Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Doležalka

12.7.2020 18:04
Doležalka

XXX.XXX.188.214

Před třemi lety jsme si pořídili pejska od paní Sittové - chovatelské stanice Briliant of Moravia.
Protože náš starší pes dosáhl již věku deseti let , chtěli jsme si od ní koupit další štěně.Paní nám před měsícem slíbila, že nám dá vědět a tak se také stalo.7.7. jsme se dozvěděli, že má na prodej dva psi a dohodli jsme se ,že nám prodá toho, který má jen jedno sestouplé varle za 15 000 Kč.Po dohodě jsme se vydali dnes pro pejska z Prahy až do Hynčiny u Zábřehu s tím, že paní bude doma, protože jí má rodit nakrytá fena a psa nám tedy vydá její manžel.
Po třech hodinách jízdy, kdy jsem byli téměř na místě paní zavolala, že pejsek má krev ve stolici a ona s ním vyráží na veterinu do Olomouce. Po dotazu na druhého psa nám oznámila, že cena j činí 25 000 Kč. Velmi nás zarazilo toto chování, kdy nemusela být u feny a údajně nemocné štěně mohlo počkat na odvoz k veterináři, než dovezeme peníze za jeho sourozence.Po našem nesouhlasu s navýšením ceny na téměř dvojnásobek nám řekla, že štěně dostane asi antibiotika a že jede za dva měsíce do Prahy a dovezla by nám štěně.
Kdo z vás by chtěl dát takové peníze za půlroční štěně? Pokud se takto chová registrovaný chovatel, nelze se divit, že si lidé pořídí psa bez průkazu původu,třeba i z množírny. Je nám divné, že během tří let vzrostla cena shi tzu z 12 000 Kč na 25 000 Kč. Jsme velmi zklamaní a je nám to moc líto.
Doležalová s manželem

12.7.2020 18:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.193

Štěňat je nyní obecně nedostatek a tak se snaží ti, co je mají na prodej, vydělat.
Počkejte až zase bude štěňat dost. Pak si vyberte jinde, když se Vám nelíbí přístup CHS.

12.7.2020 18:41
impact

XXX.XXX.16.239

Přesně kvůli takovým zájemcům má pak člověk sto chutí se na všechno vys rat.

Že je doma, protože jí má rodit fena, vážně neznamená, že si to fena načasuje přesně na Vaši urozenou návštěvu. Rodit může včera, dnes i zítra. Takže Vám slušně vysvětlila, že se toho možná neúčastní, protože bude zrovna rodit a Vy ji za to tady lynčujete?

Že jela se štěnětem s krvavým průjmem ba pohotovost do Olomouce? No páni, to si ale dovolila! To jste si to představovali tak, že sebere 12K a dá Vám pos rané štěně? Nebo za co ji tu pomlouváte? Že jí není život štěněte jedno a když vidí, že se fena ještě nechystá rodit, valí se štěnětem na veterinu?

Že by Vás nestandard stál 12K a když to neklapne, tak vyžadujete standardního sourozence za stejnou cenu? A divíte se, že stojí dvakrát tolik? No to je milá paní ale úplně normální, že mají štěňata z jednoho vrhu různou cenu - protože jsou v různé kvalitě.

Ona nejen, že se ozve ve smluveném termínu, ale ještě se nabídne, že Vám ho teda doveze a Vy ji tu pomlouváte horem dolem. Ty kokos, toto je vážně zlý sen.

12.7.2020 18:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Doležalka napsal(a):
Před třemi lety jsme si pořídili pejska od paní Sittové - chovatelské stanice Briliant of Moravia.
Protože náš starší pes dosáhl již věku deseti let , chtěli jsme si od ní koupit další štěně.Paní nám před měsícem slíbila, že nám dá vědět a tak se také stalo.7.7. jsme se dozvěděli, že má na prodej dva psi a dohodli jsme se ,že nám prodá toho, který má jen jedno sestouplé varle za 15 000 Kč.Po dohodě jsme se vydali dnes pro pejska z Prahy až do Hynčiny u Zábřehu s tím, že paní bude doma, protože jí má rodit nakrytá fena a psa nám tedy vydá její manžel.
Po třech hodinách jízdy, kdy jsem byli téměř na místě paní zavolala, že pejsek má krev ve stolici a ona s ním vyráží na veterinu do Olomouce. Po dotazu na druhého psa nám oznámila, že cena j činí 25 000 Kč. Velmi nás zarazilo toto chování, kdy nemusela být u feny a údajně nemocné štěně mohlo počkat na odvoz k veterináři, než dovezeme peníze za jeho sourozence.Po našem nesouhlasu s navýšením ceny na téměř dvojnásobek nám řekla, že štěně dostane asi antibiotika a že jede za dva měsíce do Prahy a dovezla by nám štěně.
Kdo z vás by chtěl dát takové peníze za půlroční štěně? Pokud se takto chová registrovaný chovatel, nelze se divit, že si lidé pořídí psa bez průkazu původu,třeba i z množírny. Je nám divné, že během tří let vzrostla cena shi tzu z 12 000 Kč na 25 000 Kč. Jsme velmi zklamaní a je nám to moc líto.
Doležalová s manželem

Pokud pes bez koule stál 15 000, tak je docela logické, ze standardní sourozenec bude za plnou cenu.

15000 za půlroční štěně není nijak divná částka - už má většinou zakladní návyky, nemusíte co 3 hodiny venčit, v chs má i socializaci na psy, takže to vůbec nemusí být na škodu, naopak.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.7.2020 18:48

Mně to tedy přijde od chovatelky slušné - jestli to dobře chápu, nabídla Vám šteně s vylučující vadou za 12000,-. Štěně onemocnělo, a paní jej chtěla zaléčit než jej předá. Místo něj Vám nabídla zdravé standardní štěně (potenciálně vhodné do chovu), které byste si mohla odvézt ihned, za plnou cenu, tj. 25000,-. Kde je problém? Sleva 13000,- za vylučující vadu se mi zdá přiměřená, slušná.

Že to s tím průjmem vyšlo zrovna na Váš příjezd je nešťastné, ale tak to s těmito nepříjemnostmi obvykle bývá - přihodí se, když se to nejméně hodí. Osobně bych to, že to chovatelka neprodleně řešila a nezamlčela to před Vámi brala jako pozitivum, to je jeden ze znaků seriózního chovatele. Na štěněti jí evidentně záleží.

Pokud se Vám zdají ceny vysoké a/nebo nechcete čekat na vyléčení krvavého průjmu, kupte si psa od jiného chovatele. Nebo si svého stávajícího ponechte jako jedináčka.

12.7.2020 18:56

Tak přesně takoví zájemci jsou snem každého chovatele!
Chovatelka s vámi jedná velice korektně a vám se to nelíbí... Být chovatelkou, své štěně vám po tomhle neprodám. Snad si to tu ta chovatelka přečte, aby věděla, jak ji pomlouváte.

12.7.2020 19:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mně to tedy přijde od chovatelky slušné - jestli to dobře chápu, nabídla Vám šteně s vylučující vadou za 12000,-. Štěně onemocnělo, a paní jej chtěla zaléčit než jej předá. Místo něj Vám nabídla zdravé standardní štěně (potenciálně vhodné do chovu), které byste si mohla odvézt ihned, za plnou cenu, tj. 25000,-. Kde je problém? Sleva 13000,- za vylučující vadu se mi zdá přiměřená, slušná.

Že to s tím průjmem vyšlo zrovna na Váš příjezd je nešťastné, ale tak to s těmito nepříjemnostmi obvykle bývá - přihodí se, když se to nejméně hodí. Osobně bych to, že to chovatelka neprodleně řešila a nezamlčela to před Vámi brala jako pozitivum, to je jeden ze znaků seriózního chovatele. Na štěněti jí evidentně záleží.

Pokud se Vám zdají ceny vysoké a/nebo nechcete čekat na vyléčení krvavého průjmu, kupte si psa od jiného chovatele. Nebo si svého stávajícího ponechte jako jedináčka.

Zadavatelka píše, že jí štěně bez koule nabidla za 15 tis (12 000 uvádí jako cenu kdysi) - i tak je ale sleva 10 tisíc za nestandarda hodně příznivá.

12.7.2020 19:45

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Zadavatelka píše, že jí štěně bez koule nabidla za 15 tis (12 000 uvádí jako cenu kdysi) - i tak je ale sleva 10 tisíc za nestandarda hodně příznivá.

Jo, pardon, jsem ty částky popletla, ale ty tři tisíce na mém pohledu nic nemění. Stále mi to přijde jako seriózní nabídka, oproti tomuto anonymnímu vyřizování účtů. I když věřím, že to zadavatelka třeba nemyslí zle a jen se hůře orientuje...

12.7.2020 19:57
Šarina

XXX.XXX.243.72

Já jsem vůbec nepochopila, co by mělo být na jednání chovatelky špatně (?)

12.7.2020 20:33
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Šarina napsal(a):
Já jsem vůbec nepochopila, co by mělo být na jednání chovatelky špatně (?)

ani já ne

12.7.2020 20:34

Bylo to tak, že s levnějším se muselo hned na veterinu, ale na peníze za dražšího se mohlo čekat doma a na tu veterinu už se nemuselo.
Já to chápu docela dobře. Ale stejně bylo možné si ten konec odpustit.

12.7.2020 20:54
impact

XXX.XXX.16.239

Bylo to tak, že s levnějším se muselo hned na veterinu, ale na peníze za dražšího se mohlo čekat doma a na tu veterinu už se nemuselo.
Já to chápu docela dobře. Ale stejně bylo možné si ten konec odpustit.

Píše, že už byli takřka na místě. O deset nebo dvacet minut už se to neposere, pokud ze psa nevalí krev i ušima. Jsou akutní případy a akutní případy. Třeba si jen na předání standardního psa chtěla počkat sama, třeba byla na veterinu objednaná až za dvě hodiny, třeba to a třeba támhleto.

12.7.2020 21:14

impact napsal(a):
Píše, že už byli takřka na místě. O deset nebo dvacet minut už se to neposere, pokud ze psa nevalí krev i ušima. Jsou akutní případy a akutní případy. Třeba si jen na předání standardního psa chtěla počkat sama, třeba byla na veterinu objednaná až za dvě hodiny, třeba to a třeba támhleto.

Nebo mohl jednoho ze psů odbavit pan manžel...

12.7.2020 21:40
Markéta80

XXX.XXX.224.55

Normální cena za společenské plemeno. Sleva pěkná a je snad lepší že Vám nechtěl dát štěně co potřebuje zaléčit To už je na Vás jestli chcete levnějšího a potom se domluvit že až bude zdravotně ok tak přijedete nebo raději 100% a dražšího

12.7.2020 22:21
Šarina

XXX.XXX.243.72

Kdyby se malému štěněti objevila krev ve stolici, tak by to pro mě bylo to úplně nejpřednější - a je to pro mě naopak známka zodpovědnosti chovatelky.
(Zadavatelka se tam o manželovi chovatelky sama zmiňuje, i když její popis situace není nejsrozumitelnější. A třeba u nás by to bylo taky tak, že s nemocným štěnětem bych valila na veterinu já a manžel by předával druhé štěně.)
Furt nevím, co na tom bylo špatně.

Dále: nešlo o "navýšení ceny štěněte", ale o plnou cenu za jiné štěně bez vylučující vady. Takže to je taky OK.

A nabídka, že štěně po zaléčení přiveze do Prahy, až tam bude mít cestu? To ho měla poslat poštou?
---
Zadavateka měla prostě smůlu, že ujela skoro celou cestu. Kdybych byla na jejím místě já, tak už do té ch.s. dojedu, prohlídnu si matku štěňat a zbylého brášku, dám si kafe s manželem a v klidu se rozhodnu, jestli si vezmu toho brášku, nebo si nechám vyléčené štěně přivézt (případně si halt dojedu ještě jednou), anebo po tom všem půjdu pro jiné štěně jinam.
Takové situace se bohužel stávají a je hnusné takhle veřejně házet špínu.

Podle mě chovatelka jednala seriozně a vůbec nechápu, proč to Doležalka s manželem (sami prý pejskaři!!!!) tady ventilují s tím, že se už nediví lidem, co si berou štěňata z množírny (sic!) - ti by jim vrazili štěně s krvavým průjmem někde na benzínce.

13.7.2020 07:31
tero

XXX.XXX.237.229

To vám jako měla prodat nemocné štěně? Nebo za původní, nižší cenu psa který je v pořádku?

Doležalka

13.7.2020 12:34
Doležalka

XXX.XXX.178.46

Já nikoho nepomlouvám, paní chovatelka nás sama kontaktovala a sama určila kdy máme pro psa přijet.Nejlepší prý by bylo o víkendu ,neboť v následujícím týdnu jí má rodit fena. V pátek mi paní oznámila ,že pejska může prodat do zahraničí,protože tam může na výstavu i s jedním varletem.Přesto souhlasila s tím ,že jej prodá nám.Měli jsme přijet v neděli po 14té hodině.V sobotu paní telefonovala, že v neděli odpoledne není možné štěně převzít , manžel odjede na motorce, ať přijedeme dopoledne, protože ona bude hlídat fenu..Psa jsme chtěli od ní, protože od ní máme tříletého psa, tehdy stál 12 000 Kč.To že má štěně průjem, nám paní zavolala až když jsme byli téměř na místě.Pokud byl pes dle sděleni chovatelky den předem na zahradě a sežral asi pecku,mohla nám ušetřit cestu a zavolat ,ať nejezdíme. Měl to být náš již šestý shi tzu. Mrzí nás to , že u předešlého psa od této paní nebyly žádné problémy ani s cenou a termínem převzetí.Pochybuji, že paní dokáže být současně u rodící feny a současně jet se psem na veterinu , když je manžel pryč .Jen nechápu nárůst ceny psa během tří let na dvojnásobek, když v nabídce na oba, to jest i na zdravé štěně byla cena 15 000 Kč s tím , že pejsek s jedním varlátkem bude se slevou. Cena od 15 000 Kč asi znamená, že pes může stát i 25 000 Kč.Nicméně přejeme této paní mnoho chovatelských úspěchů.

13.7.2020 12:39
impact

XXX.XXX.26.159

Mě se zdá, že se do těch výmyslů začínáte pěkně zamotávat. 🤣

13.7.2020 13:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

když se vám cena nelíbí kupte si psa jinde. jak jednoduché

13.7.2020 13:50
Šarina

XXX.XXX.243.72

Docela si protiřečíte - už jenom s tou cenou, kdy jste sama psala, že za 15.000 bylo to štěně s vadou. Teď tvrdíte, že to měla být i cena za štěně bez vady (což logicky nedává smysl). Čím to, že vám nevěřím?

To, že manžel chovatelky chtěl původně vyrazit na motorkářskej vejlet, a proto si vás domluvila na dopoledne, to se přece mohlo po nenadálých zdravotních problémech štěněte aktuálně změnit, to vás nenapadlo? A krvavý průjem taky nedá dopředu hlášení, že druhý den nastane.... bože můj!
....
O to hůř, že se s chovatelkou už tři roky znáte, máte od ní psa a chcete od ní dalšího..... a přesto současnou nenadálou situaci ventiluje tady tímhle způsobem.
To je hrozné jednání.
............
Snad už to radši dál nevysvětlujte. Ještě, že nejsem chovatelkou, protože pracovat s takovým lidským materiálem musí být fakt žůžo.

13.7.2020 16:33
Moyda

XXX.XXX.147.89

Ze se cena zdvojnásobila? Koukala jste někdy posledni dobou na inzerci? Těch 15 000 je za štěně bez pp, i obyčejný kříženec stojí dardu. Proc by si pani nemohla říct dvojnásobek když ví že za malé společenské plemeno ty peníze dostane. Vše je otázkou poptávky a nabídky. A že za každé štěně chce jinou cenu, je také dáno kvalitou jedince.

Doležalka

14.7.2020 08:43
Doležalka

XXX.XXX.178.46

Děkuji za vesměs negativní názory,co jiného jsem v dnešní době mohla čekat.Co jsme zde s manželem popsali,jsme si opravdu nevymysleli, ostatně sms zprávy a e-maily týkající se komunikace s paní chovatelkou mám uložené.Včera jsem telefonicky zjišťovala ceny pejsků a zatím nejvyšší cena z jedné chovatelské stanice je 22 000 Kč,jinak se ceny pohybují v rozmezí 10 000 Kč až 20 000 Kč .V tištěných inzerátech je cena dohodou jen u tohoto plemene, například u čivav jsou ceny udány.Jediný inzerát na shih tzu, u kterého byla uvedena cena je chovatelská stanice z Popradu 600 EUR. Teď poznámka k množírnám,ty využívají toho, že je pejsků nedostatek a lidé, kteří mají méně peněz, si koupí pejska bez průkazu původu a ani netuší, že je z množírny. Protože v samotné množíně se psi neprodávají, to je bohužel velká lumpárna a proto jsme chtěli pejska z chovatelské stanice.Ještě k telefonátu od paní chovatelky, který proběhl, když jsme byli asi 20 minut od cíle,když mi paní sdělila, co se stalo.Zeptala jsem se jí, co tedy máme dělat,jestli tam dojet nebo jet zpět domů byla zticha.Nenavrhla nám žádné řešení.Poté jsem se zeptala na cenu druhého pejska,chvíli bylo ticho a pak mi řekla částku 25 000 Kč.Tu jsme samozřejmě u sebe mít nemohli.Tímto odpovídám na téma dojet na místo a dát si tam kávu s jejím manželem.Pokud vás nikdo nepozve, sami tam nepojedete.Jestli dobře čtete máme pejsky dva,desetiletého a tříletého.Tříletý je právě od této paní,je to velký mazel.Paní má výborný chov a pejska určitě udá, když jich je nedostatek.Po tolika sms mailech a telefonátech, kdy se stále něco měnilo ohledně předání pejska , jsem k ní už ztratila důvěru.Přeji jí přesto vše dobré a mnoho chovatelských úspěchů.Ještě poznámka na okraj, předchozího pejska nám předával její manžel, neboť musela náhle odjet.Předal nám ho na zahradě a rodiče psa jsme ani neviděli.Mějte se všichni krásně je léto.Sprostá slova jsou zbytečná. Fandíme panu poslanci Pospíšilovi, který se jako jediný zabývá té tématem množíren.

14.7.2020 08:46

Dětičky učené na plínku, tam bych si psa nekoupila,
a po tom, že jste neviděli rodiče minule, hele, to je snad štěstí v neštěstí, ne, však ona vás zachránila před vaší blbostí.
Takhle to vypadá, že ji akorát nemáte rádi, jinak pomoc případným dalším kupujícím.. nula.

