Císařský řez plánovaný 61. den

Zlatý retrívr
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2020 15:18
Delfi

XXX.XXX.198.146

Dobrý den,mám větší plemeno a dnes rtg 58den,jedno štěně.Vet naplánoval porod cís.řezem na 61den březosti,vyptala jsem se na vše,prý lépe dříve,než porod začne.Prosím o vaše zkušenosti.Budeme mít štěnda poprvé v naší chovn.stanici.Děkuji

16.7.2020 15:34
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Já osobně nejsem příznivcem plánovaných císařů. A obzvlášť ne u velkých plemen. I jedno štěně se velmi často narodí přirozenou cestou a nepotřebuje umělé zásahy. Kladem je, že přirozeně narozené štěně v naprosté většině případů fena normálně přijme a postará se o něj. U císaře je to sázka do loterie (u prvniček je odmítnutí štěněte poměrně častý problém.) Negativem je, že porod stejně může císařem skončit a můžete třeba i přijít o štěně.
Kdyby to byla moje fena, nejspíš bych se rozhodnul to risknout a zkusit přirozený porod. Císaře vždy volím jako poslední možnost.
Na druhou stranu chápu, že nezkušený chovatel se nechá přemluvit k plánovanému císaři, protože je to zdánlivě pohodlnější a jistější volba.
Bohužel, tohle si budete muset rozhodnout sama! Zvážit všechna rizika a přínosy a zvolit jednu z cest. Držím palce, ať to vyjde!

16.7.2020 15:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dasvo napsal(a):
Já osobně nejsem příznivcem plánovaných císařů. A obzvlášť ne u velkých plemen. I jedno štěně se velmi často narodí přirozenou cestou a nepotřebuje umělé zásahy. Kladem je, že přirozeně narozené štěně v naprosté většině případů fena normálně přijme a postará se o něj. U císaře je to sázka do loterie (u prvniček je odmítnutí štěněte poměrně častý problém.) Negativem je, že porod stejně může císařem skončit a můžete třeba i přijít o štěně.
Kdyby to byla moje fena, nejspíš bych se rozhodnul to risknout a zkusit přirozený porod. Císaře vždy volím jako poslední možnost.
Na druhou stranu chápu, že nezkušený chovatel se nechá přemluvit k plánovanému císaři, protože je to zdánlivě pohodlnější a jistější volba.
Bohužel, tohle si budete muset rozhodnout sama! Zvážit všechna rizika a přínosy a zvolit jednu z cest. Držím palce, ať to vyjde!

Ono záleží CO na tom rtg viděli - taky nejsem fanda do zbytečných císařů, ale pokud je tam jedno štěně velký jako kráva, tak to indikace k císaři docela je.
Navíc u jedináčků se nezřídka stává, že přirozený porod ani nezačne.

16.7.2020 15:59
Delfi

XXX.XXX.198.146

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ono záleží CO na tom rtg viděli - taky nejsem fanda do zbytečných císařů, ale pokud je tam jedno štěně velký jako kráva, tak to indikace k císaři docela je.
Navíc u jedináčků se nezřídka stává, že přirozený porod ani nezačne.

Ano je dosti velké a ještě prý otočené prdelkou.Je mi to líto,fenka velmi úspěšná,jak výstavně,tak pracovně,přemýšlím zda jí vubec někdy ještě krýt,je jí 3,5roku poprvé štěnda.

19.7.2020 01:56
b.k

XXX.XXX.210.195

Já bych se císaře nebála neb jsem zažila u prvorodičky to stejné. Taky jedno štěně.
Pravda v první chvíli po "probuzení" z narkozy štěně odmítla,flaška a mléko připravené..nicméně nakonec se srovnala a vše ok.
Poté měla další 3 vrhy - zcela bez problémů.
nepanikařila bych

Přidejte reakci

Přidat smajlík