Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2020 19:19
jan.lako

XXX.XXX.67.130

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Mám 8 měsíčního Australského ovčáka a zdá se mi docela pohublý. kosti ani pánev mu nějak netrčí, ale od pohledu se zdá být hubenější než by měl normálně být ( spíše u zadku). Krmím ho pravidelně 2x denně Prosperou plus, ale chci teď měnit granule na něco o hodně lepšího. Nynější denní krmnou dávku má 250g, ale dávám mu o něco víc, protože se mi to zdá docela málo a vždycky ještě slídí okolo.

16.7.2020 19:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Něco lepšího je maso. Stačí koupit kuře, nasekat ho na odpovídající kusy, u vašeho psa bych řekla čtvrtky a máte jednu dávku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2020 20:30

Prospera = Brit = Ontario = Sam's Field = Nativia = Carnilove = Fitmin = Delikan = Eukanuba = Agil = Calibra = Anka = ..... ... .... . = úplně je mi těch psů líto. Tady je přesně vidět ta kvalita.. pes přežije a to je tak jako celé.
Zkuste Essential.
Pak si přečtěte tady těch osmset témat o krmení masem a granulemi a zkuste ráno kousek kuřete a večer granule.
Maso ráno o víkendu, aby byl čas sledovat, co to dělá, granule večer, protože se tráví pomaleji. K masu hrst ovesných vloček přelitých horkou vodou, jako když se dělá čínská polévka. Fuj. Ta je jak ty granule. Takový polystyren. Mrtvé jídlo.
Nebojte se, nic to není.. pes určitě papá pamlsky jako sýr, salám, sušené maso a tak dále, takže mleté kuře s ovsem mu nic neudělá.
Zkuste kousíček a pak se uvidí. Na den se dává 2-4 % masové části .. z aktuální váhy psa. Ale mně to nějak nevychází, třeba kocour sežere některý den to, co pes 26kg :-)
Zkrátka mu dejte pořádně najíst.

16.7.2020 20:35

A jako pamlsky škvarky.

Jinak složení těch granulí je dost hrozné.

17.7.2020 08:30
marushka

XXX.XXX.41.2

Ono 8 měsíční štěně má být vytáhlá vižle.. Není to ještě zdaleka dospělý pes, i když rozměrově už se dospělákovi blíží. Teď bude další rok nabírat svaly a mohutnět. Takže je otázkou, zda je Váš pes jen "nedodělaný" nebo opravdu hubený. Samozřejmě kvalitní strava je základ, ale rozhodně bych psa nepřekrmovala. Můj názor je, že je lepší lehce štíhlejší pes než pes tlustý.

17.7.2020 08:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Něco lepšího je maso. Stačí koupit kuře, nasekat ho na odpovídající kusy, u vašeho psa bych řekla čtvrtky a máte jednu dávku.

Jen kuře je dost chudá strava - na tom se pes nespraví. Chce to přidat i lepší masa, srdce, žaludky atd

17.7.2020 08:41

Klidně přidat vepřové, jehněčí, makrely.

18.7.2020 14:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jen kuře je dost chudá strava - na tom se pes nespraví. Chce to přidat i lepší masa, srdce, žaludky atd

To byl jen příklad něčeho, jak píše zadavatel ,,lepšího". Zase asi nejde o to psa ,,vyžrat"

Přidejte reakci

Přidat smajlík