Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Michals

15.8.2020 07:52
Michals

XXX.XXX.17.115

Dobry den,

veterinar nasel nasemu stafordsirskemj bulterierovi nador u sleziny velikosti pomerance. Zaroven ma 7x zvetsenou prostatu. Pejskovi bylo 11 let. Spatne jedl a pil. Veterinar nam nerekl,zda je nador zhoubny nebo ne, probehlo jen sono.

Operacenv jeho veku pry muze byt fatalni a ve zprave navrhl euthanasii. Mame samozrejme problem se s tim smirit, ale nechceme, aby pejsek trpel. Radi bychom znalo nazor vice odborniku.

Prosim...

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.8.2020 09:06

Michals napsal(a):
Dobry den,

veterinar nasel nasemu stafordsirskemj bulterierovi nador u sleziny velikosti pomerance. Zaroven ma 7x zvetsenou prostatu. Pejskovi bylo 11 let. Spatne jedl a pil. Veterinar nam nerekl,zda je nador zhoubny nebo ne, probehlo jen sono.

Operacenv jeho veku pry muze byt fatalni a ve zprave navrhl euthanasii. Mame samozrejme problem se s tim smirit, ale nechceme, aby pejsek trpel. Radi bychom znalo nazor vice odborniku.

Prosim...

Pokud chcete znát názor více odborníků, tak stav vašeho psa zkonzultujte s odborníky, tedy jinými veterináři. Sem chodí - co já vím - jen jedna veterinářka - bodlinka.

Jak bych se zachovala já ve vaší situaci? Nechala bych psa dokud by neměl bolesti, a pak bych ho nechala odejít. Naše choďanda měla nádor na slezině v devíti letech. Také diagnostikovaný pomocí ultrazvuku. Vet nám navrhl operaci, nechtěli jsme. A cca za týden, deset dní, po stanovení diagnózy se její stav zhoršil a tak jsme ji nechali odejít.

15.8.2020 09:24
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Michals napsal(a):
Dobry den,

Prosim...

Zavolala bych jinýmu vetovi. Řešila jsem něco podobný s 10 letou fenou. Po sonu zjištěn v břiše ohromný nádor, dle veta nejspíš na slezině. Dohodli jsme se, že to zkusí odoperovat, pokud to nepůjde a zjistí tam něco hodně špatnýho, tak jí nechá uspanou a už ji nebude probouzet. Nakonec to byl nádor na vaječníku, kterej šel vybrat v pohodě celej, taky velikosti zhruba pomeranče a čubina se dožila necelých 15 let. Takže já bych zavolala na nějakou kliniku a tam bych konzultovala stav vašeho pejska a dyžtak mu dala tu šanci....

15.8.2020 09:26
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Přesně tak, zkonzultovala bych s dalšími veterináři, navštívila kliniku nechala třeba udělat biopsii a podle toho se rozhodla.
Také jsme doporučení euthanasie neuposlechli a věřili v zázrak.................pes přežil přesně o 3 týdny, museli jsme ho pak stejně nechat uspat. (nešlo ale o rakovinu)
přeji hodně sil

15.8.2020 10:22

Konzultace je jasná, více názorů obvykle k řešení vede.
Ale co se týče té sleziny, člověk bez ní žije bez problémů, předpokládám, že u psa by to mělo být podobné, takže bych po ověření asi neváhala a psa nechala operovat. Co se týče prostaty, je možné, že i to by bylo medikamenty řešitelné.

15.8.2020 12:24
manitschka

XXX.XXX.75.117

Konzultovala bych jinde, nějaká klinika s dobrou zkušeností? Jestli je pes jinak v dobré kondici, do operace bych šla. Pokud by byla zasažená jen slezina, bez ní pes může fungovat v pohodě.
Loni jsem přišla o jedenáctiletého křížence BOM, na veterinu jsme jeli proto, že nechtěl ten den snídat a byl takový nanicovatý, sono prasklý nádor sleziny, operace jasná, bohužel metastáze na dalších orgánech, na játrech nádor větší než golfový míček, tak jsme už nebudili.. Pes ale jinak byl zcela ok, aktivní, veselý, do toho rána bez dalších problémů (kromě mírných ortopedických). Možnosti rekonvalescence po takovém větším zákroku a v kombinaci s problémy s prostatou musíte vyhodnotit vy s odborníky, kteří psa uvidí a vyšetří. Chtěla bych ale určitě znát názor více veterinářů.

16.8.2020 07:23
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Před rokem se u našeho tehdy 12 tileteho křížence amstafa projevily problémy s prostatou. Měl tam cisty a velký útvar. Dělala se biopsie, rakovina se nepotvrdila, ale byla jsem upozorněna, že to může být jen tím, že se netrefil nádor. Poprvé zabraly ATB, po několika měsících recidiva a vet doporučil operaci. Šli jsme do toho. Psovi není možné odoperovat celou prostatu, protože by potom neudržel moč, takže je vždy riziko že tam něco problematického zůstane. Operace dopadla dobře, ale po půl roce pes najednou přestal močit. Mysleli jsme ( my i vet) že jde o močové kameny, ty se ale nepotvrdili a vlastně se vůbec nepřišlo na to, co se stalo- část močové trubice přestala "spolupracovat" a odumrela. Podle vyšetření ( za celou diagnostiku se další cca 20 000 a dělalo se i CT) vypadala v té době prostata klidně. Pochybuji ale, že to nemělo souvislost.... Psa jsem se rozhodla nechat uspat i když mi vet navrhoval odstranění konce močové trubice a umělý vývod....
Ve vašem případě bych určitě doporučovala zajet konzultovat na jinou kliniku, ať máte lepší představu. Na dobré klinice bych se u 11 letého psa nebála narkózy ( pokud ho doporučí vet po vyšetření srdce). Riziko tu vždy je, ale pokud je pes jinak v dobré kondici, do narkózy bych šla. Ale je nutné zvážit, jestli má ta operace z dlouhodobého hlediska smysl. Prodloužit psovi život o pár měsíců ( které stráví rekonvalescencí) nemá smysl. Poraďte se s dalším vetem. Držte se, tohle je hrozně rozhodování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík