Australský ovčák

Prodám Australského ovčáka - CHS Magic Passoa zadá štěňátka australského ov...
DohodouMartinaKla
XXX.XXX.134.122
Dobrý den,
máme 3 denní štěňátka AUO, první vrh naší CHS. Fenka má tendence štěňátka přenášet ven do boudy, kam ale celý rok nechodí, má ji na zahradě spíše jako arch. doplněk. Se štěňátky je umístěna ve velkém porodním boxu, který je ve formě stanu, aby měla větší klid, v obývacím pokoji.
Může to být velikostí boxu? Má ho hodně veliký, 120x180 cm a drží se jenom v jeho zadní části. Štěňata se občas odvalí a usnou kousek od ní, ale pořád tam zbývá spoustu místa, tak jestli si je do té boudy nechce nosit pro to, že je mnohem menší a ten prostor tam není, tedy je má pořád blízko sebe.
Děkuji za názor.
Štěňatům je den, fena je prvnička, vy máte taky první štěňata... Bude ještě hodně věcí, které nebudou přesně podle knih. :-) Buďte v klidu, matka se po čase taky uklidní. Běžně odchovávám štěňata v obýváku, u vás si prostě musí všichni zvyknout na novou situaci. Pro fenku i pro vás je všechno nezvyklé a stresující. Ona se snaží „uklidit“ někam, kde ji nikdo nebude rušit. Za pár dnů se to zaběhne, uvidíte!
Když naše první jezevčička měla štěňata /jen dva kluky/ měla všechno nachystané, porodní bednu atd, vše pod stolem u stěny aby tam měla klid.Jednoho kluka jsem odrodila, ale potom jsme museli na veterinu, rodila císařem, protože se jí v cestách zablokovalo jedno mrtvé štěně, takže druhé živé šlo císařem.
Nevím jestli to bylo tím, že se o ně bála, ale první den mi je přinesla oba v noci do postele, takže jsme do rána spali všichni pohromadě - já tedy spíše ze samých obav byla celou noc vzhůru i když jsem si té důvěřivosti od ní cenila.
Přes den v bedně byli, ale druhou noc jsem zjistila, že štěňata jsou v tahu a byla nacpaná pod topením.
Takže jsem přemýšlela že je asi něco špatně a do ohrady jsem jí dala takovou molitanovou malou boudičku /od vietnamců/, vycpala ji plínama, Baruška si tam zatáhla štěňata a už byla spokojená, opatrovala je a nechtěla od nich vylézt. Vyvenčit ji, to byl boj, byla úžasná máma.