14.7.2020 08:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.112.101

Doležalka napsal(a):
Děkuji za vesměs negativní názory,co jiného jsem v dnešní době mohla čekat.Co jsme zde s manželem popsali,jsme si opravdu nevymysleli, ostatně sms zprávy a e-maily týkající se komunikace s paní chovatelkou mám uložené.Včera jsem telefonicky zjišťovala ceny pejsků a zatím nejvyšší cena z jedné chovatelské stanice je 22 000 Kč,jinak se ceny pohybují v rozmezí 10 000 Kč až 20 000 Kč .V tištěných inzerátech je cena dohodou jen u tohoto plemene, například u čivav jsou ceny udány.Jediný inzerát na shih tzu, u kterého byla uvedena cena je chovatelská stanice z Popradu 600 EUR. Teď poznámka k množírnám,ty využívají toho, že je pejsků nedostatek a lidé, kteří mají méně peněz, si koupí pejska bez průkazu původu a ani netuší, že je z množírny. Protože v samotné množíně se psi neprodávají, to je bohužel velká lumpárna a proto jsme chtěli pejska z chovatelské stanice.Ještě k telefonátu od paní chovatelky, který proběhl, když jsme byli asi 20 minut od cíle,když mi paní sdělila, co se stalo.Zeptala jsem se jí, co tedy máme dělat,jestli tam dojet nebo jet zpět domů byla zticha.Nenavrhla nám žádné řešení.Poté jsem se zeptala na cenu druhého pejska,chvíli bylo ticho a pak mi řekla částku 25 000 Kč.Tu jsme samozřejmě u sebe mít nemohli.Tímto odpovídám na téma dojet na místo a dát si tam kávu s jejím manželem.Pokud vás nikdo nepozve, sami tam nepojedete.Jestli dobře čtete máme pejsky dva,desetiletého a tříletého.Tříletý je právě od této paní,je to velký mazel.Paní má výborný chov a pejska určitě udá, když jich je nedostatek.Po tolika sms mailech a telefonátech, kdy se stále něco měnilo ohledně předání pejska , jsem k ní už ztratila důvěru.Přeji jí přesto vše dobré a mnoho chovatelských úspěchů.Ještě poznámka na okraj, předchozího pejska nám předával její manžel, neboť musela náhle odjet.Předal nám ho na zahradě a rodiče psa jsme ani neviděli.Mějte se všichni krásně je léto.Sprostá slova jsou zbytečná. Fandíme panu poslanci Pospíšilovi, který se jako jediný zabývá té tématem množíren.

Dejte prosím odkaz na inzerát, ve kterém se dnes prodává shih-tzu s PP za 10 000 Kč

14.7.2020 09:49

Doležalka napsal(a):

Cenu si určuje chovatel, tedy prodávající. Kupující ji buď akceptuje a k obchodu dojde, nebo neakceptuje a k obchodu nedojde. Není třeba chodit žalovat na ifaunu. Vy jste si tuto chovku vybrali i když jste při koupi před třemi lety neviděli rodiče psa, asi vám to nevadilo. Teď to najednou vadí?

14.7.2020 11:16

Já jsem se do toho nechtěla zapojovat. Protože můj názor je takový, že chovatel mi sdělí cenu za konkrétní štěně a já se pak rozhodnu, jestli je pro mě tato cena akceptovatelná.

Na rovinu, pokud bych jela někam dál pro štěně, byla už kousek od cíle a chovatelka by mi volala, že je to tak a tak...no byla bych hodně rozčarovaná a kdyby mi navíc jednání chovatelky přišlo jako výmluvy a snaha eventuelně udat to dražší štěně, tak o to víc bych byla naštvaná...to není to zprávné slovo...možná znechucená.

Samozřejmě u štěnda se může nenadále projevit nějaký zdravotní problém, který musí ještě chovatel řešit...alespoň slušný chovatel mi přeci nepředá nemocné štěně, otázkou je, jestli je to tak jak chovatelka tvrdila, ale to těžko někdo může vědět, může to být pravda a nemusí.

Nabídka chovatelky, že mi po vyléčení štěně doveze by pro mě byla neakceptovatelná.....nevidět minimálně matku štěněte, prostředí??...no ale ani při odběru předchozího pejska maminku neviděli, už v tomhle případě po téhle zkušenosti, přestože je pejsek úžasný bych si ani tohle konkrétní štěně neodvezla, natož abych eventuelně uvažovala, že si z téhle chovky vezmu další.

Už jen to, že ať beru v potaz svoje psy s PP, ale i ovčandu bez PP a křížence, tak se mi nikdy nestalo, aby mi někdo fláknul na zahradě do ruky štěně, naval prachy a tradá.........

14.7.2020 14:30
fikovnice

XXX.XXX.135.83

Já jsem se do toho nechtěla zapojovat. Protože můj názor je takový, že chovatel mi sdělí cenu za konkrétní štěně a já se pak rozhodnu, jestli je pro mě tato cena akceptovatelná.

Na rovinu, pokud bych jela někam dál pro štěně, byla už kousek od cíle a chovatelka by mi volala, že je to tak a tak...no byla bych hodně rozčarovaná a kdyby mi navíc jednání chovatelky přišlo jako výmluvy a snaha eventuelně udat to dražší štěně, tak o to víc bych byla naštvaná...to není to zprávné slovo...možná znechucená.

Samozřejmě u štěnda se může nenadále projevit nějaký zdravotní problém, který musí ještě chovatel řešit...alespoň slušný chovatel mi přeci nepředá nemocné štěně, otázkou je, jestli je to tak jak chovatelka tvrdila, ale to těžko někdo může vědět, může to být pravda a nemusí.

Nabídka chovatelky, že mi po vyléčení štěně doveze by pro mě byla neakceptovatelná.....nevidět minimálně matku štěněte, prostředí??...no ale ani při odběru předchozího pejska maminku neviděli, už v tomhle případě po téhle zkušenosti, přestože je pejsek úžasný bych si ani tohle konkrétní štěně neodvezla, natož abych eventuelně uvažovala, že si z téhle chovky vezmu další.

Už jen to, že ať beru v potaz svoje psy s PP, ale i ovčandu bez PP a křížence, tak se mi nikdy nestalo, aby mi někdo fláknul na zahradě do ruky štěně, naval prachy a tradá.........

Když se nad tím člověk zamyslí, tak vlastně souhlasím i z Tvého pohledu. Museli bychom asi mít více info k tomuto případu. Ale fakt je, že pes s PP se bez vidění rodičů (nebo aspoň matky) a chovatelského zázemí nebere!

14.7.2020 15:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

fikovnice napsal(a):
Když se nad tím člověk zamyslí, tak vlastně souhlasím i z Tvého pohledu. Museli bychom asi mít více info k tomuto případu. Ale fakt je, že pes s PP se bez vidění rodičů (nebo aspoň matky) a chovatelského zázemí nebere!

Mně se třeba stávalo, že lidi nenapadlo, že chtějí vidět mámu - viděli mraky fotek, videa, nebo ji znali z akcí, popř. meli reference, a ve víru štěněcího hemžení je to ani nenapadlo.

14.7.2020 15:55

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Mně se třeba stávalo, že lidi nenapadlo, že chtějí vidět mámu - viděli mraky fotek, videa, nebo ji znali z akcí, popř. meli reference, a ve víru štěněcího hemžení je to ani nenapadlo.

No tak pokud mámu znají z akcí a tak i z těch videí, tak chápu, že tam třeba ta potřeba vidět při odběru štěněte jejich mámu není....ví jaké štěně po jakých rodičích si berou.

14.7.2020 17:10

Mě zase překvapuje, že je tak běžné (nebo se to tady alespoň zdá), že si lidé jedou pro štěně až na odběr. Pro mě je to - až na situace jako zažila sardullah - nepředstavitelné. Já si jela přes celou republiku štěně osobně vybrat, nakonec vyhrálo úplně jiné než jsem favorizovala dle fotek, videí, popisů, a o několik týdnů později se jelo teprve na ten odběr. U dalšího psa bych to udělala stejně. A znala jsem otce i matku. Matka byla rovněž přítomna u obou návštěv.

14.7.2020 17:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

No tak pokud mámu znají z akcí a tak i z těch videí, tak chápu, že tam třeba ta potřeba vidět při odběru štěněte jejich mámu není....ví jaké štěně po jakých rodičích si berou.

No, oni si to spíš ani neuvedomili, že neviděli mámu, až jsem jim to řekla, tak jim to došlo, mezi tím, jak byli zabraní do štěňat.

14.7.2020 17:58

Mě zase překvapuje, že je tak běžné (nebo se to tady alespoň zdá), že si lidé jedou pro štěně až na odběr. Pro mě je to - až na situace jako zažila sardullah - nepředstavitelné. Já si jela přes celou republiku štěně osobně vybrat, nakonec vyhrálo úplně jiné než jsem favorizovala dle fotek, videí, popisů, a o několik týdnů později se jelo teprve na ten odběr. U dalšího psa bych to udělala stejně. A znala jsem otce i matku. Matka byla rovněž přítomna u obou návštěv.

No já to mám tak.....fena-ovčanda, poslední volná, afgán-3 kluci, jeden barva písková, toho jsme nechtěli, dva černá s pálením, z toho jeden zamluvený, fenu jsme nechtěli, Gina zrušená rezervace, jedniná volná...o mých ber-berech nemluvím.

Někdy si tak říkám, že by bylo fajn si vybrat štěně, že já si se svými psy na sebe vždycky tak nějak zbudu...ale ...vybrala bych si správně???

Třeba teď s Ginou....co kdybych si fenu vybírala jako první?? Vybrala bych si opravdu jí?? Všechna štěňata mi připadala stejná...hrála si spolu a nebo se mi snažila sežrat boty. Možná by mi chovatelka řekla...tahle se jí tahle jeví taková a tahle maková....možná kdybych viděla, že nějaká je bázlivá...tak tu nebrat...ale když by mezi nimi nebyl echt rozdíl?? To bych ak asi vzala tu, co by se mi nejvíc líbila vzhledově.

Když to shrnu...Gina je hodně málo kontaktní k cizím lidem a to přesto, že jsem jí nebránila, aby se s cizíma poňufala, když bude chtít, od pár lidí se nechala sice pohladit, ale spíš, protože si k nim chtěla jít čmuchnout a tak měli šanci a to pohlazení jí bylo tak nějak šumák.k ostatním je taková, že sice na ně kouká, když na ní mluví, ale nejde k nim vůbec a nebo si čmuchá a naprosto ignoruje, že na ní někdo mluví.
Jakože juchůůů...miluju psy, kteří nejsou kontaktní k cizím, počítala jsem s tím, že je to přeci jen pastevec i když "hodnej" a že se nepohrne ke každýmu, ale ne úplně od začátku. I nás vzala na milost vlastně až druhý den odpolko, když jsme si jí přivezli.
A její ségry?...Dle chovatelky se ochotně a rády mazlí, zatím, s každým, jsou prostě kontaktní i k cizím.
Jasně, že bych se z takového štěněte psychicky nezhroutila, ale tak nějak si říkám "ještě že na nás zbyla Ginuša"

14.7.2020 19:09

Já to chápu. Syn se snachou museli v lednu nechat odejít svoji fenku bišonka. A hledali hned štěně. Chvilku to trvalo, ale po 14 dnech si jeli rovnou pro fenku. Byla akorát k odběru. Nepotřebovali vybírat, byli rádi, že byla volná. Chovatelka byla velice vstřícná, poslala jim fotky i videa.

14.7.2020 19:15
fikovnice

XXX.XXX.134.227

Sice písnu o kočkách, ale jednala jsem stejně jako Vy. Když jsem se rozhodla aspoň jednou za život si pořídit papírovou kočku, tak jsem absolvovala dvě návštěvy. První - seznámení se s chovatelkou, prostředím u ní, rodiči koťat a hlavně koťaty. A nejhlavněji - výběr kotiska. Druhá návštěva = už cílená jízda pro vybrané a zamluvené kotě, doplacení do plné ceny a odvoz kotěte. A takto to považuji za dobré dělat i u PP psů.

14.7.2020 19:18
fikovnice

XXX.XXX.134.227

No já to mám tak.....fena-ovčanda, poslední volná, afgán-3 kluci, jeden barva písková, toho jsme nechtěli, dva černá s pálením, z toho jeden zamluvený, fenu jsme nechtěli, Gina zrušená rezervace, jedniná volná...o mých ber-berech nemluvím.

Někdy si tak říkám, že by bylo fajn si vybrat štěně, že já si se svými psy na sebe vždycky tak nějak zbudu...ale ...vybrala bych si správně???

Třeba teď s Ginou....co kdybych si fenu vybírala jako první?? Vybrala bych si opravdu jí?? Všechna štěňata mi připadala stejná...hrála si spolu a nebo se mi snažila sežrat boty. Možná by mi chovatelka řekla...tahle se jí tahle jeví taková a tahle maková....možná kdybych viděla, že nějaká je bázlivá...tak tu nebrat...ale když by mezi nimi nebyl echt rozdíl?? To bych ak asi vzala tu, co by se mi nejvíc líbila vzhledově.

Když to shrnu...Gina je hodně málo kontaktní k cizím lidem a to přesto, že jsem jí nebránila, aby se s cizíma poňufala, když bude chtít, od pár lidí se nechala sice pohladit, ale spíš, protože si k nim chtěla jít čmuchnout a tak měli šanci a to pohlazení jí bylo tak nějak šumák.k ostatním je taková, že sice na ně kouká, když na ní mluví, ale nejde k nim vůbec a nebo si čmuchá a naprosto ignoruje, že na ní někdo mluví.
Jakože juchůůů...miluju psy, kteří nejsou kontaktní k cizím, počítala jsem s tím, že je to přeci jen pastevec i když "hodnej" a že se nepohrne ke každýmu, ale ne úplně od začátku. I nás vzala na milost vlastně až druhý den odpolko, když jsme si jí přivezli.
A její ségry?...Dle chovatelky se ochotně a rády mazlí, zatím, s každým, jsou prostě kontaktní i k cizím.
Jasně, že bych se z takového štěněte psychicky nezhroutila, ale tak nějak si říkám "ještě že na nás zbyla Ginuša"

A vlastně, co Ti o Gině řekla chovatelka? Popsala její chování podobně, jak se jeví teď u vás?

14.7.2020 19:23
fikovnice

XXX.XXX.134.227

Já to chápu. Syn se snachou museli v lednu nechat odejít svoji fenku bišonka. A hledali hned štěně. Chvilku to trvalo, ale po 14 dnech si jeli rovnou pro fenku. Byla akorát k odběru. Nepotřebovali vybírat, byli rádi, že byla volná. Chovatelka byla velice vstřícná, poslala jim fotky i videa.

Já jsem tedy spíše pro dvě návštěvy, ale na druhou stranu, když vyvstane ta potřeba sehnat hned nového zvířecího kamaráda (Váš syn, "Sardullah"), a je dostatek infa, tak vlastně proč ne. Jinak se smrtí zvířete a následnou téměř okamžitou potřebou aspoň trochu zacelit tu velkou ránu v srdci to mám stejně. Takto jsem pořídila svého kocoura number one z útulku. Respektive jela jsem pro jiného, ale tento si vybral nás. Prostě vlezl na klín mámě, pak mně, pak se stočil do klubka a usnul. Nikdy jsem ani na vteřinu nezalitovala, a i když se vduchu omlouvám všem mým předešlým, tak toto je prostě můj NEJ kocour.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2020 19:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.18

Je zajimave ze tohle se resi jen u psu, kocek, vyjimecne koni. Kde je nutno vetsinou zkouset a na druhou navstevu se odvazi. Treba papouska jsem peclive vybirala dle referenci a sympatii chovatelku vyber ptacete na dokrmeni nechala na ni (prisly mi vsecky stejne osklivy) neb dokrmovala pouze jednoho pro nas. No a nazivo jsem ho videla az v den odberu. Je fakt ze v kontaktu jsme byly a chodila mi tuna fotek a videi ale kdyz to tak vezmu moc nevim o vic navstevach u pořízení papousku. Max ze kdyz se to sejde vybira se az na miste a to je to zavazek na podstatne vic let jak pes. Nebo vlastne i ten kun.

14.7.2020 20:04

fikovnice napsal(a):
A vlastně, co Ti o Gině řekla chovatelka? Popsala její chování podobně, jak se jeví teď u vás?

No na rovinu...já se neptala. Když jsme si jeli Ginu vyzvednout, tak tam byla ještě jedna její sestra a dva bratři a štěňata se chovala tak nějak všechna stejně...tak nějak se na mě sesypala a kousala mi boty a když jsem se sehla, tak i ruce...fena nebyla bázlivá a dle mojí laické prohlídky vypadala zdravě. ...zbytek mi byl tak nějak šumák, mise splněna, sehnali jsme štěně.
Řekla bych, že tahle její vlastnost se asi projevit nemohla...teda neptala jsem se, ale myslím, že opravdu chovatelka nebrala každé štěně individuálně a nezkoušela reakce na cizí lidi a mezi svými sourozenci vypadala Gina stejně kontaktně jako ostatní štěňata, určitě minimálně jako její sestra. Až jsem z toho byla lehce zklamaná, protože když jsme si byli pro afgána, tak se k nám nehrnulo žádné ze štěňat, když jsme si byli pro ovčandu, tak tam s ní byla ještě její zamluvená sestra, ta se k nám hned hrnula a ta naše "Mazlinda" tak ta stála opodál, neschovávala se, ale nešla k nám a ber-beři...Sára hned kousala a Jack seděl a koukal...troubík od narození.
Tak jsem si u Ginuši tak říkala....bože, snad to nebude "vítací" pes, no a není

Když jsem to chovatelce referovala, tak prý, že by nečekala, že bude takhle rezervovaná už jako štěně.

14.7.2020 20:52

No já si nejdřív po x měsících vybrala matku štěněte a pak skoro rok a půl čekala na vrh. Modlila jsem se, aby se narodila její kopie vč. povahy a vyšlo to. A to byl ten kluk jen jeden, jinak samé holky. Aspoň jsem nemusela vybírat. A chovatele jsem za tu dobu znala dobře a tu mrňavou potvoru viděla před odběrem dvakrát. Konečně byly podmínky a výběr byl jen na mně. Vysnila jsem si psa do detailu, nic nepodcenila a ono to s trochou štěstí vyšlo.

15.7.2020 07:40
assil

XXX.XXX.225.195

No když si musíte štěně vybrat 4 dny po narození podle fotky, protože zájemců je několikanásobně více než štěňat, tak je nějaká cesta na kukačku celkem zbytečná.

15.7.2020 13:09
Zoia

XXX.XXX.211.224

My jsem se na prvního psa byli kouknout dopředu, ale jako laik jsem poznala houby, viděla jsem jen 8 černých megaroztomilých štěňat, takže jsme poprosila o výběr chovatelku a musím říct, že nás trefila dobře. Druhýho psa jsme brali dost narychlo, když se ukázalo, že jestli budeme otálet, tak se náš první pes odebeře za fenou (na což měl podle mě ještě dost čas), takže jsme si jeli rovnou vybrat. Vybírali jsme ze 4 černých kluků a tak nějak podle sympatie, po poradě s chovatelkou a podle toho, jak se k nám měli. Jeden si nás třeba moc nevšímal, ale spal pod keřem, tak toho jsme "vyřadili", ale on mohl spát, protože předtím zrovna řádit a klidně to mohlo být nejživější štěně z vrhu...
Co chci říct, že laik toho sám moc z chování štěňat za 1-2 návštěvy moc nepozná, aby nějak mohl odhadnout povahu, tak by k tomu chovateli musel jezdit častějc a pozorovat ty štěňata průběžně. To spíš mu může poradit chovatel, kterej je vidí denně a vidí toho i díky zkušenostem víc.

Na druhou stranu podmínky, v čem štěňata vyrůstají, jak vypadá fena apod., dokáže posoudit snad každej, takže mě asi nikdy nepřestane udivovat, že kolikrát ani lidi s nejvyšším vzděláním a neuvěřitelným rozhledem nenapadne se na ně zeptat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík