Pražský krysařík s PP FCI

Prodám Pražského krysaříka - Pro naše tři nádherné kluky hledáme tu nejlepš...
DohodouKiki77
XXX.XXX.135.71
Dobrý den, dnes mě kousnul do tváře můj pes, rána skoro nekrvácela a není ani hluboká ani mě něják nebolí . Pes je očkovaný.Ale i přes to se chci zeptat, jestli bych si měl zajít k doktorovi ? Předem děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Máte tetanovku 20 let prošlou?
Kiki77
XXX.XXX.135.71
napsal(a):
Máte tetanovku 20 let prošlou?
Ne, nemám
Kiki77
napsal(a):
Ne, nemám
Tak můžete zůstat doma a přemýšlet, proč Vás kousl pes :-)
Vím, stane se.
Mousinka
napsal(a):
možná by to doktor měl vidět, pes má v tlamě dost bakterií a pokud vas jen chytnul zubem, může se tam vytvořit kapsa...
No tak to prostě vydezinfikovat jako cokoliv jiného. U nás se na vše leje slivka, můžete použít kysličník, či betadinu, ale ta barví Můj pes mne sice ještě nekousnul, vlastně žádný pes, ale při práci v zahradě mám krvavé zranění co dva dny, zrovna včera jsen se do krve škrábnula na čele rezavým drátem. Takové věci neřeším vůbec, zjistila jsem to až večer, až jsem přišla domů.
lesnížínka
napsal(a):
No tak to prostě vydezinfikovat jako cokoliv jiného. U nás se na vše leje slivka, můžete použít kysličník, či betadinu, ale ta barví Můj pes mne sice ještě nekousnul, vlastně žádný pes, ale při práci v zahradě mám krvavé zranění co dva dny, zrovna včera jsen se do krve škrábnula na čele rezavým drátem. Takové věci neřeším vůbec, zjistila jsem to až večer, až jsem přišla domů.
kysličník zase štipe, brr
jde o zranění v obličeji, nevím no, možná bych raději šla.
kdekoliv jinde by mi to bylo asi jedno, ale kdyz v ráně bude infekce, mohla by z toho být ošklivá jizva
Mousinka
napsal(a):
kysličník zase štipe, brr
jde o zranění v obličeji, nevím no, možná bych raději šla.
kdekoliv jinde by mi to bylo asi jedno, ale kdyz v ráně bude infekce, mohla by z toho být ošklivá jizva
Slivka taky štípe Jizva? Záleží na tom, jestli je zadavatelka už vdaná, nebo ještě dítě? U nás se říká: než se vdáš, tak se ti to zahojí No a jestli už vdaná je, nějakou jizvu už řešit nemusí Dělám si srandu, páč jsem si dneska příšerně skřípnula do žebříku prst, mám ho modrý a bolí to jak čert. Asi mi sleze nehet. Ale jsem ,,vdaná"
lesnížínka
napsal(a):
Slivka taky štípe Jizva? Záleží na tom, jestli je zadavatelka už vdaná, nebo ještě dítě? U nás se říká: než se vdáš, tak se ti to zahojí No a jestli už vdaná je, nějakou jizvu už řešit nemusí Dělám si srandu, páč jsem si dneska příšerně skřípnula do žebříku prst, mám ho modrý a bolí to jak čert. Asi mi sleze nehet. Ale jsem ,,vdaná"
Počkej, a proč máš to slovo "vdaná" v uvozovkách?
lesnížínka
napsal(a):
Do toho kovového, natahovacího, skládacího i na "štafle" ? Do toho jsem si cvakla před lety oba palce - super záležitost. Nehty mi neslezly !
napsal(a):
Do toho kovového, natahovacího, skládacího i na "štafle" ? Do toho jsem si cvakla před lety oba palce - super záležitost. Nehty mi neslezly !
Áno, přesně do toho Sem si ho rozkládala u živého plotu ke stříhání. Rozkročila, chtěl ho popotáhnout na místo, nahoře se mi zadrhnul o větve stromu a...složil se...i s prsty
fikovnice
napsal(a):
Ahááá, jo takhle!
Ono se to děěěěsně hodí Když dojde na lámání chleba, vdaná nejsem, jsem volná jak pták, můžu si dělat co chci Ve skutečnosti to tak samozřejmě není, ovlivňujem život jeden druhému naprosto stejně, jako by to bylo v manželství
No a velký rozdíl je mít v tom ještě děti, to sice papír nemáš, ale fakt si co chceš dělat nemůžeš, už nikdy protože tě pravděpodobně přežijou
lesnížínka
napsal(a):
Ono se to děěěěsně hodí Když dojde na lámání chleba, vdaná nejsem, jsem volná jak pták, můžu si dělat co chci Ve skutečnosti to tak samozřejmě není, ovlivňujem život jeden druhému naprosto stejně, jako by to bylo v manželství
No a velký rozdíl je mít v tom ještě děti, to sice papír nemáš, ale fakt si co chceš dělat nemůžeš, už nikdy protože tě pravděpodobně přežijou
No to máš pravdu!
lesnížínka
napsal(a):
fakt si co chceš dělat nemůžeš, už nikdy
Nepotvrzuji....sice děti jsou vopruz a děsnej, ale člověk se nakonec dostane do bodu, kdy si zase může dělat co chce....nebo alespoň "jaký si to uděláš, takový to máš" a musím říct, že dospělé děti jsou naopak pro mě velké plus neb jsem si vychovala bytosti se stejným smyslem pro humor jako mám já nebo alespoň velmi podobným....konečně mám s kým chodit do kina, protože moje kamarádky fakt nezajímají filmy typu Avengers, Transformers apod....pokud některá z vás nevíte, co je to za filmy, tak to jenom potvrzuje to, že to prostě ženský fakt nezajímá......a nakonec můj syn jako "psí chůva"...protože musím chodit do práce, abych ty psí kožichy uživila.
Takže někdy se prostě dospělé dítě hodí, škoda jen, že si to člověk musí vypiplat od mimina
napsal(a):
fakt si co chceš dělat nemůžeš, už nikdy
Nepotvrzuji....sice děti jsou vopruz a děsnej, ale člověk se nakonec dostane do bodu, kdy si zase může dělat co chce....nebo alespoň "jaký si to uděláš, takový to máš" a musím říct, že dospělé děti jsou naopak pro mě velké plus neb jsem si vychovala bytosti se stejným smyslem pro humor jako mám já nebo alespoň velmi podobným....konečně mám s kým chodit do kina, protože moje kamarádky fakt nezajímají filmy typu Avengers, Transformers apod....pokud některá z vás nevíte, co je to za filmy, tak to jenom potvrzuje to, že to prostě ženský fakt nezajímá......a nakonec můj syn jako "psí chůva"...protože musím chodit do práce, abych ty psí kožichy uživila.
Takže někdy se prostě dospělé dítě hodí, škoda jen, že si to člověk musí vypiplat od mimina
No právě Na 20let bych je musela poslat někam na internát, nejlíp celoroční pak na vás zase několik let se.ou zvysoka, pak potřebujou hlídat děcka tak zase máma dobrá a pak je stará a jen otravuje a zavazí v bytě, který by se hodil pronajmout Filmy znám a já se ráda dívám s mužem, rádi se spolu zasmějem u dobrého filmu Do kina už dávno nechodím, jak špatně slyším, tam z toho ozvučení bohužel slyším jen změť hluku. D
lesnížínka
napsal(a):
No právě Na 20let bych je musela poslat někam na internát, nejlíp celoroční pak na vás zase několik let se.ou zvysoka, pak potřebujou hlídat děcka tak zase máma dobrá a pak je stará a jen otravuje a zavazí v bytě, který by se hodil pronajmout Filmy znám a já se ráda dívám s mužem, rádi se spolu zasmějem u dobrého filmu Do kina už dávno nechodím, jak špatně slyším, tam z toho ozvučení bohužel slyším jen změť hluku. D
Jenže těch 20 let jakkoliv je náročných, je především hezkých a nesmírně obohacujících. A ty další roky, už s dospělými dětmi, kdy si s nimi čím dál víc rozumíte, a další, kdy se narodí vnoučata, jsou tak naplňující, krásné... v té chvíli víte, že jste nejbohatší na světě. Je to nádherný, omamný, pocit. Nic se mu nevyrovná. A svobody máte kolik chcete...
Tak si myslím něco jiné.. nejlepší bylo období, kdy já jsem mluvila a dítě poslouchalo. To bylo před třinácti lety. Potomkovi je 15. Mohla jsem mluvit hodiny, kázat cokoli, .. a dítě se jen roztomile smálo nebo souhlasně na vše pokyvovalo buclatou hlavičkou, jaký já jsem zajímavý a moudrý tvor.
No a ty další roky, naplňující, krásné, to dělá pes.
lesnížínka
napsal(a):
Tak moje sestra má 44 let a tři úžasné děti. Docela ji závidím. Děti jsou sůl země.
Jasně ,každý to má jinak. Pokud děti nechcete - ok,vaše věc,nesoudím.
napsal(a):
Jenže těch 20 let jakkoliv je náročných, je především hezkých a nesmírně obohacujících. A ty další roky, už s dospělými dětmi, kdy si s nimi čím dál víc rozumíte, a další, kdy se narodí vnoučata, jsou tak naplňující, krásné... v té chvíli víte, že jste nejbohatší na světě. Je to nádherný, omamný, pocit. Nic se mu nevyrovná. A svobody máte kolik chcete...
Jenže těch 20 let jakkoliv je náročných, je především hezkých a nesmírně obohacujících.
No já to vnímám jinak.......a upřímně závidím všem ženskejm, co to mají jako vy, kéž bych to tak měla.....když vidím, jak se ženský rozplývaj nad malými dětmi, jak si s nima hrajou, jak vyhledávají akce s jinými dětmi...tak jasně pokud už má dítě rozum, tak má smysl ho socializovat s ostatními, ale mimču je to myslím tak nějak naprosto jedno, jestli vedle něj cvičí jiné mimino....jak si rádi o dětech povídají......pro mě to bylo jako kdyby mě přivázali k boudě.
jo když už jsou děti v pubertě, tak to jde, to už je paráda, ale do tý doby
A to svoje děti miluju, udělala bych pro ně první poslední, ..ale ten nádherný omamný pocit se jak si tak si nikdy nedostavil a s tou svobodou to teda taky vidím jinak, protože obzvlášť u menších dětí, které ještě nemůžou být doma sami se prostě nemůžu jen taqk sebrat a jít s kámoškou na kafe, jít si vyčistit hlavu na dlouhou prochajdu se psem a cokoliv jinýho......prostě nemůžu se sebrat a říct "si jedu, čau, si tady přemejšlejte sami" všechno se musí naplánovat, protože potřebuju hlídání a i když už třeba vydrží doma sami, tak zase se člověk prostě musí přizpůsobit. Takže super to začíná být, když jsou v pubertě a už vás "nepotřebují", kdy už je to opravdu svoboda, protože sice ještě máte vůči svému dítěti nějaké povinnosti, ale už si ve své podstatě můžete dělat co chcete, protože pubescent už má "svůj" život.
Ale myslím, že to už jsme tu probíraly.....
napsal(a):
Jenže těch 20 let jakkoliv je náročných, je především hezkých a nesmírně obohacujících.
No já to vnímám jinak.......a upřímně závidím všem ženskejm, co to mají jako vy, kéž bych to tak měla.....když vidím, jak se ženský rozplývaj nad malými dětmi, jak si s nima hrajou, jak vyhledávají akce s jinými dětmi...tak jasně pokud už má dítě rozum, tak má smysl ho socializovat s ostatními, ale mimču je to myslím tak nějak naprosto jedno, jestli vedle něj cvičí jiné mimino....jak si rádi o dětech povídají......pro mě to bylo jako kdyby mě přivázali k boudě.
jo když už jsou děti v pubertě, tak to jde, to už je paráda, ale do tý doby
A to svoje děti miluju, udělala bych pro ně první poslední, ..ale ten nádherný omamný pocit se jak si tak si nikdy nedostavil a s tou svobodou to teda taky vidím jinak, protože obzvlášť u menších dětí, které ještě nemůžou být doma sami se prostě nemůžu jen taqk sebrat a jít s kámoškou na kafe, jít si vyčistit hlavu na dlouhou prochajdu se psem a cokoliv jinýho......prostě nemůžu se sebrat a říct "si jedu, čau, si tady přemejšlejte sami" všechno se musí naplánovat, protože potřebuju hlídání a i když už třeba vydrží doma sami, tak zase se člověk prostě musí přizpůsobit. Takže super to začíná být, když jsou v pubertě a už vás "nepotřebují", kdy už je to opravdu svoboda, protože sice ještě máte vůči svému dítěti nějaké povinnosti, ale už si ve své podstatě můžete dělat co chcete, protože pubescent už má "svůj" život.
Ale myslím, že to už jsme tu probíraly.....
Ale jå nepíšu nic o akcích s cizími maminami a dětičkami, o cvičení či "socializaci" mimin, píšu, že těch prvních 20 let JE náročných. Ale taky hezkých. Taky píšu, že ten pocit omamnosti dodá až vnouče, až když vidíte pokračování svého já. A ta svoboda pro matku přijde až s dospělostí dětí.
napsal(a):
Ač jsem to nepoznala, souhlasím! A závidím!
napsal(a):
Ale jå nepíšu nic o akcích s cizími maminami a dětičkami, o cvičení či "socializaci" mimin, píšu, že těch prvních 20 let JE náročných. Ale taky hezkých. Taky píšu, že ten pocit omamnosti dodá až vnouče, až když vidíte pokračování svého já. A ta svoboda pro matku přijde až s dospělostí dětí.
Tak nevím, jestli pocit omamnosti dodá vnouče, ale tak já, ač dcera děti nechce, tak jsem se myslím připravila, kdyby si to ona rozmyslela, protože kdo je připraven není překvapen a zasadila jsem ovocné stromy a s Giny by asi měla vyrůst ta úžasná psí chůva........takže tak za 2-3 roky až stromy i pes vyrostou budu teoreticky připravena.
A ještě taková technická...fakt doufám, že máte pravdu, že jako babička budu mít ten pocit......bylo by to fajn, ale upřímně s mojí prapodivnou povahou tomu teda moc nevěřím, nicméně to mi samozřejmě nezabrání být tou nej nej nej babičkou na světě
GAELLE
napsal(a):
to jsme dvě...............
A já teda zase ani omylem. Mám jednu neteř a už neplánovaně ročního synovce. Je to blbé, protože i mamka čekala, že ,,s našima dětma" se u mne něco změní. Nezměnilo se nic, nemusím je vidět, nevím jak to napsat kulantně...ale mne prostě nezajímají. Ano, takový ten pocit, že jo, že jsou to naše děti, že už patří k bráchovi mám, ale to je tak asi všechno.
Každé období v lidském životě má své krásné chvíle,ty si člověk zapamatuje na celý život,a i samzřejmě ty méně hezké či dokonce špatné,jež člověk s léty odsune někam do pozadí.Mám děti i 4 vnoučata.Ano s dětmi byla práce,člověk si někdy musel něco odpustit,často se přizpůsobit,ale ta krásná období,hlášky dětí a pod. se nezapomene.I s dětmi jsem měla psy,jezdila na cvičák,jezdili jsme na výstavy.Děti jezdili s námi.Na cvičáku nás byla úžasná parta a vyblbli jsme se všichni.Psi,děti i my.
Nikdy jsem neměla pocit,že bych s dětmi přišla o nějakou volnost.I pes vás vlastně omezuje.A vnoučata,u nich je ta výhoda,že je můžete vrátit,ale jinak když člověk třeba vidí jak 2 letá vnučka "cvičí" naše 5ti měsíční štěně,dává mu povely,pamlsky,samozřejmě pes ji většinou neposlechne,ale občas se jí to i podaří.Já vím,teď řada z vás řekne:pes si kazí povely,poslušnost,ale ono to tak není.Pes přesně ví koho a kdy musí poslechnout a kdy o to až tak nejde,ale možná z vnučky vyroste další milovník psů,bude je chtít cvičit nebo vystavovat,ale v prvé řadě k nim bude mít vztah a bude se umět o ně postarat.Nebo vám 5ti letý vnouček řekne:babi jeď na dovolenou já to tady všechno nakrmím,ale musíš mě načit dojit kozy,to ještě neumím,tak to vás dostane.A pak třeba máte takovéhoto pomocníka.
Škoda,že tibet už není.
Mě u těhle diskuzí...děti ano, děti ne...trochu mrzí, že z toho mám takovej pocit.....a nejen tady i v běžném životě, že ženská, která nechce děti, je defakto přesvědčována, že by si je lěla pořídit, protože to je něco jiného než ty cizí a že kdyby měla svoje, že by mluvila jinak........
A teď to kupodivu zažívám z trochu jiného pohledu, z pohledu potencionální babičky, resp. matky, co má dceru ve věku, kdy už by to šlo. A moje známé, co už babičkami jsou, tak se chtějí samozřejmě pochlubit, což chápu, jak je jejich vnouče šikovné a co spolu dělali a hele tady máme fotku a co ty?? Kdy budeš bábou, už se něco rýsuje??....."ne nerýsuje, moje dcera děti nechce"......a připadá mi, že jak kdyby mi někdo umřel.."no tak to je mi líto, ale tak třeba je ještě mladá, však ona si to rozmyslí" Dokonce i moje máma se mě furt ptá, jestli dcera nepřemýšlí o dítěti.
Na rovinu, byla bych raději, kdyby nerozmyslela a to nemyslím proto, že já děti nemusím.
lesnížínka
napsal(a):
A já teda zase ani omylem. Mám jednu neteř a už neplánovaně ročního synovce. Je to blbé, protože i mamka čekala, že ,,s našima dětma" se u mne něco změní. Nezměnilo se nic, nemusím je vidět, nevím jak to napsat kulantně...ale mne prostě nezajímají. Ano, takový ten pocit, že jo, že jsou to naše děti, že už patří k bráchovi mám, ale to je tak asi všechno.
vlastní = vlastní
ne sestry, ne bráchy, ne nějakého příbuzenstva
to je zcela normální
napsal(a):
vlastní = vlastní
ne sestry, ne bráchy, ne nějakého příbuzenstva
to je zcela normální
Já vás chápu, ale vy k dětem máte vztah, to je vidět ta radost, když je popisujete. Mě je tohle naprosto cizí. Moje máma i brácha jsou z dětí úplně vedle, nadšení prostě. Ano, někdy je to i pro ně únavné, ale je tam to nadšení. Hlášky...jo mamka mi to melduje pořád, no ano, někdy se tomu i zasměju, ale obejdu se bez toho Jo kdyby mě psa, tak se od něj neodtrhnu. Dítě mi nic neříká a představa mého vlastního...ta mne doslova děsila. Teď už neděsí, už nejspíš nehrozí A své pokračování...no nejsem ze sebe nijak nadšená a pokračování bych fakt vidět ani nechtěla
Sardullah - tak to já jsem naprosto v klidu. Je mi jedno, že mě někteří litujou, že nemám děti, protože já zase lituju je No někdo si asi myslí, že jsem je mít nemohla. No ať si to klidně myslí, stejně není v mých silách vysvětlit, že fakt nechci
lesnížínka
napsal(a):
Já vás chápu, ale vy k dětem máte vztah, to je vidět ta radost, když je popisujete. Mě je tohle naprosto cizí. Moje máma i brácha jsou z dětí úplně vedle, nadšení prostě. Ano, někdy je to i pro ně únavné, ale je tam to nadšení. Hlášky...jo mamka mi to melduje pořád, no ano, někdy se tomu i zasměju, ale obejdu se bez toho Jo kdyby mě psa, tak se od něj neodtrhnu. Dítě mi nic neříká a představa mého vlastního...ta mne doslova děsila. Teď už neděsí, už nejspíš nehrozí A své pokračování...no nejsem ze sebe nijak nadšená a pokračování bych fakt vidět ani nechtěla
Sardullah - tak to já jsem naprosto v klidu. Je mi jedno, že mě někteří litujou, že nemám děti, protože já zase lituju je No někdo si asi myslí, že jsem je mít nemohla. No ať si to klidně myslí, stejně není v mých silách vysvětlit, že fakt nechci
To nevysvětlíš ;-) kdysi to bylo v pohodě a někteří se v té době zasekli :-) nyní by mě to už ani nenapadlo, a to jsem, myslím, mladší.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.121.18
Popravde. Ja jsem clovek kterej deti spis tezce nesnasi a to i ty kamaradcino a rodinny. Přesto jsem si poridila ditko nyni 10lete. Protoze v rodine problemy jsou a ja si tehdy rekla ze dite sice este nechci ale jednou mozna budu. A v 35resit prusery uz nejspis nepujde takzr kdyz to zkusim ted a nic aspon by byl cas řešit. Takze ditko mam. A nemenila bych. Nejsem ten typ mamy jejiz dite je stredobod vesmiru a ktera mu bez vyhrad obetuje vsecko. Presto dite miluju a vrazdila bych pro ni. A cizi vcetne rodinnejch dal tezce nemusim. Takze jo vlastni je fakt jina. Vec cislo dve mela jsem neskutecnou kliku ze mala sice v dost vecech neni po me ale je zlata a sednem si. To ze na ni ale opicacky nevisim ma zas vyhodu v tom ze je dost samostatna a nepotrebuje dospely za zadkem.
Jinak treba kamoska deti taktez tezce nemusi ale moje ditko si ji ziskalo svou oprsklosti (zdravou) zajmem o havet a nebojacnosti a pote co ji hodinu vysvetlovala. Ktery ze dvou hadat co se nemohla rozhodnout ze chce ma co lepsiho horsiho a jaky rozdily to bylo definitivni. Prej doufam ze jestli nekdy bude dite bude jak tohle.
Ja je ne, že nesnáším, prostě je nemusím a jsou mi jedno. Jen ta děcka se na mne nějak lepí, protože vidí asi, že ta teta je hodná na pejsky, tak si myslí, že je hodná Na malé děti šišlám stejně jak na psy a je mi jedno, jestli s tím maminka nesouhlasí a sama na děti nešišlá S většíma, třeba 4letýma, už mluvím zase jako s dospělýma, takže mi většinou moc nerozumí, nechápou Jsou to děti sousedek, s kterýma bych normálně(dobrovolně ) nemluvila, ale jsem tam za psy, tak musím promluvit i na dítě, když za mnou letí, no Nejlepší je sousedovic kluk, který zpočátku, že bude krmit pejska, jakmile zjistil, že dávám i piškoty, už ani nepředstírá, že to chce pro psy a cpe se sám Takže si kokinkama ,,nekupuju" jen okolní psiska, ale i děcka
lesnížínka
napsal(a):
Ono se to často zlomí až s prvním těhotenstvím, protože hormony. Ale asi to tak nemáme všechny, jsme holt každá originál.
Mně taky dřív malé děti nic neříkaly... no, a nakonec mám 3. A jsem za ně moc ráda, i když byla výchova občas náročná. Cizí "uřvánci" mě moc neberou do dneška
napsal(a):
Ono se to často zlomí až s prvním těhotenstvím, protože hormony. Ale asi to tak nemáme všechny, jsme holt každá originál.
Mně taky dřív malé děti nic neříkaly... no, a nakonec mám 3. A jsem za ně moc ráda, i když byla výchova občas náročná. Cizí "uřvánci" mě moc neberou do dneška
Já mám asi odjakživa moc testosteronu. Taťka byl takový ten chlap chlupatý komplet celý jen na hlavě nic Já odmala taky chlupatá jak opičátko, jen na rozdíl od něj blond, takže to nebylo tak markantní. A ne, neholím se v pubertě se to zlomilo, ženské hormony konečně vzaly převahu, pravda musela jsem tomu i trochu pomoct cílenou antikoncepcí. Ale chlapský mozek mi zůstal, ten se holt vyvíjí dřív, než druhotné pohlavní znaky...no a i chování Takže vztah k dětem mám asi takový, jak většina chlapů. Nezabiju to, když už to musí být, ale ani o to nijak nestojím
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.121.18
lesnížínka
napsal(a):
Já mám asi odjakživa moc testosteronu. Taťka byl takový ten chlap chlupatý komplet celý jen na hlavě nic Já odmala taky chlupatá jak opičátko, jen na rozdíl od něj blond, takže to nebylo tak markantní. A ne, neholím se v pubertě se to zlomilo, ženské hormony konečně vzaly převahu, pravda musela jsem tomu i trochu pomoct cílenou antikoncepcí. Ale chlapský mozek mi zůstal, ten se holt vyvíjí dřív, než druhotné pohlavní znaky...no a i chování Takže vztah k dětem mám asi takový, jak většina chlapů. Nezabiju to, když už to musí být, ale ani o to nijak nestojím
Chlapskej mozek vcetne krabicky ničeho mam taky jak vysitej. Ze žensky mam snad jen schopnost delat deset veci najednou. Uklid a domaci prace bleee, cancani bytu a vyzdoba bleee kadernik, nehty hadry novy bleee. Zlaty vatahany teplaky a triko.
Ale had takova je vetsina zviratkomilu 😁 tedy tech co to fakt zerou a nemaj jedno zvire ale x.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chlapskej mozek vcetne krabicky ničeho mam taky jak vysitej. Ze žensky mam snad jen schopnost delat deset veci najednou. Uklid a domaci prace bleee, cancani bytu a vyzdoba bleee kadernik, nehty hadry novy bleee. Zlaty vatahany teplaky a triko.
Ale had takova je vetsina zviratkomilu 😁 tedy tech co to fakt zerou a nemaj jedno zvire ale x.
I zahradníků
Předloni na podzim mi naše čtyřměsíční štěně kouslo do ucha. Hráli jsme si s míčkem.A já blbec vlasy v culíku a náušnice s lesklým kamínkem. Sehnula jsem se pro míček a zajímavější byl ten odlesk, asi se do toho opřelo sluníčko. Dopadla jsem s téměř odtrženým lalůčkem, náušnici z bílého zlata jsme nenašli. Bylo to v neděli v devět dopoledne, dva šikovní chirurgové mi to přišili, dali antibiotika a řekli teď se budeme modlit jestli to přiroste. Už to není skoro vidět, možná se na podzim dočkám nových náušnic....Ale ten pes mě miluje. Je to zajímavý, já jsem jen ten kdo se mazlí, krmí, češe, venčí. To páníček cvičí a jezdí do lesa. Ale jak jsem tam já kouká na mě jak na svatý obrázek.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Me neco povidejte o chlapskym mozku. Jsem programatorka, chovam jedovaty hady, empatii jaksi asi vubec nemam, s lidma jednat absolutne neumim. Asi jsem jako zenska trosku porouchana, ani vic veci neumim delat najednou...
S holkama jsem si nikdy nerozumnela, nakupy hadriku se konaj az kdyz mam predchozi veci fakt donoseny a to me jeste taha muj chlap, ze uz fakt neco potrebuju. Kadernik max 1x rocne
Holky, asi trochu blbý dotaz, ale co používáte jako desinfekci, když vás "cvakne" nebo škrábne pes? Stává se mi to při tréninku poměrně často, holt pes je rychlejší než já , většinou jsem to ani nijak neřešila, ale od té doby co známému amputovali článek prstu opravdu jen po škrábanci zubem, už jsem opatrnější.
Zrovna v sobotu mi pes na tréninku cvanknul prst, trenér mi na to hned dal betadinu. Když jsme přijeli domů, tak jsem to chtěla vydesinfikovat znovu a zjistila jsem, že doma nemáme žádnou desinfekci (krom anticovidu ). Stačí na tohle ta betadina, nebo je lepší kysličník, jód? Nebo je to jedno?
Nebo i na desinfikování rány u psů. Občas se stane, že jak si spolu hrajou a mají "holá bříška", takže mají sem tam nějaké "bebí"
Na dezinfekci všeho používám Dubové kapky od Dědka Kořenáře.U lidí i u zvířat.
U nás používáme betadine. Na lidská i psí "bebíčka".
1) omýt proudem vody
2) cokoli desinfekčního, co vydržíte, jak pálí :-)
Psovi se patlá betadine, protože jako nepálí. Podle mě ve velké ráně pálí, teda podle mého psa. Ale ona hraje.. takže nevím, mě nepálí.
Kysličník pálí. Jód není vhodný pro malé děti, tudíž to beru tak, že ani pro psy, ale to tak beru jenom já, můj soukromý názor, nechce se mi testovat.
Jsou nějaké jodisoly nebo co, myslím, že pálí..
Další.. jak je tam "alkohol", tak pálí..
"Jód" je v Betadine.
Každopádně pokud se rána nehojí cca tři čtyři dny (myslím jako že je to celé žluté a podobně hnusné :-)), tak to jít ukázat odborníkovi, aby se to pak nemuselo amputovat :-)
Psovi nepatlám nic, pokud to je jen škrábanec. Rozřízlou tlapu jsme jednou šili + betadine + krytí.. podruhé tržná rána - prolili jsme betadine, jakože hodně vykoupali + hemagel a nechali to být. Oboje dopadlo stejně.. spíše bych řekla, že to, do čeho jsme moc nevrtali, dopadlo lépe.
Hemagel jsem hned druhý den zavrhla, dělá to "mokré". Ale je to hojivé.. na malá bebíčka zbytečné.
No, asi se mi nejlíp jeví Betadine :)
Každopádně pokud se rána nehojí cca tři čtyři dny (myslím jako že je to celé žluté a podobně hnusné :-)), tak to jít ukázat odborníkovi, aby se to pak nemuselo amputovat :-)
A jen k tomuhle - ten známý s tím právě u doktorů byl, ale ti to nějak podcenili. Už si nevybavuji detaily, ale když se mu to nezdálo a jel jinam (do jiné nemocnice) tak už bylo pozdě. Tvrdil, že kdyby s tím nikam nešel a ošetřoval si to jen doma, tak je to v pohodě, k doktorovi ho dokopala dcera myslím, ale už nevím podrobnosti.
Betadine je super a doporučuju mít doma i Betadine mast. Dezinfikuje i podpoří hojení.
marcelaamax
napsal(a):
No, asi se mi nejlíp jeví Betadine :)
A jen k tomuhle - ten známý s tím právě u doktorů byl, ale ti to nějak podcenili. Už si nevybavuji detaily, ale když se mu to nezdálo a jel jinam (do jiné nemocnice) tak už bylo pozdě. Tvrdil, že kdyby s tím nikam nešel a ošetřoval si to jen doma, tak je to v pohodě, k doktorovi ho dokopala dcera myslím, ale už nevím podrobnosti.
Já mám v báglu na treninky malou betadinu, naplasti a obvaz😉
A je dobré mít v cajku očkování proti tetanu.
Jak jsem tu někde psala, že mě kousla kobyla. Tak jsem se podobně ptala známé, co dělat. "jo ty nejsi očkovaná. a kdy to bylo? před 36 hodinama? tak nic, buď umřeš nebo ne" Bylo mi cca 25 let - dobrá prognoza. Jak vidno, jsem tu furt :-))
marcelaamax
napsal(a):
Ehm, a kdy se to očkuje? 😀
Lepší než ptát se tady, je zeptat se obvoďáka :-)
napsal(a):
Lepší než ptát se tady, je zeptat se obvoďáka :-)
dříve se to psalo do občanky. říká se že ochrana trvá 10-15 let. Já byla přeočkovaná 1996 a ještě letos mám dostatek protilátek. Dá se to zjistit z krve.
Měla jsem na tetanus příšernou alergickou reakci a tak mi internistka navrhla tento test místo přeočkování.
GAELLE
napsal(a):
dříve se to psalo do občanky. říká se že ochrana trvá 10-15 let. Já byla přeočkovaná 1996 a ještě letos mám dostatek protilátek. Dá se to zjistit z krve.
Měla jsem na tetanus příšernou alergickou reakci a tak mi internistka navrhla tento test místo přeočkování.
U naší obvodní se ta lhůta každým rokem prodlužuje. Loni tvrdila, že se přeočkovává po 20 letech, letos už je to 25. Příští rok se nejspíš dozvím, že mě ta dvacet let stará vakcína bude chránit do smrti smrťoucí. :-)
K těm dezinfekcím ran - já používám jód po klíštěti, peroxid vodíku na svá zranění (obvykle řezné rány), na psa betadinu. Žádný inteligentní důvod to nicméně nemá.
Já jsem přeočkovaná před cca 10 lety. Je to vlastně jediné, co jsem po zdravotnictví chtěla. Když jsem řekla, že dělám na zahradě, se zvířaty, s hnojem.....tak mě doktorka přeočkovala bez protestů. Lípla mi na zdrav. kartu nálepku, jako se lepí psům do očkováku.
napsal(a):
Já jsem přeočkovaná před cca 10 lety. Je to vlastně jediné, co jsem po zdravotnictví chtěla. Když jsem řekla, že dělám na zahradě, se zvířaty, s hnojem.....tak mě doktorka přeočkovala bez protestů. Lípla mi na zdrav. kartu nálepku, jako se lepí psům do očkováku.
Tak to máte asi lepší zdravotní pojišťovnu - mně po ukousnutým prstu v nemocnici řekli, ať si za dva dny skočím na tetanku k obvoďákovi😱.
Šla jsem tam raději hned druhý den, a stálo mě to 600 Kč..., tak nějak nevím, za co platím to zdravotní pojištění 🤔
Slivku, odjakživa na všechno. Jako děti jsme dostávaly na kolena, ale spíš nikdy nic. Teď, když je doma betadina pro psy jsem mamce na kousanec psem(ne vlastním) doporučila vystříknout to betadinou. Pochopitelně se na to vybodla, trochu to pošmolila slivkou a prý dobrý. Za dva měsice zjistila, že pod strupem je díra jak palec A to jen proto, že se mi zmínila: já pořád ten stroupek trochu olupuju. Jaký stroupek? No po tom kousanci. Si bl.á, jak tam můžeš mít za dva měsíce stroupek?!? Okamžitě ho odrýpni a vydesinfikuj to pořádně! No a našla tu díru
Slivovicí kloktám, vodkou dezinfikuju respirátor, betadinu leju psovi na hřbet. Zatím nám to vychází.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak to máte asi lepší zdravotní pojišťovnu - mně po ukousnutým prstu v nemocnici řekli, ať si za dva dny skočím na tetanku k obvoďákovi😱.
Šla jsem tam raději hned druhý den, a stálo mě to 600 Kč..., tak nějak nevím, za co platím to zdravotní pojištění 🤔
Je jedno, jaká pojišťovna, za tohle se neplatí.
https://www.vzp.cz/o-nas/tiskove-centrum/otazky-tydne/placeni-za-ockovani
napsal(a):
Je jedno, jaká pojišťovna, za tohle se neplatí.
https://www.vzp.cz/o-nas/tiskove-centrum/otazky-tydne/placeni-za-ockovani
Tohle ale nebylo pravidelné očkování - jednalo se o úraz, a podání séra proti tetanu, protože se to stalo u koní, a pes, co mi ukousl prst zrovna žvýkal kost vyhrabanou z hnoje. To je podle mě dost odlišná situace.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tohle ale nebylo pravidelné očkování - jednalo se o úraz, a podání séra proti tetanu, protože se to stalo u koní, a pes, co mi ukousl prst zrovna žvýkal kost vyhrabanou z hnoje. To je podle mě dost odlišná situace.
Já myslím, že pravidelným se myslí takové to "povinné". Propíchla jsem si nohu hřebíkem.. jsem šlápla na prkno.. a dostala jsem tetanovku bez ptaní se a nic neplatila.. pak mi ji chtěl dát jiný obvodní zas kvůli trnu z akátu a podivné barvě prstíčku, ale to už jsem odmítla, no peníze po mně opravdu nikdo nechtěl.
Také záleží, co je to za vakcínu, ale za tu samotnou tetanovku se platit nemá.. dá se účtovat i ten úkon a náplast, ale to se u povinného očk. nesmí.
Ale neříkám, že to není možné, ono třeba u zubařů se platí za různé věci, které ve skutečnosti platí pojišťovna..někdy mi to přijde "zkusíme, co vydrží" :-)
napsal(a):
Já myslím, že pravidelným se myslí takové to "povinné". Propíchla jsem si nohu hřebíkem.. jsem šlápla na prkno.. a dostala jsem tetanovku bez ptaní se a nic neplatila.. pak mi ji chtěl dát jiný obvodní zas kvůli trnu z akátu a podivné barvě prstíčku, ale to už jsem odmítla, no peníze po mně opravdu nikdo nechtěl.
Také záleží, co je to za vakcínu, ale za tu samotnou tetanovku se platit nemá.. dá se účtovat i ten úkon a náplast, ale to se u povinného očk. nesmí.
Ale neříkám, že to není možné, ono třeba u zubařů se platí za různé věci, které ve skutečnosti platí pojišťovna..někdy mi to přijde "zkusíme, co vydrží" :-)
Ani po mě při úraze...ale je to 15let.
Mně když kobyla štrejchla omylem nohou hlavu před dvěma lety, ptali se mě na pohotovosti, kdy jsem měla poslední očkování. Jelikož jsem netušila (asi ještě jako dítě), tak mi jí naštěstí taky hned prdli, což jsem byla ráda, jelikož můj obvoďák nehlídá vůbec nic a nikdy... Takže teď snad mám aspoň na 10 let vystaráno.
marcelaamax
napsal(a):
Díky za zkušenosti, musím se na to zeptat obvoďáka. Asi mi to píchali jako dítěti, protože si to vůbec nepamatuju.
Nevím, jestli si to s něčím nepletu, ale jedno očkování jsme dostávali na základce. Do ramene. Byly po tom takové ošklivé reakce v místě vpichu. Takže jestli si nepamatujete v dospělosti.. a jste mladší jak já.. tak :-)
napsal(a):
Nevím, jestli si to s něčím nepletu, ale jedno očkování jsme dostávali na základce. Do ramene. Byly po tom takové ošklivé reakce v místě vpichu. Takže jestli si nepamatujete v dospělosti.. a jste mladší jak já.. tak :-)
Do ramene se přeočkovávalo TBC, tetanovka se dává do zadečku. :-)
Nemýlím-li se, TBC se dnes již plošně nedává, jen jedincům z rizikových skupin.
Edit: Tak jsem si to pamatovala správně, viz https://www.vzp.cz/o-nas/tiskove-centrum/otazky-tydne/jak-je-to-s-ockovanim-proti-tuberkuloze
napsal(a):
Do ramene se přeočkovávalo TBC, tetanovka se dává do zadečku. :-)
Nemýlím-li se, TBC se dnes již plošně nedává, jen jedincům z rizikových skupin.
Edit: Tak jsem si to pamatovala správně, viz https://www.vzp.cz/o-nas/tiskove-centrum/otazky-tydne/jak-je-to-s-ockovanim-proti-tuberkuloze
Teď jsem hledala, proč si pamatuji takovou hloupost a
https://www.zuova.cz/Home/PoradnaDotaz?id_question=1237
Ale dříve to tak asi nebylo, máte pravdu. Každopádně to bylo povinné, takové to vymýšlení "nebudu očkovat děti" se neděje dlouho, takže je šance..
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
a nechala ses preockovat pak?
serum drzi 4 tydny
napsal(a):
Teď jsem hledala, proč si pamatuji takovou hloupost a
https://www.zuova.cz/Home/PoradnaDotaz?id_question=1237
Ale dříve to tak asi nebylo, máte pravdu. Každopádně to bylo povinné, takové to vymýšlení "nebudu očkovat děti" se neděje dlouho, takže je šance..
Tak já teď v červnu tu tetanku dostala do (_!_) - za to byl asi ten příplatek 600 🤪
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak já teď v červnu tu tetanku dostala do (_!_) - za to byl asi ten příplatek 600 🤪
:-) Za tu cenu se prý dává kombinace .. zapomněla jsem :-) černý kašel něco .. nevím. Četla jsem to v souvislosti "pro budoucí rodiče".. takže prostě vypadáte, že plánujete.. nebo jak to mysleli, nevím :-)
napsal(a):
:-) Za tu cenu se prý dává kombinace .. zapomněla jsem :-) černý kašel něco .. nevím. Četla jsem to v souvislosti "pro budoucí rodiče".. takže prostě vypadáte, že plánujete.. nebo jak to mysleli, nevím :-)
Nevím za jakou cenu to je, ale dnes mi na hodinu přišlo dítě, co bylo po očkování trojkombinací do ramene (tetanus, černý kašel, a asi spalničky)
neverend
XXX.XXX.213.247
Já bych s pejskem k lékaři určitě zašel, co kdyby od Vás něco chytil? 😀😀