Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Harnta

3.8.2020 19:35
Harnta

XXX.XXX.168.69

Dobrý den, potřebuji poradit.
Mám štěně 6 měsíců, útočí mi po psech a po lidech.
V jeho cca 3 měsících byl pokousán na cvičáku. 🤦 A bohužel stihl mít i zánět v uchu, uši měl rozdrbaný do krve a na vteřině mu museli brát stěry a čistili mu je, prý ho to velmi bolelo. Na cvičáku mi řekli, ať je pouze s přátelskýma psema, že ho to do roka přejde, že ho přejde i to s lidma. Ale evidentně nepřeje, zda se mi to jako hloupost.
Co s tím prosím? Na cvičák už nevkročím..

3.8.2020 19:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nechcete ten váš příspěvek přepsat do srozumitelné češtiny?

Harnta

3.8.2020 20:10
Harnta

XXX.XXX.168.69

Pardon, autokorekce. 🤦

Dobrý den, potřebuji poradit.
Mám štěně 6 měsíců, útočí mi po psech a po lidech.
V jeho cca 3 měsících byl pokousán na cvičáku. 🤦 A bohužel stihl mít i zánět v uchu, uši měl rozdrbaný do krve a na vteřině mu museli brát stěry a čistili mu je, prý ho to velmi bolelo. Na cvičáku mi řekli, ať je pouze s přátelskýma psema, že ho to do roka přejde, že ho přejde i to s lidma. Ale evidentně nepřejde, zdá se mi to jako hloupost.
Co s tím prosím? Na cvičák už nevkročím..

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2020 21:17

Nevím, co máte za rasu....
to, že jako kámoše pro svého psa vybíráte pesany, co jsou přátelští, hlavně se kterými si pesan tzv. sedne a rozumí, to mi zní logicky.
Hlavně pokud je druhý pes přátelský a ještě lépe "flegmatický" k nějakým nepřiměřeným projevům štěněte, tak se dá dobře trénovat nějaké přiměřené chování...i kdyby to mělo být "když už se nechceš kamarádit, tak toho cizího psa ignoruj"

Mě se nejvíc osvědčilo "jít s někým", ono jít proti sobě je tak nějak náročnější, než když jdeme vedle sebe. A taky se mi osvědčila větší skupinka přátelských psů než jeden jediný, na kterého může pes spíš zaměřit pozornost.

S lidmi nevím....mám štěstí na nekontaktní psy, do kontaktu...přátelství s cizími....nenutím, psům držím lidi od těla, protože nemají rádi, když na ně cizí lidé sahají, ale bezdůvodně vyjíždět mi nesmí....ale nikdy jsem to nemusela nějak extra řešit, protože se štěňaty a mladými psy chodím na socializační procházky do města "mezi lidi" a žádný pes přeci nevydrží třeba hodinu chtít sežrat každého z toho davu, co potkáváme.......

Něco jiiného je, když se třeba z lesa na cestu nečekaně vynoří houbař....pes to nečeká, je mu to podezřelé, začne štěkat...od toho jsem tam ale já, abych mu řekla "hele..v klidu, nic se neděje"

Myslím, že to, co se děje ve vašem případě je prostě agrese ze strachu...vím o čem mluvím, bázlivku mám doma a to neměl nikdy ani se psem ani s člověkem špatnou zkušenost.......takže jde o to, přesvědčit psa, že ho nedám a že tudíž nemusí všechno řešit on, vyřeším to za něj levou zadní a v klidu, protože jsem bůh...nechci, aby to vyznělo nějak vychloubačně, že jsem psí guru...nejsem....ale nevím, jak jinak to popsat

3.8.2020 23:10

Psa nechám jít k člověku/psu jen tak blízko, dokud vidím, že je v klidu. Jakmile se začne ježit, napínat, švihat ušima, očima a ocáskem, tak jsem tu hranici přešla a mám červený puntík, vrátím tím psa o měsíc vzad a bude na tom ještě hůř. Takže se naučím vidět tyhle náznaky, a když něco takového zaregistruji, tak půjdeme okolo, v uctivé vzdálenosti, ale úplně v pohodě, protože se nic neděje! Trénuji 20 metrů od cizího člověka.. tam se třeba taháme o hračku, a když je to ok, tak se o kousek přiblížím. A furt se o tu hračku taháme.. a takhle s mým psem projdeme kolem nebezpečí. Nebo proběhneme. Pohybem rozeženeme stres.
Pomáhá to páníčkovi i psovi, oni jsou páníčci totiž tuze nervní a tudíž neoporou svému psovi.
Takže zapomenout na to, že kdysi dávno psa někdo pokousal, a vezměte to od začátku, sledujte, jak pes vypadá, co říká, prostě nový pes. Ne že hodíte neplavce do rybníka, svého psa máte chránit.. ale nesmíte se bát víc než ten pes!

4.8.2020 08:24

"Co s tím prosím? Na cvičák už nevkročím"

domluvila bych se s nekym, kdo tomu rozumi, aby s vami sel na vychazku.
a ukazal vam, jak se v te ktere situaci spravne zachovat.

.

Harnta

4.8.2020 10:54
Harnta

XXX.XXX.168.69

Moc děkuji! Už jsem v kontaktu s kynologem z jiného cvičáku. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík