Australský ovčák

Prodám Australského ovčáka - CHS Magic Passoa zadá štěňátka australského ov...
Dohodou
Mame doma 4mesicniho australskeho ovcaka, ktery pouze na prochazkach, nehlede na delku a misto, zacne nekontrolovane stekat a kousat. Vetsinou to zacne tim, ze se mi otre o nohu, chyti voditko a zacne se se mnou o nej pretahovat (samozřejmě ihned povel FUJ), ten ignoruje a prechazi to v nekonecne stekani, vrceni a skakani na nohy plus dost agresivni kousani a nohou, rukou a vseho co mu prijde do cesty).
Na povely jako sedni, lehni, ktere jiz ma dobre naucene naprosto nereaguje. Je uplne cely bez sebe, jako by to nebyl on. Samozrejme jsem tu procetla par diskusi i jinych clanku. Zkousela jsem ignor, ale to pokracuje v agresivnim kousani do nohou a rukou, vytahani za kuzi a podobne. Brala jsem s sebou i hracku, abych odvedla jeho pozornost, jakmile se mi otre o nohu, ale to take nepomahalo.
Cele jeho “vystoupeni” pote po cca 5-10 minutach skonci jak lusknutim prstu a on si zase hezky bezi na voditku, netaha a reaguje na povely. A hlavne to dela jen mne, priteli vubec. Nemusim dodavat jak vypadaji moje nohy a ruce. :(
Mohu poprosit o radu?
Dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
úplně jsem si vzpomněla, jak Norina uměla ze zálohy kousat do podkolení jamky a viset na lýtku.
víte, ona ta hračka, to není tak, že psa popadne šelmovatá nálada a vy mu dáte hračku, na, hrej si a nech mě být. to si musíte hrát. pak to funguje.
Hm. Já bych začala tím, že bych si sedla někam do trávy, nepozorovaná, a okoukla, jak s tím štěnětem pracuje přítel.
Tereza123456
napsal(a):
To zkusim, dekuji. Urcite ma z pritele vetsi respekt, protoze kdyz jdeme oba, tak to nedela.
A není to o tom, že přítel je důsledný a spravedlivý, a Vy jste - a to nemyslím zle ani pejorativně - ten slabší článek, který svůj nedostatek důslednosti kompenzuje nějakým silovým řešením? Jakože štěně se Vám vybodne na povel, a Vy to buď ignorujete nebo ho vytřepete za kůži...?
Tu hračku přivažte na provázek a tahejte za sebou, asi ideál sřapec, ať si kluk "zaloví"
Mě přijde, že se prostě štěně nudí, chce zábavu a žádné se mu nedostává nebo ne toho, co on za zábavu pokládá.
Některým psům stačí, že jsou venku...jakože juchůůů, paničku můžu okusovat doma, tady to musím všechno očuchat, prohlídnout, můžu běhat, koukat u díry, jestli nevyleze myška, vycachtat se v potoce. Ale ne všem psům to stačí. Ale taky se mi někdy stane, že Ginušu přepadne "rapl", hlavně když vyleze z vody, to potom lítá a útočí.
Ignor nepomáhá, kdybch jí vytahala za kůži, tak si myslím, že by to nemělo valnej účinek, navíc proč bych to dělala, mám štěně, co si chce hrát a já ho za to budu trestat....no tak se prostě honíme (nevýhoda, když má člověk jako druhýho psa dědka, který už na to není, tak holt pořídila jsem si štěndo, musím to dělat sama....
"chytne vodítko a chce se přetahovat"
no co k tomu říct, nechci si ničit vodítko, tak sebou vezmu uzlík a přetahuju se a učím pusť ...za odměnu a pak zase přetahuju a zase pusť......
Čtyřměsíční štěně....to je jak na klíček, potřebuje se pořádně vyřádit a pak když upustí páru, tak můžeme pocvičit. Navíc australskej ovčák...já mám plemeno, co by v dospělosti mělo být "klidný pes" a to byste měla vidět jak řádí
jsem se až rozesmála, takhle po ránu......
jakoby to psala synova mladá, mají štěně HW, turbomyš křížená s piraňou
to je zcela typický výron energie, radosti a štěstí, výzva ke hře, aneb "rapl"
a není hračka jako hračka
to "naše" štěně má svou rukavici, lanový úvaz, miluje můj závěs na ruku (pružný pruh látky), teď jsem mu vytáhla gappay míček a to bylo radosti.....
ještě jsem nezkoušela laser, na tom ujížděl můj pes....
a není hra jako hra, není hýbání hračkou jako hýbání hračkou....a hračkou se neodvádí pozornost, ale přesměrovává cíl činnosti, vybití energie skrzevá tu hračku.....a kousání do končetin - ono to je nejen materiál, do kterého se nádherně kouše, ale je to i zcela přímý kontakt s člověkem, zcela osobní
a jest otázka, jak moc je to štěně zaměstnáno......
jo, a není člověk jako člověk, někdo má tu autoritu větší, někdo menší, někdo je v té práci se psem šikovnější, empatický, někdo méně, někdo se tupě drží nějakých šablon a "nefunguje to".....
