Německý ovčák štěňata s PP FCI

Prodám Německého ovčáka - Chovatelská stanice Moravská Kometa. Tmavě vlkoše...
DohodouIvanek711
XXX.XXX.168.151
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ale neděste se, při přezubení zase můžou spadnout..........
Ivanek711
XXX.XXX.168.151
Děkuji. Když jsme si ho přivezli stáli mu obě, ale to jedno mu pak spadlo. Jestli byl ve stresu z nového prostředí atd..
Ivanek711
napsal(a):
Děkuji. Když jsme si ho přivezli stáli mu obě, ale to jedno mu pak spadlo. Jestli byl ve stresu z nového prostředí atd..
V tom přpadě bych zkontroloval krmivo. Co mu dával chovatel a čím krmíte Vy? Není úplně obvyklé, aby stojící ucho takhle „klaplo“ bez důvodu. (Stres v tomto konkrétním případě za důvod nepovažuju.)
Ivanek711
XXX.XXX.168.151
krmíme stejným krmivej jako chovatel.
Ivanek711
XXX.XXX.168.151
*krmivem.
Po uších ho nehladíme.
Když, za nim ráno jdu na zahradu má spadlé obě, ale za chvíli mi to jedno stoupne.
Ivanek711
napsal(a):
*krmivem.
Po uších ho nehladíme.
Když, za nim ráno jdu na zahradu má spadlé obě, ale za chvíli mi to jedno stoupne.
Podle mého názoru je hlazení / nehlazení přes uši jen pověra. To byste ho musel uhladit, abyste ovlivnil geneticky dané postavení uší. :-)
A to krmivo je teda které? Je možné, že má pes s růstem a vývojem vyšší požadavky na některou ze složek. Na druhou stranu uznávám, že je ještě hodně mladý a uši nejsou dostatečně stabilní, takže prostě můžou plandat a věkem se to spraví.
Ivanek711
XXX.XXX.168.151
Někdy uši dočasně spadnou při přezubování, je to normální. Našemu BŠO se postavily na 11 týdnech, byl už poslední z vrhu, některým sourozencům stály už při odběru. Přes uši jsme ho hladili normálně 🙂 Myslím, že šance, že by papírovému ovčounovi uši nakonec nestály, je mizivá. Jinak to lze podpořit kolagenem, ale v kvalitním krmivu by ho mělo být dost.
Carnilove - puppies SLOŽENÍ:
Dehydrovaný losos (25%), dehydrovaný krocan (20%), žlutý hrách (19%), kuřecí tuk (chráněno tokoferoly 10%), hydrolyzovaný losos (5%), hydrolyzovaný kuřecí protein (5%), tapiokový škrob (5%), kuřecí játra (3%), jablka (2%), lososový olej (2%), mrkev (1%), lněné semínko (1%), cizrna (1%), hydrolyzované skořápky korýšů (zdroj glukosaminu, 0,031%), extrakt z chrupavek (zdroj chondroitinu, 0,019%), pivovarské kvasnice (zdroj mannan-oligosacharidů, 0,018%), kořen z čekanky (zdroj frukto-oligosacharidů, 0,012%), juka schidigera (0,011%), mořská řasa (0,01%), psyllium (0,01%), tymián (0,01%), rozmarýn (0,01%), oregano (0,01%), brusinky (0,0008%), borůvky (0,0008%), maliny (0,0008%).
to bych teda štěněti nedal
L3ntil
XXX.XXX.70.136
lupus4
napsal(a):
Carnilove - puppies SLOŽENÍ:
Dehydrovaný losos (25%), dehydrovaný krocan (20%), žlutý hrách (19%), kuřecí tuk (chráněno tokoferoly 10%), hydrolyzovaný losos (5%), hydrolyzovaný kuřecí protein (5%), tapiokový škrob (5%), kuřecí játra (3%), jablka (2%), lososový olej (2%), mrkev (1%), lněné semínko (1%), cizrna (1%), hydrolyzované skořápky korýšů (zdroj glukosaminu, 0,031%), extrakt z chrupavek (zdroj chondroitinu, 0,019%), pivovarské kvasnice (zdroj mannan-oligosacharidů, 0,018%), kořen z čekanky (zdroj frukto-oligosacharidů, 0,012%), juka schidigera (0,011%), mořská řasa (0,01%), psyllium (0,01%), tymián (0,01%), rozmarýn (0,01%), oregano (0,01%), brusinky (0,0008%), borůvky (0,0008%), maliny (0,0008%).
to bych teda štěněti nedal
Mohla bych se zeptat, proč? A čím jsou tyto složky špatné? Ptám se protože jsem také tímto krmivem krmila, přišlo mi kvalitní s hodně velkou částí masa. A na několika stránkách bylo popisováno jako kvalitní. Netuším tedy, jak granule pro psa vybírat (protože na zvýrazněném složení mi nepřijde nic špatného...)? Jakou značku byste doporučil? Děkuji
to lupus - už dlouho v granulích nefrčím. Dehydrované zvíře k snědku je skutečně moučka nedeklarovaného původu a konzervace?
Carnilove puppy: salmon meal (25%), turkey meal (20%), yellow peas (19%), chicken fat (preserved with tocopherols, 10%), salmon hydrolyzed (5%), chicken protein hydrolyzed (5%)
Fresh Carnilove: fresh chicken (40%), dried rabbit (20%), dried duck (10%), pumpkin, chickpeas, peas, chicken fat (preserved with tocopherols, 5%), chicken liver (3%), salmon oil (2%)
tak megi zase odhalila "špatný překlad" asi náhoda
jen trochu málo OT , Lippert-Sapy studie vliv krmiva na délku života
(vzorek 537 psů různých plemen)
Jak kvalita krmiva ovlivňuje délku psího života
V letech 1998 až 2002 po dobu 5 let byla v Belgii prováděna Lippert-Sapy studie. V době smrti psa byli jejich majitelé tázání ohledně vlivu různých okolností na délku psího života. Jednalo se o nejrůznější psí plemena. Mezi jinými tam jsou i tyto poznatky (uváděné jako průměr):
Štíhlí psi žili 147,7 měsíců
Psi s normální vahou žili v 133,1 měsíců
Psi s lehkou nadváhou žili 131,4 měsíců
Obézní psi žili 122,4 měsíců
Psi krmeni průmyslově vyráběnými krmivy žili 124,6 měsíců
Psi krmeni kombinací průmyslových a domácích krmiv žili 136,8 měsíců
Psi krmeni domácími krmivy žili 157,0 měsíců
rozdíl 2 roky a 8 měs mi přijde docela dost
takže štíhlej na syrovým je skoro nesmrtelnej
lupus4
napsal(a):
tak megi zase odhalila "špatný překlad" asi náhoda
jen trochu málo OT , Lippert-Sapy studie vliv krmiva na délku života
(vzorek 537 psů různých plemen)
Jak kvalita krmiva ovlivňuje délku psího života
V letech 1998 až 2002 po dobu 5 let byla v Belgii prováděna Lippert-Sapy studie. V době smrti psa byli jejich majitelé tázání ohledně vlivu různých okolností na délku psího života. Jednalo se o nejrůznější psí plemena. Mezi jinými tam jsou i tyto poznatky (uváděné jako průměr):
Štíhlí psi žili 147,7 měsíců
Psi s normální vahou žili v 133,1 měsíců
Psi s lehkou nadváhou žili 131,4 měsíců
Obézní psi žili 122,4 měsíců
Psi krmeni průmyslově vyráběnými krmivy žili 124,6 měsíců
Psi krmeni kombinací průmyslových a domácích krmiv žili 136,8 měsíců
Psi krmeni domácími krmivy žili 157,0 měsíců
rozdíl 2 roky a 8 měs mi přijde docela dost
takže štíhlej na syrovým je skoro nesmrtelnej
Asi nějak tak - "kdo pil umřel, kdo nepil umřel taky".
O té studii nic nevím, nestudovala jsem ji. Ale délku dožití ovlivňuje tolik faktorů, že způsob krmení je jen jedním z mnoha. Takže bych ji brala s rezervou tak jako jiné studie, nakonec, výsledky bývají často poplatné zájmům objednatele.
Také se tam píše, že kastrovaní žili o 20 měsíců déle a ti v úplné rodině + žijící ve městě a s malými dětmi se dožívají méně. Hrozná ta děcka jsou :-)
Nejdéle se dožije malá kastrovaná pudlice, která bydlí na venkově se single barfující ženskou.
Tak ale s tím já teda musím souhlasit :-)
Není to ani moc studie jako "výzkum", kdy se ptalo veterinářů a majitelů, žádná laboratoř samozřejmě, to by nešlo, jen dotazníky.... ale tak se ví dlouho, že různé jídlo škodí, auta škodí, alkohol škodí.. lidé škodí.. psům .. statistiky škodí.. ale ne, jsou vtipné.
Krátce na to přišel krmivový skandál (2007), dnes máme granule lepší. Se říká :-)
https://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-recalls
K tématu.. pes je ještě malý, to se spraví.. a ty granule mají "výživy" tabulkově dost (vápník se počítá skrz fosfor a kalorie), ale tak kolagen s céčkem ničemu neublíží, u většího plemene naopak.
Nevím, no, ale co jsem začala krmit masem, přijdou mi granule prostě divný a mám tak nějak pocit, že to kolem masa vůbec nešlo. A to je mám doma v záloze pro nenadálé případy. A pořád ty N&D LG, o kterých se tady jinde psalo, že změnili složení a nebo blbý překlad.
K originalnimu tematu. Nasemu stendu NO stridave usi staly a padaly do doby, nez plne prezubil, coz bylo asi v peti sesti mesicich. Takze zadny strach, je to uplne normalni :)
NO maji holt vetsi usi, tak jim to chvilku trva :))
Ivanek711
XXX.XXX.140.187
děkuji všem za své názory. Někdo říká, nekmit grunelema, někdo zase nekrmit masem.. každý máme jiný názor.
Ti co psali na mou otázku ohledně uší. Moc děkuji.
Ivanek711
XXX.XXX.79.18
My jsme doma měli NO 17 let a nežral nic jiného než granule.
Samozřejmě, že jsme mu přilepšovali.
GAELLE
napsal(a):
a my měli NO který se dožil 17 a v životě granuli neviděl
a veterináře poprvé když ho přišel uspat
Neříkejte, že jste pravidelně neočkovali 😉🙂😀😃
Ivanek711
napsal(a):
My jsme doma měli NO 17 let a nežral nic jiného než granule.
Samozřejmě, že jsme mu přilepšovali.
OT: Ale dyť jo....sama krmím masem, ale ty granule a konzervy mámě taky, občas i zbytky ze stolu. Dyť i my lidi - já určitě si taky dáme nějakou sůšu nebo jinej kekel a nehlodám jen zrní nebo čerstvou zeleninu a dušený maso v páře......a co, pes je schopnej sežrat - zdechlinu, kočičí ho*vno.....
Omluva za granulové OT- zajímavé je, že v případě krmení pro lidi by snad nikoho nenapadlo pochybovat o tom, že čerstvá strava je zdravější než průmyslově konzervovaná. Nikdo normální nedává rovnítko mezi bramborovou kaši z brambor a bramborovou kaši z prášku, domácí bramboračku a polívku z pytlíku...atakdále.
V případě psího žrádla zastánci granulí neváhají tvrdit, že ty spečené kuličky jsou stejně zdravé nebo dokonce zdravější než čerstvé maso, zelenina, přílohy...
Nejsem barfovej fanatik, pytlík granulí mám trvale v komoře, jen prostě granule považuju za náhražku, nikoli plnohodnotnou stravu. Jsou fajn, když večer zapomenu vyndat maso z mrazáku na ráno. Nebo na cesty...a pamlskuju s nima, protože si myslím, že průmyslově vyráběné psí pamlsky jsou hnus mnohonásobně větší.