Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Adél_seb

6.7.2020 12:19
Adél_seb

XXX.XXX.211.18

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, máme štěně francouzského buldočka - fenku. Krmíme ji Britkama - podle tabulky má na její věk dostávat 45 g. To ji dáváme ráno 25g a večer 20 g, odpoledne dostává ještě dvě lžíce konzervy lososa s brusinkami, nyní váží 3,7 kg.

Jde o to, že na nás lidé uhodili, že je podvyživená, mohla bych se prosím zeptat, zda krmíme dobře?
Malou jsme přejídali, najeli jsme opravdu na kvalitní a pestrou stravu, mě se nezdá vyhublá.

Děkuji mnohokrát za odpověď .

6.7.2020 12:29
impact

XXX.XXX.16.70

Prosím Vás, ten krmný návod na granulích se počítá PODLE PŘEDPOKLÁDANÉ VÁHY V DOSPĚLOSTI.

Boha jeho kdy se to ty lidi naučí už. A 45 gramů granulí? To Vám ani selskej rozum neřekl, co je to za cipovinu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.7.2020 12:30

45g na den a krmíte to nadvakrát.. a kousek konzervy...to je nějak málo.
Brit má být ta kvalitní pestrá strava?
Dejte jí ráno kuřecí skelet a večer kuřecí křídlo a k tomu lžíci ovesných vloček, mezitím dvě svačiny třeba konzervu, jogurt, meloun, jablko, banán, salát,..
Vypadá ne tlustá, ani ne podvyživená.. ale tak.. ne jako štěně buldočka..taková krkolomná.. hranatá.
Věk?

6.7.2020 12:32
impact

XXX.XXX.16.70

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
45g na den a krmíte to nadvakrát.. a kousek konzervy...to je nějak málo.
Brit má být ta kvalitní pestrá strava?
Dejte jí ráno kuřecí skelet a večer kuřecí křídlo a k tomu lžíci ovesných vloček, mezitím dvě svačiny třeba konzervu, jogurt, meloun, jablko, banán, salát,..
Vypadá ne tlustá, ani ne podvyživená.. ale tak.. ne jako štěně buldočka..taková krkolomná.. hranatá.
Věk?

Jojo, to bude úplně nejlepší, když štěně, zvyklý na trochu granulí a dvě lžičky konzervy, napere kuřecími kostmi.

6.7.2020 12:35

Adél_seb napsal(a):
Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, máme štěně francouzského buldočka - fenku. Krmíme ji Britkama - podle tabulky má na její věk dostávat 45 g. To ji dáváme ráno 25g a večer 20 g, odpoledne dostává ještě dvě lžíce konzervy lososa s brusinkami, nyní váží 3,7 kg.

Jde o to, že na nás lidé uhodili, že je podvyživená, mohla bych se prosím zeptat, zda krmíme dobře?
Malou jsme přejídali, najeli jsme opravdu na kvalitní a pestrou stravu, mě se nezdá vyhublá.

Děkuji mnohokrát za odpověď .

No,mně granule (+2 lžíce konzervy s lososem a brusinkami?) jako kvalitní a pestrá strava moc nepřipadají. A odvažovat KD přesně na gramy by mě teda v životě nenapadlo, kór u rostoucího organismu. Ale nechť se vyjádří povolanější.

6.7.2020 12:39

impact napsal(a):
Jojo, to bude úplně nejlepší, když štěně, zvyklý na trochu granulí a dvě lžičky konzervy, napere kuřecími kostmi.

Ze skeletu, co pobijete paličkou? Tak je to rozbité.
Co to je? Koupím psa a pak teprve zjistím na netu, jak se to jako krmí?
Prosimvás, čím jste krmili předtím, když tohle je kvalitní pestrá strava?
Podle mě je tady za to někdo placený.

6.7.2020 12:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):
Prosím Vás, ten krmný návod na granulích se počítá PODLE PŘEDPOKLÁDANÉ VÁHY V DOSPĚLOSTI.

Boha jeho kdy se to ty lidi naučí už. A 45 gramů granulí? To Vám ani selskej rozum neřekl, co je to za cipovinu?

Jakože 4,5 deka...?! 😱😂

Adél_seb

6.7.2020 12:45
Adél_seb

XXX.XXX.211.18

Chtěla jsem se poradit,

vy lidi jste někteří neskuteční. Samozřejmě, že během dne dostane i meloun, jahody, psí piškutky, mrkev...

Poradím se s veterinářkou, těm milým děkuji za rady ;-)

6.7.2020 12:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Myslíte si že ten skelet pod hrozbou paličky změní svůj poměr živin a minerálů...?

6.7.2020 12:47
Terven

XXX.XXX.110.191

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Myslíte si že ten skelet pod hrozbou paličky změní svůj poměr živin a minerálů...?

Tak ono na tom skeletu bejvá i maso, stejně tak na křídle...

6.7.2020 12:52

To vůbec nemusí, je na tom stejně jako ty granule. Využitelnost jiná. Ale hlavně po vraždě paličkou je bezpečnější pro štěně.
Jako sorry, ale tohle nemá konkurenci.. pestrou a kvalitní stravu.. 20g (to je možná lžíce granulí?) ráno a celých 25 večer po nákupu psa. Až pak.
Vše ok.

6.7.2020 12:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Terven napsal(a):
Tak ono na tom skeletu bejvá i maso, stejně tak na křídle...

No, tak já zrovna obden vařím nemocné feně, a hodím ji tam vždycky i nějaký skelet, a masa je tam možná tak 5% když je tam i krk, a to to kupuju v obchodě pro lidi.
Rozhodně to není neco, čím by se dalo standardně krmit.

6.7.2020 12:57
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Brit granule nic moc. A ta dávka je podle mne malá.
Změnit granule, zkusit postupně přidávat maso, kuřecí krky, žaludky, srdíčka atd. (pokud nebude mít na kuře alergii) mleté hovězí. I kvalitní psí konzervu.
Uvařit těstoviny, vločky, brambory, rýži. Zkusit zeleninu, ovoce, jogurt.
Kamarádka má buldočky a jsou opravdu zavalitější.

6.7.2020 12:59
Terven

XXX.XXX.110.191

No, tak já zrovna obden vařím nemocné feně, a hodím ji tam vždycky i nějaký skelet, a masa je tam možná tak 5% když je tam i krk, a to to kupuju v obchodě pro lidi.
Rozhodně to není neco, čím by se dalo standardně krmit.

Standardně denně asi ne... předpokládám, že to megi nemyslela jako skeletovou monodietu, nýbrž jako příklad denního jídelníčku.

6.7.2020 13:15

No tak nic se nemá použít jako monodieta.. ale tak já to řekla jen tak, jestli to jako lidem přijde normální (standardní), protože tenhle přístup už mě fakt vytáčí.. ale nemusím to číst, to je fakt.
Jinak v tom, co kupuji, jsou i nějaké vnitřnosti..

6.7.2020 13:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

No tak nic se nemá použít jako monodieta.. ale tak já to řekla jen tak, jestli to jako lidem přijde normální (standardní), protože tenhle přístup už mě fakt vytáčí.. ale nemusím to číst, to je fakt.
Jinak v tom, co kupuji, jsou i nějaké vnitřnosti..

Tohle ale není skelet

6.7.2020 13:31
Terven

XXX.XXX.110.191

Tohle ale není skelet

Nicméně jako skelet se to běžně prodává
https://www.zfarmydomu.cz/obchod/produkt/1125-kureci-skelet

6.7.2020 13:48
impact

XXX.XXX.16.70

Palec je OMYL.

A Vy jste jí napsala, že to má pomlátit paličkou? Dala jste jí návod, jak postupně přejít na doma připravovanou stravu? Řekla jste jí, nq co si dát pozor, aby si štěně hned ze startu nezabetonovala?

Tak prdlajs. Dala jste jí hloupou radu, která může tak akorát štěněti ošklivě ublížit. Jste tady asi taky placená za trollení, co?

6.7.2020 13:54

impact napsal(a):
Palec je OMYL.

A Vy jste jí napsala, že to má pomlátit paličkou? Dala jste jí návod, jak postupně přejít na doma připravovanou stravu? Řekla jste jí, nq co si dát pozor, aby si štěně hned ze startu nezabetonovala?

Tak prdlajs. Dala jste jí hloupou radu, která může tak akorát štěněti ošklivě ublížit. Jste tady asi taky placená za trollení, co?

Ano.

6.7.2020 13:56

Tohle ale není skelet

to první je skelet, to druhé je i se hřbetem, to se tak prodává, ale správně je to jen foto č.1, to ano.. ale je fakt, že jsem viděla kdesi u pultu v penny fakt kostry, to bych psovi nedala, to jsou jen špičaté ohlodané.. motýlek se to jmenuje na konci.. fakt blbé

ano, terven

6.7.2020 14:07

Adél_seb napsal(a):
Chtěla jsem se poradit,

vy lidi jste někteří neskuteční. Samozřejmě, že během dne dostane i meloun, jahody, psí piškutky, mrkev...

Neděláte si legraci, že ne? Meloun, jahody, psí piškůtky...Kde je živočišná bílkovina (maso, vejce, tvaroh)? Z čeho má to štěně růst? Klidně se poraďte s veterinářkou, třeba nebude z těch, kteří doporučují ty granule, co sami prodávají.

6.7.2020 14:11

Terven napsal(a):

Musím souhlasit, u nás v řeznictví se to taky prodává jako kuřecí skelet. Kupuju někdy pro sebe, někdy pro kocoury. Povařím a oberu maso, případně chrupavky. Zbytek mladší kocour zchroupe.

6.7.2020 14:13
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Musím souhlasit, u nás v řeznictví se to taky prodává jako kuřecí skelet. Kupuju někdy pro sebe, někdy pro kocoury. Povařím a oberu maso, případně chrupavky. Zbytek mladší kocour zchroupe.

a tak u štěněte malého plemene krmeného dosud pouze granulemi bych byla s těmi kostmi opatrná..................
Přidávat postupně a jak psal někdo výše - pomlátit paličkou křídla i krky.

6.7.2020 14:59

impact napsal(a):

"PODLE PŘEDPOKLÁDANÉ VÁHY V DOSPĚLOSTI"

jak muzete tusit predpokladanou vahu u stenete - krizence?
i u toho buldocka to lita od 8mi do 13 kil

krmim podle aktualni vahy stenete a zatim se vsichni dospelosti dozili teda

6.7.2020 15:13

Terven napsal(a):

bezne prodava...
tohle je vetsinou pak skutecnost :-)

6.7.2020 15:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

bezne prodava...
tohle je vetsinou pak skutecnost :-)

6.7.2020 16:01
impact

XXX.XXX.195.92

"PODLE PŘEDPOKLÁDANÉ VÁHY V DOSPĚLOSTI"

jak muzete tusit predpokladanou vahu u stenete - krizence?
i u toho buldocka to lita od 8mi do 13 kil

krmim podle aktualni vahy stenete a zatim se vsichni dospelosti dozili teda

1) Nepředpokládám, že je to štěně se standardní barvou kříženec, takže se mi tam vážně nevsunula tahle myšlenka.

2) Předpokládanou váhu si zprůměruji.

3) To, že se v tabulce řídí aktuální váhou a dává psovi o dost méně, je naprosto běžný omyl, denně se opakující v diskuzích. Takže z toho jsem vycházela.

A poznámka pod čarou: To, že se Vaši psi dožili dospělosti bez tabulek, je v této diskuzi naprosto irelevantní, protože tazatelka si neporadí ani s tabulkou, ne tak bez ní. Já ani nevím, kde naše granule tabulky mají a krmím celý útulek, aniž by měl kdokoliv nějaké problémy. A? Jak tohle zadavatelce pomůže? Jakože se zdravej selskej rozum při krmení psa rázem teleportuje do její hlavy? Nemyslím si.

6.7.2020 16:06

Tohle mi dát náš řezník, tak jsem tam naposled. I když.. to by se nestalo, s takovým zbožím by mohl rovnou zavřít. Jasně, řetězec si to může dovolit..
Skelety se krmí, protože chrupavka, protože kompletní protein, protože tuk můžu regulovat - víc / méně kůže.
Dokonce i barfshopy prodávají lepší maso.. kam na tyhle kostry chodíte?
Aj jsem se trefila do všude doporučovaného jídelníčku od Novosádové.
http://www.manwe.eu/index.php/jidelniek-pro-tata
Však ale co jiného psovi dát, tohle je přesně hmota pro vystavění pěkného silného psa. Před 30 lety by za dostatek masa pro psy byli všici rádi, nyní si vymýšlíme desetiny gramu tuku nebo kostičky.

Ale celkem mě zajímá, proč řešíte můj skelet :-) a neřeknete zadavatelce, jestli je ten pes hubený nebo ne.

6.7.2020 16:25

Nepředpokládám, že je to štěně se standardní barvou kříženec, takže se mi tam vážně nevsunula tahle myšlenka.

obecna rada, jeste kricena velkymi pismeny -by opravdu mela byt - obecna tj. neplatit jen nekdy.

6.7.2020 16:27

Ale celkem mě zajímá, proč řešíte můj skelet :-) a neřeknete zadavatelce, jestli je ten pes hubený nebo ne.

protoze nejsem jasnovidec a z tech fotek to nepoznam.

6.7.2020 16:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Terven napsal(a):

Vypadá to perfektně

6.7.2020 16:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

protoze nejsem jasnovidec a z tech fotek to nepoznam.

mně teda hubený přijde, ve srovnání s těmi co měla kamarádka.
Ale pokud je to kříženec tak to je pak jiná.

6.7.2020 16:45

GAELLE napsal(a):
mně teda hubený přijde, ve srovnání s těmi co měla kamarádka.
Ale pokud je to kříženec tak to je pak jiná.

pokud je to kříženec

netusim, nepise to. ani vek nikdo netusime...
proto se mi k te davce nechce vyjadrovat.

6.7.2020 17:20
impact

XXX.XXX.16.70

Nepředpokládám, že je to štěně se standardní barvou kříženec, takže se mi tam vážně nevsunula tahle myšlenka.

obecna rada, jeste kricena velkymi pismeny -by opravdu mela byt - obecna tj. neplatit jen nekdy.

To není obecná rada, ale vyvrácení běžného omylu při čtení tabulek s dávkováním granulí.

Krmná dávka se totiž měří podle PODLE PŘEDPOKLÁDANÉ VÁHY V DOSPĚLOSTI a je úplně, ale úplně jedno, jestli má ten pes desetigenerační rodokmen a nebo je to vořech jak bič. Nebo si myslíte, že ty tabulky dělají jenom pro čistokrevné psy s PP? No jejda.

6.7.2020 17:34

Přímo Brit k dávkování píše: “Doporučenou krmnou dávku pro vašeho pejska najdete v krmné tabulce na obalu krmiva. Zde, v prvním řádku je očekávaná živá hmotnost psa v dospělosti, v levém sloupci je aktuální věk štěněte. Na průsečíku příslušného řádku a sloupce pak najdete krmnou dávkupro konkrétního psa. Tato dávka je dávkou doporučenou. Je vždy nutné jí přizpůsobit individualitě psa, jeho aktivitě, chuti k jídlu a jeho tělesné kondici. Štěně je nutné krmit tak, aby jeho růst odpovídal typické růstové křivce daného plemene. To znamená, že skutečná krmná dávka se od té doporučené může v některých případech lišit. Krmnou dávku rozdělte na 3 - 4 dávky dílčí, podávané v pravidelných intervalech v průběhu dne. Večerní dávka může být trochu větší, aby pes šel spát s plným žaludkem. Po nakrmení dopřejte štěněti alespoň 20 minut klidu, předejdete tak problémům s trávením. Vždy je nutné zajistit štěněti neustálý přístup k čerstvé pitné vodě.“

Jinak je těžké se k tomu nějak vyjádřit, jak padlo výše, málo vstupních informací... Osobně bych se obecně snažila o pestřejší jídelníček.

6.7.2020 17:39

Nebo si myslíte, že ty tabulky dělají jenom pro čistokrevné psy s PP?

jo to nevim, pro koho ty tabulky delaji.
neznam tohle pravidlo. nepripada mi logicke.
zacit krmit stene 5% aktualni vahy a upravit podle vyzivneho stavu mi prijde - logictejsi.

6.7.2020 17:52
impact

XXX.XXX.16.70

Nebo si myslíte, že ty tabulky dělají jenom pro čistokrevné psy s PP?

jo to nevim, pro koho ty tabulky delaji.
neznam tohle pravidlo. nepripada mi logicke.
zacit krmit stene 5% aktualni vahy a upravit podle vyzivneho stavu mi prijde - logictejsi.

Tak pak by asi bylo nejlepší obepsat všechny výrobce granulí a říct jim, že jsou to bl bci.

6.7.2020 19:10

impact napsal(a):
Tak pak by asi bylo nejlepší obepsat všechny výrobce granulí a říct jim, že jsou to bl bci.

To je diskuze zase...
Ok, mate pravdu.

6.7.2020 19:24
Markéta80

XXX.XXX.224.55

Adél_seb napsal(a):
Chtěla jsem se poradit,

tak tady je tabulka s dávkováním a vždyt to vůbec nesedí. krmíte strašně málo. Jasně tam píšou váha v dospělosti takže pokud by měla cca 10kg tak nejnižší krmná dávka na den je 140gr. Kde jste vzala 45gr na celý den? To mají víc naše v dospělosti a to váží kolem 4kg.

Adéla_seb

7.7.2020 11:17
Adéla_seb

XXX.XXX.229.157

Malá je Francouzský buldoček s PP.
Stravování jsem po kontultaci s veterinářkou adekvátně upravila, všem děkuji za feedback :-) i za ty nemilé ✌️

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík