Mops, štěně s PP

Prodám Mopse - Chovatelská stanice nabízí k prodeji štěňata po zdravotně te...
DohodouTTLM
XXX.XXX.210.62
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo máte zkušenosti se směsmi Mixano (vařené, ne barf)? Respektive např. krmení pejska kombinovaně tyto vařené směsi + granule? Např. 50/50. Ideálně už klidně od štěňátka. O víkendu si jedeme pro štěně, od chovatelky je naučené pouze na granule, to chci samozřejmě respektovat (nechám jej velmi pomalu přecházet na Orijen a cca po měsící nebo dvou bych chtěla začlenit Mixano směsi).
Jinak vím, že Mixano směsi jsou dražší, ale velmi se mi líbí, jak "snadné" to je (balení, možnost vlastních mixů, ale i komunikací na webu). Ale pokud by někdo měl tip na podobnou možnost, budu jen moc ráda :)
Předem moc děkuju :)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mně se to nezdá dobře poskládané. Pes žije z tuku a proteinu. Trochu sacharidů..
Tady není žádný tuk. A krmit kuřecími řízky?
A vše namleté?
Takže granule, co se skoro nekoušou a k tomu kaše z libového masa. To ne.
A tu cenu asi komentovat radši nebudu :-)
Nebo jo.. 10 dní 1882kč :-) bez dopravy :-) a platba jen předem?
Chce se mi říct.. haloo.. budíček.
Ale držím jim palce.
No uvidíte, jestli na ten Orijen vůbec přejdete. Ty granule jsou dost nadupané a hodně psů je nedá. Jakmile bude mít mrně řidší bobky, tak bych od nich utekla. Kamarádka byla naočkovaná, že si štěně zvykne, ale rozmlátila mu trávení na dlouhou dobu. Můj pes se na ně jako štěně taky jen podíval a letěl. A to se jako barfař může cpát x dní tučným masem s kostmi apod. bez příloh a nic. Každopádně na to dejte pozor.
Vařené/syrové + granule normální pes dá, ale nejsem si jista kombinací s Orijenem, za sebe bych dala něco lehčeji stravitelného. My jsme před barfem taky kombinovali, ale lehčí bezobilné Marpy a Barking Heads. Pak ještě existují sušené směsky, kompletní nebo jen přílohy, které se jen zalijí vodou a můžete si je taky sama namíchat. Já jsem jako lenoch takhle skončila u příloh, na ty nemám stabilní kapacity.
Jo a kombinujeme.. čtvrt kuřete syrového vcelku + trochu bramborové kaše z mé večeře.
Granule. Rohlík s máslem. Hnusná mátová tyčinka ze zverimexu.
Ne.. prostě se kombinuje vždy komplet a komplet. Kompletní granule a kompletní masová kořist, tj. celé kuře. Celé. Je to tak nejjednodušší.
Ale kdyby se tady použilo tlačítko "hledat", tak .. mixáno.. to razítko tam..
napsal(a):
Mně se to nezdá dobře poskládané. Pes žije z tuku a proteinu. Trochu sacharidů..
Tady není žádný tuk. A krmit kuřecími řízky?
A vše namleté?
Takže granule, co se skoro nekoušou a k tomu kaše z libového masa. To ne.
A tu cenu asi komentovat radši nebudu :-)
Nebo jo.. 10 dní 1882kč :-) bez dopravy :-) a platba jen předem?
Chce se mi říct.. haloo.. budíček.
Ale držím jim palce.
Tak ono je to nějak uplácané s aditivy, ale je to fakt za raketu. Když koupím komplet mletinu a hodím k tomu nějakou zeleninu, tak mě to vyjde na desetinu a pes bude ze syrového jásat asi trochu víc.
napsal(a):
Tak ono je to nějak uplácané s aditivy, ale je to fakt za raketu. Když koupím komplet mletinu a hodím k tomu nějakou zeleninu, tak mě to vyjde na desetinu a pes bude ze syrového jásat asi trochu víc.
Jo, přemýšlela jsem nad tím celé dvě minuty, až jsem zjistila, že neumím počítat do tisíce. Gramů.
Přesně.. vařit mletinu už je vůbec divné..
Ale to sušené není vlastně nijak drahé. Totiž zelenina a ovoce je rok od roku dražší (jablka za cenu manga?!) a sušené bude šetrnější. .. některé věci mi smysl dávají. Jako sušená řepa, kterou doma syrovou vůbec nechci, protože něco takového já dostat do ruky, tak máme muchomůrkový i strop. Minule chodbu vymalovala plechovka fazolí v rajčatové omáčce. A já ani nemám červenou ráda :-) Takže tohle instantní jídlo je ok po všech stránkách.
Myslíte, že to můžou jíst lidi?
napsal(a):
Jo, přemýšlela jsem nad tím celé dvě minuty, až jsem zjistila, že neumím počítat do tisíce. Gramů.
Ale to sušené není vlastně nijak drahé. Totiž zelenina a ovoce je rok od roku dražší (jablka za cenu manga?!) a sušené bude šetrnější. .. některé věci mi smysl dávají. Jako sušená řepa, kterou doma syrovou vůbec nechci, protože něco takového já dostat do ruky, tak máme muchomůrkový i strop. Minule chodbu vymalovala plechovka fazolí v rajčatové omáčce. A já ani nemám červenou ráda :-) Takže tohle instantní jídlo je ok po všech stránkách.
Jako mrně si odnesl kus řepy. Normálka. Myslela jsem, že cíl byl standard kuchyňský pelech s tmavě hnědou dekou. Omyl, asi potřeboval změnu. Schroustnul jí v posteli s lososovým povlečením. No tvl...
Jako tu přílohu bych si klidně dala. Fakt voní a reálně je tam vidět složení. Jednou se máma ptala, jestli jsem tu vegetu nekoupila na farmářském trhu, že by chtěla do polívky. Ale to ještě nebyla vytuněná kurkumou na psí čínu a mletým parožím na kostičky.
napsal(a):
Megi, mám vás za takového výživového guru, zrovna dnes mi dorazily doplnˇky Mimo jiné jsem vzala čubině i toto
https://www.nutrin.cz/canine/
BARF balancer, jako přílohu k masu. Neméla jste někdy? Mám to poprvé, jsem zvědavá, jak to bude chutnat.
napsal(a):
Megi, mám vás za takového výživového guru, zrovna dnes mi dorazily doplnˇky Mimo jiné jsem vzala čubině i toto
https://www.nutrin.cz/canine/
BARF balancer, jako přílohu k masu. Neméla jste někdy? Mám to poprvé, jsem zvědavá, jak to bude chutnat.
Vůbec neznám. A tak jako extrudací se nic nezkazí. Některé věci to zabije, některé jsou lépe stravitelné. Složení je prostě příloha.
Ale ten popis :-)
Kdepak máme esen. mastné kyseliny...
Extrudace jich může dost ubít, si myslím. Teplo a kyslík. Ale přesně nevím. Tady je krill, to by něco hodit mohlo :-)
Kyselina linolová sestupně: kukuřičný olej, kuře + řepkový olej, hovězí lůj + kokosový olej.
DHA + EPA: ryby.
Máme spíše řešit, že nemáme omega 3 a ještě víc řešit poměr 3 a 6.
Logicky - kde by pes v lese sebral brutnákový olej? Uloví víc ryb, slepic, nebo bizonů?
Jo, co jsem chtěla říct.. je to normální příloha, pro mě to znamená hlavně příloha bez práce a to je výborné :)
Právě, jsem to přibrala jako přílohu dát občas. Přílohy beru hodně od Dromy vločkový mix, pohankový mix, měla jsem i extrudo s kurkumou, kopřivové apod. Jsou to takové rychlovky. Jinak vařím rýži kulatou, těstoviny, sem tam brambor, dýně atd. Prostě každý den něco jiného. Omega 3,6 je mi tady jedno, krilový olej dávám zvláštˇ. Ryby krmím 2x týdně syrové. Tak jsem zvědavá, jak se zatváří, zítra to dostane do žrádla. Díky za reakci
napsal(a):
Právě, jsem to přibrala jako přílohu dát občas. Přílohy beru hodně od Dromy vločkový mix, pohankový mix, měla jsem i extrudo s kurkumou, kopřivové apod. Jsou to takové rychlovky. Jinak vařím rýži kulatou, těstoviny, sem tam brambor, dýně atd. Prostě každý den něco jiného. Omega 3,6 je mi tady jedno, krilový olej dávám zvláštˇ. Ryby krmím 2x týdně syrové. Tak jsem zvědavá, jak se zatváří, zítra to dostane do žrádla. Díky za reakci
Ad ty ryby, jsem si vzpomněla... Můj pes razí teorii, že jídlo se má vdechnout, není čas na hrdinství. Asi geneticky zakódováno, ta "domestikace" není dlouhá. Takže když má něco kousat, kouká lehce otráveně. A taková makrela je strašná dřina, zvlášť ta hlava. Na žvýkání má parůžky apod. No a když jsme byli tuhle nakupovat, tak jsem nevěděla, jestli makrely nebo malé sledě a v rámci úzké komunikace jsem mu laškovně ukázala pytle. Podíval se na makrely pomalu s odporem a čumákem začal dloubat do sleďů. Do těch stačí jednou kousnout, když je ve formě, jinak jdou bez problému polknout vcelku.
Ty jo, pořád zarputile míchám a teď jsem na Bohemia poprvé koukla na hotovky. Nějaké Jaro 130 Kč/kg u pětikilovky. Složení oká, nikdy jsem mu do přílohy necpala mňamky za majlant typu borůvky nebo maliny. Akorát ty přílohy bobtnají tak dramaticky, že by nám to vydrželo na půl roku minimálně. Ale stejně doufám, že keksy se časem stanou minulostí a granuláři přejdou na sušené. Drtivá většina jede ve střední cenové hladině, což odpovídá komplet sušenému, př. syrovým směskám + sušená příloha. Taky hotovky bez práce.