ainu
napsal(a):
Společenské plemeno, vázané dost na pána, do kotce/boudy? Ani náhodou. A nemusí jít jen o typicky společenské plemeno.
Chápu u pastevců a psů, kteří jsou pro to tělesně a povahově přizpůsobeni, ale co lidi pořád mají s tím s těmi boudami/kotci?
Já to vidím takhle:
"Mami, já chci psa"
"Ok, ale jedině když bude v boudě".
<- Lu_cie: Plánujete s ním lovit?
ainu
napsal(a):
Společenské plemeno, vázané dost na pána, do kotce/boudy? Ani náhodou. A nemusí jít jen o typicky společenské plemeno.
Chápu u pastevců a psů, kteří jsou pro to tělesně a povahově přizpůsobeni, ale co lidi pořád mají s tím s těmi boudami/kotci?
Prostě nutně potřebují mit psa, když je to teď moderní, a "každýmápřecepsa", ale přece si nebudou doma dělat nepořádek - takhle se pes šoupne do boudy, a když je hezky, čas a nálada, tak se vyrazí na promenádu...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jsou i psi, kteří jsou venku rádi, když mají jistotu, že je to jejich volba. Znám psy, kteří jsou šťastni, když jsou "zapomenuti" na zahradě. Přes noc. Třeba proto, aby si ohlídali, že do zahrady nevleze cizí kočka.
Když kokršpaněl, tak co dva? Nebo ( i vedle bych možná doporučila ) vlčí špic ? To byli psi nádvorníci. Vlastně každý venkovský voříšek v sobě toho špice měl.
A možná voříšek z útulku. Nemám doporučování útulkáčků moc ráda, ale na kotec by byl zvyklý, nebylo už by to úplné štěně a kdyby se mu věnovali, procházkovali, tak by si i polepšil.
Protože pochybuji o tom, že zadavatelka chce kokra k mysliveckému výcviku.
napsal(a):
Jsou i psi, kteří jsou venku rádi, když mají jistotu, že je to jejich volba. Znám psy, kteří jsou šťastni, když jsou "zapomenuti" na zahradě. Přes noc. Třeba proto, aby si ohlídali, že do zahrady nevleze cizí kočka.
Když kokršpaněl, tak co dva? Nebo ( i vedle bych možná doporučila ) vlčí špic ? To byli psi nádvorníci. Vlastně každý venkovský voříšek v sobě toho špice měl.
A možná voříšek z útulku. Nemám doporučování útulkáčků moc ráda, ale na kotec by byl zvyklý, nebylo už by to úplné štěně a kdyby se mu věnovali, procházkovali, tak by si i polepšil.
Protože pochybuji o tom, že zadavatelka chce kokra k mysliveckému výcviku.
Ja se ted zeptam jako trotl, ale zaznamenal nekdo v posledni dobe osobne kokra u myslivcu? Myslivost je pro mne velka neznama...

Lu_cie
napsal(a):
Dobrý den,
hodí se kokršpaněl do kotce s boudou?
Četla jsem, že je to velmi společenské plemeno a tohle pro něj není vhodné. Na druhé straně je to lovecké plemeno.
Děkuji.
Ono se to s těmi loveckými plemeny v kotcích mělo tak (a to mluvím hlavně o ohařích, ale jistě to lze zobecnit), že sice nějakou dobu žít venku vydrželi, ale poměrně významně jim to snížilo věk dožití. Poměrně rychle se “opotřebili”. Ale je také nutno říct, že to byl jiný styl života - jak pro psovoda, tak pro psa. Dnes je to pro většinu lidí o tom, že se se psy loveckému výcviku věnují odpoledne po práci nebo o víkendech, a myslivost tedy není jejich hlavní náplní (tzn. lovecké psy si pořizují “civilisti”, kteří se jim ale snaží dopřát). I pro psa je něco jiného, jestli je osm hodin zavřený v kotci a klepe kosu nebo se zahřeje během v honitbě. (I když uznávám, že třeba přinášení z vody v listopadu a následný pobyt v kotci... to už není taková idylka, že.)
K těm kokrům - já bych zrovna u kokra byla stran toho (ne)lovení benevolentnější. Dneska už je to s nimi (bohužel) podobné jako s retrívry - většina z té masy, co si je pořídí, s nimi neloví, a myslím si, že už jsou na to relativně adaptovaní (to se o těch ohařích většinově říct naštěstí nedá), figurují spíše jako rodinní psy. (Neobhajuji, konstatuji.) Mnoho o tom svědčí fakt, že nemají povinnou zkoušku z výkonu (takže teoreticky asi budou fungovat ve výstavních x pracovních liniích, ale nejsem od kokrů...). Ale určitě souhlasím s tím, že by bylo prima, kdyby se s loveckými psy více lovilo, o tom žádná.
Stran té boudy... nedala jste moc informací, aby se k tomu dalo něco smysluplného říct. Nějak by to asi fungovat mohlo v tom režimu, který popisuji výše, ale obecně není kokr moc vhodný jako takový ten “vesnický pes k boudě”. Bude mu smutno po pánovi, je dost tvrdohlavý a temperamentní, což může vyústit ve značné destruktivní sklony nebo útěkářství. Jsou poměrně uštěkaní, což se za plotem nejspíš ještě umocní. Myslím, že na pobyt venku jsou výrazně vhodnější plemena, a spoustě z nich bude monitoring svého území přinášet stejný pocit naplnění jako kokrovi využití v lovecké praxi. Za mě kokra k boudě nepořizovat.
Kokra do kotce v žádném případě.
Měli jsme v rodině 3.
Já fenu 15,5 roku.Vsichni byli trochu lovečtí , ale hlavně nesmírně spolecensti.
Nepíšete proč psa chcete. Do těchto podmínek bych šla jedine do chlupatého utulkace,bez šance , s podsadou,který by si oproti útulku polepsil.I tak bych se mu hooooodne venovala.
Narovinu říkám,že když někdo shání psa do kotce, dělá se mi mdlo.Chapu to u výjimek,ktere se tam chodí vyspat a většinu dne se s nimi něco dělá.Pro mě osobně je chov v kotci či v boudě něco nepředstavitelneho.U nás jsou psi členy rodiny.
Kaifra1120
napsal(a):
Měli jsme v rodině 3.
Já fenu 15,5 roku.Vsichni byli trochu lovečtí , ale hlavně nesmírně spolecensti.
Nepíšete proč psa chcete. Do těchto podmínek bych šla jedine do chlupatého utulkace,bez šance , s podsadou,který by si oproti útulku polepsil.I tak bych se mu hooooodne venovala.
Narovinu říkám,že když někdo shání psa do kotce, dělá se mi mdlo.Chapu to u výjimek,ktere se tam chodí vyspat a většinu dne se s nimi něco dělá.Pro mě osobně je chov v kotci či v boudě něco nepředstavitelneho.U nás jsou psi členy rodiny.

Kaifra1120
napsal(a):
Měli jsme v rodině 3.
Člen rodiny nemůže jít spát do boudy? Nemůže být venku přes noc?
Kaifra1120
napsal(a):
Měli jsme v rodině 3.
No vidíte. A já když jsem teď na veterině tvrdila, že nemám jak psa někam zavřít a sledovat, kolik za den vypije, mladý veterinář mi říká: tak do kotce ne? Snad máte kotec...? No tak to teda nemáme Jakmile řeknu, že mám psa v zahradě, automaticky se předpokládá, že tam má kotec S útulkáčem...ani tam s kotcem nesouhlasím, pokud v něm nežil doteď, což těžko kdo u nalezence pozná. Poznají asi, jestli to byl bytový pes. Putuje do útulku, do kotce. Pro byťáka to musí být hrůza, pro mne nepředstavitelné, mám problém na to jen pomyslet Někdo si ho vybere...a šoupne ho doma zase do toho kotce? Nebo....ani mu psa takhle nikdo nedá?

Proč nemůže kokr spát v boudě? On nemá hustou podsadu?
Může mi někdo po lopatě vysvětlit, který pes je vhodný na ven?
A se kterými psy se dnes loví? Jak loví? Lovit je zakázáno. Kokr je přinašeč, hledá drůbež, nažene, panáček střelí a kokr přinese. Nebo tak nějak. To se docela nahradit dá. Sice je to škoda, ale ne taková tragédie jako u plemen, co mají zadržet prase, stíhat srnečky a tak. I když..
Kdybych chtěla psa na ven, tak si kokra koupím. Ale teda oni jsou takoví štípací. Myslím, že ti, co se válí doma :-)
V dávných dobách byl kokr platidlem. A jako další lovečáci byl chován ve "stájích", které byly i částečně vytápěné.
S kokrem je ale hodně práce - péče. Srst, oči, uši, jeho práce,..

napsal(a):
Proč nemůže kokr spát v boudě? On nemá hustou podsadu?
Může mi někdo po lopatě vysvětlit, který pes je vhodný na ven?
A se kterými psy se dnes loví? Jak loví? Lovit je zakázáno. Kokr je přinašeč, hledá drůbež, nažene, panáček střelí a kokr přinese. Nebo tak nějak. To se docela nahradit dá. Sice je to škoda, ale ne taková tragédie jako u plemen, co mají zadržet prase, stíhat srnečky a tak. I když..
Kdybych chtěla psa na ven, tak si kokra koupím. Ale teda oni jsou takoví štípací. Myslím, že ti, co se válí doma :-)
V dávných dobách byl kokr platidlem. A jako další lovečáci byl chován ve "stájích", které byly i částečně vytápěné.
S kokrem je ale hodně práce - péče. Srst, oči, uši, jeho práce,..
Tak on je rozdíl, jestli se v té boudě jenom spí nebo jestli je to bezprizorní pobíhač po zahradě, co má k dispozici boudu. To jsem se tak nějak snažila naznačit ve svém příspěvku já. :-)
A s tím lovením, jestli narážíte na mě, jsem to myslela v kontextu loveckého výcviku, ne takhle doslovně. Tak se tedy opravuji - s kokrem nelovit, ale provozovat myslivost...

napsal(a):
Tak on je rozdíl, jestli se v té boudě jenom spí nebo jestli je to bezprizorní pobíhač po zahradě, co má k dispozici boudu. To jsem se tak nějak snažila naznačit ve svém příspěvku já. :-)
A s tím lovením, jestli narážíte na mě, jsem to myslela v kontextu loveckého výcviku, ne takhle doslovně. Tak se tedy opravuji - s kokrem nelovit, ale provozovat myslivost...
Nene, narážím na to, že kokr nemůže být v boudě :-) Tak snad uvázat ho tam asi ne.. kotec s boudou ale mi nepřijde zas tak hrozný, no záleží, jak se používá.
Já si pořídila psa, který by měl taky dělat něco jiné, než většinu dne dělá. Leží na parapetu a spí. Opaluje se tam. Občas spadne, vynadá mi, že jsem to určitě byla já, a řekne si o svačinu. Pak hodinu dvě běhá po lukách a polích, kde se vyhýbá srnečkám a prasátkům, vyrochní se v každé kaluži, domů jde jak na porážku, nají se, pod peřinku a spinkat.
A má dělat tohle:
https://www.youtube.com/watch?v=pK5zI8d8Ck4&t=206s
napsal(a):
Nene, narážím na to, že kokr nemůže být v boudě :-) Tak snad uvázat ho tam asi ne.. kotec s boudou ale mi nepřijde zas tak hrozný, no záleží, jak se používá.
Já si pořídila psa, který by měl taky dělat něco jiné, než většinu dne dělá. Leží na parapetu a spí. Opaluje se tam. Občas spadne, vynadá mi, že jsem to určitě byla já, a řekne si o svačinu. Pak hodinu dvě běhá po lukách a polích, kde se vyhýbá srnečkám a prasátkům, vyrochní se v každé kaluži, domů jde jak na porážku, nají se, pod peřinku a spinkat.
A má dělat tohle:
https://www.youtube.com/watch?v=pK5zI8d8Ck4&t=206s
Kokr venku celoročně pochopitelně být může.
Že jste si koupila plemeno,které nedělá k čemu bylo určeno...Je Vám líp?
Proč jste si nepořídila jiné? Ani ten pitbull se nemá "opalovat"na okně..sorry jako
Na videu vidím převážně lovecká plemena psů a jednoho pitbula..Lovecký pes se přesně takhle chovat má..
A ne ,prasete mě líto fakt není.
Byla bych ráda za taková zvířata..
No a přesně dle Vašeho návodu se degenerují plemena psů... Je to ošklivé,chudák prase,že jo..
A tak podobně..
Kotec se možná dá používat i rozumne.Ale když někdo napíše,že shání psa do kotce , představím si, že tam pes stráví 23 denně při nejlepším.
Možná kdyby zakladatelka napsala,že chce psa na sport, túry ,agility a co já vím a jestli může spat po těch x hodinách vyžití v kotci, zní to úplně jinak.
Mám souseda, má nějaké ovčáky v kotci, ale tito psi, tam skutečně jen spí.Tak pestrý život jako oni mají, jim může většina psů závidět.
Přesto by byli ještě o chlup šťastnější, kdyby mohli spát pánovi u nohou.
Za mě nejlepší kotec, žádný kotec.
A plemeno vhodné do kotce?Žádné plemeno.Plemen ,která můžou spát v kotci je dost, rozhodně si ale nemyslím,že je kokr ten nejžhavějši kandidat.
U nás se spi doma a nikdy jinak.Jo a moje tele má 50 kg a chlupů jak z osmi psu.No a co,kdyz ji miluješ není co řešit.

b.k
napsal(a):
Kokr venku celoročně pochopitelně být může.
Že jste si koupila plemeno,které nedělá k čemu bylo určeno...Je Vám líp?
Proč jste si nepořídila jiné? Ani ten pitbull se nemá "opalovat"na okně..sorry jako
Na videu vidím převážně lovecká plemena psů a jednoho pitbula..Lovecký pes se přesně takhle chovat má..
A ne ,prasete mě líto fakt není.
Byla bych ráda za taková zvířata..
No a přesně dle Vašeho návodu se degenerují plemena psů... Je to ošklivé,chudák prase,že jo..
A tak podobně..
Pit je tady bezpapírák, lovit nesmí. Ale to přece nedělá většina vrhu od všech plemen, někteří se na tu práci nehodí. Když to řeknu ošklivě - povětšinou vlastníme přebytky. A tak o rod pitbulla se nebojím, držitel plemenné knihy je hodně hrdý. Chovatelé, co mají psy opravdu zapsané v tom pradávném registru, se s někým, jako jsem já, vůbec bavit nebudou :-) takže se k těm psům vůbec nedostanu. Mohla bych, ale proč, já psa na tyhle věci nechci, mně budou vždy stačit ti společníci.
Je tu někdo, kdo má čistě společenského psa?
Nebo.. je tu někdo, kdo má psa, který dělá, na co byl vyšlechtěn?
Ale jako znám pár jedinců, co hlídají, a asi 30km odsud žije kolie, která má ovečky.
Já si tyhle psy pořizuji, protože se mi líbí. A jsem na ně hodná :-)
Zápasy neprovozujeme, denně lovíme myši, chodíme za srnami, což už teda přestává být zábava, protože stojí pár metrů od nás a nic neříkají, ...můj pes má rád povídání si s důchodci a malými dětmi. Taky rád plave a přinese cokoli, co zahodím.
Teriéři jsou zvláštní zvířata. Drží půltunové prase za hlavu, zaklepou králíkem, ale během pár vteřin se změní v terapeuta pro lidi.
Lidé si psa pořídí ze tří důvodů. 1) chtějí někoho ovládat a vlastnit 2) vždy jsme měli psa 3) chtějí společníka
Pořídila jsem si toho psa, protože jsem sobec, protože chci mít tohohle psa vedle sebe. Jiného nechci. Nikdy jsem neměla lepšího kamaráda.
Ano, je mi líp :-)
Kaifra1120
napsal(a):
Kotec se možná dá používat i rozumne.Ale když někdo napíše,že shání psa do kotce , představím si, že tam pes stráví 23 denně při nejlepším.
Možná kdyby zakladatelka napsala,že chce psa na sport, túry ,agility a co já vím a jestli může spat po těch x hodinách vyžití v kotci, zní to úplně jinak.
Mám souseda, má nějaké ovčáky v kotci, ale tito psi, tam skutečně jen spí.Tak pestrý život jako oni mají, jim může většina psů závidět.
Přesto by byli ještě o chlup šťastnější, kdyby mohli spát pánovi u nohou.
Za mě nejlepší kotec, žádný kotec.
A plemeno vhodné do kotce?Žádné plemeno.Plemen ,která můžou spát v kotci je dost, rozhodně si ale nemyslím,že je kokr ten nejžhavějši kandidat.
U nás se spi doma a nikdy jinak.Jo a moje tele má 50 kg a chlupů jak z osmi psu.No a co,kdyz ji miluješ není co řešit.
Já mám totiž nově souseda, který má v kotci NO. Celý jeden den jsem pracovala takřka u nich v zahradě a viděla jsem: fena byla venku, když to hooodně přeženu 5minut, možná jí panička sbírala v kotci ho.na a viděla jsem, že jí tam dala žrádlo...a šla tam zpátky. A to jsou dny, kdy jsem si naprosto jistá, že nevyleze vůbec. Toho psa prostě koupili na to, aby v tom kotci i zdechnul. Chce se mi zvracet jen na to pomyslím, snažím se tam ani nedívat

"A jako další lovečáci byl chován ve "stájích", které byly i částečně vytápěné"
jenom asi opravím - byli chováni, číslo množné.....a vo to de
"Člen rodiny nemůže jít spát do boudy? Nemůže být venku přes noc?"
a proč by nemohl?
když bude chtít......
a opravdu si nemyslím, že psi nějak vehementně rozlišují to naše lidské "doma" a "venku", "gauč" či "něco" venku, nebo taky nic.......spíš budou mít kategorie ve smečce x sám, teplo, zima, akorát, fouká, mokré, mám potřebný rozhled x nemám, tady páneček žere a něco mi vždycky ukápne....respektive vyhovuje x nevyhovuje x je mi to šumák.....tak nějak

Tak to je taky fakt, lovečáků bývalo vždy víc, tudíž se zahřáli a nenudili se.
Ale jestli bude kokr nebo jakýkoli jiný pes trpět samotou, to není o tom, jestli bydlí v kotci.
No.. je tady asi 300 psů a doma jich bydlí 30. A taky hodně slýchám - pořídíme si psa, až budeme mít zahradu, aby mohl být venku.
Mám společenské plemeno a když jsme na chatě, je pořád venku i za špatného počasí. Nikdo ji nenutí, baví ji to a užívá si šmejdění a čumákování přes plot co se kde děje.Doma zase na balkoně.
Na druhou stranu, na co si psa zvyknete, to bude brát jako samozřejmost. Co nepoznal, to mu nechybí. Nemůžeme to brát z lidského hlediska. Kotec podle mě nemusí být žádný strašák, nevidím žádný rozdíl mezi tím, jestli pes tráví doma x hodin v jedné místnosti, nebo v kotci s možností se vyvenčit( jak který pes...), může tam pozorovat okolí, a vyhřívat se na sluníčku, hlídat atd. Když ho pak pustí na volno, jdou s ním ven a nebo se mu jinak věnují, je ten kotec pro psa lepší.Úplně ideální je dobrá buda a volno po celé zahradě.Než se nudit v bytě...
lesnížínka
napsal(a):
Já mám totiž nově souseda, který má v kotci NO. Celý jeden den jsem pracovala takřka u nich v zahradě a viděla jsem: fena byla venku, když to hooodně přeženu 5minut, možná jí panička sbírala v kotci ho.na a viděla jsem, že jí tam dala žrádlo...a šla tam zpátky. A to jsou dny, kdy jsem si naprosto jistá, že nevyleze vůbec. Toho psa prostě koupili na to, aby v tom kotci i zdechnul. Chce se mi zvracet jen na to pomyslím, snažím se tam ani nedívat
Tohle je hrozný nooo.Mozna bych s nimi hodila řeč aby se mu trochu věnovali.
napsal(a):
Tak to je taky fakt, lovečáků bývalo vždy víc, tudíž se zahřáli a nenudili se.
Ale jestli bude kokr nebo jakýkoli jiný pes trpět samotou, to není o tom, jestli bydlí v kotci.
No.. je tady asi 300 psů a doma jich bydlí 30. A taky hodně slýchám - pořídíme si psa, až budeme mít zahradu, aby mohl být venku.
Prave , bylo jich víc.
TakY jsme čekali s dalším psem na zahradu,ale ne abychom ho tam odložili, ale aby se tam psi občas proběhli,jako něco ,,navíc,,.

"No a přesně dle Vašeho návodu se degenerují plemena psů... Je to ošklivé,chudák prase,že jo..
A tak podobně"..
Jo, je to ošklivé. Je to zbytečné riskování zdraví a života psů ( asi je mají jako spotřební materiál ).
A nakonec týrání prasete.
Nemohlo by stačit, aby psi prase našli, vyhnali, zastavili? Puška se tomu říká a je to dost starý vynález.
Ti chlapi na videu neloví, ti se tím týráním baví. I prase má nárok na rychlou a důstojnou smrt.
napsal(a):
Pit je tady bezpapírák, lovit nesmí. Ale to přece nedělá většina vrhu od všech plemen, někteří se na tu práci nehodí. Když to řeknu ošklivě - povětšinou vlastníme přebytky. A tak o rod pitbulla se nebojím, držitel plemenné knihy je hodně hrdý. Chovatelé, co mají psy opravdu zapsané v tom pradávném registru, se s někým, jako jsem já, vůbec bavit nebudou :-) takže se k těm psům vůbec nedostanu. Mohla bych, ale proč, já psa na tyhle věci nechci, mně budou vždy stačit ti společníci.
Je tu někdo, kdo má čistě společenského psa?
Nebo.. je tu někdo, kdo má psa, který dělá, na co byl vyšlechtěn?
Ale jako znám pár jedinců, co hlídají, a asi 30km odsud žije kolie, která má ovečky.
Já si tyhle psy pořizuji, protože se mi líbí. A jsem na ně hodná :-)
Zápasy neprovozujeme, denně lovíme myši, chodíme za srnami, což už teda přestává být zábava, protože stojí pár metrů od nás a nic neříkají, ...můj pes má rád povídání si s důchodci a malými dětmi. Taky rád plave a přinese cokoli, co zahodím.
Teriéři jsou zvláštní zvířata. Drží půltunové prase za hlavu, zaklepou králíkem, ale během pár vteřin se změní v terapeuta pro lidi.
Lidé si psa pořídí ze tří důvodů. 1) chtějí někoho ovládat a vlastnit 2) vždy jsme měli psa 3) chtějí společníka
Pořídila jsem si toho psa, protože jsem sobec, protože chci mít tohohle psa vedle sebe. Jiného nechci. Nikdy jsem neměla lepšího kamaráda.
Ano, je mi líp :-)
Ok
Myslím si ,že je tu spousta lidí,kteří dělají a nebo se snaží dělat se psem na co byl šlechtěn - proto si je snad i koupili,no ne?
Určitě jsou zde lidé co mají čistě společenského psa - to nutně neznamená se psem naopak nedělat nic.
Lidé si psa kupují i z jiných důvodů než uvádíte. To jste hooodně zjednodušila..respektive se netrefila..
Ale jo -to je dobře ,že vám pes dělá radost a vy jemu.. ( ?)
napsal(a):
"No a přesně dle Vašeho návodu se degenerují plemena psů... Je to ošklivé,chudák prase,že jo..
A tak podobně"..
Jo, je to ošklivé. Je to zbytečné riskování zdraví a života psů ( asi je mají jako spotřební materiál ).
A nakonec týrání prasete.
Nemohlo by stačit, aby psi prase našli, vyhnali, zastavili? Puška se tomu říká a je to dost starý vynález.
Ti chlapi na videu neloví, ti se tím týráním baví. I prase má nárok na rychlou a důstojnou smrt.
Ne naopak,někde,nějak se to naučit musí- pokud tedy nechcete popřít lovecké psy..
Zcela určitě to nebudou levní jedinci a zcela určitě nejsou "spotřební materiál"..
Týrání prasete,divočáka,škodné...vidíte kde?
Možná by jste byla hodně ráda kdyby vám některý z nich byl nablízku poté co vás napadne divoké prase.

b.k
napsal(a):
Ne naopak,někde,nějak se to naučit musí- pokud tedy nechcete popřít lovecké psy..
Zcela určitě to nebudou levní jedinci a zcela určitě nejsou "spotřební materiál"..
Týrání prasete,divočáka,škodné...vidíte kde?
Možná by jste byla hodně ráda kdyby vám některý z nich byl nablízku poté co vás napadne divoké prase.
Vyskytuji se v terénu, kde se vyskytují i divoká prasata - skoro denně. Zatím mi vždycky šli z cesty. Zatím mi stačilo vzít na vědomí, že tu jsou se mnou a chovat se podle toho.( Volám - "jsme jedné krve, ty i já" )
A dělit živé tvory na ty užitečné a na škodnou v souvislosti s týráním ? Víte, kdo je největší škodná?

b.k
napsal(a):
Ajjaj.
Zatím - jak píšete.. snad vám to vydrží..
JJ,chcete říct,že největší škodná je člověk. Ok. Já si to nemyslím.
Já ano, ohledně škodné. Myslím, že by se planetě Zemi ulevilo, kdyby člověk zmizel z jejího povrchu. Můj názor.

napsal(a):
Já ano, ohledně škodné. Myslím, že by se planetě Zemi ulevilo, kdyby člověk zmizel z jejího povrchu. Můj názor.
Však odpočívá v neděli.
V sobotu řekl: Ploďte a množte se a naplňte zemi. Podmaňte ji a panujte nad mořskými rybami, nad nebeským ptactvem, nade vším živým, co se na zemi hýbe.
Viděl, že všechno, co učinil, je velmi dobré. Byl večer a bylo jitro - sobota.
A jako "vědec" přece víte, že z ryby se vyvine to a z toho to a pak člověk. Uvidíte v sobotu :-)
napsal(a):
Však odpočívá v neděli.
V sobotu řekl: Ploďte a množte se a naplňte zemi. Podmaňte ji a panujte nad mořskými rybami, nad nebeským ptactvem, nade vším živým, co se na zemi hýbe.
Viděl, že všechno, co učinil, je velmi dobré. Byl večer a bylo jitro - sobota.
A jako "vědec" přece víte, že z ryby se vyvine to a z toho to a pak člověk. Uvidíte v sobotu :-)

b.k
napsal(a):
Jo a to myslíte fakt vážně nebo si děláte p.del:
Volám - "jsme jedné krve, ty i já"
Jajky,ouu..
Jo, volám i "jsme jedné krve ty i já". Ono je jedno, co voláte, někdy třeba zpívám "šly panenky silnicí".
Hlavně, aby prase včas vědělo......
Pořád se v přírodě bojím nejvíc toulavých psů a psů b.lbých majitelů.
napsal(a):
Jo, volám i "jsme jedné krve ty i já". Ono je jedno, co voláte, někdy třeba zpívám "šly panenky silnicí".
Hlavně, aby prase včas vědělo......
Pořád se v přírodě bojím nejvíc toulavých psů a psů b.lbých majitelů.
A to,že jim zazpíváte či zarecitujete je odradí? To si patentujte
Tak jak se říká - "kdo se bojí ,nesmí do lesa"

"A to,že jim zazpíváte či zarecitujete je odradí? To si patentujte"
To si nemusím nechat patentovat. To je všeobecně známý fakt. Rozespalý divočák - nebezpečný divočák. Tak já ho se zpěvem a smíchem probudím včas.( To jsme takhle jednou šli z hřebene málo používanou, zarostlou cestou a vedle cesty se zvedl metr od nás sloní zadek - odkráčel. Ale od té doby je radši budím včas.)
"fakt se nesnažíme nikoho ,ani sebe ,ani přírodu....zničit"..
To je vaše přesvědčení, já vám ho nechci brát. Ale dohromady - v jednotě je síla - dáváme lidi naší planetě pěkně zabrat. Je nás moc!

V jednom filmu padla věta, která myslím obecně platí:
Člověk je chytrej. Ale lidi jsou hloupý a nebezpečný zvířata.

napsal(a):
V jednom filmu padla věta, která myslím obecně platí:
Člověk je chytrej. Ale lidi jsou hloupý a nebezpečný zvířata.
Já to znám jako: "Dav je to nejblbější zvíře."

napsal(a):
"A to,že jim zazpíváte či zarecitujete je odradí? To si patentujte"
To si nemusím nechat patentovat. To je všeobecně známý fakt. Rozespalý divočák - nebezpečný divočák. Tak já ho se zpěvem a smíchem probudím včas.( To jsme takhle jednou šli z hřebene málo používanou, zarostlou cestou a vedle cesty se zvedl metr od nás sloní zadek - odkráčel. Ale od té doby je radši budím včas.)
"fakt se nesnažíme nikoho ,ani sebe ,ani přírodu....zničit"..
To je vaše přesvědčení, já vám ho nechci brát. Ale dohromady - v jednotě je síla - dáváme lidi naší planetě pěkně zabrat. Je nás moc!
Ale dohromady - v jednotě je síla - dáváme lidi naší planetě pěkně zabrat. Je nás moc!
No je... ale proč, že... porodnost v Africe, Indii a obecně v rozvojových zemích pořád stoupá. Díky lepší zdravotní péči, kterou tam pumpuje Unicef a další organizace zapojené do tohoto obrovského byznysu, se snižuje v těchto oblastech dětská úmrtnost a brzká úmrtnost obecně. Antikoncepci neznají, neuznávají, prostě plodí další a další děcka. Lidi v Africe nejsou moc zvyklí pracovat a nejsou schopni uživit sebe a své děti, kterých přežívá výrazně víc než v minulosti. Tak čekají s nataženou rukou, až jim vyspělý svět daruje další a další potraviny. A tak pořád dokola...

U Zlatýho kokršpaněla! To je popis sídliště v naší republice. V Africe moc fabrik není.
Orionko, jak moc, však si furt někdo stěžuje, že nejsou lidi :-)

"však si furt někdo stěžuje, že nejsou lidi :-)"
za to lidi patří "ochotní a schopní pracovat"

napsal(a):
"však si furt někdo stěžuje, že nejsou lidi :-)"
za to lidi patří "ochotní a schopní pracovat"
Byla jste rychlejší. Těch, co by chtěli pracovat se nedostává. Klikáním ještě nikdo chleba neupekl, jo ten z 3D se asi jíst nedá.
A to, že dovezeme levnou pracovní sílu - tak to nějak nevychází.
(Š. Pánek : "My je tu potřebujeme jako levnou pracovní sílu" )
napsal(a):
Ale dohromady - v jednotě je síla - dáváme lidi naší planetě pěkně zabrat. Je nás moc!
No je... ale proč, že... porodnost v Africe, Indii a obecně v rozvojových zemích pořád stoupá. Díky lepší zdravotní péči, kterou tam pumpuje Unicef a další organizace zapojené do tohoto obrovského byznysu, se snižuje v těchto oblastech dětská úmrtnost a brzká úmrtnost obecně. Antikoncepci neznají, neuznávají, prostě plodí další a další děcka. Lidi v Africe nejsou moc zvyklí pracovat a nejsou schopni uživit sebe a své děti, kterých přežívá výrazně víc než v minulosti. Tak čekají s nataženou rukou, až jim vyspělý svět daruje další a další potraviny. A tak pořád dokola...
Zajímavé, že jako otroci tu byli dobří... Rozhlédněte se kolem sebe, to není jen v Africe. Kdo je v dnešní době ochotný pracovat, fyzicky těžce pracovat? Každý deme.t, co prolezl základku se čtyřkama má teď vysokou školu a ten přece pracovat nepůjde, ne? Proto jezdí pracovat alespoň Ukrajinci....a hodně jich má tu vysokou školu...Někde je něco blbě a nemusíme to hledat až v Africe

lesnížínka
napsal(a):
Zajímavé, že jako otroci tu byli dobří... Rozhlédněte se kolem sebe, to není jen v Africe. Kdo je v dnešní době ochotný pracovat, fyzicky těžce pracovat? Každý deme.t, co prolezl základku se čtyřkama má teď vysokou školu a ten přece pracovat nepůjde, ne? Proto jezdí pracovat alespoň Ukrajinci....a hodně jich má tu vysokou školu...Někde je něco blbě a nemusíme to hledat až v Africe
A bude hůř !
Teď historka s žákyňkami ze zdravotky, na praxi v nemocnici : Postele my stlát nebudeme, na to do školy nechodíme.

lesnížínka
napsal(a):
KDE byli jako otroci dobří? Kde je to vaše "tu"?
Moc mě to zajímá, protože u nás otroctví od raného středověku nebylo. U nás bylo nevolnictví, ale to je něco jiného, a to bylo zrušeno v 18. století. Povinnost roboty byla zrušena v 19. století.

A povinnost práce konec v 89. A to byl opravdu konec :-) jakpak se tu uživí tolik pracovních agentur, hm. Hodně fabrik, vypadáme na nadvýrobu, ale ne pro sebe, málo lidí. Ne, tady se lidem rukama makat nechce. Zrovna koukám z okna na výstavbu kanalizace, česky tam mluví jen jeden a má kravatu. Ale tak je to všude.. jde se pracovat tam, kde mi lépe zaplatí. Nebo kde se ke mně chovají lépe. Proto pracuji doma.
Co furt ti lidé z Afriky.. oni se neprosili, abychom je chodili napravovat, domnívám se, že jejich dobrovolný nápad to nebyl, lézt sem. To zas vadí mně, že se mocnosti pletou do všeho, kde se dají těžit peníze, i kdyby desetileté děti měli kopat kamínky do mobilních telefonů. To není Čína, to je Afrika.
Otroci tu nebyli jen v dobách totality, i když.. ale to mělo jiný důvod.. ale jinak je tu máme, prostě občané chudších států makají tady. Nepěkná práce za ubohou mzdu - to se nazve otročinou. Anče, Kuba a hajnej by mohli vyprávět.
No a já jsem otrok svého psa a kocoura a je mi to úplně jedno.
To jsou problémy .. a ještě ani nevíme, kam ubytovat kokršpaněla.

napsal(a):
A bude hůř !
Teď historka s žákyňkami ze zdravotky, na praxi v nemocnici : Postele my stlát nebudeme, na to do školy nechodíme.
No počkejte, a jak to dopadlo? Však to je jejich normální praxe, ne? Zrovna jsem něco podobného říkala dcerunce.. říká, že bude zdravotní sestra. Minulý týden to byla herečka. Měsíc předtím policistka. Mám jí o tom stlaní říct pravdu?

napsal(a):
No počkejte, a jak to dopadlo? Však to je jejich normální praxe, ne? Zrovna jsem něco podobného říkala dcerunce.. říká, že bude zdravotní sestra. Minulý týden to byla herečka. Měsíc předtím policistka. Mám jí o tom stlaní říct pravdu?
Dopadlo to tak, že založily ruce, chvíli ofrňovaly, pak některé dělaly, že něco dělají a některé prohlásily, že půjdou na bakaláře, budou diplomované a postele rozhodně stlát nebudou. Tsss, já budu vrchní. ( Já tedy ne, ony - asi nekoukaly na Ordinaci v Růžové )
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.130
napsal(a):
A povinnost práce konec v 89. A to byl opravdu konec :-) jakpak se tu uživí tolik pracovních agentur, hm. Hodně fabrik, vypadáme na nadvýrobu, ale ne pro sebe, málo lidí. Ne, tady se lidem rukama makat nechce. Zrovna koukám z okna na výstavbu kanalizace, česky tam mluví jen jeden a má kravatu. Ale tak je to všude.. jde se pracovat tam, kde mi lépe zaplatí. Nebo kde se ke mně chovají lépe. Proto pracuji doma.
Co furt ti lidé z Afriky.. oni se neprosili, abychom je chodili napravovat, domnívám se, že jejich dobrovolný nápad to nebyl, lézt sem. To zas vadí mně, že se mocnosti pletou do všeho, kde se dají těžit peníze, i kdyby desetileté děti měli kopat kamínky do mobilních telefonů. To není Čína, to je Afrika.
Otroci tu nebyli jen v dobách totality, i když.. ale to mělo jiný důvod.. ale jinak je tu máme, prostě občané chudších států makají tady. Nepěkná práce za ubohou mzdu - to se nazve otročinou. Anče, Kuba a hajnej by mohli vyprávět.
No a já jsem otrok svého psa a kocoura a je mi to úplně jedno.
To jsou problémy .. a ještě ani nevíme, kam ubytovat kokršpaněla.
A tak ja makat rukama budu. paradoxne jsem knihomol a zviratkomil a makám ve fabrice a proc? Protoze knihovna ani jina prace co by me bavila me, dite a zver neuzivi a na vedouci a manazersky pozice nemam nervy a bunky (klidne poslu sefa fabriky s 5tisici lidma do pr... Kam slunicko nesviti) klidne pujdu i kopat vykopy, sbírat ovoce cokoliv jinyho me je to fuk. Ale musi mi to zaplatit moje zivotni náklady. Coz zatim z dostupnych pozic splňuje fakt jen ta fabrika. Dik zvířectvu a ditku nemuzu ani praci kde bych byla.kazdej den 10h včetně víkendu. Blbe no :-) ale zatim se to da. Prace me no, bavit se rict neda ale vzhledem k tomu ze kamkoliv me dali naucila jsem se tezke nadnormy mi aspon nevadi.

napsal(a):
Zajímavá představa.
To už tu bylo. Jmenovalo se to Jonestown.
Zavřít a zahodit klíč. Jak to, že takový nebezpečný projev visí na soc. síti?
napsal(a):
KDE byli jako otroci dobří? Kde je to vaše "tu"?
Moc mě to zajímá, protože u nás otroctví od raného středověku nebylo. U nás bylo nevolnictví, ale to je něco jiného, a to bylo zrušeno v 18. století. Povinnost roboty byla zrušena v 19. století.
Tu v Evropě jsem myslela

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A tak ja makat rukama budu. paradoxne jsem knihomol a zviratkomil a makám ve fabrice a proc? Protoze knihovna ani jina prace co by me bavila me, dite a zver neuzivi a na vedouci a manazersky pozice nemam nervy a bunky (klidne poslu sefa fabriky s 5tisici lidma do pr... Kam slunicko nesviti) klidne pujdu i kopat vykopy, sbírat ovoce cokoliv jinyho me je to fuk. Ale musi mi to zaplatit moje zivotni náklady. Coz zatim z dostupnych pozic splňuje fakt jen ta fabrika. Dik zvířectvu a ditku nemuzu ani praci kde bych byla.kazdej den 10h včetně víkendu. Blbe no :-) ale zatim se to da. Prace me no, bavit se rict neda ale vzhledem k tomu ze kamkoliv me dali naucila jsem se tezke nadnormy mi aspon nevadi.
Pokud Vám to zaplatí životní náklady a ještě třeba ušetříte na novou pračku, tak proč ne. Tady platí fabriky jen minimum, co musí. Za dvanáctky. Moc českých občanů tam není, protože to zaplatí max. nájem a jedno jídlo denně.
Hodně lidí dojíždí 50 - 80 km pro lepší výplatu. No a do zdejších fabrik dojíždí poláci, ukrajinci, moldavci, .. takže to není jen o tom, že se nám nechce. Mně se chce, chtělo, prošla jsem zajímavá místa.. včetně stavby :-) ale být 12 a více hodin pryč (nejbližší fabrika je docela daleko + barák, dítě, pes, bez služebnictva) a dostat 15.. a to je takový začarovaný kruh - pro mě je to málo, pro některé lidi z východu dost, takže není důvod mzdy zvednout. Pár let zpět se jednalo o bleskových pracovních povoleních pro lidi z Ukrajiny atp., protože nám chyběly nějaké dvě stovky tisíc dělníků. Když to nyní píšu, tak mi to přijde neuvěřitelné. Ale je to tak.

fikovnice
napsal(a):
Asi ještě nikdo nestihl podat TO. Ale je to fakt humus!!!
Přesně to mi prolítlo hlavou - takové prohlášení přece musí být trestné!

Vzhledem k tomu, že až dnes budou soudit jednoho z SS (je mu 93 let), tak počítám, že se s nějakým fb a člověkem, co nabádá vlastně k obecnému ohrožení a vraždě (zabití), nestane nic, nebo za 360 let.
Dobrý den, díky všem za Vaše příspěvky.
Uvedu věc na pravou míru. Nejde o mého psa. Jedná se o fenu mé švagrové a švagra, kterou si nedávno pořídily. Jsem zděšena z toho, že by kokr měl být v kotci. A chtěla jsem znát názory lidí, kteří se více vyznají. Oni argumentují tím, že je to lovecký pes a že ho mají od myslivce. Že on to tak také takto provozuje.

Lu_cie
napsal(a):
Dobrý den, díky všem za Vaše příspěvky.
Uvedu věc na pravou míru. Nejde o mého psa. Jedná se o fenu mé švagrové a švagra, kterou si nedávno pořídily. Jsem zděšena z toho, že by kokr měl být v kotci. A chtěla jsem znát názory lidí, kteří se více vyznají. Oni argumentují tím, že je to lovecký pes a že ho mají od myslivce. Že on to tak také takto provozuje.
Oni jsou taky myslivci? Nebo pes bude v tom kotci jenom "hnít"?
lesnížínka
napsal(a):
Vidím totéž u sousedů a je mi na blití. Ještě kotec na úpalu celý den a pes odsud nevyleze, jak je týden dlouhý
Z toho je mi smutno Dá se s tím něco dělat? Nemůže to být nějaká forma týrání? Máme doma pitbulteriérku a neumím si představit šoupnout jí do kotce. Vím, že se to děje, ale tam je to spíše z toho důvodu, že je obtížné mít více psů pohromadě na volno. Natož bull. Ale v tomto případě mé rodiny... Popravdě nevím co s tím a nechci to tak nechat. Je mi té feny líto.

Lu_cie
napsal(a):
Samozřejmě, že nejsou myslivci. Já když vidím ten jejich kotec, tak mám chuť tam zavřít je.
Takže chtějí psa, ale nechtějí, aby je moc otravoval? Fakt skvělý Jako jo, kamarádka měla taky 2 psy (přesněji řečeno feny) v kotci - nejdřív křižovatku špice, pak přibyl kokr. Ale oběma se věnovala, byly vychované, chodila s nimi na procházky, k vodě, (i když by je mohla vypustit jenom na dvůr), s kokřicí, ač nemyslivec, složila lovecké zkoušky. V zimě je zapřáhla do saní a vozily její malou dceru. Myslím, že měly hezký psí život.

Lu_cie
napsal(a):
Z toho je mi smutno Dá se s tím něco dělat? Nemůže to být nějaká forma týrání? Máme doma pitbulteriérku a neumím si představit šoupnout jí do kotce. Vím, že se to děje, ale tam je to spíše z toho důvodu, že je obtížné mít více psů pohromadě na volno. Natož bull. Ale v tomto případě mé rodiny... Popravdě nevím co s tím a nechci to tak nechat. Je mi té feny líto.
Bohužel spíš ne. Příspěvků na téma takto v podstatě týraných psů i koní už tady bylo hafo. Máme sice zákony na ochranu zvířat, ale v praxi...Škoda mluvit.
napsal(a):
Takže chtějí psa, ale nechtějí, aby je moc otravoval? Fakt skvělý Jako jo, kamarádka měla taky 2 psy (přesněji řečeno feny) v kotci - nejdřív křižovatku špice, pak přibyl kokr. Ale oběma se věnovala, byly vychované, chodila s nimi na procházky, k vodě, (i když by je mohla vypustit jenom na dvůr), s kokřicí, ač nemyslivec, složila lovecké zkoušky. V zimě je zapřáhla do saní a vozily její malou dceru. Myslím, že měly hezký psí život.
Tohle je v pořádku. Tam se snad nedá nic vytknout Ale v případě mé rodiny si myslím, že psa pořídili z rozmaru. Nikdy předtím psa neměli. Dokonce se báli i naší 3 měs. feny. Ani k nám moc nejezdili/nejezdí, jelikož měli strach z naší fenky A najednou pořídili psa.. Možná jako rozmar pro jejich malou dceru. A přišli s tím, že už na ní čeká kotec. Nejdříve jsme doma mysleli, že žertují, ale oni to myslí vážně.
napsal(a):
Bohužel spíš ne. Příspěvků na téma takto v podstatě týraných psů i koní už tady bylo hafo. Máme sice zákony na ochranu zvířat, ale v praxi...Škoda mluvit.
Achjo Upřímně je mi jedno zda bych rozbila nějaké rodinné vztahy, zvířata miluji více než lidi. Tak tohle mě tedy štve

Lu_cie
napsal(a):
Tohle je v pořádku. Tam se snad nedá nic vytknout Ale v případě mé rodiny si myslím, že psa pořídili z rozmaru. Nikdy předtím psa neměli. Dokonce se báli i naší 3 měs. feny. Ani k nám moc nejezdili/nejezdí, jelikož měli strach z naší fenky A najednou pořídili psa.. Možná jako rozmar pro jejich malou dceru. A přišli s tím, že už na ní čeká kotec. Nejdříve jsme doma mysleli, že žertují, ale oni to myslí vážně.
Jestli to má být hračka pro jejich dceru a oni jsou naprostí laici, tak potěš koště! Je fakt, že nevím, jak na tom jsou kokři s povahou teď, ale jednu dobu to nebylo nic moc - byli agresívní a kousaví. Ale tenkrát byli v kurzu jako i společenští psi, takže se do chovu pouštěli i charakterově pofidérní kusy.