Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2020 19:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zdravím,

vím, že tu někdo z vás určitě psal, že tenhle postroj má, ale moje hlava děravá si nemůže vzpomenout, kdo to byl

Chtěla bych ho psům pořídit. Dlouhý postroj máme - v tom jezdíme na kolobce, chodíme dogtreky, delší procházky atd., v kombinaci se sedákem. Pak mám od Magu široké postroje, které mi ale nepřijdou vhodné na nějaké delší chození, a jsou i dost těžké a robustní. Ty dlouhé postroje jsou OK, ale pokud v nich psi třeba běhají navolno, tak tak různě odstávají, do vody mi to taky přijde "zbytečné"... No to je jedno, prostě chci ještě nějaké krátké postroje na "obyčejné" a kratší procházky, ve kterých se bude pohodlně běhat i volně, plavat .

Nemusí to být vyloženě na tah, ale zase aby se pes nedusil hned, co trochu zatáhne. Což by tenhle postroj měl splňovat. Jediné co mě maličko odrazuje je ta plastová spona, teda u toho nového typu je to jen plastový trojzubec, spona kovová. Nějak v to nemám důvěru a doteď jsem se všeobecně ten přezkám vyhýbala. Už jsem se na to ptala na FB skupině, kde teda většina lidí psala, že s tou sponou neměli problém ani s těžším psem, který na tom postroji tahá. Nicméně dvě paní mi tam taky psaly, že jim trojzubec (nebo spona) prasknul/a. Jaké s tím máte zkušenosti?

Zatím teda ani nevím, zda budou postroje sedět, ale co jsem se poptávala, tak stafbulíkům většinou sedí... A u psa uvidím, tam už teď váhám jakou vzít velikost - kvůli široké hlavě, aby jsme to přetáhli, ale aby jinak nebyl velký. To řeším s paní Levíčkovou, která mi radí velikost, vezmu jich víc a vyzkoušíme.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.7.2020 20:06

Ta spona by ale neměla být namáhaná, protože vodítko je zapnuté do kroužku, který táhne od krční části postroje. Ta spona na boku je jen taková pojistka pásku přes hrudník.
Hrudní pásek má být provlečený do přední části. Do tunelu :-)
Takže na sponu není vyvíjený tlak/tah skoro žádný.
Neprohlížela jsem všechny postroje, nevím, jak to který (a značky..) má, ale takhle by měl postroj fungovat. Tudíž neočekávám rupnutí spony.. vlastně ničeho, protože furt nevidím špatně ani nitku a my se k tomu chováme jako ..ošklivě.
Je to úplně obyčejný ManMat soft.. plave v tom, běhá, táhne mě do kopce chudák.. i se jí v tom dobře leží/spí a to už je co říct.. nevidím tam žádné slabé místo..
Možná že víc než o plastovou sponu půjde o kvalitu šití. Když se spona rozepne, pořád mám čas reagovat a psa strhnout tahem - který ho fakt stáhne "za krk".
Pročítala jsem "recenze", která velikost kterému psu sedí a nevěřila jsem - podle mír psaných u výrobce jsem si myslela, že to bude jen další kousek, který pojede druhý den zpět do krámu, nebo zůstane ležet ve skříni.. ale sedí perfektně a vlastně obojek už půl roku vkuse? je chudák opuštěný pověšený na chodbě.
Co mně vadí - spona by mohla být v "kapsičce". Je to část, co psa tlačí na boku. A jinak.. paráda. A ani mi to nepřijde drahé.

27.7.2020 20:09

My ho máme, ale pes není žádný velký tahoun. Těch spon bych se až tak nebála. Nepřijde mi, že by byl postroj v tom jejich místě nějak namáhaný. Jsou na straně. Jestli by něco mělo rupnout, tak spíš to očko, kam se cvaká vodítko, ale to je zas dost pevné.
Spíš uvidíte, jestli ho přetáhne pes přes hlavu. Tomu mému je tip top a to má hlavu úzkou. On je ale zase na tyhle těsné věci cíťa a proto ho nemá rád a má radši postroj od 4dox, který jsem blbě naměřila a je mu větší. Hlavu do něj dá lépe, ale na můj vkus mu pak vede moc přes lopatky. Ten non-stop mu sedne mnohem lépe a i si umím představit, že ho někdo používá na větší tah.

27.7.2020 20:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To je asi pravda. Manmat soft se mi také líbí, ten je prý ještě vhodnější na tahání - lépe se v něm tahá (ale to my úplně nepotřebujeme, na to máme ty dlouhé). Ale ten line se mě tak nějak líbí víc . Paní Levíčková ještě doporučovala od Ruffwear postroj "front range" - že je vhodný právě na bully, jenže ten se mi prostě nelíbí, přijde mi, že zakrývá zbytečně moc místa na psovi, nebo jak to popsat . Další, který doporučila je Zero DC short - ale tam mám stejný problém jako s tím od Ruffwearu, plus navíc už mi to přijde jako něco mezi dlouhým a krátkým. U toho "linu" se mi navíc ještě líbí to, jak má "poutko" jakoby pod krkem, to by se v situacích, kdy potřebuji mít psa více pod kontrolou mohlo hodit. Teď máme ještě k postroji vždycky obojky, právě z tohoto důvodu a plus teda ještě na nich mám tel. číslo...

No, zkusíme ten nonstop a uvidíme, podám pak info .

Nedávno jsme jeli kolem Super Zoo, v některých prodejnách prý nonstop postroje mívají, tak jsme to zkusili. No neměli ho, a tak jme vyzkoušeli takové ty úplně obyčejné - Trixie, Nobby a podobné značky. Ale ty mi teda přišly všechny takové divné, "fórové"...

U nonstopu mám na fenu vyhlídnutou velikost 5, a ta si myslím, že sedět bude. Minimálně to alespoň provléknu přes hlavu . Psovi by obvodem krku odpovídala "6" - ale nejsem si jistá, jestli mu do toho narvu hlavu a pak mi taky přijde divné, že by mezi sebou měli jen velikost rozdíl. Takže zkusím i "7" a tam je zase prý otázka, jestli už to nebude až moc dlouhé, až za žebra. Takže uvidíme, kdyžtak budeme zkoušet dál, třeba ten Manmat.

No, pokud ten Nonstop sedět nebude, tak bych asi hrozně nutně potřebovala na otočku do Brna , cca tři hodinky cesty tam, tři zpátky

27.7.2020 20:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Co mně vadí - spona by mohla být v "kapsičce". Je to část, co psa tlačí na boku.

to ale mluvíte o tom Manmatu? Ten nonstop má právě spony nahoře a je pod nimi podšitý, takže tlačit by to nemělo.

27.7.2020 20:38

Zvěrokruh má ManMat. Myslím. Určitě se jim (a těm Zero...) říct, že chcete něco přidat, upravit,.. jinak má dvě oka - za krkem a .. a kousek dál po zádech :-)
Mně by se líbila očka na bocích, jako že bude tahat vozík. Jako koník. Já vím, blbost :-) Ani to nejde, tam je opravdu tah cca mezi lopatkami od krku. Fakt se spon nebojte a už vůbec ne u procházkového postroje.
Nonstop by byl nám asi 7, to vám bude malé :-) obvod krku 46–52 cm a otvor v postroji, kterým to oblékáte psovi - 58 cm. A my máme od ManMatu velikost M, což je obvod krku (obojku) 45 - 48 cm. I když.. čekala jsem, že to bude malé.. ale není, oblékat se dá tak akorát, svlékání je horší (ale já už ji teda podezřívám, že se normálně vzpírá :-) ), ale ten otvor pro hlavu je velký. Je podlouhlý. Slza. Hruška. Kosočtverec. No prostě divný tvar, mají to tam na obrázcích :-)
Však můžete vzít oba tři a jeden dva vrátit.

27.7.2020 20:45

marcelaamax napsal(a):
Co mně vadí - spona by mohla být v "kapsičce". Je to část, co psa tlačí na boku.

to ale mluvíte o tom Manmatu? Ten nonstop má právě spony nahoře a je pod nimi podšitý, takže tlačit by to nemělo.

Jo, o tom našem. Jo, Nonstop je má nad polstrem, pravda..

27.7.2020 20:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nonstop by byl nám asi 7, to vám bude malé :-) obvod krku 46–52 cm a otvor v postroji, kterým to oblékáte psovi - 58 cm.

No, on právě krk nemá úplně široký, má 46 cm. Takže tím by se vešel i do 6. Ale 48 cm mu přes hlavu asi nenarvu . Co jsem tak narychlo měřila, tak přes hlavu by potřeboval cca 52 cm minimálně..

Aaa teď jsme zjistila, že se v polovině srpna chystá paní Levíčková zase na tour, takže si ještě počkám, nespěchám na to, a kdyby byla někde poblíž, tak bychom zajeli rovnou tam, to bude nejjistější a můžeme vyzkoušet vše možné.

oblékat se dá tak akorát, svlékání je horší (ale já už ji teda podezřívám, že se normálně vzpírá :-) ),

No, u nás pes jakmile vidí postroj, zdrhá. Nesnáší, když se mu cokoli nandává přes hlavu. Obojek ještě jde - polostahovací, ten je větší. Ale s postrojem to je komedie, on tak strašně moc chce ten postroj už mít na sobě, ale zároveň nechce provléknout tu hlavu . Takže to vypadá asi tak, že lítá nadšeně ke dveřím, u toho "povídá", ale pak zase letí zpátky na gauč, že jako jestli ho chci teda mučit s tím postrojem, tak on radši zůstane doma....no a když teda řeknu, že ok, že jdeme sami, tak to zase letí, že teda jako jde, hodí ten nejutrápenější výraz a nechá si postroj nandat.

27.7.2020 21:03
Terven

XXX.XXX.110.191

Ale s postrojem to je komedie, on tak strašně moc chce ten postroj už mít na sobě, ale zároveň nechce provléknout tu hlavu
úplně přesně jako pinčová, strašně se na něj třese, ale pak před ním uhejbá. Zavedla jsem pravidlo, že postroj se navlíká pouze v případě, že nikam nezdrhá a nastaví hlavu. Ona se obvykle chvíli hemží, ale když zjistí, že ven by se jinak nešlo, nakonec se zastaví a jakž takž tu hlavu nasměruje k postroji

27.7.2020 21:15

Terven napsal(a):
Ale s postrojem to je komedie, on tak strašně moc chce ten postroj už mít na sobě, ale zároveň nechce provléknout tu hlavu
úplně přesně jako pinčová, strašně se na něj třese, ale pak před ním uhejbá. Zavedla jsem pravidlo, že postroj se navlíká pouze v případě, že nikam nezdrhá a nastaví hlavu. Ona se obvykle chvíli hemží, ale když zjistí, že ven by se jinak nešlo, nakonec se zastaví a jakž takž tu hlavu nasměruje k postroji

Jak je veliká taková pinčová? Výška, váha? To je docela hodně pěkný mini dobrman. Hodí se ke mně?

27.7.2020 21:20

To mi řekněte, proč ty postroje tak nemají rádi? Do obojku mi pes dá hlavu sám a to má menší průměr než postroj. U postroje ho to ale prostě nemůžu naučit. A to jsem na to šla stejně jako s obojkem. Pes se koukne na ležící postroj (klik), šťouchne do něj nosem (klik), nechá mě s ním kolem sebe máchat (klik), dotkne se nosem postroje, který držím v ruce (klik) atd. Po tomhle procesu do něj párkrát strčí hlavu dobrovolně sám, ale po pár procházkách jsme zase na začátku. Proč? Něco někde uspěchám? Asi..

27.7.2020 21:23
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak je veliká taková pinčová? Výška, váha? To je docela hodně pěkný mini dobrman. Hodí se ke mně?

Megí, je to zázrak na čtyřech nohách. Musím říct, že si to nesmírně užívám. Závisláček, ale zároveň i tvrďák. Extrémně řeší pso lidské vztahy, ale fyzicky jak píšu - tvrďák. Neřeší terén, bolest, nepohodlí - krom zimy, tu teda řeší.
Když se Vikina dotkla el. ohradníku, hodinu byla v šoku a do večera s náma nemluvila. Pinčová objevila na zemi praskající ohradníkovou pásku a tlapičkou neohroženě hrála "vyděržaj pijaněr", opakovaně dostávala rány a útočila na tu kousající věc
Má necelých 5 kg, míru nevím, neměřila jsem, ale trpasličí pinč má mít 25-30 cm.

27.7.2020 21:34

Terven napsal(a):
Megí, je to zázrak na čtyřech nohách. Musím říct, že si to nesmírně užívám. Závisláček, ale zároveň i tvrďák. Extrémně řeší pso lidské vztahy, ale fyzicky jak píšu - tvrďák. Neřeší terén, bolest, nepohodlí - krom zimy, tu teda řeší.
Když se Vikina dotkla el. ohradníku, hodinu byla v šoku a do večera s náma nemluvila. Pinčová objevila na zemi praskající ohradníkovou pásku a tlapičkou neohroženě hrála "vyděržaj pijaněr", opakovaně dostávala rány a útočila na tu kousající věc
Má necelých 5 kg, míru nevím, neměřila jsem, ale trpasličí pinč má mít 25-30 cm.

Nemáte náhodou video u toho ohradníku? Já se nesměji čekala jsem, že začnete něco hrozně vážného (pro mě typ NO), ale ona je 5kg pitbull To jste dostala takovou jako odměnu.
Ještě prosím - co je to za postroj, když tady furt narušuji směr :-)

27.7.2020 21:41

To mi řekněte, proč ty postroje tak nemají rádi? Do obojku mi pes dá hlavu sám a to má menší průměr než postroj. U postroje ho to ale prostě nemůžu naučit. A to jsem na to šla stejně jako s obojkem. Pes se koukne na ležící postroj (klik), šťouchne do něj nosem (klik), nechá mě s ním kolem sebe máchat (klik), dotkne se nosem postroje, který držím v ruce (klik) atd. Po tomhle procesu do něj párkrát strčí hlavu dobrovolně sám, ale po pár procházkách jsme zase na začátku. Proč? Něco někde uspěchám? Asi..

Nemůže mu na tom něco vadit, něco na procházce od postroje dře?
Já nemohla postroj obléct, protože megina skákala jak kamzík, dělala kolečka dveře - smyk - přerážka o práh - gauč (případně to nevybrala a srazila židli) - .. a zpět málem hlavou do dveří.. a já stála u zdi u těch vchodových dveří a čekala, kdy ji to přejde, abychom teda mohli jít ven.. a nepřešlo.. tak jsem dala postroj na věšák a šla jsem si číst faunu :-) A tak to dopadlo tak, že když nebudou všecky 4 na zemi, tak já ven nejdu a ty, holčičko, nejdeš bez postroje, protože seš koza skákavá.
U vás by mohlo v konstrukci něco vadit.. ale teda nevím, jestli si to takhle pes může pamatovat.. asi jo. Nemohl by mít postroj i doma? Třeba hodinu. Při hře, při běžných činnostech.

27.7.2020 21:42
Terven

XXX.XXX.110.191

Nemáte náhodou video u toho ohradníku? Já se nesměji čekala jsem, že začnete něco hrozně vážného (pro mě typ NO), ale ona je 5kg pitbull To jste dostala takovou jako odměnu.
Ještě prosím - co je to za postroj, když tady furt narušuji směr :-)

Video bohužel nemám, to jsem nestihla
Je to postroj na míru ze 4dox. Mám od nich dva obojky a dva postroje, ta paní měla se mnou svatou trpělivost. Každej ten postroj znamenal x mailů a telefonátů, chlupatou Vikinu jsem nebyla schopná relevnatně změřit, pinčová by se teoreticky měla měřit o dost líp a přesto mi nakonec paní její postroj zmenšovala a nechtěla za to nic připlatit

27.7.2020 22:04
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tak já teda nevím. Vořech 9 let výchovou nepolíbený nasadili jsme postroj a šlo se ven. Koupil se obleček, oblékl se a šlo se.
Naprosto nic neřešil, neprotestoval, nechtěl si sundavat.
Nic jsme neučili, klikr žádný. Možná to moc řešíte :)

27.7.2020 22:18
Terven

XXX.XXX.110.191

GAELLE napsal(a):
tak já teda nevím. Vořech 9 let výchovou nepolíbený nasadili jsme postroj a šlo se ven. Koupil se obleček, oblékl se a šlo se.

nechci nic říkat, GAELLE, ale mám takový tušení, že jste tu zmiňovala nějaký problémy s ošetřováním - možná stříhání drápů nebo kapání do ucha, že vás pes chtěl pokousat a vehementně se bránil- už přesně nevím, o co šlo. Tak tohle zas absolutně neřeší moje pinčová - jestli ono to nebude kus od kusu a podle toho, co kterej pes kdy zažil
Máte-li psa, který se přirozeně něčeho nebojí neb s tím nemá blbou zkušenost, je snadné říkat ostatním, že moc řeší. Těžší už ale je psa nenásilnou cestou toho problému zbavit, pokud existuje.

27.7.2020 22:25

GAELLE napsal(a):

Strašně moc záleží na povaze psa. Moje předchozí fenka byla to samé. Neřešila absolutně nic. Postroj, stříhání drápku, koupání. Vše v naprosté pohodě. Současný pejsek je ale jinčí kafe. Řeší všechno. Příklad. na procházce chodíme často kolem jednoho baráku. Najednou na baráku lešení. Pes vyplesklý. Čučí jak puk. Nakonec mu to nedá a za vydatného povzbuzování se jde podívat a přítšě už je to v pořádku. Dokud to lešení zase nesundají .
Další vtipná historka byla, když nám na jaře na zahradě vyrostla houba. Nevěřícný pohled. Co to tvl jako má bejt ?! Na mojí zahradě? Vždyť to tu včera nebylo? Taneček, vrčení, úprk, štěk, úprk, čuchnutí, úprk a následní spřátelení se s houbou .
Ale musím říct, že těchto situací ubývá a věcí co ho takto rozhází je méně a méně

Jasně, že mu ten postroj umím nacpat. Ale já nechci, aby se u toho krčil a tvářil jako boží umučení. Takový psí projev já nerada .

27.7.2020 22:29

Terven napsal(a):

nechci nic říkat, GAELLE, ale mám takový tušení, že jste tu zmiňovala nějaký problémy s ošetřováním - možná stříhání drápů nebo kapání do ucha, že vás pes chtěl pokousat a vehementně se bránil- už přesně nevím, o co šlo. Tak tohle zas absolutně neřeší moje pinčová - jestli ono to nebude kus od kusu a podle toho, co kterej pes kdy zažil
Máte-li psa, který se přirozeně něčeho nebojí neb s tím nemá blbou zkušenost, je snadné říkat ostatním, že moc řeší. Těžší už ale je psa nenásilnou cestou toho problému zbavit, pokud existuje.

"estli ono to nebude kus od kusu a podle toho, co kterej pes kdy zažil "

a co zazil vas pes spatneho s postrojem, ze se mu nelibi jeho nandavani?
kdyz uz teda je to o zazitcich?

27.7.2020 22:33

Nemůže mu na tom něco vadit, něco na procházce od postroje dře?
Já nemohla postroj obléct, protože megina skákala jak kamzík, dělala kolečka dveře - smyk - přerážka o práh - gauč (případně to nevybrala a srazila židli) - .. a zpět málem hlavou do dveří.. a já stála u zdi u těch vchodových dveří a čekala, kdy ji to přejde, abychom teda mohli jít ven.. a nepřešlo.. tak jsem dala postroj na věšák a šla jsem si číst faunu :-) A tak to dopadlo tak, že když nebudou všecky 4 na zemi, tak já ven nejdu a ty, holčičko, nejdeš bez postroje, protože seš koza skákavá.
U vás by mohlo v konstrukci něco vadit.. ale teda nevím, jestli si to takhle pes může pamatovat.. asi jo. Nemohl by mít postroj i doma? Třeba hodinu. Při hře, při běžných činnostech.

To mě taky napadlo. Když pak má ale postroj na sobě, tak je v naprosté pohodě. Může ho mít klidně celý den a nedá najevo žádné nepohodlí. Kdyby se v něm necítil dobře, tak to dá najevo velmi čitelně. To jsem si 100% jistá
Spíš si myslím, že mu opravdu vadí to, když je postroj moc těsný přes hlavu a asi i následné zapínání spon. Je mu nepřijemný ten proces nandavání. Postroj, který je přes hlavu volnější, zvládá mnohem lépe. Přijde, hlavu do něj strčí sám a pak ztuhle čeká, až mu ho zapnu. Když je hotovo, odběhne a otřepe se. Když vezmu do ruku non-stop, který je mnohem užší přes hlavu, tak prostrčení hlavy sám nenabízí.

27.7.2020 22:34

"Ale já nechci, aby se u toho krčil a tvářil jako boží umučení. Takový psí projev já nerada "

to same -proc ma pes takove projevy?

27.7.2020 22:36

U těch citlivějších psů může být špatným zážitkem i jedno blbé nandání postoreje, kdy se ten pes cítil špatně (ohroženě) a vytvoří si asociaci postroj = nepříjemný pocit = bojím se ho.

27.7.2020 22:38

"Ale já nechci, aby se u toho krčil a tvářil jako boží umučení. Takový psí projev já nerada "

to same -proc ma pes takove projevy?

Negativní asociace z předchozí zkušenosti.

27.7.2020 22:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Netuším, je z útulku. Možná nic, jen k tomu nemá důvěru. Prostě byla 6 let zvyklá na obojek. Není to žádný drama, jen já prostě nechci nasazovat postroj psu, kterej před ním uhejbá hlavou, takže učím, že ven se půjde, až když posečká s hlavou naproti díře

27.7.2020 22:41
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Terven napsal(a):

tak ano to je pravda. zánět ucha ho bolel, nebyl zvyklý 9 let na žádnou manipulaci a ano chtěl nás kousat. vyřešil to náhubek.
Drápy jsme stříhat nemuseli, ty si obrousil sám ale namazat tlapky to trvalo dlouho. A do tlamy zkontrolovat zuby tak to ani náhodou. Taky měl se zubama pak velký problém........
Ale nemůžete srovnávat psa který žil 9 let jako dříví v lese a nepoznal nic než bití se psem kterého máte od štěnátka a vše ho pozvolna hrou učíte. Jak ten košík tak třeba postroj, přepravku atd.
Bylo v něm asi hodně toho hodného pohodového ovčáka a na lidi nezanevřel.
A pinčová se mi moc líbí

27.7.2020 22:45

simolu, co je to za pejska, jak starý?
Tyhle šoky jsou celkem normální, pes je podle mě totiž převlečený stereotyp. Něco si zapamatuje, zažije.. a jak je to další den jinak = ukrutný problém :-)
Ani to nepřisuzuji nějaké labilnější povaze.. a u postroje už vůbec, podle mých zkušeností (asi jen 50 psů) mají psi postroj radši, cupitají tak trochu jinak, hezčejc než s obojkem, ale to je taky v druhém konci vodítka.
Pes je takový trošičku blázen.. ale když mu ten režim budu narušovat často, naučí se reagovat jinak - moje reakce na to zmatkování ale musí být hezká, něco jako "pocem schovej se ke mně, podíváme se na ten ošklivý igelitový sáček uprostřed cesty spolu" - naučí se na tu divnost jen podívat a jít dál.
Když se ale bude v postroji cítit nedobře, tak pro svého páníčka se obléct nechá, ale příště bude podobně "vystrašený".

27.7.2020 22:53
Terven

XXX.XXX.110.191

Ale nemůžete srovnávat psa který žil 9 let jako dříví v lese a nepoznal nic než bití se psem kterého máte od štěnátka a vše ho pozvolna hrou učíte. Jak ten košík tak třeba postroj, přepravku atd.

já toho psa nemám od štěňátka, je z útulku. A nesrovnávám, jen píšu, že nelze na základě toho, že váš pes s něčím nemá problém, aniž byste se o to jakkoli zasloužila, říkat ostatním, že moc řeší
Moje pinčová zas absolutně neřeší stříhání drápů či kapání do očí, moje zásluha to není, už k nám tak přišla. Ale nenapadlo by mě říkat někomu, kdo se snaží u psa pozitivkou odstranit hrůzu z manikúry, že to bude tím, že moc řeší

27.7.2020 22:56
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Terven napsal(a):

já toho psa nemám od štěňátka, je z útulku. A nesrovnávám, jen píšu, že nelze na základě toho, že váš pes s něčím nemá problém, aniž byste se o to jakkoli zasloužila, říkat ostatním, že moc řeší
Moje pinčová zas absolutně neřeší stříhání drápů či kapání do očí, moje zásluha to není, už k nám tak přišla. Ale nenapadlo by mě říkat někomu, kdo se snaží u psa pozitivkou odstranit hrůzu z manikúry, že to bude tím, že moc řeší

Ok. a díky za dalšího zachráněného pejska z útulku. Já je aspoň chodím venčit.............

27.7.2020 22:56

simolu, co je to za pejska, jak starý?
Tyhle šoky jsou celkem normální, pes je podle mě totiž převlečený stereotyp. Něco si zapamatuje, zažije.. a jak je to další den jinak = ukrutný problém :-)
Ani to nepřisuzuji nějaké labilnější povaze.. a u postroje už vůbec, podle mých zkušeností (asi jen 50 psů) mají psi postroj radši, cupitají tak trochu jinak, hezčejc než s obojkem, ale to je taky v druhém konci vodítka.
Pes je takový trošičku blázen.. ale když mu ten režim budu narušovat často, naučí se reagovat jinak - moje reakce na to zmatkování ale musí být hezká, něco jako "pocem schovej se ke mně, podíváme se na ten ošklivý igelitový sáček uprostřed cesty spolu" - naučí se na tu divnost jen podívat a jít dál.
Když se ale bude v postroji cítit nedobře, tak pro svého páníčka se obléct nechá, ale příště bude podobně "vystrašený".

Je to rok 1,5 starý vořešák. Máme ho z útulku od štěněte, Poloviční šeltie.Nemyslím si, že by měl nějakou vyloženě negativní zkušenost. Možná jen zanedbaná socializace a přirozeně plachá povaha. Když je se mnou tak je schopný zvládnout všechny divné věci, které se venku vyskytnou. Díky tomu, že ho máme odmalička a od začátku jsme v něm podporovali takovou tu přirozenou zvědavost, tak se sice spousty věcí bojí, ale zároveně je velmi zvídavý. No a když se jde na igelitový pytlík podívat panička, tak to on musí samozřejmě také . Nemám problém ho provést všeljakými situacemi. Když neví, kouká co dělám já. Když vidí, že jsem v klidu, je v klidu i on.
Obojek byl ze začátku taky problém. Jak samotné nasazení, tak třeba i chytnutí venku za obojek To už máme vyřešené.

Co se týče toho postroje, tak to že jejich nandavání psi nemají rádi, slyším právě hodně často a zajímalo by mě, čím to je. Jak to, že pro obojek si většina psů jde nadšeně a postroj si nechávají nandavat neochotně? Je to tím úzkým vlezem do něj? To má ale obojek často taky?

27.7.2020 22:59
marcelaamax

XXX.XXX.241.152

Záleží na povaze psa 😉. U obou psů stejný přístup - pes má s postrojem komedii jakou jsem psala. Fena mi do jakéhokoli postroje dá hlavu sama. Fena totiž neřeší nic, pes má povahu takovou, že prostě věci víc řeší.

Nemá žádnou špatnou zkušenost s postrojem, ale řeší to, že se mu něco navléká přes hlavu, ať už postroj, obojek nebo vesta. Stejně tak, jako řeší nějaké jiné věci, které fena vůbec neřeší.

A ne, fakt to není tím, že bych to moc řešila já. Já to neřeším, nezkoušela jsem to ani naklikat nebo podobně.Prostě mu ten postroj dám a hotovo.

27.7.2020 23:03
Terven

XXX.XXX.110.191

Co se týče toho postroje, tak to že jejich nandavání psi nemají rádi, slyším právě hodně často a zajímalo by mě, čím to je. Jak to, že pro obojek si většina psů jde nadšeně a postroj si nechávají nandavat neochotně? Je to tím úzkým vlezem do něj? To má ale obojek často taky?

Jedna zdejší přispěvatelka a majitelka více psů dokonce sháněla postroj, kterej se nenavlíká přes hlavu - většinou to splňujou ty tzv. hrudní. Přiznám se, že mi tenkrát bylo divný, jak může mít u psů, který má od štěněte, až takovej problém. Ale psi holt jsou různí.

27.7.2020 23:04

V rámci zachování počtu psích a lidských obyvatel v naší vsi nyní vycházíme na zahradu na vodítku. Jsem líná kvůli rychlému venčení oblékat postroj a protože máme otevřený plot - staví se kanalizace a my jsme uprostřed toho všeho - takže hromada vystrašených lidí, turistů a vůbec, jako kdyby nás viděli poprvé v životě.
Velím - jdeš čůrat. Jasně, hned vyskočí, jde ke dveřím, já vezmu obojek, blížím se k psí hlavě a ona uhne. Zkoušela jsem i jen z vodítka smyčku, rychle přes hlavu a jdeme, jiný obojek nebo jiná osoba..
Ne, megí prostě chce jít sama, přece není děcko, abych ji na zahradě hlídala :) Nejradši by mě nechala doma úplně :-)
Celé je to ale v tom, že na zahradu se s obojkem nikdy nechodilo.

Proč by pes nemohl být klaustrofobik?

27.7.2020 23:25

Terven napsal(a):

Jedna zdejší přispěvatelka a majitelka více psů dokonce sháněla postroj, kterej se nenavlíká přes hlavu - většinou to splňujou ty tzv. hrudní. Přiznám se, že mi tenkrát bylo divný, jak může mít u psů, který má od štěněte, až takovej problém. Ale psi holt jsou různí.

Jo to jsem taky dříve nechápala, jak je možné, že někdo není schopný naučit psa, aby neuhýbal před chycením za obojek, nechal si otřít tlapky apod.
No, od jisté doby už tak snadno nesoudím 😃

Jen u těch postrojů to vidím hodně často. I psi kteří s obojky a jinou manipulací problém nemají, u postroje jsou ve stresu.

Ochranný límec jsem psa naučila nosit po pár minutových cvičení. Tzn. pes sám narval hlavu do úzkého vlezu a límec v pohodě nosil, i když se s ním občas někde zasekl.
A nandavat postroj tak, aby byl pes v pohodě ho nenaučím? 🤔

27.7.2020 23:29

simolu, a obleček nějaký má? Mohli byste přezkoušet šatník i spolubydlících :-) aby se zjistilo, že jediný blbý je ten postroj.
Možná jsem přehlédla zkoušku jiného postroje? A jiná šatnářka by nebyla? :-)
Udělat pauzu?

27.7.2020 23:40

Proč by pes nemohl být klaustrofobik?

mohl. ale evolucne by asi neprezil....

27.7.2020 23:45

Jo to jsem taky dříve nechápala, jak je možné, že někdo není schopný naučit psa, aby neuhýbal před chycením za obojek, nechal si otřít tlapky apod.
No, od jisté doby už tak snadno nesoudím 😃

Jen u těch postrojů to vidím hodně často. I psi kteří s obojky a jinou manipulací problém nemají, u postroje jsou ve stresu.

Ochranný límec jsem psa naučila nosit po pár minutových cvičení. Tzn. pes sám narval hlavu do úzkého vlezu a límec v pohodě nosil, i když se s ním občas někde zasekl.
A nandavat postroj tak, aby byl pes v pohodě ho nenaučím? 🤔

A nandavat postroj tak, aby byl pes v pohodě ho nenaučím?

premyslim o tom ted cely vecer a jedine vysvetleni, na jake jsem prisla je, ze jim ty postroje proste nesedi.
ac si clovek mysli ze ano -pes rika neco jineho.

27.7.2020 23:47

simolu, a obleček nějaký má? Mohli byste přezkoušet šatník i spolubydlících :-) aby se zjistilo, že jediný blbý je ten postroj.
Možná jsem přehlédla zkoušku jiného postroje? A jiná šatnářka by nebyla? :-)
Udělat pauzu?

Nosí postroj od 4dox. Z nasazování není nikterak nadšený (oproti límci nebo obojku 😃), ale přijde sám a dá do něj dobrovolně hlavu. Když mu ho zapínám, tak je ztuhlý a pak jde ze sebe ten stres vytřepat. Je to ale postroj, který má poměrně velký otvor pro hlavu. Postroj od Non-stop, který má užší otvor, mu nasadím, ale pes u toho tváří, jako bych ho mlátila železnou tyčí. Doslova.
No nic. Není to žádná tragédie. Prostě zatím bude nosit ten od 4dox, který si nechává nandat díky tomu, že jsem ho blbě naměřila. To jen, že mi tohle vlákno připomnělo, že se mi ve skříni válí fajn postroj, který psovi sedí, ale nenosí ho 😃

27.7.2020 23:48

premyslim o tom ted cely vecer a jedine vysvetleni, na jake jsem prisla je, ze jim ty postroje proste nesedi.

To je taky možné..

27.7.2020 23:53
marcelaamax

XXX.XXX.241.152

Tak v tom případě u nás nesedí ani obojky 😀.

A dělá to už od štěněte, za tu dobu už jsme pár postrojů a obojků vystřídali.

Přičemž ten dlouhý postroj jsme vybrali osobně u paní Levíčkové a zkoušeli přímo tam i v tahu. Postroj na obrany máme šitý na míru.

Vadí mu i kovový stahovak, stejně tak jako softsheelovy nebo nylonový - přes hlavu (u toho je to o trošku lepší, protože není tak těsný). Obojky že stejných materiálů, které se zapínají a ne svlékají přes hlavu, mu nevadí vůbec a sám se nastaví.

Edit. : ale možná si to představujete hůř, než to popisuju. Pokud mu narovinu vážně řeknu, ať si sedne, že mu to nandám, tak mu to prostě nandám. Ale je u toho ztuhlý, hned co prevleknu přes hlavu už je to ok a je vesely, pak hned vyletí a jdem.

28.7.2020 00:02

ale možná si to představujete hůř, než to popisuju

nemyslim si o sobe, ze jsem precitlivela

ne - jen diskuze. neni to problem, kvuli kteremu se prestane tocit svet.
spis je to - zajimave?

kone treba nosi chomout na tezky tah -protoze se proste ukazalo, ze je idealni pro ne.
a je hodne koni, co odmita tahat v poprsnim postroji, ale v chomoutu problem nemaji.
a pes chomout nema -a musi mit na sobe neco, co ho svira?

28.7.2020 00:12
marcelaamax

XXX.XXX.241.152

ale možná si to představujete hůř, než to popisuju

nemyslim si o sobe, ze jsem precitlivela

ne - jen diskuze. neni to problem, kvuli kteremu se prestane tocit svet.
spis je to - zajimave?

kone treba nosi chomout na tezky tah -protoze se proste ukazalo, ze je idealni pro ne.
a je hodne koni, co odmita tahat v poprsnim postroji, ale v chomoutu problem nemaji.
a pes chomout nema -a musi mit na sobe neco, co ho svira?

Fakt nevím 🤔

Ale zase on v tom postroji neodmítá tahat. Ani u té kolobky, kdy fakt zabírá hodně. Ani v postroji na WP, když tahá závaží. A neřekla bych ani, že mu vadí to, že ho postroj svírá, protože ten "stav" trvá fakt jen při tom provleknuti hlavy. Jo a pak taky při sundávání, stáhnout to přes nohy je ok, u hlavy zase ztuhne. No a co pak třeba ten kovák, ten ho už vůbec nesvírá.

Já fakt myslím, že vadí jen to přetáhnutí přes hlavu (uši?), že mu to asi není příjemné?

Ale nevím, můj pes je "jinej" i v dalších věcech, které s "normálním" psem ani nehnou 😆

28.7.2020 00:26

že vadí jen to přetáhnutí přes hlavu (uši?),

to je klidne mozne.
jen nechapu, ze tohle "neprebije" ta zabava potom, co je s postrojem spojena?
jednu dobu jsem davala tazny postroj na obrany steneti - taky jsem mu to rvala pres ten jeho kybl - a ani nemrknul -protoze obrany nasledovaly, ze...
Fena, co normalne v tom postroji jen taha -tak ta ho teda takhle rada nema neuhyba - jen drzi -ale stene se do nej vylozene cpe.

28.7.2020 01:07

Postroj Non-stop line mám na stafbulíka a spokojenost. Mám ten, co má plastové spony a žádný problém. Pes v něm tahal koloběžku, obrany a drží. Vybírala jsem ho taky s paní Levíčkovou. Jiný nám neseděl, kam se vešla hlava, tak byl postroj dlouhej a vešel by se za něj ještě jeden pes a ten který byl akorát na délku, tak se nevešla hlava. Má velikost 6, délka na hrudní koš akorát a hlava taky a to má docela kýbl. Pesan asi taky spokojený, do non-stopáckýho mi nadšeně strká hlavu a třeba u Hurtty dělá trošku ofuky.

28.7.2020 07:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Nosí postroj od 4dox. Z nasazování není nikterak nadšený (oproti límci nebo obojku 😃), ale přijde sám a dá do něj dobrovolně hlavu. Když mu ho zapínám, tak je ztuhlý a pak jde ze sebe ten stres vytřepat. Je to ale postroj, který má poměrně velký otvor pro hlavu. Postroj od Non-stop, který má užší otvor, mu nasadím, ale pes u toho tváří, jako bych ho mlátila železnou tyčí. Doslova.
No nic. Není to žádná tragédie. Prostě zatím bude nosit ten od 4dox, který si nechává nandat díky tomu, že jsem ho blbě naměřila. To jen, že mi tohle vlákno připomnělo, že se mi ve skříni válí fajn postroj, který psovi sedí, ale nenosí ho 😃

To mě těší, že ještě někdo jinej blbě měřil . Naměřila jsem špatně u chlupatý feny- a ani fakt, že je celonastavitelnej, to nezachránil. Břišní část má prověšenou, vidět je to jenom když vyleze z vody, jinak se to v chlupech ztratí. Tu mám od štěněte a nikdy neměla problém s oblíkáním čehokoliv. Čímž netrvdím, že je to mnou, nijak jsme to neučily.
Myslela jsem si, že krátkosrstýho pejska nelze blbě změřit, ale ono jo. Jak říkala paní, tím, že je to prcek, hraje roli každej centimetr navíc, kterej by se u velkýho psa ztratil. Když jsem jí poslala fotky pinčový v postroji, napsala mi, ať ho pošlu zpět, že to musí opravit
Myslím si, že pokud vadí oblíkání přes hlavu, může to být strach o uši- u koní je to často. Stačí jedna špatná zkušenost, ucho se zmáčkne, přiskřípne...teď mě napadá, že Vikina, která problém nikdy neměla, má uši plandavý a pinčová, která je ostražitá, má stojací. Možná je to náhoda.

28.7.2020 07:24

Jaká náhoda. Bych se taky bála, že mi ulomíte uši :-)
Myslím, že i pes má nárok na jistou dávku pudu sebezáchovy, aniž bychom mu diagnostikovali psychickou poruchu.
Si to představte. Ulomený uši!

28.7.2020 09:27
PumaCZ

XXX.XXX.222.99

I my máme Line a nemám pocit, že by na něm mohlo něco rupnout. Otestováno, když Hachi prudce vyrazil za srnami, které před námi z ničeho nic vyskočily z křoví. Já skoro 80 kg, pes skoro 40 kg, ale postroj to zvládl úplně v pohodě :)

Máme velikost č. 8, ale je moc velký :( Přitom v Loype nám osmičku doporučili, že bude sedět, až Hachi doroste, a podle Non-Stop kalkulátoru by měl mít též osmičku, tak nevím, co je špatně.. Pořád ale doufám, že do nich doroste, protože máme osmičku i FreeMotion.

Jinak v něm chodíme i běhat - v lehkém tahu, a dobrý :)

28.7.2020 09:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

že vadí jen to přetáhnutí přes hlavu (uši?),

to je klidne mozne.
jednu dobu jsem davala tazny postroj na obrany steneti - taky jsem mu to rvala pres ten jeho kybl - a ani nemrknul -protoze obrany nasledovaly, ze...
Fena, co normalne v tom postroji jen taha -tak ta ho teda takhle rada nema neuhyba - jen drzi -ale stene se do nej vylozene cpe.

No, ono je na něm ale fakt hrozně vidět, jak se těší (ať už to jsou obrany, koloběžka a nebo jen procházka), on jakmile vezmu ten postroj do ruky, tak má ohromnou radost, píská, běhá. Ale když dojde na to, že s to bude přendávat přes tu hlavu, tak prostě sklopí uši, ztuhne a nějak to přetrpí. Pak hned zase ožívá a těší se

28.7.2020 09:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

PumaCZ napsal(a):
I my máme Line a nemám pocit, že by na něm mohlo něco rupnout. Otestováno, když Hachi prudce vyrazil za srnami, které před námi z ničeho nic vyskočily z křoví. Já skoro 80 kg, pes skoro 40 kg, ale postroj to zvládl úplně v pohodě :)

Máme velikost č. 8, ale je moc velký :( Přitom v Loype nám osmičku doporučili, že bude sedět, až Hachi doroste, a podle Non-Stop kalkulátoru by měl mít též osmičku, tak nevím, co je špatně.. Pořád ale doufám, že do nich doroste, protože máme osmičku i FreeMotion.

Jinak v něm chodíme i běhat - v lehkém tahu, a dobrý :)

Díky za zkušenost, i všem ostatním.

Taky mám zálusk na oranžové .

Jinak teda zrovna dneska jsem vlezla na FB a opět se tam řeší, že někomu rupnul ten trojzubec a kde má sehnat nový.. Prý pokud je to v záruce, tak výrobce pošle celou novou sponu s trojzubcem, pokud po záruce, tak to pošle za nějakou částku (asi 50 kč)...Ale není to jeden případ, je jich víc.

28.7.2020 09:58

Mně připadá "dřevěný". Působí tak na mě. Neohebný. Na běžnou vycházku by mě Nonstop ani nenapadl. Což neznamená, že není dobrý, vím, že spousta lidí si to chválí, na mě ale působí příliš složitě.
Mám ještě postroj s nasazovacími taškami .. jako sedí, no, ale o pohodlnosti pochybuji. Je to vzhledově jako ten Nonstop, ale přijde mi, že má pes na zádech prkno. Omlouvám se.
:-) Kdyby neseděl délkou, věřím, že mě megí vymění. Ten ManMat sedí, protože má úplně jednoduchou měkkou konstrukci. Super vymakané postroje pro nás nejsou. Je už v pohledu psa vidět, že je to nepříjemné. Omezující. Prostě jaký pán, takový pes.. svobodomyslný :-)

28.7.2020 10:51

Mně připadá "dřevěný". Působí tak na mě. Neohebný. Na běžnou vycházku by mě Nonstop ani nenapadl. Což neznamená, že není dobrý, vím, že spousta lidí si to chválí, na mě ale působí příliš složitě.
Mám ještě postroj s nasazovacími taškami .. jako sedí, no, ale o pohodlnosti pochybuji. Je to vzhledově jako ten Nonstop, ale přijde mi, že má pes na zádech prkno. Omlouvám se.
:-) Kdyby neseděl délkou, věřím, že mě megí vymění. Ten ManMat sedí, protože má úplně jednoduchou měkkou konstrukci. Super vymakané postroje pro nás nejsou. Je už v pohledu psa vidět, že je to nepříjemné. Omezující. Prostě jaký pán, takový pes.. svobodomyslný :-)

Mi na tibeta nonstop neseděl, byl dlouhý v zádech. Tak máme taky manmat, dvě plastové spony na 60 kilo puberty a úplně v pohodě zatím
I když se mi nonstop líbil víc právě kvůli tech polokovovych spon.

28.7.2020 10:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, mě taky. Jenže právě co jsem dneska četla, tak u těch polokovových spon praskají ty plastové trojzubce

28.7.2020 10:57

marcelaamax napsal(a):

No, mě taky. Jenže právě co jsem dneska četla, tak u těch polokovových spon praskají ty plastové trojzubce

Ona mi ale Levickova sama říkala, že se to dá za 50 Kč jednoduše vyměnit. Což mi přijde pořád unosna cena. U toho manmatu si výměnou nejsem tak jistá, nicméně překvapivě plast drží, uvidíme co v zimě a vykyvech pocasi

28.7.2020 11:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ona mi ale Levickova sama říkala, že se to dá za 50 Kč jednoduše vyměnit. Což mi přijde pořád unosna cena. U toho manmatu si výměnou nejsem tak jistá, nicméně překvapivě plast drží, uvidíme co v zimě a vykyvech pocasi

JO, to já vím. Já neřeším cenu, ale spíš to, že když by se mi tohle stalo u psa třeba v případě ,kdy před námi vyběhne srna, tak to může být pěkný průser a psa už taky nikdy nemusím vidět .

Pořád je tam šance, že vlastně ta část kolem krku mu zůstane a z té se snad tak lehce nevyvlékne.

28.7.2020 11:07

marcelaamax napsal(a):
JO, to já vím. Já neřeším cenu, ale spíš to, že když by se mi tohle stalo u psa třeba v případě ,kdy před námi vyběhne srna, tak to může být pěkný průser a psa už taky nikdy nemusím vidět .

Pořád je tam šance, že vlastně ta část kolem krku mu zůstane a z té se snad tak lehce nevyvlékne.

Je to jak píšete. I kdyby ty spony praskly obě, tak se pes nevyvlékne. Musel by zacouvat, ale postroj má být u krku těsný, takže z něj hlavu sám jen tak nevytáhne. Toho bych se vážně nebála. To by vám musela prasknout karabina.

28.7.2020 11:09

marcelaamax napsal(a):

Ona může ale prasknout i karabina na šňůře, která je kovová, to si člověk ne vybere. Já bych se toho postroje nebála, přišel mi kvalitní, bytelny, a předpokládám, že psa máte vychovaneho a nevlaci vás po všech certech, aby byly spony v pnutí pořád.
U toho narazoveho vybehnuti si myslím, že největší energii pohltí část kolem krku, kde spony nejsou.
A karabinou se mi to stalo u koňského vodítka, kůň se lekl, po poskočil a karabina se zničila jako by byla z papíru. Vodítko jsem měla druhý nebo třetí den.

28.7.2020 11:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo, to mi je jasné, že může prasknout i karabina. Používám ty bronzové a na rady je po čase obměňuji za nové. Jen prostě k té karabině mám pořád větší důvěru, než k něčemu plastovému . Ale asi to moc řeším.

Já bych se toho postroje nebála, přišel mi kvalitní, bytelny, a předpokládám, že psa máte vychovaneho a nevlaci vás po všech certech, aby byly spony v pnutí pořád.

No jenže on má ten postroj právě být vhodný i na tah. Sice se do toho neopře tak, jako v jeho dlouhém postroji, ale nějaký tah v něm vyvíjet může. Chodím i na klasické procházky se sedákem, nějak jsem si na to zvykla a je to pro mě pohodlné mít volné ruce a pokud je pes v postroji a na sedáku, tak táhne, celou procházku. Takže jsem si jako myslela, že tahat bude i v tomhle, jen ne tolik

nevlaci vás po všech certech

nevím, co si pod tímhle představit , ne fakt za psem nelítám ze strany na stranu a kam on chce. Ale jakmile připínám na postroj, pes už vyvádí a automaticky pak jde předemnou a táhne. Na chůzi bez tahání máme obojek.

No uvidíme, co s paní Levíčkovou nakonec vymyslíme :-)

28.7.2020 11:23

My máme na procházky obyčejný krátky postroj ze Zera, podšitý (nebyl ani drahý - je to fakt takový ten úplně základní, nám to na to šourání stačí). Vpředu jsou popruhy upevněny na kovových silných kroužcích, na boku je ten plastový trojzubec. Pes měl nejvíc necelých 40 kg (aktuálně 31,5 kg), a nikdy nic neprasklo. Ona ta spona není příliš namáhaná, pes jde dopředu, takže tlak jde na ty kovové kroužky. I kdyby spona ale nevydržela, pokud by pes vyrazil vpřed za zvěří, z postroje by, myslím, nevypadl, to je na nějakou sofistikovanou gymnastiku, a to ho stihnete mechanicky zastavit. To bych si spíš dala pozor na dostatečně silný kroužek na karabinu vodítka a na tu karabinu jako takovou... Oni to asi taky mají vychytané, že dají na postroj pro většího psa nějakou větší sponu z nepříliš křehkého materiálu. Já bych se zrovna tohohle tolik nebála. :-)

PS U nás je ta spona zatěžovaná asi víc než je obvyklé, pes už občas potřebuje jistit na schodech, a to ho v tom postroji držím jak igelitku za popruh přes záda. I tak to už x let drží.

Mně ta spona praskla pouze na nějakém nylonovém obojku od Rogz (byla významně menší a od pohledu z jiného plastu), a dále praskl řetízkový obojek (takový ten na cvičák). Pes z toho byl ale vždycky tak konsternovaný, že zůstal stát.

28.7.2020 19:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo řetízkový obojek mi taky prasknul, ale byl to ten obyč ze zverimexu. Teď mám od Gappaye a ten vypadá líp, akorát že už ho téměř nepoužíváme .

Nylonový obojek s plastovou sponou jsme měli taky, od Red dingo. A to byl fakt držák, až jsem se divila. Měla jsem ho několik let na předešlém psovi, který tahal. Potom ještě asi rok na současném psovi, no a pak mi jednou pes na louce přiběhl bez obojku a už jsme ho nenašli - takový docela paradox, že zvládnul roky "tahání" a pak se nějak záhadně rozepnul, když byl pes navolno. A úplně stejným způsobem mi fena ztratila všechny známky s číslem, které byly na kroužky, který jsem před procházkou kontrolovala .

A pak mám ještě jeden krásný obojek, z pěkného matroše, šitý na míru se jménem a tel. číslem, s plastovou sponou. A ten mi leží už několik let doma, protože ho pes pravidelně ztrácel, když byl navolno , vždycky rozepnutá spona a já nechápala jak.... Tak mě teď tak napadá, nevíte jestli by byl někdo schopný mi na to dát třeba kovovu sponu? Případně ho úplně předělat na zapínací klasicky? Ale jestli se to vůbec vyplatí...

28.7.2020 19:48

Spona se dá rozepnout válením se po zemi. Jsem to viděla naživo, jinak bych nevěřila.
Jo.. jsem šlápla na trojzubec na výšku u manmatího guard.. a nic.. neruplo to, záhada. Asi blbý boty :-) Měli jsme postroj "šmejd" ze zoohitu, pes tahal jak blázen, za dva roky to nemělo ani dírku ani nic, po vyprání jak nový, kroužky pohoda, švy, všecko.. ruplo vodítko :-) akorát že na některé psy norský postroj být nesmí kvůli ramenům. Jinak jsem v kvalitě nenašla žádný rozdíl, akorát ergonomie. Julius K9.. pak ho prodával lídl za třetinovou cenu.
Nemá někdo tohle?
https://www.zoohit.cz/shop/psi/voditka_obojky/postroje/ostatni/515642

28.7.2020 20:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

U toho red dinga je možné, že se pes někde válel a tím si to rozepnul. Ale u toho druhého obojku to tím asi nebylo. To jsem normálně viděla, jak pes běží a najednou z něj padá obojek 😀.

Norský postoj (pokud je to ten, co myslím) jsem měla na předešlém psovi, ale na tah to nebylo. Měla jsem to z toho důvodu, že obojek mu pak vadil, stačilo, když se mu trochu "opřel" do krku a už chrcel. Tak jsme pak nechala ušít ten postroj, ale to bylo když byl pes starý a už netahal, při tahání si to moc neumím představit.

A ted když to vidím na fotkach, i když to v té srsti není tolik vidět, tak mi to přijde úplně jako špatný postroj, tím jak vede přes přední nohy.

28.7.2020 20:21

Ten retrívr má ale ten postroj špatně, ten vrch má být vpředu a pásek vpředu má být výš. To jsem se jen pozastavila nad kvalitou.

28.7.2020 20:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

On ho má vpředu, je to větší, ale přes ty chlupy je vidět jen ta část dal 😀. Ale i tak mi přijde, že nesedí.

28.7.2020 20:42
Terven

XXX.XXX.110.191

Četla jsem od psí fyzioterapeutky, že norskej postroj není vhodnej na běžné nošení. Nějakej čas jsme ho měly a i bych tomu věřila - oblast lopatky by měla být volná, u norského to nebývá a ten náš vyloženě omezoval. Byl to sice obyč Trixie a možná neseděl úplně ideálně, ale řekla bych, že přes lopatku jdou všechny.
Foto norskej a současnej 4 dox.

28.7.2020 20:45

Protože má být takhle cca
https://k9harness.com/julius-k9-harness-pug

28.7.2020 20:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Protože má být takhle cca
https://k9harness.com/julius-k9-harness-pug

Dle mýho má ten přední pásek moc na krku a v tahu už to působí skoro stejně, jako by působil obojek. Ten náš to měl taky tak...nemám ráda norský postroje.

28.7.2020 21:00

Terven napsal(a):
Četla jsem od psí fyzioterapeutky, že norskej postroj není vhodnej na běžné nošení. Nějakej čas jsme ho měly a i bych tomu věřila - oblast lopatky by měla být volná, u norského to nebývá a ten náš vyloženě omezoval. Byl to sice obyč Trixie a možná neseděl úplně ideálně, ale řekla bych, že přes lopatku jdou všechny.
Foto norskej a současnej 4 dox.

To je krásná dvojka ❤️

28.7.2020 21:03

Terven napsal(a):
Dle mýho má ten přední pásek moc na krku a v tahu už to působí skoro stejně, jako by působil obojek. Ten náš to měl taky tak...nemám ráda norský postroje.

Já taky ne :-) Jsou jen na několik typů postav, ale rozhodně mají být vepředu a hrudní pásek za nohama, jinak to má pes přes ramena a to je úplně špatně a nezdravé. Hlavně tento typ je ještě blbý v tom, že zabírá půl psa - horko. Ale kvalita je zajímavá, na to že to je supermarket výrobek.. třeba Hurtta u mě zklamání, tam mám pocit platby za značku - u páskových - a u těch "lepších" je to zas jak sedlo nebo vesta, zabraný celý pes. Jo a u manmatu beru psa zvrchu jako tašku a ok. (otázka je, jak dlouho :-) )

28.7.2020 21:12
Terven

XXX.XXX.110.191

To je krásná dvojka ❤️

Děkuji...je to taková masochistická kombinace

28.7.2020 21:23

Terven napsal(a):
Děkuji...je to taková masochistická kombinace

Náhodou to máte dobré. Když řeknete té chlupaté nějaký rozkaz a ona na něj dlabe, tak se prostě otočíte na dobrmanku, ona to nadšeně splní a to přece hned zvedne sebevědomí :-)

18.8.2020 16:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak jen info, jak to dopadlo. Nonstopácké postroje už máme doma, feně ho budu nechávat(velikost 5) řekla bych, že sedí, ale hlavně ona není zase takový tahoun (při chůzi, tahoun je na kolobce, ale na tu má dlouhý postroj), takže na běžné procházky a výlety to stačí.

Psovi jsem brala na zkoušku 6 a 7, 6 sedí líp - dokonce i tu hlavu tam narve, 7 už mi přijde velká přes krk a dlouhý ten díl na břiše.

Nicméně jsem si akorát ověřila fakt, že tenhle postroj opravdu není na silný tah, přesně tak, jak mi paní Levíčková říkala. Pes je opravdu velký tahoun a jakmile dostane postroj, tak tahá naplno, myslela jsem, že na procházky ten line bude stačit, ale nebude, pes v tom sípe. Jsem naivně předpokládala, že v krátkém postroji tolik tahat nebude . Takže budeme vracet a pojedeme zkoušet něco jiného - o něco lepší na silnější tah by měl být Manmat soft plus a nebo Zero short, ale pokud je pes fakt velký tahoun (což ten můj je), tak je nejlepší prý jedině dlouhý postroj - který sice máme, ale už takový "odrbaný", takže vybereme nový.

Ještě čekám na odpověď od paní Levíčkové, na "posouzení" fotek, protože teda váhám u obou psů, jestli je v pořádku to, že postroj je "přes" lopatky? Měla jsem za to, že lopatky musí být mimo postroj volně. Nebo je to při "slabém" tahu jedno?

18.8.2020 18:08

Mně se nelíbí ani jeden :-) Postroje, psi jsou pěkní :-)
Můj pes mě táhne do kopce a já ještě schválně "brzdím" a nesípe, takže tohle mi přijde nějaké divné. Asi dlouhý postroj, dlouhá záda?
Zkusili jsme různé a vše bylo právě dlouhé nebo materiál nic moc, takže jsme skončili u manmatu soft. Ten jejich druhý - guard - bych řekla, že sedí i lépe, jenže nemá vpředu polstrování a to mně je psa líto :-)
Já nevím, přijde mi, že fenka má postroj úplně někde vzadu, kde by být neměl, ale vlastně nevím, jak to výrobce myslí.. každopádně postroj by měl být na to, aby se pes opřel přední částí, ale ne krkem.. to je problém malých objemných psů.. postroj je dlouhý nebo malý.
Možná nechat vyrobit.

18.8.2020 19:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, on by neměl být za žebry, a tam ho nemá. Ale spíš ty lopatky se mi nezdají, tak uvidíme, co nám k tomu řekne paní Levickova.

Jinak známí mají taky mix bulla a taky ten manmat soft a pes v něm tahá a nesípe, takže třeba bude lepší,ale zase on netahá tolik, jako můj pes. Mě právě bylo řečeno hned, že ten line je fakt jen na slabší tah, že v tom softu se tahá líp, že má "líp" řešený ten výkroj na hlavu. Ale ani ten prý není na silný tah, takže třeba ani ten mému psovi sedět nebude, protože on fakt prostě okamžitě zabírá naplno a do postroje se hodně opírá. Máme krátký postroj od Magu, šitý na míru a i v tom při silném tahu sípe. No uvidíme, nejlépe bude to všechno osobně vyzkoušet :)

23.8.2020 10:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak jsme včera byli u paní Levíčkové, no a k mému překvapení postroj absolutně neseděl ani jednomu psovi .Začínali jsme s fenou, kde jsme teda vyzkoušeli manamt, zero dc short (mají přímo "bullíkovské velikosti") a nakonec Ruffwear Front Range, který také seděl nejlíp a vzali jsme ho. Byl to postroj, který mi byl doporučen hned jako první jen na základě plemene a fotky, ale mě se nelíbil, asi jsem tu i psala, že mi přišlo, že zakrývá moc psa a že chci něco "jednoduššího". Ve skutečnosti se mi ale postroj opravdu líbí. A z čeho jsem byla nadšená (já vím, je to jen taková blbost), postorj má kapsičku na známku, což je pro mě super, protože feně dávám ven obojek i k postroji a to jen z toho důvodu, že na něm má napsané číslo. Jen si říkám, že ne každý tam tu kapsičku asi najde .

No a u psa jsme se shodli na tom, že si vystačíme s dlouhým postrojem a obojkem, protože on má hrozně silně zafixované, že jakmile se přepne na postroj, tak se do toho opře a tahá se na max. Což mi vyhovuje, přeučovat to nechci a krátký postroj na tak silný tah vhodný není. Takže jsme začali zkoušet dlouhé. Hned na začátku p. Levíčková říkala, že to bude oříšek, že má velkou hlavu, hrozně hluboký hrudník a celkově že je dost atypický. První vyzkoušené postroje neseděli vůbec, některé jsme nenadali přes hlavu, jiné byli velké na těle, nebo krátké. No a hlavně jsme zjistili, že postroj, ve kterém pes tahal doteď je absolutně nevhodný a nesedí a pes si "díky" tomu utvořil špatný zlozvyk . V době pořízení seděl (vybírali jsme ho taky tam), jenže teď byl obrovský, což doteď nechápeme, protože pes určitě razantně nezhubnul, ani se nezmenšil . Já si myslím, že se postroj prostě vytahal? Ale nevím. No každopádně jak byl velký, tak mu šel až za žebra a pes si tím, jak to bylo nepříjemné vytvořil zlozvyk, že začal tahat bokem, což je špatně. Máme se na to zaměřit a odnaučit to, jinak dál netahat. Vím, že jsem řešila už delší dobu, že tahá bokem, ale všichni mi říkali, že je to tak normální, že někteří psi to tak mají, no a on si chudák jen ulevoval. Já jsem to z mého pohledu neviděla. Včera jsem postroj nasadila, mrkla z boku a bylo mi to jasné hned. Takže jsme vybrali postroj Zero DC cross a pomalu se vrhneme na to, aby jsme odbourali špatný zlozvyk.

A musím teda říct, že jsem opravdu ráda, že jsme tam jeli osobně, protože já bych snad jinak objednala ten samý postroj nový a vůbec bych netušila, že nesedí. Feně bych taky nechala "špatný" postroj.

23.8.2020 10:12

On byl pes i nejak odreny od toho postroje ?
Nebo postroj byl odreny?
Neco si tam matne vybavuju.

A jo, pani je super. Me taky usetrila hafo penez - koupila bych jinak taky nesmyslne postroje na nic

23.8.2020 10:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

On byl pes i nejak odreny od toho postroje ?
Nebo postroj byl odreny?
Neco si tam matne vybavuju.

A jo, pani je super. Me taky usetrila hafo penez - koupila bych jinak taky nesmyslne postroje na nic

Jo, pes měl po kolobce odřené "podpaží" a přesně v těch místech byl odrbany i postroj, tak jsem si myslela, že je to jen tím a uvažovala, že objednám stejný nový postroj.

Já jsem z toho teď docela špatná, protože takhle špatně tahal fakt dlouho, tak doufám, že z toho už nějaké problémy nebudou. A teď budu prostě radši po nějakém čase dělat alespoň video a posílat paní Levíčkové k posouzení, jestli pořád sedí. On třeba teď může sedět a v zimě už ne, uvidíme.

23.8.2020 10:30
PumaCZ

XXX.XXX.222.151

To jsi za ní jela až do Brna?
Ale jinak super, po operaci bych také ráda někam s Hachim zašla, abych měla jistotu, že mu postroj sedí.

23.8.2020 10:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

PumaCZ napsal(a):
To jsi za ní jela až do Brna?
Ale jinak super, po operaci bych také ráda někam s Hachim zašla, abych měla jistotu, že mu postroj sedí.

No, opravdu jsme za ní chtěli jet do Brna, ale nakonec byla na mistrovství agility v Trutnově, což máme hodinu cesty, takže jsme jeli tam.

No jako mě překvapilo celkem to, že Ejbi ten line neseděl, protože mě přišel v pohodě. Ona mi přímo ukazovala, ať si dám prsty jakoby na krk feny a že ucítím, co se stane když zatáhne, že postroj sjede dolů, tam tlačí a hlavně jak sjede, tak omezuje pohyb ramen. U každého postroje, co měli psi na sobě, nám vysvětlila, co přesně je špatně, co by mohlo být lepší, co je úplně o zdraví atd.

Edit. : tuším, že si psala, že je Hachimu postroj velký? Tak to přesně byl náš problém, na hlavu šel navléknout tak akorát, ale ten otvor byl na krku velký a sjíždělo to na ramena, což je blbý. Postroj, který sedí, je prý spíš menší, špatně se do něj pes obléká, hůře jde sundat přes hlavu. Prý zpravidla postroj, který jde psovi nandat v pohodě, bývá velký.

Můžeš klidně poslat paní jen fotku nebo video, z boku, v tahu a foceno v úrovni psa (v drepu), řekne ti i podle toho :)

23.8.2020 10:48

Jsem říkala, že je na feně dlouhý. I na psovi se mi nezdál. To véčko má být někde kolem kohoutku, jenže když je ta přední část tak dlouhá, nedá se to napasovat, vždy to sjede a polstr ničemu nepomůže, bude to řezat a opírat se špatně.. Jsou prostě postroje konstrukcí tak, že když koupíte i menší, tak stejně sedět nebude. Jak pes zatáhne a postroj sjede, je to k ničemu. Musí sedět kolem krku vpředu, jinak pes táhne jinou částí.. nebo, jak říkáte, se skoro škrtí.
Mám ale takový pocit, že téměř všichni cz výrobci postroj upraví na míru. Co jsem tak probrala možnosti, tak výrobci ze severu dělají spíše na tenké dlouhé psy. Od non-stop po hurttu. Kdyby nám nepadl (po osmi jiných zkouškách) manmat, tak si to nechám vyrobit, chudák můj pes a mraky času.

23.8.2020 10:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, to že se škrtí nebo sípe - to se prý děje i v krátkém, naprosto sedícím postroji, pokud tahá fakt silně. Protože ty krátké postroje prostě nejsou určeny pro silný tah a velcí tahouni musí mít dlouhý postroj.

A ten line na fene - o délce to ani tak asi není, manmat ji vycházel tak nějak stejně, zero byl ještě delší. Ale byl tam menší otvor pro hlavu, tím pádem postroj tolik nesjel a seděl.

Že dělají na míru vím, ale bojím se, že to špatně zmerim 😀. Ale i postroje, co jsme zkoušeli včera, byly upravované. Měli přímo bullikovske manmaty a zero dc shorty, které jim manmat a zero upravuje přímo pro ně, dle jejich požadavků.

17.9.2020 10:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Přináším důkaz o tom, že fakt není jednoduché vybrat padnoucí tažný postroj .

Jak jsem psala o dlouhém postroji, který jsme vybírali s paní Levíčkovou a seděl nádherně, tak pes v něm začal tahat naplno a chrčet, sípat, a pak až i pískat.

A to jsem při zkoušení opravdu vzali psa bokem běhat v sedáku a vše se zdálo ok. Prvních pár procházek taky ok, ale od začátku mi přišlo, že pes neběhá naplno, což jsem přisuzovala tomu, že prostě má na sobě něco nového, jiného a zvykne si. I první jízda na kolobce v pohodě, ale i tam se mi zdálo, že musím makat víc jak obvykle . No a po pár dnech se pes do postroje opřel pořádně a už to začalo...

17.9.2020 11:22

tak pes v něm začal tahat naplno a chrčet, sípat, a pak až i pískat.

jsem takhle dopadala s postrojem - na obrany.
nic nesedelo a i ted mam porad jen provizorni.

17.9.2020 11:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

tak pes v něm začal tahat naplno a chrčet, sípat, a pak až i pískat.

jsem takhle dopadala s postrojem - na obrany.
nic nesedelo a i ted mam porad jen provizorni.

No já jsem z toho docela zoufalá. Protože pes je zvyklej fakt téměř denně běhat nebo chodit v tahu a teď to prostě nejde. Už to nějakou dobu řeším s paní Levíčkovou, ale má toho hodně, moc nestíhá. Do Brna to mám fakt daleko, takže si asi nechám poradit a objednám si toho domů na vyzkoušení víc.

17.9.2020 17:08

nechci kazit nadeje, ale ani primo v Brne mi pro psa nic padnouciho nenasla
jedina moje vyhoda je, ze mlady porad roste a meni se mu tak postava - k lepsimu. proto uz se nedusi -dorostla mu hrudni kost.

u vas je to horsi :-(

18.9.2020 00:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No když ono nejhorší je, že tohle se fakt zdálo jako padnoucí, stejně tak se můžou zdát další postroje, ale až se do nich pak opře naplno, tak už vyhovovat nemusí :-/ . Jedině pak nechat ušít na míru, ale to se obávám, že já to nedokážu změřit správně.

18.9.2020 11:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

máte někdo zkušenosti s tím, že by tažný postroj na míru fakt seděl? I když se pes do postroje fakt opře a silně tahá?

Vím, že tomu ti výrobci rozumí atd...ale to ta paní u které jsme byli taky :)

A myslím, že stačí aby pes stal trochu shrbeny, cenťák na měřit špatně, a už to nesedí.

No, ale asi mi stejně nic jiného nezbyde 😀.

18.9.2020 12:42
Terven

XXX.XXX.103.178

marcelaamax napsal(a):
máte někdo zkušenosti s tím, že by tažný postroj na míru fakt seděl? I když se pes do postroje fakt opře a silně tahá?

Vím, že tomu ti výrobci rozumí atd...ale to ta paní u které jsme byli taky :)

A myslím, že stačí aby pes stal trochu shrbeny, cenťák na měřit špatně, a už to nesedí.

No, ale asi mi stejně nic jiného nezbyde 😀.

To je presne ono- my sice nepotrebujem postroj do tahu, ale nic to nemeni na veci, ze spravne zmerit psa je pro me nadlidskej ukol.
U chlupaty feny jsem se vymlouvala na chlupy, castecne jsem to vyresila tim, ze postroj je celonastavitelny, ale stejne nesedi optimalne, na brise odstava a zkratit to uz nejde.
U pincovy se na chlupy vymlouvat nemuzu, presto jsem merila asi stokrat a co mereni, to jiny hodnoty. Nakonec to dopadlo, ze jsem uz hotovy postoj posilala zpet a pani ze 4dox mi jej presivala.

12.11.2020 18:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

U nás se stal asi zázrak, pes se v postroji přestal dusit . Postroj od začátku nedělal problém na kolobce, což mi bylo divný, protože bych řekla, že tam pes právě zabírá víc a dobrý. Ale asi tam má jiný "styl". No tak jsme ho nechali jen na kolobku, párkrát jsem ho ještě zkusila vzít na chůzi nebo běh a špatný - zase chrčel, dusil se. Takže jsme začali chodit bez postroje a mezitím jsem přemýšlela, jestli zkusit objednat postroj, který mi doporučila paní Levíčková a nebo nechat ušít na míru, nebo co vlastně budeme dělat . Psovi to tahání fakt chybělo, pořád po mě koukal jako co je . A tak jsem nedávno vzala postroj na procházku a nevěřila jsem vlastním očím, pes se nedusil . Dneska jsem ho zkusila vzít na běhání a dobrý. Pes nepřibral ani nezhubnul, takže to fakt nechápu

12.11.2020 19:30

marcelaamax napsal(a):
U nás se stal asi zázrak, pes se v postroji přestal dusit . Postroj od začátku nedělal problém na kolobce, což mi bylo divný, protože bych řekla, že tam pes právě zabírá víc a dobrý. Ale asi tam má jiný "styl". No tak jsme ho nechali jen na kolobku, párkrát jsem ho ještě zkusila vzít na chůzi nebo běh a špatný - zase chrčel, dusil se. Takže jsme začali chodit bez postroje a mezitím jsem přemýšlela, jestli zkusit objednat postroj, který mi doporučila paní Levíčková a nebo nechat ušít na míru, nebo co vlastně budeme dělat . Psovi to tahání fakt chybělo, pořád po mě koukal jako co je . A tak jsem nedávno vzala postroj na procházku a nevěřila jsem vlastním očím, pes se nedusil . Dneska jsem ho zkusila vzít na běhání a dobrý. Pes nepřibral ani nezhubnul, takže to fakt nechápu

Neopravil si ten zlozvyk způsobený předchozím postrojem? Jestli byl zvyklý se víc hrbit a tahat bokem, mohlo mu to víc tlačit na krk, a proto sípal.

12.11.2020 20:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nene... to on právě hned když jsem mu dala ten nový postroj, tak se po pár metrech narovnal a přestal tahat bokem, protože zjistil, že už mu to neleze za žebra a že to jde.

Jako takhle - občas při nějakém určitém pohybu se trošku "přidusil", no to přidusil zní hrozně , ale nevím jak to popsat, vyloženě se nedusil, ale nějaký menší nekomfort tam byl. Ale bylo to právě při chůzi, jinak cca hodinový běh úplně v pohodě bez dušení a sípání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík