Dvě štěňata spolu nevycházejí

Irský teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2020 14:13
yellowbanna

XXX.XXX.210.182

Moje pětiměsíční irská teriérka zatím vychází se všemi psy, co potká, je velmi přátelská, se všemi si chce hrát. Velký pes ji někdy překvapí svojí velikostí, ale když je klidný, přestane se ho bát a chce si s ním hrát taky. Jen s jedním psem nevychází a bohužel je to pes mé nejlepší kamarádky. Štěně boxera - pes, o necelé dva měsíce starší než ona. I on je velmi hravý a přátelský, bohužel se neshodnou na způsobu hry. Ona se chce honit a okusovat, on je velmi kontaktní a hned na ni zalehává, strhává ji pod sebe. Je samozřejmě mnohem větší a těžší, takže ta naše často nemá šanci se z pod něj sama dostat. Začala ho tedy na oplátku kousat do pysků a tahat ho za ně, a myslí to vážně. Nemůžou jít spolu ani na společnou procházku na vodítkách, to se střídají v provokacích, na volno je ta moje hned přilehnuta. Jediný způsob, jak můžou být spolu, je, když jsou okolo další psi, kteří je rozptýlí. Oba jsou ještě mladí a naučit se dá spousta věcí, jen by mě zajímalo, jak na to jít co nejlépe? Nechce se mi smířit s tím, že zrovna oni dva spolu nedokážou koexistovat...

31.7.2020 15:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, ono není nic divného na tom, že dvě štěňata můžou mít rozdílný styl hry a spolu jim to prostě neklape. Je to běžný, často je vidět, jak si štěňata třeba ve psi skolicce udělají skupinky, právě podle toho, jak si sednou a jak si hrají. Navíc boxeři bývají dost torpéda, hodně psům jejich styl hry nesedí a některým vadí i jejich projevy - takové to "chrochtani".

Pokud jste si jistá, že se neservou o hračku, že si ji jeden nebude hlídat a nebude kvůli tomu problém, tak by mohla pomoct ta hračka, díky které by se honili, tahali. Ten zájem by se přenesl na hračku (pokud o ni oba psy stojí). Ale nechci to moc doporučovat, protože u spousty psů může právě kvůli hracce vzniknout problém. Já to dělám třeba u svých psů, ale oba je dobře znám a vím, co si můžu dovolit a že nebude problém. Dělám to ve chvíli, kdy už si začnou hrát drsně, pokud jim v tu chvíli hodim hračku, tak se začnou honit a tahat o hračku, a přestanou se okusovat vzájemně.

Osobně bych to ale nehrotila a učila rovnou psy se spíše ignorovat. Prostě je naučit spolu fungovat tak, že si jeden druhého nebude všímat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.7.2020 21:02

Normálka. Můj se taky chtěl vždycky honit a okusovat a nesedli mu boxeři, staffbulíci apod. Naopak spousta psů nechápe další typický styl hry, resp. výzvu. Prostě přijde a druhému dá tlapkou takové dělo, že menší pes, který to nečeká, kolikrát i upadne.

31.7.2020 21:48
yellowbanna

XXX.XXX.210.133

Takže se s tím asi budeme muset smířit. Jak je tedy naučit se aspoň ignorovat, abychom spolu mohly normálně chodit ven i s nimi? Nějaké rady, tipy?

31.7.2020 22:03

yellowbanna napsal(a):
Takže se s tím asi budeme muset smířit. Jak je tedy naučit se aspoň ignorovat, abychom spolu mohly normálně chodit ven i s nimi? Nějaké rady, tipy?

Pokud si irčanka boxera nesrovná sama, tak ho prostě brzdit. Hlídávala jsem sestru a mladší setřenici, která byla trochu vzteklík. Když hru začala hrotit a můj jako starší se už netvářil nadšeně, tak jsem jí to prostě stopla a převedla na jinou činnost.

1.8.2020 11:15

Irčanka není jork. Jak budou "stárnout" patrně si hocha srovná a bude po jejím. Teď bych ho krotila v zalehávání, ale striktně bych je neoddělovala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík