Kastrace či připuštění - řešení falešné březosti

Americký stafordšírský teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2020 15:34
Steve G

XXX.XXX.9.6

Dobrý den, mám dilema .. adoptoval sem fenečku AMSTAF ve třech letech, majtel ji musel dát pryč skrze dítě nebo je taková nemotora a ráda skočí na dítě a s její váhou to není moc dobré, no píšu ohledně problému s falešnou březostí, cecíky má už i s mlékem byla podáná látka pro zastvení tvorby mléka a léčíme to, jenže je dost hormonálně nevyrovnaná snáší to celkem špatně, nežere, zvrací, pelichá okolo ceciku. Moje otázka zní jestli ji nechat připustit nebo vykastrovat? Mám tady kamaráda s 6ti letým AMSTAFEM a už jsme nad tím přemýšleli jen zase nevim jestli je to dobré aby měla štěňata, nechci ji množit chci aby byla vpořádku a pokud je možnost pokrytí a následně už to bude mít lepší ty falešky nebo by se vykastrovala, žádám čistě o váš názor co vtéto situaci dělat, přikládám foto a foto cecku. Děkuji moc všem.

16.7.2020 15:37
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Steve G napsal(a):
Dobrý den, mám dilema .. adoptoval sem fenečku AMSTAF ve třech letech, majtel ji musel dát pryč skrze dítě nebo je taková nemotora a ráda skočí na dítě a s její váhou to není moc dobré, no píšu ohledně problému s falešnou březostí, cecíky má už i s mlékem byla podáná látka pro zastvení tvorby mléka a léčíme to, jenže je dost hormonálně nevyrovnaná snáší to celkem špatně, nežere, zvrací, pelichá okolo ceciku. Moje otázka zní jestli ji nechat připustit nebo vykastrovat? Mám tady kamaráda s 6ti letým AMSTAFEM a už jsme nad tím přemýšleli jen zase nevim jestli je to dobré aby měla štěňata, nechci ji množit chci aby byla vpořádku a pokud je možnost pokrytí a následně už to bude mít lepší ty falešky nebo by se vykastrovala, žádám čistě o váš názor co vtéto situaci dělat, přikládám foto a foto cecku. Děkuji moc všem.

Z vlastní zkušenosti Vám říkám, že porod nemá naprosto žádný vliv na výskyt falešných březostí. (Hned další hárání po štěňatech měla fena opět falešku.) Štěňaty problém Vaší feny nevyřešíte! Já bych v tomto případě volil kastraci, ačkoliv jinak nejsem jejich zastáncem.

17.7.2020 07:20
Dasvo

XXX.XXX.101.12

A ještě jeden dodatek:
Pokud se rozhodnete do toho jít a množit, udělejte oběma rodičům ASPOŇ testy na ataxii. Prosím! Ono jen vidět psa s touto nemocí je dost šílený zážitek, ne tak takové psy „vyrobit“.

17.7.2020 08:24
marushka

XXX.XXX.41.2

Moje fena měla štěňata 2x a stejně mívá falešky jako sv.ňa. Štěňata problém falešné březosti nevyřeší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík