Štěňata německého ovčáka

Prodám Německého ovčáka - Prodám štěňata NO s PP. Otec: Arre Hartis dvakrá...
Dohodoupsickarka
XXX.XXX.59.1
zdravim, keďže na tému giardiózy som našla na stránke 5-ročný príspevok, rozhodla som sa založiť túto tému za účelom získania skúseností iných psíčkarov.
10 týždňové šteniatko s podozrením na gardiózu - dostali sme Entizol 2x denne brať 8 dní. Jeho stolica sa upravila, ale nie je to 100%-, stále má kôpky také mäkšie, proste nie klasické hovienka. Berie Entizol už 5 dní a papá granule/mleté kuracie s ryžou. (chuť do jedla má dobrú a je veselý, hravý)
Posúvajú sa mu kvôli týmto ATB očkovania a nerada by som do neho pchala ďaľšiu chémiu....
Je potrebné zobrať vzorky na rozbor alebo sa dá pokladať psík za vyliečeného aj keby nemal stolicu úplne v poriadku? Resp. je to iba tým, že zatiaľ sme "v procese" liečenia a treba počkať celých 8 dní, kým doberie lieky?
Ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
psickarka
napsal(a):
zdravim, keďže na tému giardiózy som našla na stránke 5-ročný príspevok, rozhodla som sa založiť túto tému za účelom získania skúseností iných psíčkarov.
10 týždňové šteniatko s podozrením na gardiózu - dostali sme Entizol 2x denne brať 8 dní. Jeho stolica sa upravila, ale nie je to 100%-, stále má kôpky také mäkšie, proste nie klasické hovienka. Berie Entizol už 5 dní a papá granule/mleté kuracie s ryžou. (chuť do jedla má dobrú a je veselý, hravý)
Posúvajú sa mu kvôli týmto ATB očkovania a nerada by som do neho pchala ďaľšiu chémiu....
Je potrebné zobrať vzorky na rozbor alebo sa dá pokladať psík za vyliečeného aj keby nemal stolicu úplne v poriadku? Resp. je to iba tým, že zatiaľ sme "v procese" liečenia a treba počkať celých 8 dní, kým doberie lieky?
Ďakujem.
Podezření na giardiózu? Proběhla koprologie?
Nevím, jestli se to někam posunulo(možná k tomu entizolu?) ale když jsem já před 11lety řešila, jestli pes nemůže mít taky giardiozu, řekli mi na klinice, že se to hledá obtížně, musí se trefit ten správný vývojový cyklus a také, že by se našla asi u každého psa, je to běžné osazenstvo psího střeva a problém je, jen když je pes oslabený a přemnoží se. Tak ať to ani neřeším. Po přejití na maso se průjmy vytratily.
"musí se trefit ten správný vývojový cyklus a také, že by se našla asi u každého psa, je to běžné osazenstvo psího střeva a problém je, jen když je pes oslabený a přemnoží se."
proto vzorek = několikadenní sběr trusu (1.+3.+5.den) a přemnožení laboratoř určí
po ukončení léčby (či v závěru) opět kontrolní vzorek
ovšem léčba nasazena dle koprologie, ne jen podezření
psickarka
XXX.XXX.115.23
Koprologiu nam povedala veterinarka ze budeme riesit, pokial sa psikovi do dnes (pondelok) nepolepsi a mame zobrat vzorku pondelok+utorok+streda.
Ten entizol berie od stredy minuleho tyzdna a neda sa povedat, ze by sa mu nepolepsilo lebo uz nema tie tekute slizke hnacky ako predtym. Ale nie je to proste 100% preto si nie som ista.
24.7 ma byt odcervovany takze k veterinarke pojdem a zvazujem ze tu vzorku pre istotu vezmem.
psickarka
XXX.XXX.115.23
Inak je pravdepodobne, ze psik ma oslabenu imunitu lebo zaciatkom mesiaca prekonal zapal zaludka kedy ho napichali antibiotikami a ockovania sa posunuli o tusim 2 tyzdne... no a teraz toto. Preto ma to znepokojuje a nechcem aby sa ockovania dalej posuvali...
psickarka
napsal(a):
Inak je pravdepodobne, ze psik ma oslabenu imunitu lebo zaciatkom mesiaca prekonal zapal zaludka kedy ho napichali antibiotikami a ockovania sa posunuli o tusim 2 tyzdne... no a teraz toto. Preto ma to znepokojuje a nechcem aby sa ockovania dalej posuvali...
1) očkuje se a odčervuje zdravý pes
2) jak budete vědět, že je zdravý, když mu nic nevyšetříte?
ne zcela OK stolice může být i jenom důsledkem předchozí atb léčby (bral i probiotika?)
a takovému štěněti bez diagnózy hned nasadit entizol?