U nás máme stejně divokou piraňu. Momentálně u něho vede podomácku vyrobená hračka. Dvě petky, samozřejmě bez toho obalu, lehce vyfouklé a každá přivázanána jeden konec delšího provázku. Má xy hraček, ale na společné hraní vítězí vždy tohle. Sám si s tím nikdy nehraje 😁 vláčíme to za sebou, dělá to zvuk a jak je to lehké, tak to při jeho útoku lítá ze strany na stranu a to on miluje.
Bereme to na ty známější procházkové trasy, kde to zná, takže už není tak zaujatý okolím a díky tomu nám zmizel problém okusování nohou. A to že nám dával dost 😁
Když je rozdivočelý, tak to beru i na cestu po zahradě a ušetřilo mi to hodně bolestivých hryzanců 😁
Jo, my měli na laně přivázaný plyšáky. Dělala jsem s tím volavku a vrtulník. A taky super je plyšový had ze zoohitu, má na obou koncích pískátka. A pak takový ty nezničitelný fialový kroužky, dá se s nima přetahovat i je házet.
Pro zadavatelku - holt štěněti se ty hračky, co nosíte, nelíběj, musíte najít ty co se mu líbit budou.
Taky jsem ze začátku měla představu, že nejlepší jsou flísový přetahovadla. No prej nejsou.
assil
napsal(a):
Jo, my měli na laně přivázaný plyšáky. Dělala jsem s tím volavku a vrtulník. A taky super je plyšový had ze zoohitu, má na obou koncích pískátka. A pak takový ty nezničitelný fialový kroužky, dá se s nima přetahovat i je házet.
Pro zadavatelku - holt štěněti se ty hračky, co nosíte, nelíběj, musíte najít ty co se mu líbit budou.
Taky jsem ze začátku měla představu, že nejlepší jsou flísový přetahovadla. No prej nejsou.
To mi připomnělo, když jsem dovezla první štěně, s chlapem jsme byli úplně uneseni z gumového prasete, nepiskalo, chrochtalo, no hrozná sranda.
Štěně se nám na to vyprdlo, odmala nejvíc zbožňuje chlupaté pískaci věci a prase jako jediné přežilo jeho dětství dodnes. Teď přežívá i druhé štěně - přitom tak prima zábavná hračka
Naše hovina jako hyperaktivní štěně štípala a moc se jí líbilo, jak lidi ječí. Když se přijela podívat celá rodina chovatele, upozornili jsme je na to, ale smáli se, že už zažili lecos. No, někteří členové za chvíli před ní utíkali, neboť fakt to měla dobře nacvičený. Pustilo ji to, samozřejmě, ale dotesď, v zápalu hry, občas štípne, ale už ví, že nesmí.
napsal(a):
To mi připomnělo, když jsem dovezla první štěně, s chlapem jsme byli úplně uneseni z gumového prasete, nepiskalo, chrochtalo, no hrozná sranda.
Štěně se nám na to vyprdlo, odmala nejvíc zbožňuje chlupaté pískaci věci a prase jako jediné přežilo jeho dětství dodnes. Teď přežívá i druhé štěně - přitom tak prima zábavná hračka
Teď přežívá i druhé štěně - přitom tak prima zábavná hračka
No tak to myslíte zábavná pro páníky, ne??
Něco podobnýho se mi stávalo, když byly děti malý....člověk jim koupil hračku a je to nebralo...taky jsem nechápala proč, když je to tak super
Zrovna jsem se chtěla ptát na něco podobného Mám pětiměsíční fenku irského teriéra, na vodítku chodí už docela hezky, na delší procházky beru stopovačku, takže má relativní volnost i tam, kde ji nemůžu pustit. Všechno ji zajímá, čmuchá, furt někde trčíme Ale má taky momenty, kdy najednou za to vodítko nebo šňůru začne "vztekle" tahat. Někdy stačí se zastavit, říct Co blbneš, to je moje vodítko a počkat, až ho pustí. Pak jí řeknu, ať jde radši čuchat a jde. Někdy to ale opakuje víckrát, vždycky, když se znovu rozejdu, někdy na mě začne skákat (jakoby chňapat po ruce, která to vodítko drží) a když se jí to obzvlášť nezdá, tak začne i štěkat. Pak pomůže jedině dát ji sednout (což se jí ale v tu chvíli vůbec nechce, i když to umí), případně lehnout a nechat ji to vydýchat. Pak už většinou jde dál v pohodě - až do dalšího "záchvatu"
Zatím se mi nepovedlo poznat, co ji k tomu vede. Vypadá v tu chvíli dost rozladěně. Někdy jí to vydrží dýl, někdy ji to hned přejde. Někdy to dělá až ke konci dlouhé procházky (říkala jsem si, jestli už toho třeba nemá plné koutky), někdy ale hned na začátku. Někdy tak reaguje na to, když jdeme jinam, než by chtěla jít ona a někdy se mi zdá, že si tak vynucuje odměnu, kterou ví, že mám v kapse.
To je teriér :-)
Někdy se takhle fakt vzteká, protože nějaké pamlsky mi ještě zbyly. Kouká střídavě na na kapsu a na mě a řve a rve vodítko. Teda to bylo kdysi. Než jsem řekla, že nehraji.
Sednout a lehnout sice možná pomůže na vteřinu, ale moc příjemné to psovi není - rozběhnout se je lepší, nebo vrazit do tlamy klacek - tím se to vybije.
Ale úplně nejlepší - unavený pes tyhle záchvaty nemá.