Sušené všechnomožné;-)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2020 15:15
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Dobrý den,
dáváte taky štěňatům na zabavení a na okousání tady ty různé sušené uši, ocásky, pařátky, špárky atd?

Náš klučík byl tak hodné a neničivé štěňátko, než se mu začly vyměňovat zoubky. Teď má strašnou spotřebu plyšáků a gumových pískadélek...trhá, kouše, cupuje všechno na malý kousíčky...což by nevadilo, ale on to někdy i žere.

Dvakrát už se mi poblil, protože v rámci "boje" požral kus vykuchaný výplně z plyšáka, a podruhé skalpoval tenisák a pak vyblil to zelenožlutý.

Tak mě napadlo že tyhle sušený věci by mohly být lepší alternativa než všechny PVC, hadrový a gumový hračky.

Nakoupila jsem dneska prasečí ocásky, hovězí uši, hrtany, slepičí pařátky...bude nadšenej ;-) dotaz zní, kolik mu toho můžu dát? Jeden kousek denně?
Někdo říkal, že to není moc zdravé, ale to byly myšleny spíš buvolí kosti a tady ty různé barevně lepené tyčinky ve tvaru kostiček... tyhle přírodní by měly být v pohodě, když požere třeba denně jedno sušené ucho nebo ocásek?

Je mu 5 měsíců a je to kolie.
Lída

24.7.2020 16:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já vám to nechci kazit, navíc se podobná situace vůbec nemusí týkat zrovna vás, ale třeba moje fena po naprosté většině těchlech věcí blije jak amina a velkolepě se po tom ještě na závěr posere. A většinou jí k tomu stačilo jediné ucho. Rozhodně toho nedostávala kvanta.

24.7.2020 16:31
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Doháje toho jsem se bála :-(

A teda nevím jestli to dělá jen můj pes, že se v normálním žrádle cimrá, jakože fakt dramatický ciráty s každým soustem, misku obchází stylem "fuj, co to tam zase je".
Prostě žravej není, žrádlo je něco, co ho zdržuje, není hodno jeho pozornosti...tohle nepochopí krom Zdeny Frýbový asi nikdo, kdo neměl psa, co couve před masem až narazí zadečkem do ledničky.

Ale hnusy žrát bude, jak kdybych ho nekrmila a právě se vrátil u Dachau.. i kdyby do sebe měl demonstrativně narvat PVC plast nebo chcíplou seschlou zdechlinu :-(

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2020 16:53

Uši dávám....občas.
Jinak raději vééélkou hovězí kost http://www.masozravci.cz/mrazene-maso/mala-hovezi-kost-1-ks--masozravci/, než pes zpracuje ty klouby, tak mu to dá zabrat....a nebo třeba kupuju hovězí lopatky http://www.masozravci.cz/mrazene-maso/hovezi-lopatka-1-ks--masozravci/
Jestli se dá sušené dávat nějak pravidelně nevím, ale mám doma vždycky pytlík se sušenýma střívkama a ten tak do týdne sděláme, ale to není na nějaké zabavení, spíš je to chramst chramst.."mamí, už nemám"

Můj pes je hroznej, občas mu chci udělat radost, tak koupím pískací hračku, ale musí být pod dozorem, jak to začne cupovat, tak to vyhazuju, protože by to taky sežral....

Jinak máme asi 2 míčky, které jsou fakt odolné a ty se mu ještě rozebrat nepodařilo.

24.7.2020 18:00
Katka12345

XXX.XXX.32.40

My začali našemu dávat hned od dvou měsíců. Nejdřív to měl spíš tak na zužlání, nosil to po zahradě a jedno ucho měl klidně i týden. Teď, čtyři měsíce a kousek, to má za ani me deset minit sežrané a nevypadá, že by něco dostal.
Kost z řeznictví vydrží rozhodně déle 😊

24.7.2020 18:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nějak k tomu nemám důvěru a psi to stejně nechtěli, nechtěli nic, co bylo tvrdé, ani ty kosti na okus. Takže jsem párkrát koupila uši, které jsem stejně musela nechat ve vodě rozmočit, aby je vůbec chtěli.

24.7.2020 19:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nevím, čím to je, ale po většině těchto sušených věcí se mi oba psy poblijou. Je to jediné žrádlo, po kterém zvrací. Po sušené prasečí nožce je to úplně stoprocentní. Ucho jsem občas dávala, a někdy koupím balené pařátky, ty jsou ok. Střívka a plíce taky ok - ale to není na zabavení.

Delší dobu jsem to vůbec nekupovala a zrovna nedávno nám návštěva přivezla sušené hrtany. Každý dostal jeden (pes má 30 kg, fena 15 kg) a za pár hodin oba dva blili.

Jinak bych na zabavení ještě doporučila černého konga, je snad nezničitelnej, takže se nemusíte bát, že by to pes rozkousal a kousek sežral. Prodává se přímo taková pasta do toho, nebo tam můžete dát cokoli jiného. Ale ne všechny psy to baví.

24.7.2020 19:09

marcelaamax napsal(a):
Nevím, čím to je, ale po většině těchto sušených věcí se mi oba psy poblijou. Je to jediné žrádlo, po kterém zvrací. Po sušené prasečí nožce je to úplně stoprocentní. Ucho jsem občas dávala, a někdy koupím balené pařátky, ty jsou ok. Střívka a plíce taky ok - ale to není na zabavení.

Delší dobu jsem to vůbec nekupovala a zrovna nedávno nám návštěva přivezla sušené hrtany. Každý dostal jeden (pes má 30 kg, fena 15 kg) a za pár hodin oba dva blili.

Jinak bych na zabavení ještě doporučila černého konga, je snad nezničitelnej, takže se nemusíte bát, že by to pes rozkousal a kousek sežral. Prodává se přímo taková pasta do toho, nebo tam můžete dát cokoli jiného. Ale ne všechny psy to baví.

A je to opravdu tak odolný materiál? Máme barevnou verzi a pes to zvládl prokousnout...

24.7.2020 19:21

S tím blinkáním to říká hodně lidí, tak jsem to musela otestovat.. a fakt :-) teda pes.. sušené nohy nevadí, ale nechce je..možná z toho cítí nějakou chemii, nevím, nebere to jako jídlo, odchází od toho.. jinak sušené věci jako střívka atp. žere a neblije.
Ale na zoohitu prodávají takové "papírové" uši a ty jsou v pohodě. Akorát že vydrží dvě vteřiny.
V čem je to tajemství blinkání, ví to někdo? Bobtnání? Když to pes blinkne docela rychle po polknutí, to asi ne. Nalepí se to na žaludek? Nebo to tam vůbec nedojde?
Velká syrová kost je jistota. Asi bude trabl v kůži.

24.7.2020 19:30

Občas dávám něco sušeného, ale ne na denní bázi. Spíš když si pes řekne, že ho honí mlsná (není to moc výchovné; my už máme se seniorem volnější režim). Většinou mám doma uši (králičí/vepřové), plíce nebo nějaké segmenty ryb, případně klasické sušené maso (plátky/filety). Ale i velké prasečí ucho má rozžvýkané do pár minut, takže nějaké dlouhodobé zabavení se nehrozí. Nezvrací, neprůjmuje (ani tak mu to denně nedávám). Ale on má celkem kachní žaludek a obecně sežere všechno, co dostane. Na zabavení je pro něj lepší třeba morková kost, to je zrovna taková kost, co bývá v domácnostech běžná i bez cíleného nákupu. Ale to nedávám moc často, protože musím psa hodně hlídat a včas ji sebrat (dávám mu ji vyvařenou z vývaru na okus, jinak kosti nikdy na běžnou konzumaci nedostával, a v jeho věku už se bojím začínat). On totiž není ten typ, co by něco žvýkal týden - dokud to není sežrané, nehne se od toho. Leda když jdeme zrovna ven a ví, že po návratu si to může dojíst.

24.7.2020 20:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

ir.ma

no my máme ten jeden kong tak 3-4 roky určitě a pořád drží. Jsou na něm otisky zubů, ale jinak nic. Druhý, taky černý, ale ve tvaru kosti, máme cca rok, dva a taky dobrý. Ten černý by měl být nejodolnější.

Je teda fakt, že moje psy to zajímá hlavně když to něčím naplním. Jinak si toho jako třeba denně nevšímají, ale pak mají den, že si ten kong vytáhnou a třeba dvě hodiny to žužlají...

V čem je to tajemství blinkání, ví to někdo? Bobtnání? Když to pes blinkne docela rychle po polknutí, to asi ne. Nalepí se to na žaludek? Nebo to tam vůbec nedojde?

u nás se to teda neblije nějak rychle po polknutí. Většinou to dostali přes den a blili pak až v noci.

Edit.: nemůže to být něčím "napuštěné"? Mě i přijde, že to tak divně chemicky smrdí. Ty samé části, ale v syrovém stavu, psům nedělají nic.

24.7.2020 20:19

marcelaamax napsal(a):
ir.ma

no my máme ten jeden kong tak 3-4 roky určitě a pořád drží. Jsou na něm otisky zubů, ale jinak nic. Druhý, taky černý, ale ve tvaru kosti, máme cca rok, dva a taky dobrý. Ten černý by měl být nejodolnější.

Je teda fakt, že moje psy to zajímá hlavně když to něčím naplním. Jinak si toho jako třeba denně nevšímají, ale pak mají den, že si ten kong vytáhnou a třeba dvě hodiny to žužlají...

u nás se to teda neblije nějak rychle po polknutí. Většinou to dostali přes den a blili pak až v noci.

Edit.: nemůže to být něčím "napuštěné"? Mě i přijde, že to tak divně chemicky smrdí. Ty samé části, ale v syrovém stavu, psům nedělají nic.

Dokud jsem kong plnila suchými pamlsky, tak dobrý Ale jednou jsem tam přidala i kousky sýra, jeden se nalepil na stěnu a pes se rozhodl k němu prokousat

24.7.2020 20:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak já ho plním přímo tou pastou, někdy taveným sýrem. To potom fakt trvá než se k tomu dostanou.. A hlavně teda pes má fakt silný stisk a když už začne žužlat, tak fakt jede.. Ale neprokouše se.

Jakou barvu jste měli?

24.7.2020 20:24

marcelaamax napsal(a):
Tak já ho plním přímo tou pastou, někdy taveným sýrem. To potom fakt trvá než se k tomu dostanou.. A hlavně teda pes má fakt silný stisk a když už začne žužlat, tak fakt jede.. Ale neprokouše se.

Jakou barvu jste měli?

Modrý, pro štěnata (byl v té době štěně)

24.7.2020 20:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Joo, tak to jo. Ten určitě není tak odolný. To bude asi ten nejméně odolný, ještě spolu s růžovým. Pak je o něco odolnější červený a nejvíc odolný černý.

Mě pes i ten červený zničil.

24.7.2020 20:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Myslela jsem si to taky. Měla jsem možnost mít pro fenu sušené uši i se srstí - ovčí, hovězí a králičí, které byly opravdu stopro přírodní. Ty králičí se nejdřív zdály v pohodě, ale nakonec ani tak. Prostě blbý.
Přitom, stejný, syrový všechno úplně ok.

Jenže zas asi se tomu úplně nedivím. Ony tyhle uši a všemožné končetiny, když se usuší... Mně se spíš zdá, že prostě nedělá dobře právě to, jak je to usušený, jak se změní struktura té kůže.

24.7.2020 20:37

Já mám dětský míč, ze kterého vždycky vystříhnu ten "ventilek" a sypu do něj ten nej humus na světě - střívka, nakrájená 1 až 1,5 cm. Otvor 1 cm, kratší vypadnou hned, delší jsou trochu dřina. První míč rozkousal, další jsem koupila až za týden. Byl bez něj absolutně nešťastný, pak už nelikvidoval. Už je z něj skoro profi fotbalista, co umí všechny ty zastavovací a vyhazovací triky. 2 střívka průměr 20 min zábavy, je to i mentální rébus - nejoblíbenější hračka.

24.7.2020 20:39

marcelaamax napsal(a):
Joo, tak to jo. Ten určitě není tak odolný. To bude asi ten nejméně odolný, ještě spolu s růžovým. Pak je o něco odolnější červený a nejvíc odolný černý.

Mě pes i ten červený zničil.

Náhodou, nám růžový vdržel (modrý nebyl skladem), protože ho vůbec nechtěl.

24.7.2020 20:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já mám dětský míč, ze kterého vždycky vystříhnu ten "ventilek" a sypu do něj ten nej humus na světě - střívka, nakrájená 1 až 1,5 cm. Otvor 1 cm, kratší vypadnou hned, delší jsou trochu dřina. První míč rozkousal, další jsem koupila až za týden. Byl bez něj absolutně nešťastný, pak už nelikvidoval. Už je z něj skoro profi fotbalista, co umí všechny ty zastavovací a vyhazovací triky. 2 střívka průměr 20 min zábavy, je to i mentální rébus - nejoblíbenější hračka.

To je moc hezký nápad :)
Megí by to vzteky rozkousala. Pak na mě přijde řvát, abych pomohla. A to se jí nesmím smát, jinak mě kousne.

24.7.2020 20:43
Terven

XXX.XXX.110.191

Nevím...mně po tom neblijou. Ani nebožka neblila - a že ta blila často.
Používám zásadně věci od Mapesu. Jediný, co od nich divně smrdělo, byly králičí uši - tak nějak chemicky. Řešila jsem to tenkrát s nima po mailu a nedobrala se relevantní odpovědi...králičí uši už nedávám.
Jinak kupuju střívka dlouhý i krátký, plíce velký kusy i malý kousky, ledvinky....měla jsem i vemena, jícen, dršťky. Prasečí ucho žrala nebožka i Vikina - neblily, ale nedávám to - nedá se dělit a je moc velký.
Absolutní hit jsou vrtulky, což podle popisu jsou sušený vepřový dělohy. Sice to nezabaví na dlouho, je to křehký, ale psice po tom jdou jako šílený. Smrad asi nejukrutnější ze všech věcí od Mapesu.
Co bych určitě nedávala, jsou nařezaný hrtany, tím se mi nebožka jednou dusila.
Mimochodem - v barfovým manuálu z Do psí misky mám vtipnou poznámku - "všechno, co připomíná hadici od pračky neřezat na malý kolečka, ale podélně."
Lído, super jsou morkový kosti, pokud se ti štěndo nepotento po tom morku. Vyžere morek a pak to může hlodat do alelujá...a nerozkouše to.

24.7.2020 20:44

Chudák ouško4 :-)

24.7.2020 20:51
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Ucho jsme psovi občas koupili. Nic mu po něm nebylo. A jen díky uchu jsme přišli na to že má problémy se zuby (neměli jsme ho od štěněte, do tlamy si nedal sáhnout)

24.7.2020 21:11

Něco takového se prodává z takové tužší gumy přímo pro psy, máme doma. V jedné polokouli je i závažíčko, takže je to jak živý. Ale mého troubu s tím nejvíc bavilo házet o zem, naprosto nepředvídatelně se to odráží. Musela jsem mu to tehdy na čas zabavit, jinak by s tím byl býval něco rozbil. :-D

24.7.2020 21:13
Terven

XXX.XXX.110.191

Chudák ouško4 :-)

Já se o Ouško nebojím. Myslím, že vyblitý prasečí ucho by spadalo spíš do kategorie veselých historek

24.7.2020 21:15

Terven napsal(a):
Nevím...mně po tom neblijou. Ani nebožka neblila - a že ta blila často.
Používám zásadně věci od Mapesu. Jediný, co od nich divně smrdělo, byly králičí uši - tak nějak chemicky. Řešila jsem to tenkrát s nima po mailu a nedobrala se relevantní odpovědi...králičí uši už nedávám.
Jinak kupuju střívka dlouhý i krátký, plíce velký kusy i malý kousky, ledvinky....měla jsem i vemena, jícen, dršťky. Prasečí ucho žrala nebožka i Vikina - neblily, ale nedávám to - nedá se dělit a je moc velký.
Absolutní hit jsou vrtulky, což podle popisu jsou sušený vepřový dělohy. Sice to nezabaví na dlouho, je to křehký, ale psice po tom jdou jako šílený. Smrad asi nejukrutnější ze všech věcí od Mapesu.
Co bych určitě nedávala, jsou nařezaný hrtany, tím se mi nebožka jednou dusila.
Mimochodem - v barfovým manuálu z Do psí misky mám vtipnou poznámku - "všechno, co připomíná hadici od pračky neřezat na malý kolečka, ale podélně."
Lído, super jsou morkový kosti, pokud se ti štěndo nepotento po tom morku. Vyžere morek a pak to může hlodat do alelujá...a nerozkouše to.

K těm morkovým kostem - štěně to asi nerozkouše, ale u dospělého psa už bych s tím tak automaticky nepočítala. Koukala jsem na to jak blázen, ale pes mi ji rozkousal - syrovou i vařenou z vývaru.

24.7.2020 21:18

jednou jsme s vetem vedli řeč o těch sušených dobrotách....prej je to sice sušené, ale nějaká brebera na tom nebo v tom bude, až tam půjdu okolo , optám se- někdy....
Nám pes neblije- kupuju jen uši a tmavé rypáčky, sušené držtičky, ale když kouknu na kolik to má gramů a cena jako za kilo masa, jenže psina tam chodí ráda, je společenská, všichni jí hladí a dostane suchárek......příště jdu do toho řeznictví a dáme si nějakou vepřovou kostičku- někdy placatou-celou lopatku nebo půl pánve, někdy kulatou-kloub, třeba ty chrupky z lopatek vepřové u nás maji za 4 kč kilo, ale né vždy, musí se na ně natrefit a dost masité...nebo celou harfu žeber taky za pár korun...
jediné co blije a je fakt kekel jsou kopyta, když se jich při strouhání naláduje, takže už jí v ten den neberu, donesu jí jen kousek.

24.7.2020 21:24

Něco takového se prodává z takové tužší gumy přímo pro psy, máme doma. V jedné polokouli je i závažíčko, takže je to jak živý. Ale mého troubu s tím nejvíc bavilo házet o zem, naprosto nepředvídatelně se to odráží. Musela jsem mu to tehdy na čas zabavit, jinak by s tím byl býval něco rozbil. :-D

Můj tříská věcmi o zem, když něco chce. Top situace je, když potřebuje podržet parůžek, já něco dělám na NTB a nevšímám si ho. Tak se po chvíli rozmáchne hlavou a vší silou s ním mrskne o parkety. Bych mu v tu chvíli zakroutila krkem. A to je vyhazování tenisáku, stěhování židlí, shazování věcí odkudkoliv... Prostě oni jsou poloviční kočky. Koronavirový home-office byl masakr.

24.7.2020 21:26
Terven

XXX.XXX.110.191

jediné co blije a je fakt kekel jsou kopyta, když se jich při strouhání naláduje, takže už jí v ten den neberu, donesu jí jen kousek.

tak to je zajímavý, protože kopyta tlačí moje dva kousky fakt ve velkým - jedna váží necelejch deset a druhá necelejch pět kilo ...a neblejou ani jedna. Ono ani netřeba natrefit se na strouhání, u nás jsou ty odštěpky k nalezení imrvére a strouhá se každej tejden, protože každýmu strouhá někdo jinej a jindy

24.7.2020 21:27

Můj po sušených hnusech průjmoval jako granulář, s masem jako když utne. Jediný problém byl nedávno, když do něj máma narvala spoustu sušeného "masa". Si nevšimla, že to jsou játra. Množství nevypadalo nijak dramaticky, ale v čerstvém by to měl v dávkách na 3 týdny, z toho by se po... asi každý pes.

24.7.2020 21:30

Terven napsal(a):
Já se o Ouško nebojím. Myslím, že vyblitý prasečí ucho by spadalo spíš do kategorie veselých historek

Ale já se o ni také nebojím, jen si tak říkám - chudák nakoupila kamion a my jí tady sypeme takové hororové scénáře :-)

24.7.2020 21:46

Tu jsme měli ježatou. Něco kolem pěti minut, pak jsem to hodila z okna :-)
Jinak teda ty tvrdé hračky máme už.. roky. Psa to nebaví, protože to nejde rozebrat na atomy. To takový plyšáček.. očička pryč, ručičky, nožičky, střeva poházet po celé chalupě, to je zábava. A samozřejmě pískací věci. Máme kuře, které je u nás asi tak dva roky a to slouží jako kousací hračka.. a když má megí falešku, tak to má jako štěně. To mi teda někdo vysvětlete, jak je možné, že jak ona to štěně vypraví do nového domova, okamžitě se kuře mění na kousací hračku?
A jednou v noci kuřátko umývala (nebo kojila, nevím), ono to pískalo, mně to naštvalo, tak jsem kuřeti udělala letecký den, písklo o stěnu.. megí řekla "ty vrahu!", běžela pro kuře, dala ho spinkat pod peřinku a té noci už oka nezamhouřila.
Já taky ne, jsem se jí bála :-) No, musela jsem se jí omluvit.
Ale prostě.. za měsíc šlo štěně do nového domova a kuře bylo opět pískací hračkou.

24.7.2020 22:08

Terven napsal(a):

tak to je zajímavý, protože kopyta tlačí moje dva kousky fakt ve velkým - jedna váží necelejch deset a druhá necelejch pět kilo ...a neblejou ani jedna. Ono ani netřeba natrefit se na strouhání, u nás jsou ty odštěpky k nalezení imrvére a strouhá se každej tejden, protože každýmu strouhá někdo jinej a jindy

Ono tam těch psů je víc a mám pocit , že naše věčně hladové prasátko to ani nekouše aby toho stihla víc, protože v těch blijánkách toho byly kusy....jo je pravda, že se vždy nepoblila, ale to jsem to hned zametala a nestihla toho tolik spápnout. Strouhá a kove se okolo 10 koní, to už je porce kopyt.

25.7.2020 08:20

pls. nekde tu nekdo psal, ze Mapes ma ty susene veci z Ciny? Kdo to byl? Kde se to da zjistit?

25.7.2020 08:53

To ne.. snad Čáslav.
Nebo že by tady jen balili? Se mi nezdá, to mohli dělat v garáži, ne kvůli tomu stavět takovou luxusní halu.

25.7.2020 09:34
Terven

XXX.XXX.110.191

pls. nekde tu nekdo psal, ze Mapes ma ty susene veci z Ciny? Kdo to byl? Kde se to da zjistit?

Tady v diskuzi to píše šarina
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3152826/kralici-ousko

25.7.2020 11:14

Tu jsme měli ježatou. Něco kolem pěti minut, pak jsem to hodila z okna :-)
Jinak teda ty tvrdé hračky máme už.. roky. Psa to nebaví, protože to nejde rozebrat na atomy. To takový plyšáček.. očička pryč, ručičky, nožičky, střeva poházet po celé chalupě, to je zábava. A samozřejmě pískací věci. Máme kuře, které je u nás asi tak dva roky a to slouží jako kousací hračka.. a když má megí falešku, tak to má jako štěně. To mi teda někdo vysvětlete, jak je možné, že jak ona to štěně vypraví do nového domova, okamžitě se kuře mění na kousací hračku?
A jednou v noci kuřátko umývala (nebo kojila, nevím), ono to pískalo, mně to naštvalo, tak jsem kuřeti udělala letecký den, písklo o stěnu.. megí řekla "ty vrahu!", běžela pro kuře, dala ho spinkat pod peřinku a té noci už oka nezamhouřila.
Já taky ne, jsem se jí bála :-) No, musela jsem se jí omluvit.
Ale prostě.. za měsíc šlo štěně do nového domova a kuře bylo opět pískací hračkou.

U nás rozebírání na atomy ustalo s věkem. Už roky žádnou hračku nerozebral, jen tenisáky stále svléká. Se mu líběj nahatý. :-) Celý život má nejradši takové ty uzlíky, to si většinou bere na pelech po večeři. Blbiny z tuhé gumy má ale rád taky, docela často mi nosí takové to UFO od Trixie, dá se to roztočit jak káča, a to se mu líbí. Já to musím roztočit, on to pak loví.

S tou faleškou je to zvláštní! Jsem teda přemýšlela, že příště si pořídím fenu, ale když tady čtu ty “gynekologické historky” nebo jak to nazvat (to nemyslím konkrétně Vaše kuře, to mě mile pobavilo :-) ), tak si tím teda nejsem vůbec jistá. :-D

25.7.2020 11:47

U nás rozebírání na atomy ustalo s věkem. Už roky žádnou hračku nerozebral, jen tenisáky stále svléká. Se mu líběj nahatý. :-) Celý život má nejradši takové ty uzlíky, to si většinou bere na pelech po večeři. Blbiny z tuhé gumy má ale rád taky, docela často mi nosí takové to UFO od Trixie, dá se to roztočit jak káča, a to se mu líbí. Já to musím roztočit, on to pak loví.

S tou faleškou je to zvláštní! Jsem teda přemýšlela, že příště si pořídím fenu, ale když tady čtu ty “gynekologické historky” nebo jak to nazvat (to nemyslím konkrétně Vaše kuře, to mě mile pobavilo :-) ), tak si tím teda nejsem vůbec jistá. :-D

:-) Když mně přijdou holky nějaké chytřejší. Jak se faleška vymyká, přijde kastrace, to se nedá nic dělat. Nejsou nějaké zdravotní trable, akorát má blbé kecy :-) ale problémy byly - tak do tří let... už jsem nad kastrací přemýšlela dost vážně, ale najednou se to upravilo samo.. asi dospěly hormony. Nutno říct, že její chování já dosti ovlivním - je to moje rozmazlená megínka. Takže když se k fence budete chovat normálně, a ne jako já, tak máte 50% šanci, že bude bez falešek. A to se vyplatí :-)
edit.: aby to nebylo zcela OT.. v tomto období nic sušeného a ošklivě vypadajícího ona jíst nebude

25.7.2020 12:11

Terven napsal(a):
Tady v diskuzi to píše šarina
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3152826/kralici-ousko

diky.
ted to nekdo zminoval zase. ale nedari se mi nic dohledat.
Kupuji od nich hlavne plice - a na cviceni jdou pouzivat jen tyhle. Jine znacky ne, jsou jine. tvrdsi, lamavejsi nejdou krajet dobre -tak zacal hlodat cervicek proc, no.

abych nebyla jen OT -od dob, kdy je doma psu vice, maji na "hrani" hlavne kosti. vse ostatni mizi v radu pikosekund to se nevyplati kupovat.
a pravda -jeste ty kopyta dostavaji. ty jim beru zamerne a prideluji.

5.7.2021 22:13
Markéta80

XXX.XXX.227.151

A co teda dát štěněti na kousání. Já brala šlachy ocas od Marpu, průdušnici taky mám ale ještě jsme nezkoušel. štěně se tím zabaví, mizí to rychle,ale přijde mne že asi z toho má pak skoro průjem. je něco teda nco zabaví a nezpůsobí potíže? Dneska bez ničeho a zdá se že je to lepší. Nebo to nebude dělat takový problém až bude dospělá? když dostane tyčinku jak j obalená sušeným masem tak zmizí za 15min a ok.A šlachu dožírala brabantice a taky mne přišlo oproti jindy že je problém

5.7.2021 22:29

Markéta80 napsal(a):
A co teda dát štěněti na kousání. Já brala šlachy ocas od Marpu, průdušnici taky mám ale ještě jsme nezkoušel. štěně se tím zabaví, mizí to rychle,ale přijde mne že asi z toho má pak skoro průjem. je něco teda nco zabaví a nezpůsobí potíže? Dneska bez ničeho a zdá se že je to lepší. Nebo to nebude dělat takový problém až bude dospělá? když dostane tyčinku jak j obalená sušeným masem tak zmizí za 15min a ok.A šlachu dožírala brabantice a taky mne přišlo oproti jindy že je problém

Není náhodou na granulích? Můj se jako štěně po... skoro ze všeho sušeného, na takové střívko se snad jen podíval a letěl. Na mase jako když utne a může se cpát čímkoliv sušeným.

5.7.2021 23:02

Ale tak vnitřnosti, krev, tuk,.. jsou projímavé, se ví. Musíte dát menší množství, jinou značku, jiný druh a uvidíte.
Zkouška na jedné značce: plíce ok jen v malém množství, dršťky v jakémkoli množství, čisté sušené maso v jakémkoli množství.
Sušené šlachy, kůže, plíce, to nedopadá dobře, i když mám psa, co sežere myš, zelené maso vyhrabané na zahradě,.. a nic se neděje. Ale některé značky, úprava jejich pamlsků.. sušené uši způsobují i blinkání.. a znám psy granuláře, co se tím cpou furt a nic jim není. Některé šlachy mají dost tuku, možná je to tím, chce to číst obaly.

6.7.2021 13:53
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Já to brala že sušené maso že to bude nejlepší. Piškoty jsou ok. Tak fakt ty šlachy mají hodně tuku. nejméně má ten jícen, i ta průdušnice má méně. Oproti tyčince od dokasu má ta šlacha na 100gr 4x víc tuku.

Je na granulích s konzervou. převáděla jsme z royalu co měla u chovatelky.ideálně bych chtěla zkusit wolfsblut ale aby to na ní nebylo moc nabušené, barking nesnesla. Ted má primordial a ok.

6.7.2021 15:25
janaa

XXX.XXX.38.22

Nejradši dávám celé sušené chrupavky, achilovky, menším kuřecí pařátky nebo králičí uši. Beru od hulína a psi po tom nikdy neprůjmovali. Ono podle mě hodně záleží na výrobci a na skladování, když je tam víc tuku a blbě se to vysuší nebo skladuje,tuk žlukne a citlivější pes se potom opravdu může potento....

6.7.2021 20:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Se sušeným čímkoli nemají feny problém. Maximálně něco nechtějí. Ale ony jsou na barfu, tím to asi bude.
Sušený plíce Mapes vedou na celé čáře, zlomky střívek a ledvinky Mapes jsou v závěsu. Taková větší odměna či nášup po snídani jsou sušené krky, hovězí jícen, řezaná trachea.
Těch plic občas sežerou fakt dost a bobky OK. Neprůjmujou po ničem, maximálně mají mazlavější konzistenci po konzervě.

6.7.2021 20:25
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Se sušeným čímkoli nemají feny problém. Maximálně něco nechtějí. Ale ony jsou na barfu, tím to asi bude.
Sušený plíce Mapes vedou na celé čáře, zlomky střívek a ledvinky Mapes jsou v závěsu. Taková větší odměna či nášup po snídani jsou sušené krky, hovězí jícen, řezaná trachea.
Těch plic občas sežerou fakt dost a bobky OK. Neprůjmujou po ničem, maximálně mají mazlavější konzistenci po konzervě.

A třeba nebude.

Laře třeba sušené vepřové uši, šlachy a podobné, vadily odjakživa a barf na tom nezměnil ani prd.

Nevadí jí třeba plíce nebo plátky sušeného masa. Veškeré uši z jakéhokoli druhu dobytka od jakéhokoli výrobce, bez srsti nebo s ní, je to jedno. Vyblije to a jako třešničku na dortu se posere. Vadí jí takové ty velké šunkové kosti, jak se prodávají vakuově balené, vždycky je vyblije. Hrtany, ocásky a kdovíco ještě. Jak je to sušené, vždycky to pro ní bude problém.

Je potřeba vychytat, co tomu psu nedělá potíže. Co má zároveň rád i mu to nerozhází zažívání. Ale fakt si troufnu tvrdit, že barf ani granule na tom, jak to ten který pes snáší, nemění vůbec nic.

6.7.2021 20:36
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

A třeba nebude.

Laře třeba sušené vepřové uši, šlachy a podobné, vadily odjakživa a barf na tom nezměnil ani prd.

Nevadí jí třeba plíce nebo plátky sušeného masa. Veškeré uši z jakéhokoli druhu dobytka od jakéhokoli výrobce, bez srsti nebo s ní, je to jedno. Vyblije to a jako třešničku na dortu se posere. Vadí jí takové ty velké šunkové kosti, jak se prodávají vakuově balené, vždycky je vyblije. Hrtany, ocásky a kdovíco ještě. Jak je to sušené, vždycky to pro ní bude problém.

Je potřeba vychytat, co tomu psu nedělá potíže. Co má zároveň rád i mu to nerozhází zažívání. Ale fakt si troufnu tvrdit, že barf ani granule na tom, jak to ten který pes snáší, nemění vůbec nic.

Taky ony ty věci - uši, krky apod. žerou i v čerstvým stavu a nic jim to nedělá. Nejsem si jistá, proč by mělo vadit sušení, pokud výrobce fakt jenom suší a nic dalšího nepřidává.

Ale fakt si troufnu tvrdit, že barf ani granule na tom, jak to ten který pes snáší, nemění vůbec nic.

to bych trochu rozporovala- mám v okolí včetně širší rodiny dost psů na granulích a fakt těch věcí, po kterých se poserou, je dost. Maximálně bych řekla, že to neplatí absolutně - tj. ne každej granulář se posere a na každej pes na barfu se neposere.
Ale že psi na granulích mají zlenivělé trávení, to je, myslím, ověřená věc.

6.7.2021 20:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Taky ony ty věci - uši, krky apod. žerou i v čerstvým stavu a nic jim to nedělá. Nejsem si jistá, proč by mělo vadit sušení, pokud výrobce fakt jenom suší a nic dalšího nepřidává.

Ale fakt si troufnu tvrdit, že barf ani granule na tom, jak to ten který pes snáší, nemění vůbec nic.

to bych trochu rozporovala- mám v okolí včetně širší rodiny dost psů na granulích a fakt těch věcí, po kterých se poserou, je dost. Maximálně bych řekla, že to neplatí absolutně - tj. ne každej granulář se posere a na každej pes na barfu se neposere.
Ale že psi na granulích mají zlenivělé trávení, to je, myslím, ověřená věc.

Lara je taky nežere pokropený vodou z nějaký cizí planety. Syrový jo, ale jakmile jsou ty věci sušený, tak je to velký nee... A co si všímám, je to problém většího množství psů, a to i hodně psů na barfu.

A proč by sušení mělo vadit, když psu to samé v syrovém stavu neva? Asi právě proto, že jakoukoli úpravou se mění struktura té dané věci. Není nutný řešit nějaká aditiva. I kdyby výrobce jen sušil a nic dalšího nepřidával, problém může působit ta úprava jako taková.

6.7.2021 20:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Už jsem to tu psala hodněkrát - oba moji psi po sušených vecech blijou, oba jsou na barfu. V syrovém stavu nic z toho nevadí, ale jakmile je to susene, vím jistě, že se poblijou (po uších, nohách, hrtanu, průdušnici,kridlech) . Já si myslím, jestli to nemůže být něčím napuštěné. Ale třeba sušená strivka a plíce jsou u nás ok.

6.7.2021 21:01
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Je to složité a právě u štěněte moc experimentovat nechci. Starší na to zase extra nejsouJá si právě říkala že když po tyčince od Dokasu je ok, jen jí moc dlouho nevydrží tak to sušené bude lepší. Něco tam prostě je co vadí?

6.7.2021 21:09
Atheira

XXX.XXX.172.20

marcelaamax napsal(a):
Už jsem to tu psala hodněkrát - oba moji psi po sušených vecech blijou, oba jsou na barfu. V syrovém stavu nic z toho nevadí, ale jakmile je to susene, vím jistě, že se poblijou (po uších, nohách, hrtanu, průdušnici,kridlech) . Já si myslím, jestli to nemůže být něčím napuštěné. Ale třeba sušená strivka a plíce jsou u nás ok.

Já bych to u mě shrnula asi tak, že sušený vnitřnosti a přímo maso je ok. Sušený všechno ostatní, obsahuje kůži (tu hlavně) a další tvrdý části zvířete, je problém.

6.7.2021 21:10
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):

Spíš si myslím, jak je to tvrdé, že se to hůř tráví.
A ráda bych věřila, že tam nejsou additiva, ale občas některé ty věci fakt divně chemicky smrdí - připomíná mi to nátěrovou hmotu, či tak něco.
Před léty jsem tady řešila smrad králičích oušek, ty prostě kvůli tomu zápachu nedávám. Psala jsem i výrobci, v podstatě jsem se odpovědi nedobrala.

6.7.2021 21:38

Terven napsal(a):
Spíš si myslím, jak je to tvrdé, že se to hůř tráví.
A ráda bych věřila, že tam nejsou additiva, ale občas některé ty věci fakt divně chemicky smrdí - připomíná mi to nátěrovou hmotu, či tak něco.
Před léty jsem tady řešila smrad králičích oušek, ty prostě kvůli tomu zápachu nedávám. Psala jsem i výrobci, v podstatě jsem se odpovědi nedobrala.

Já beru od Natur Pet a tam to smrdí zásadně přírodně, po chemii ani stopa. Třeba plíce (nejoblíbenější, smradu jak v Cařihradu, tuk nula nula nic, většinou pěnovka) kupuji 2 až 3 půlkilovky a ve špajzu skladuji v barelu, všechno ostatní ten božský odér prostoupí.

6.7.2021 22:04
Terven

XXX.XXX.110.191

Já beru od Natur Pet a tam to smrdí zásadně přírodně, po chemii ani stopa. Třeba plíce (nejoblíbenější, smradu jak v Cařihradu, tuk nula nula nic, většinou pěnovka) kupuji 2 až 3 půlkilovky a ve špajzu skladuji v barelu, všechno ostatní ten božský odér prostoupí.

Tak konkrétně plíce většinou nemají umělej smrad ani od jiných výrobců.

6.7.2021 22:23

Terven napsal(a):
Tak konkrétně plíce většinou nemají umělej smrad ani od jiných výrobců.

Tak to asi ano, ale třeba hrtany od Marpu, tuším, páchly divně trochu jako uši. I když ty uši smrdí po autovosku snad všechny.

6.7.2021 22:25

Jinak vepřová střívka od Mapes žádná pachová smrt, od NP, když je dělali, peklo.

6.7.2021 22:27
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak to asi ano, ale třeba hrtany od Marpu, tuším, páchly divně trochu jako uši. I když ty uši smrdí po autovosku snad všechny.

Fakt by mě zajímalo, čím to je. Nejsou to jenom uši...

6.7.2021 22:36

Terven napsal(a):
Fakt by mě zajímalo, čím to je. Nejsou to jenom uši...

Já se setkala pouze s ušima všude a hrtany od toho Marpu, i když od nich jinak beru běžně, když je krize. A teď koukám, že je v tom slušný obsah kolagenu, jestli to nebude tím.

MushrumFairy

8.7.2022 21:20
MushrumFairy

XXX.XXX.112.245

Se zeptám, koupila sem štendu sušenou jehněčí nohu s kopýtkem. Měla to skoro tejden (měla 2 a půl měsíce), strašně ji to bavilo. A když dostala to kopyto skoro po tejdnu začala hryzat ty kloubiky ale už to začalo bejt takový nechutný. Na okrajích našedlý. Neblila a nic jí nebylo ale začalo to ještě víc smrdět než na začátku a jelikož to vypadalo už jste radši sem to vyhodila. Někdo podobnou zkušenost?

10.7.2022 20:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

MushrumFairy napsal(a):
Se zeptám, koupila sem štendu sušenou jehněčí nohu s kopýtkem. Měla to skoro tejden (měla 2 a půl měsíce), strašně ji to bavilo. A když dostala to kopyto skoro po tejdnu začala hryzat ty kloubiky ale už to začalo bejt takový nechutný. Na okrajích našedlý. Neblila a nic jí nebylo ale začalo to ještě víc smrdět než na začátku a jelikož to vypadalo už jste radši sem to vyhodila. Někdo podobnou zkušenost?

Jako jakou zkušenost? Že se sušená část mrtvýho zvířete po ožužlání psem v létě po týdnu žužlání začala kazit?
Sušený vydrží víc než syrový, logicky... Ale při skladování v podmínkách dalekých ideálu, setkáním s vlhkostí, na světle atd. podléhá zkáze úměrně rychle okolní teplotě.

polar

11.7.2022 08:54
polar

XXX.XXX.44.101

Já mám zkušenost takovou, že pes si kost, nebo sušenou kůži zahrabe a pak jak "dozraje" a částečně se rozloží, tak se do ní pustí, snažíme se tomu vyhnout, ale nějaký význam to asi má - mikroflora, enzymy?

Přidejte reakci

Přidat smajlík