Štěňata Welššpringršpaněla

Prodám Velššpringršpaněla - CHS Stříbrná tůje prodá štěňátko Welššpringršp...
DohodouAnnaalex
XXX.XXX.73.11
Dobrý den, máte někdo zkušenost s prodlouženým háráním?
Mám jedenáctiletou fenu středního plemene. Je rok po odnětí sleziny s nezhoubným nádorem.
První hárání po operaci sleziny proběhlo normálně, nyní se jedná od operace o druhé hárání. Hárat začala 20 června a bylo to normální, jen se mi zdála víc nažhavená na psy, než obvykle. 18 den od začátku výtok ustal. Několik dní byla bez výtoku a pak začala znovu krvácet. Je to tmavá krev se sraženými kousky, asi sliznice.
Minulý týden jsem s ní byla u veterináře, udělal sono a nic tam nebylo, děloha nezvětšená. Zánět dělohy prý to není, ale aby se neudělal, dostaly jsme preventivně antibiotika Amoksiklav 625 mg.
Na kontrolu máme přijít až ve čtvrtek, udělá další sono.
Fena ale krvácí pořád a zdá se mi že víc, třikrát denně jí omývám pochvu, protože se nečistí. Tmavý výtok nezapáchá, nepije víc a normálně s chutí žere.
Mám už obavy, hárala od štěněte dvakrát do roka normálně, maximálně do 20 dnů konec. Tentokrát je to opravdu divné.
Mám čekat, nebo hledat jiného veterináře?
Annaalex
XXX.XXX.73.11
Děkuji za odpověď.
Kastraci veterinář plánoval zároveň s operací, ale nakonec neudělal, protože operace trvala dvě hodiny a delší narkózu by prý fena nedala. Nádor byl prasklý a bříško plné tekutiny. Dlouho se z té operace vzpamatovávala, neměla jsem odvahu nechat ji řezat po čase ještě jednou. Přiznám se, že jsem ani nedoufala, že bude ještě celý rok s námi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Běžte k jinému veterináři!
Annaalex
napsal(a):
Děkuji za odpověď.
Kastraci veterinář plánoval zároveň s operací, ale nakonec neudělal, protože operace trvala dvě hodiny a delší narkózu by prý fena nedala. Nádor byl prasklý a bříško plné tekutiny. Dlouho se z té operace vzpamatovávala, neměla jsem odvahu nechat ji řezat po čase ještě jednou. Přiznám se, že jsem ani nedoufala, že bude ještě celý rok s námi.
Tak to je jasné, nevěděla jsem, že to bylo až takhle zlé. Riziko metastáz, jak píše Marushka tam samozřejmě je. Akorát si myslím, že na sonu by cokoliv většího, co by dělalo takovou paseku snad viděl. Zkusila bych i rentgen, jestli vydrží poležet bez přispání.
Annaalex
XXX.XXX.73.11
Děkuji za rekce, taky se mi to nezdá. Zajdeme tam znovu raději hned zítra a když nic nenajde, půjdeme jinam. Na to sono jsem se dívala zároveň s ním, děloha byla maličkatá a všude okolo čisto, nikde ani stín ukazující na nádor. Vaječníky taky čisté, žádná cysta. Nemohla by mít třeba nějaký výrůstek v pochvě?
Annaalex
napsal(a):
Děkuji za rekce, taky se mi to nezdá. Zajdeme tam znovu raději hned zítra a když nic nenajde, půjdeme jinam. Na to sono jsem se dívala zároveň s ním, děloha byla maličkatá a všude okolo čisto, nikde ani stín ukazující na nádor. Vaječníky taky čisté, žádná cysta. Nemohla by mít třeba nějaký výrůstek v pochvě?
Jako že, jak mají baby myomy? Netuším, snad řekne někdo, kdo má s fenama víc zkušeností. Nebo Bodlinka, vetka.
A nemůže to být hormonální povahy? Nějaká nerovnováha...
GAELLE
napsal(a):
fenu jsme nikdy neměli. Po zkušenostech které bohužel máme bych šla jinam a nechala důkladně vyšetřit
Já taky. Před léty jsem s dětmi pitvala psa (irský vodní španěl) s nádorem v břišní dutině o průměru skoro 20 cm. Dle informací majitelky vet na sonu nic neviděl.
napsal(a):
Já taky. Před léty jsem s dětmi pitvala psa (irský vodní španěl) s nádorem v břišní dutině o průměru skoro 20 cm. Dle informací majitelky vet na sonu nic neviděl.
Teda, s dětmi jsem dělala kde co, ale psa jsme nikdy nepitvali. Vlastně nic jsme nepitvali.
Zadavatelka by neměla váhat, a nechat fenu vyšetřit jinde.
napsal(a):
Teda, s dětmi jsem dělala kde co, ale psa jsme nikdy nepitvali. Vlastně nic jsme nepitvali.
Zadavatelka by neměla váhat, a nechat fenu vyšetřit jinde.
Omluva, myslela jsem děti ve škole - v rámci cvičení z patologie.
marushka
napsal(a):
Doufám, že ty děti jsou studenti veteriny 😅 Pamatuji si, že na střední jsme pitvali žábu, ale psa bych asi nerozdychala..
Jasně, že z veteriny. Jinde asi patologická cvičení nemají. A tyhle děti vesměs vědí, na jakou školu se daly. Některé i aktivně materiál dodávají - uhynulá jehňata, papoušky, králíky, chameleóny...
lesnížínka
napsal(a):
Tak to je jasné, nevěděla jsem, že to bylo až takhle zlé. Riziko metastáz, jak píše Marushka tam samozřejmě je. Akorát si myslím, že na sonu by cokoliv většího, co by dělalo takovou paseku snad viděl. Zkusila bych i rentgen, jestli vydrží poležet bez přispání.
Zadavatelka psala, že šlo o nezhoubný nádor sleziny. Hemangiom....? Takže metastázy ne, alespoň tedy ne z tohoto origa. Ale něco v nepořádku je. Nevím, jak moc feny trpí na nádory dělohy...? Mohou mít třeba myomy...? Pokud ano, tak by to vysvětlovalo to krvácení.
Ale jsem stejně jako "Balu" pro variantu zkusit jiného veterináře.
napsal(a):
Jasně, že z veteriny. Jinde asi patologická cvičení nemají. A tyhle děti vesměs vědí, na jakou školu se daly. Některé i aktivně materiál dodávají - uhynulá jehňata, papoušky, králíky, chameleóny...
Můžu mít dotaz? Jedná se o VFU v Brně?
I když vlastně od 1.7. už asi nejde o VFU. Farmaceutickou fakultu schramstla Masaryčka.
fikovnice
napsal(a):
Zadavatelka psala, že šlo o nezhoubný nádor sleziny. Hemangiom....? Takže metastázy ne, alespoň tedy ne z tohoto origa. Ale něco v nepořádku je. Nevím, jak moc feny trpí na nádory dělohy...? Mohou mít třeba myomy...? Pokud ano, tak by to vysvětlovalo to krvácení.
Ježíš jo, máš pravdu, nečetla jsem pozorně, jen jsem to prolétla, že nádor...
fikovnice
napsal(a):
Moc ne, ale vyloučeno to není (myom).
fikovnice
napsal(a):
Můžu mít dotaz? Jedná se o VFU v Brně?
I když vlastně od 1.7. už asi nejde o VFU. Farmaceutickou fakultu schramstla Masaryčka.
A to je mi novinka! Takže zase VŠV? A odpověď na vaši otázku - učím na střední veterině v ČB.
Nedovedu si představit, že by naše fena tak dlouho krvácela a my to řešili tak nějak liknavě. Ty krevní ztráty se přece musí negativně projevit.
napsal(a):
A to je mi novinka! Takže zase VŠV? A odpověď na vaši otázku - učím na střední veterině v ČB.
Děkuji za odpověď! Ano, s Farmaceutickou fakultou se věci mají tak, jak píšu. Dá se říct, že se mě to přímo dotýká, vidím do toho, ale rozhodně ne do těch detailů, kdy se hovoří (a ke mně se tyto info dostaly) o určitých ne zcela fér krocích, atd. Původní plány byly totiž jiné. Jak už to tak ve vysokém manažmentu bývá, dějí se mnohdy věci, do nichž obyčejný smrtelník nevidí a po pravdě ani vidět nechce...
fikovnice
napsal(a):
Děkuji za odpověď! Ano, s Farmaceutickou fakultou se věci mají tak, jak píšu. Dá se říct, že se mě to přímo dotýká, vidím do toho, ale rozhodně ne do těch detailů, kdy se hovoří (a ke mně se tyto info dostaly) o určitých ne zcela fér krocích, atd. Původní plány byly totiž jiné. Jak už to tak ve vysokém manažmentu bývá, dějí se mnohdy věci, do nichž obyčejný smrtelník nevidí a po pravdě ani vidět nechce...
Tak, že by to šlo s VFU opravdu tak s kopce, jak se povídá ?
napsal(a):
Tak, že by to šlo s VFU opravdu tak s kopce, jak se povídá ?
Co se povídá?
napsal(a):
Co se povídá?
To by mě taky zajímalo!
Že VFU není co bývala a jde to s ní od 10 k 5.
Dokonce jsem slyšela, že by mohlo jít o akreditaci, když to povedou dál, tak jak to vedou.
napsal(a):
Že VFU není co bývala a jde to s ní od 10 k 5.
Dokonce jsem slyšela, že by mohlo jít o akreditaci, když to povedou dál, tak jak to vedou.
Až tak? Ale viz vedlejší vlákno - kdy vím od našich studentů, jak se snižují nároky na přijímacích zkouškách. A vidím to sama, že se dostali jedinci, kteří prošli naši školu s trojkami a nejsou podle mě studijní typy. Na rozdíl od těch, co jsem učila před deseti, patnácti lety - na ty se klidně s důvěrou obrátím, když potřebuji radu praktikujícího veterináře.
lesnížínka
napsal(a):
Už teď, podle vedlejších vláken, musím se psem prolézt několik veterin, protože se mi(nikomu) výsledek stále nejeví jako ten správný a až doroste tahle generace veterinářů, tak si tu ordinaci můžu otevřít klidně sama...
Jo! Ono je to nějak celkový problém - spousta středních škol, které ani neměly být otevřené, nicméně kraj povolil a tak se bere prakticky všechno. A teď to dorazilo na školy vysoké - taky mnoho a taky potřebujou studenty. A taky berou skoro všechno. A asi je nemůžou moc vyhazovat, protože by jim tam nikdo nešel (stejně jako na ty střední). Navíc ochota se něco opravdu naučit se kamsi ztrácí. Můj názor.
fikovnice
napsal(a):
No, ono už to není VFU...
Farmacie je pryč a zda to bude k dobru veteriny, se uvidí. Těžko říct. Personální poměry jsou tam hodně nedobré...a to píšu kulantně.
No právě, já jsem v éteru pochytila, že kdo uměl a něco znamenal, vzal nohy na ramena. Kromě pár patriotů. Ale to, že odešla celá Farmacie - slyším prvně ( asi ).
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.17.161
Lidi vy to mate dobry. Ja xo si u hadu presne nenadiktuju a neurcim sama nemam. Takze na veterinu jdu reknu ze chci atb pro 7kilovyho na zanet, nebo na plice (hadum jdou jen dva druhy atb v podstatě) nebo si reknu o rtg ale tim koncim a zbytek si resim sama. Neb malokdo to dela a i tech par nebyva zadny zazrak většinou. Čest vyjimkam. Nicmene nez kazdej den tahat zvire ma vysetreni a injekce apod. Je lepsi pro vsecky zatnout zuby naucit se a delat si vse doma.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lidi vy to mate dobry. Ja xo si u hadu presne nenadiktuju a neurcim sama nemam. Takze na veterinu jdu reknu ze chci atb pro 7kilovyho na zanet, nebo na plice (hadum jdou jen dva druhy atb v podstatě) nebo si reknu o rtg ale tim koncim a zbytek si resim sama. Neb malokdo to dela a i tech par nebyva zadny zazrak většinou. Čest vyjimkam. Nicmene nez kazdej den tahat zvire ma vysetreni a injekce apod. Je lepsi pro vsecky zatnout zuby naucit se a delat si vse doma.
No už se k tomu blížím se psama i kočkama, na veterinu půjdu už jen v nouzi nejvyšší, pokud uznám, že já to nemám jak vyřešit. No...kastrovat kocoura si teda taky sama nebudu, bohužel
napsal(a):
Jo! Ono je to nějak celkový problém - spousta středních škol, které ani neměly být otevřené, nicméně kraj povolil a tak se bere prakticky všechno. A teď to dorazilo na školy vysoké - taky mnoho a taky potřebujou studenty. A taky berou skoro všechno. A asi je nemůžou moc vyhazovat, protože by jim tam nikdo nešel (stejně jako na ty střední). Navíc ochota se něco opravdu naučit se kamsi ztrácí. Můj názor.
Není to jen problém vyššího počtu škol, ale i popularity oborů. VŠ s technickým zaměřením rozhodně není příliš, ale holt není zájem a kolikrát nestačím zírat, co tam chodí. U některých ani nevěřím, že vůbec zvládli maturitu.
Annaalex
XXX.XXX.73.11
napsal(a):
Nedovedu si představit, že by naše fena tak dlouho krvácela a my to řešili tak nějak liknavě. Ty krevní ztráty se přece musí negativně projevit.
Já to asi špatně napsala. Nejednalo se o soustavné krvácení jako při hárání. Jen asi tak třikrát za den z ní vyteklo trochu tmavé krve a vypadl táhlý hlen. Myslela jsem že jsou to kousky sliznice, ale táhlo se to, spíš jen hlen. Do pondělního rána to ustalo, už nic nevytéká. Není to vysílený pes, hraje si má dobrou náladu a žere s chutí. (později jsem našla na internetu, že při falešné březosti také mohou mít feny hlenovitý výtok a falešky ty ona má vždycky po hárání)
Vydržíme do toho čtvrtka a půjdeme na kontrolní sono. Veta zatím měnit nebudu, je pečlivý a zachránil jí život, když loni okamžitě operoval tu slezinu s prasklým 1,5 kg velkým nádorem.
Děkuji všem za reakce, dám ještě vědět jak to celé dopadlo.
napsal(a):
Není to jen problém vyššího počtu škol, ale i popularity oborů. VŠ s technickým zaměřením rozhodně není příliš, ale holt není zájem a kolikrát nestačím zírat, co tam chodí. U některých ani nevěřím, že vůbec zvládli maturitu.
No ale to je ono - že maturitu udělá i ten, který by dříve ne. Protože mnoho středních škol, a ty žijí z počtu žáků. Takže ti nějak prolezou, protože musí, aby se škola nezavřela. A navíc získají pocit, že takhle udělají i tu vysokou.
napsal(a):
No ale to je ono - že maturitu udělá i ten, který by dříve ne. Protože mnoho středních škol, a ty žijí z počtu žáků. Takže ti nějak prolezou, protože musí, aby se škola nezavřela. A navíc získají pocit, že takhle udělají i tu vysokou.
Nejhorší je, že často mají pravdu, oni tu VŠ opravdu prolezou. U humanitních oborů je to už úplná tragédie, nepříjemně často ani nezůstávají v oboru. Když vypustíme soukromé školství, tak na státní náklady vystudují a nic z toho. A pedagogové jsou pak hodnoceni pomalu jako pokladní někde v Lidlu.
napsal(a):
Nejhorší je, že často mají pravdu, oni tu VŠ opravdu prolezou. U humanitních oborů je to už úplná tragédie, nepříjemně často ani nezůstávají v oboru. Když vypustíme soukromé školství, tak na státní náklady vystudují a nic z toho. A pedagogové jsou pak hodnoceni pomalu jako pokladní někde v Lidlu.
:-)
Od letoška už nejsou školy financovány normativem na žáka.. nedostanou prachy podle počtu studentů.. ne tak jednoduše, jak to bylo dřív.
Když je ale sezení u počítače placeno lépe než.. než asi cokoli kromě PS.. tak co s tím. Pokrok nezastavíš. A zkuste si sehnat elektrikáře :-)
Radši nějaký veterinář (my si to přece dogůglíme, minimálně na ifauně určitě :-) ), než Oxford, Harvard, Skalice.
napsal(a):
Ano, prolezou, viz můj příspěvek výše. Protože i vysokých škol je mnoho a začínají mít nouzi o studenty. Čili kvantita na úkor kvality.
napsal(a):
:-)
Aha? Normální hodina 100 minut? To mi na hodinách matematiky nějak ušlo, asi jsem nedávala pozor, he.
napsal(a):
Od letoška už nejsou školy financovány normativem na žáka.. nedostanou prachy podle počtu studentů.. ne tak jednoduše, jak to bylo dřív.
Když je ale sezení u počítače placeno lépe než.. než asi cokoli kromě PS.. tak co s tím. Pokrok nezastavíš. A zkuste si sehnat elektrikáře :-)
Radši nějaký veterinář (my si to přece dogůglíme, minimálně na ifauně určitě :-) ), než Oxford, Harvard, Skalice.
Zatím stále jsou, ale už se nějakou dobu o zrušení normativů mluví. Snad se dočkáme.
že při falešné březosti také mohou mít feny hlenovitý výtok a falešky ty ona má vždycky po hárání
jen - faleska nenastupuju tesne poharani.
byt to moje fena, chtela bych vedet proc ma vytok.
nemusi to byt nic patologickeho, ale vetsinou je.
takze by mi uplne nestacilo vedet, co to asi neni
Annaalex
napsal(a):
Já to asi špatně napsala. Nejednalo se o soustavné krvácení jako při hárání. Jen asi tak třikrát za den z ní vyteklo trochu tmavé krve a vypadl táhlý hlen. Myslela jsem že jsou to kousky sliznice, ale táhlo se to, spíš jen hlen. Do pondělního rána to ustalo, už nic nevytéká. Není to vysílený pes, hraje si má dobrou náladu a žere s chutí. (později jsem našla na internetu, že při falešné březosti také mohou mít feny hlenovitý výtok a falešky ty ona má vždycky po hárání)
Vydržíme do toho čtvrtka a půjdeme na kontrolní sono. Veta zatím měnit nebudu, je pečlivý a zachránil jí život, když loni okamžitě operoval tu slezinu s prasklým 1,5 kg velkým nádorem.
Děkuji všem za reakce, dám ještě vědět jak to celé dopadlo.
Hmm, podobný (nepatologický) výtok má moje fena, když je březí. Dokonce v podobnou dobu, tj. cca 2 - 3 týdny po krytí. Při faleškách výtoky nemá.
Annaalex
XXX.XXX.73.11
napsal(a):
že při falešné březosti také mohou mít feny hlenovitý výtok a falešky ty ona má vždycky po hárání
jen - faleska nenastupuju tesne poharani.
byt to moje fena, chtela bych vedet proc ma vytok.
nemusi to byt nic patologickeho, ale vetsinou je.
takze by mi uplne nestacilo vedet, co to asi neni
U nás ale ano, jen výtok zatím nikdy neměla. Naše fenka hned když skončí hárání, začne být líná, pomalá a mazlivá. O dva měsíce později si začne hrabat pelíšek. Tím u ní falešná březost končí.
Annaalex
XXX.XXX.73.11
marushka
napsal(a):
Hmm, podobný (nepatologický) výtok má moje fena, když je březí. Dokonce v podobnou dobu, tj. cca 2 - 3 týdny po krytí. Při faleškách výtoky nemá.
Děkuji za reakci, březí na 100% být nemůže. Venku byla jen na vodítku a když už nějaký pes přiběhl, čuchnul k zadku a skákal jí na hlavu.
Veterinář říkal, že se ještě stále čistí.
Dnes už žádný výtok nemá, ale odpoledne jdeme na to kontrolní sono.
Annaalex
napsal(a):
Děkuji za reakci, březí na 100% být nemůže. Venku byla jen na vodítku a když už nějaký pes přiběhl, čuchnul k zadku a skákal jí na hlavu.
Veterinář říkal, že se ještě stále čistí.
Dnes už žádný výtok nemá, ale odpoledne jdeme na to kontrolní sono.
Tak pak písněte výsledek.
Annaalex
XXX.XXX.73.11
Tak příčina nezjištěna.
Teplotu nemá, děloha je nezvětšená, bez nálezu, vaječníky čisté, játra i ledviny taky OK, močový měchýř OK. Ani v pochvě žádný útvar není a ani v celé břišní dutině není nic - žádný útvar, který tam nepatří.
Přesto ještě cestou tam (asi proklepaná jízdou v autě) pár kapek krve vyšlo.
Tak jí mám jen doma pozorovat a přijít kdyby začala víc pít, nebo krvácet, případně měla nějaké jiné problémy.
Uvidíme no. Třeba má vážně jen silnější falešnou březost. Při tomhle hárání co bylo, byla mnohem víc nažhavená na psy a zoufale je chtěla honit po sídlišti.
Může to být tím, že má víc hormonů a nemá slezinu která by jí měla krev filtrovat.
Annaalex
napsal(a):
Tak příčina nezjištěna.
Teplotu nemá, děloha je nezvětšená, bez nálezu, vaječníky čisté, játra i ledviny taky OK, močový měchýř OK. Ani v pochvě žádný útvar není a ani v celé břišní dutině není nic - žádný útvar, který tam nepatří.
Tak jí mám jen doma pozorovat a přijít kdyby začala víc pít, nebo krvácet, případně měla nějaké jiné problémy.
Uvidíme no. Třeba má vážně jen silnější falešnou březost. Při tomhle hárání co bylo, byla mnohem víc nažhavená na psy a zoufale je chtěla honit po sídlišti.
Může to být tím, že má víc hormonů a nemá slezinu která by jí měla krev filtrovat.
To asi ne, slezina filtruje krev, ale ne od hormonů. Ale je to fakt záhada.
Annaalex
napsal(a):
Tak příčina nezjištěna.
Tak hlavně, že to vypadá SNAD OK!
Annaalex
XXX.XXX.73.11
fikovnice
napsal(a):
Tak hlavně, že to vypadá SNAD OK!
Děkuji moc, zatím to vypadá OK. Pokud bude nějaká změna, ještě sem napíšu. Přeji hezký den Vám všem i Vašim pejskům.
Annaalex
napsal(a):
Děkuji moc, zatím to vypadá OK. Pokud bude nějaká změna, ještě sem napíšu. Přeji hezký den Vám všem i Vašim pejskům.
Ještě mě napadlo. Dělalo se vyšetření krve na hladinu estrogenů? I když pokud byly vaječníky bez nálezu...
neverend
XXX.XXX.213.247
Je to něco přes měsíc,co moji fenku NO odoperovali kvůli zánětu dělohy. Dopadlo to dobře,ale ty příznaky co popisujete byli podobné.Nakonec se ukázalo že tam byly i nějaké cysty na vaječnících. Zkuste pejska vzít k jinému veterináři na sono a uvidíte co dál.