pinzetu na klíšťata z lékárny a nestalo se mi, že bych nějaké nevytáhnula. Jednou jsem koupila pinzetu v nějakém zveráči a teda ta byla marná, ta nechytla nic

4.7.2020 23:03
Dara990

XXX.XXX.168.167

lesnížínka napsal(a):
A čím ho jako taháte? Mám pinzetu na klíšťata z lékárny a nestalo se mi, že bych nějaké nevytáhnula. Jednou jsem koupila pinzetu v nějakém zveráči a teda ta byla marná, ta nechytla nic

Zkoušela jsem vším možným. Pinzetu na klíšťata, na obočí, dokonce i chirurgickou...

Jakože klíště je už 100% mrtvé... Ale pořád ji to láká si to lízat a kousat. Možná ji to svědí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.7.2020 07:29

Dara990 napsal(a):
Zkoušela jsem vším možným. Pinzetu na klíšťata, na obočí, dokonce i chirurgickou...

Jakože klíště je už 100% mrtvé... Ale pořád ji to láká si to lízat a kousat. Možná ji to svědí.

Chirurgickou pinzetou to nevytáhnete, když už, tak anatomickou. Já klíšťata vytahuju tak, jak se to dělat nemá - prostě je vyškubnu (prsty a nehty) - zrovna včera při sprchování kobyly. Ale pravda, mělo asi půl centimetru.

5.7.2020 09:26
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Dobré jsou takové zelené plastové háčky (vypadá to jak miniaturní páčidlo ) koupené v lékárně. někdo zmiňoval i elektrikářský "krokodýlek"
Ty úplně miniaturní se tahají blbě, byť se to nemá namažu olejem nebo krémem a vyviklám.

5.7.2020 10:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
Dobré jsou takové zelené plastové háčky (vypadá to jak miniaturní páčidlo ) koupené v lékárně. někdo zmiňoval i elektrikářský "krokodýlek"
Ty úplně miniaturní se tahají blbě, byť se to nemá namažu olejem nebo krémem a vyviklám.

Už to změnili ta doporučení, prý klidně namazat..říkala mudr. v telce Háčkem jsem to nezkoušela, ale dovedu si představit, že úplně malinké či rozmáčklé klíště(spláclé) už tím půjde chytit hůř. Krokodýlkem se zachytí i nějaký ten chlup, psa to bolí a pak se tahání bojí...moje zkušenost.

5.7.2020 10:40

Uplne malinke jdou vytahovat kelimkem o jogurtu
Pouzit plast z kelimku, nastrihnout ho a to nastrizeni pouzit jako podberacek, tim jdou i ty nejmensi

5.7.2020 10:42

lesnížínka napsal(a):
Už to změnili ta doporučení, prý klidně namazat..říkala mudr. v telce Háčkem jsem to nezkoušela, ale dovedu si představit, že úplně malinké či rozmáčklé klíště(spláclé) už tím půjde chytit hůř. Krokodýlkem se zachytí i nějaký ten chlup, psa to bolí a pak se tahání bojí...moje zkušenost.

Nebo u lidí, jak nejsou chlupatí, se mi párkrát podařilo klíště namydlit a krouživým pohybem "vyšmidlat" - i nymfu. Ale třeba jsem měla jenom štěstí.

5.7.2020 10:47
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lesnížínka napsal(a):

na sobě praktikuju olej krém apod. celý život
a malé a rozmáčklé se ze psa dostává blbě to je fakt. kelímek už nemám na kom vyzkoušet

5.7.2020 15:11
Dara990

XXX.XXX.244.60

Zdravím, tak jsem zjistila, že to klíště není. Bylo to něco oranžového v kůži. Trochu jsem po dlouhém boji vytáhla. Ale uvnitř kousek zůstal. Nevíte, co by to mohlo být?
Napadlo mě čistit teď peroxidem pár dnů. A v úterý po svátcích bych došla na veterinu

5.7.2020 15:16

Dara990 napsal(a):
Zdravím, tak jsem zjistila, že to klíště není. Bylo to něco oranžového v kůži. Trochu jsem po dlouhém boji vytáhla. Ale uvnitř kousek zůstal. Nevíte, co by to mohlo být?
Napadlo mě čistit teď peroxidem pár dnů. A v úterý po svátcích bych došla na veterinu

Klidně to může být ranka po odpadlém klíštěti, která svědí a proto si ji pes olizuje. S peroxidem bych to nepřeháněla, může leptat. Spíš použijte betadinu.

5.7.2020 15:19
Dara990

XXX.XXX.244.60

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Klidně to může být ranka po odpadlém klíštěti, která svědí a proto si ji pes olizuje. S peroxidem bych to nepřeháněla, může leptat. Spíš použijte betadinu.

Takže to mohlo být klidně klíště? Ale že by se zakouslo až tak hluboko?

Bude vadit když si náhodou ten betadine olizne? Ona si to pořád líže

5.7.2020 15:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mohlo to být klíště, někdy je tam větší reakce, že se kolem udělá takovýto ,,kráterek". Nezkoušela jste to pomačkat, jestli z toho něco neteče? Nemohla tam mít píchlou osinu třeba? Ťupla bych to betadinou a odvedla pozornost třeba prochajdou, nebo nějakou hrou, ať nemá chvíli myšlenky na lízání a má to šanci působit. Nejsem vet, ale jelikož je to pro zvířata, asi se s nějakým olízáním počítat musí.

5.7.2020 15:48
Dara990

XXX.XXX.168.167

lesnížínka napsal(a):
Mohlo to být klíště, někdy je tam větší reakce, že se kolem udělá takovýto ,,kráterek". Nezkoušela jste to pomačkat, jestli z toho něco neteče? Nemohla tam mít píchlou osinu třeba? Ťupla bych to betadinou a odvedla pozornost třeba prochajdou, nebo nějakou hrou, ať nemá chvíli myšlenky na lízání a má to šanci působit. Nejsem vet, ale jelikož je to pro zvířata, asi se s nějakým olízáním počítat musí.

Já právě myslím, že to asi osina je...
Pořád tam kousek má. Je to dost tvrdé. Možná i nějaký trn. Zkusím ten betadine a procházku. Děkuji

5.7.2020 16:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No, jestli tam je něco píchnuté, tak bych to moc nedezinfikovala, protože tam je to vyhnisání ven žádoucí. Mému psu vyletěl trn z polštářku na tlapce cca za 3týdny...s deci hnisu. Nikdo nic nenašel, ani já, ani vet, bylo to v tom tvrdém, prostředním polštářku, hezky zašlapáno dovnitř a než to pak vyjelo ven...Nechala bych ji, ať teda klidně líže a sem tam to zkusila pomačkat, jestli to nevyjede. Pokud tedy nemáte v úmyslu dát jí to řezat na veterině. Já teda určitě ne.

5.7.2020 16:15
Dara990

XXX.XXX.168.167

lesnížínka napsal(a):
No, jestli tam je něco píchnuté, tak bych to moc nedezinfikovala, protože tam je to vyhnisání ven žádoucí. Mému psu vyletěl trn z polštářku na tlapce cca za 3týdny...s deci hnisu. Nikdo nic nenašel, ani já, ani vet, bylo to v tom tvrdém, prostředním polštářku, hezky zašlapáno dovnitř a než to pak vyjelo ven...Nechala bych ji, ať teda klidně líže a sem tam to zkusila pomačkat, jestli to nevyjede. Pokud tedy nemáte v úmyslu dát jí to řezat na veterině. Já teda určitě ne.

Dobře, děkuji. Uvidíme, co bude.
Velký kus jsem vytáhla pinzetou ven, tak počkáme co bude

5.7.2020 17:11
fikovnice

XXX.XXX.134.35

Dara990 napsal(a):

Oranžového? Tak to si fakt myslím, že to bylo klíště. Já mám letos "dobrou" sezónu. U kocoura se mi podařilo přetrhnout už tak 3 nebo 4 klíšťata (i když dřív jsem je zvládala vytáhnout OK a vcelku) a v kůži tak zůstane menší či větší zbytek. Časem to vyhnisá a odpadne. Neříkám, že je to ideální, ale myslím, že řada lidí má takovouto zkušenost.
No a Vy jste ten typ úzkostlivé majitelky - to Vám nepíšu ve zlém, naopak pro Vaše uklidnění, že s největší pravděpodobností nepůjde o nic vážného.

5.7.2020 17:13
Dara990

XXX.XXX.168.167

fikovnice napsal(a):
Oranžového? Tak to si fakt myslím, že to bylo klíště. Já mám letos "dobrou" sezónu. U kocoura se mi podařilo přetrhnout už tak 3 nebo 4 klíšťata (i když dřív jsem je zvládala vytáhnout OK a vcelku) a v kůži tak zůstane menší či větší zbytek. Časem to vyhnisá a odpadne. Neříkám, že je to ideální, ale myslím, že řada lidí má takovouto zkušenost.
No a Vy jste ten typ úzkostlivé majitelky - to Vám nepíšu ve zlém, naopak pro Vaše uklidnění, že s největší pravděpodobností nepůjde o nic vážného.

Už se to se mnou lepší 😂 teď už neřeším každou kravinu. To je asi jako s miminkem. Časem se v tom člověk naučí chodit 😂

Já bych to neřešila. Zbytky klíšťat už měla párkrát. Ale tohle je fakt v hloubce no... Tak uvidíme, co bude dál 🙂

5.7.2020 17:25
fikovnice

XXX.XXX.134.35

Dara990 napsal(a):
Už se to se mnou lepší 😂 teď už neřeším každou kravinu. To je asi jako s miminkem. Časem se v tom člověk naučí chodit 😂

Já bych to neřešila. Zbytky klíšťat už měla párkrát. Ale tohle je fakt v hloubce no... Tak uvidíme, co bude dál 🙂

Tak budu držet pěsti, ať to není nic vážného. Věřím, že to vyhnisá. A máte možná pravdu v tom, že zatrhlého klíštěte by si možná pesanda až tak moc nevšímala a pořád si to neolizovala. Ale bude to OK, uvidíte...

5.7.2020 17:26
Dara990

XXX.XXX.168.167

fikovnice napsal(a):
Tak budu držet pěsti, ať to není nic vážného. Věřím, že to vyhnisá. A máte možná pravdu v tom, že zatrhlého klíštěte by si možná pesanda až tak moc nevšímala a pořád si to neolizovala. Ale bude to OK, uvidíte...

Děkuji

5.7.2020 17:34
GAELLE

XXX.XXX.55.67

pokuste se zjistit zda je to klíště nebo osina. S osinou bych si nezahrávala.
Betadine ničemu nevadí, psovi jsem s ním pravidelně ošetřovala pinďoura.

5.7.2020 17:36
Dara990

XXX.XXX.168.167

GAELLE napsal(a):
pokuste se zjistit zda je to klíště nebo osina. S osinou bych si nezahrávala.
Betadine ničemu nevadí, psovi jsem s ním pravidelně ošetřovala pinďoura.

Těžko říct... Bylo to velikostně asi jako klíště. Ale celkem ostré. A dost se to "trhalo", když jsem to vytahovala.

Napadlo mě, že možná nějaký trn? Vůbec si s tím nevím rady...
Ještě uvidím, co bude do úterý a asi bych zašla k doktorovi. Pokud to bude horší

5.7.2020 17:43
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Dara990 napsal(a):
Těžko říct... Bylo to velikostně asi jako klíště. Ale celkem ostré. A dost se to "trhalo", když jsem to vytahovala.

Napadlo mě, že možná nějaký trn? Vůbec si s tím nevím rady...
Ještě uvidím, co bude do úterý a asi bych zašla k doktorovi. Pokud to bude horší

má to okolo zarudlé? vyšel nějaký hnis?
Klíště fakt není ostré
Zkusit vymačkat? zašťourat pinzetou?

5.7.2020 17:53

To máte těžké. Někdo řekne, nechte to psa olizovat. Někdo - tedy já - bych naopak psovi zabránila v tom, aby si místo lízal a vykusoval, akorát si to podráždí a hrozí infekce. Někteří psi jsou přeborníci a malý problém doslova "rozblemcají nebo rozdrbou" v mega problém a skončí na atb.
Čistěte to betadinou, klidně bych mírně naředěnou do ranky vstříkla a pak místo osušila. Zamezte olizování. Když to má na zadní noze, stačí navléknou nějaké tričko s volnějším, dlouhým rukávem přes zadek (zadní nohy do rukávů) a uzel na břichu, aby se k rance nedostala a zároveň jí to větralo.
Když by se to nelepšilo, veterina to jistí. Dle fotky to může být po klíštěti, může tam mít něco vraženého...

5.7.2020 20:05

Já bych to nechala zkontrolovat veterinářem. Hlavička klíštěte je malá, ze zabodnutého trnu-třísky by mohla být polízanice.

6.7.2020 11:07
ainu

XXX.XXX.40.125

Jen pro info:

Akademie věd České republiky:
V ČR se šíří nové druhy klíšťat. Pomozte s jejich mapováním
Stovky nálezů pijáka lužního nebo překvapivý výskyt klíštěte rodu Hyalomma, které pochází z jižní Evropy a subsaharské Afriky a může se nasát až do velikosti 2,5 centimetru. To jsou aktuální vědecké údaje, které potvrzují, že se do #ČR dostávají exotické druhy klíšťat a s nimi i infekční onemocnění zvířat a lidí.
――――――――――――
Na výzkumu se podílí i tým vědců složený z veterinářů, parazitologů a studentů z Biologické centrum AVČR
, který mapuje šíření těchto nových druhů klíšťat na českém území a žádá veřejnost o spolupráci. V letošním roce pátrání po exotických klíšťatech cílí i na majitele koní.
Více na webu:
https://www.bc.cas.cz/novinky/detail/5497-v-cr-se-siri-nove-druhy-klistat-pomozte-vedcum-s-jejich-mapovanim/

6.7.2020 11:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

ainu napsal(a):
Jen pro info:

Akademie věd České republiky:
V ČR se šíří nové druhy klíšťat. Pomozte s jejich mapováním
Stovky nálezů pijáka lužního nebo překvapivý výskyt klíštěte rodu Hyalomma, které pochází z jižní Evropy a subsaharské Afriky a může se nasát až do velikosti 2,5 centimetru. To jsou aktuální vědecké údaje, které potvrzují, že se do #ČR dostávají exotické druhy klíšťat a s nimi i infekční onemocnění zvířat a lidí.
――――――――――――
Na výzkumu se podílí i tým vědců složený z veterinářů, parazitologů a studentů z Biologické centrum AVČR
, který mapuje šíření těchto nových druhů klíšťat na českém území a žádá veřejnost o spolupráci. V letošním roce pátrání po exotických klíšťatech cílí i na majitele koní.
Více na webu:
https://www.bc.cas.cz/novinky/detail/5497-v-cr-se-siri-nove-druhy-klistat-pomozte-vedcum-s-jejich-mapovanim/

Dodám, že vzorky pijáka lužního vytahaného ze svého psa, jsem posílala už dva roky zpátky, ten už je celkem zmapován. Toho jsme si ,,úspěšně" na zahradu natahali sami...z výletů Ale bylo mi řečeno, že se stejně šíří a k nám by ,,přišel" tak jak tak...

18.7.2020 14:25
Dara990

XXX.XXX.79.183

Oživuju staré téma. Nakonec jsem byla u veterináře pro prášek na odčervení a zkontrolovala to. Už tam nic neměla. Takže to nakonec vyhnísalo. Předevčírem jsem ji sloupla strup. Takže to už má zdravé

Přidejte reakci

Přidat smajlík