Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2020 04:11
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Čipování psů - nově bude povinná registrace do centrální databáze...
Článek je opět z placené sekce, tak jen takto kusá informace.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pes-cipovani-databaze.A200816_201409_domaci_cern

17.8.2020 12:40
assil

XXX.XXX.225.195

Četla jsem někde, že využijou databázi pet pasů a registrovat budou veterináři. Aneb jak nechat alespoň někomu vydělat, to by tak hrálo, aby si psy lidi registrovali sami zadarmo.

17.8.2020 14:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

assil napsal(a):
Četla jsem někde, že využijou databázi pet pasů a registrovat budou veterináři. Aneb jak nechat alespoň někomu vydělat, to by tak hrálo, aby si psy lidi registrovali sami zadarmo.

Tak od začátku si myslím, že to tak mělo být. Vet psa čipuje, vet to má registrovat.

17.8.2020 16:45
assil

XXX.XXX.225.195

lesnížínka napsal(a):
Tak od začátku si myslím, že to tak mělo být. Vet psa čipuje, vet to má registrovat.

Já ne, veta to bude zdržovat od skutečné práce, nemá možnost ověřit adresu atd., ani přinutit majitele, aby mu vůbec adresu řekl, tudíž nebude moct být zodpovědný za správnost údajů v databázi a jak to bude dělat ten vet co s očkováním objíždí vesnice? bude říkat nenaočkuju vám psa, dokud mi neřeknete adresu a pak bude registrovat po večerech doma?

Bertik005

17.8.2020 19:22
Bertik005

XXX.XXX.214.220

No ale náš vět to takto dělá. Přijel k nám, na dvoře psy naockoval, nacipoval a pak sepsal takový formulář, kde byla moje celá adresa včetně kontaktu. Pak popis psa ( rasa, zbarvení, pohlaví, jméno a nevím co ještě) a samozřejmě číslo čipu. A to jsem musela podepsat a říkal, že dle toho to pak on musi zadat do centrálního registru a listy uložit. Tak nevím. Je nesmysl psa nacipoval a nikde neregistrovat...

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.8.2020 20:33

Registrace by měla být poviností majitele.

17.8.2020 20:50

Pes by měl být registrován v rámci ohlašovací povinnosti k místním poplatkům. Vet bych tím nezatěžovala, navíc ten ani nemůže kontrolovat doklad totožnosti.

17.8.2020 21:40
assil

XXX.XXX.121.3

Bertik005 napsal(a):
No ale náš vět to takto dělá. Přijel k nám, na dvoře psy naockoval, nacipoval a pak sepsal takový formulář, kde byla moje celá adresa včetně kontaktu. Pak popis psa ( rasa, zbarvení, pohlaví, jméno a nevím co ještě) a samozřejmě číslo čipu. A to jsem musela podepsat a říkal, že dle toho to pak on musi zadat do centrálního registru a listy uložit. Tak nevím. Je nesmysl psa nacipoval a nikde neregistrovat...

Ale to je něco jiného, mluvím o vetech, kteří přijedou na náves a půlka vesnice jde za ním očkovat psy. Kdyby měl každý vyplňovat formulář, tak udělá jednu vesnici za den. Navíc půlka lidí by se mu na ten formulář vykašlala. Jako zatěžovat tím vety je za mě pitomost.

17.8.2020 21:51
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.13

Nyní veterináři čipy aplikují a pak někam číslo čipu a číslo petpasu zaevidují, ne?
Někde jsem četla, že lze najít veterináře, který konkrétní čip aplikoval.

Pochopila jsem to tak, že veterináři čipy evidují a budou je zaevidovávat do té stejné databáze dál. Tu databázi "stát" rozšíří (nevím, jak a proč) za pár set tisíc místo milionů a měla by ji spravovat Komora veterinárních lékařů, takže úředníci.

17.8.2020 21:57

Fiona.Praha napsal(a):
Nyní veterináři čipy aplikují a pak někam číslo čipu a číslo petpasu zaevidují, ne?
Někde jsem četla, že lze najít veterináře, který konkrétní čip aplikoval.

Pochopila jsem to tak, že veterináři čipy evidují a budou je zaevidovávat do té stejné databáze dál. Tu databázi "stát" rozšíří (nevím, jak a proč) za pár set tisíc místo milionů a měla by ji spravovat Komora veterinárních lékařů, takže úředníci.

Ne, veterináři řeší jen pas, čip neregistrují.
Spravovat by to KVL mohla, snad to tak je, já nevím, ale byla to moje myšlenka, aby zas nepřišel nějaký tunel, takže to je super... ale někdo tam ty údaje bude muset nasypat. Je to docela dost údajů. Ti úředníci, kteří u nás řeší popelnice, hroby a psy, těm by to zas tak moc neublížilo. Možná nějaký formulář typu zaškrtávání okének.

Až asi od 2022, tak kdo ví, co ještě vymyslí.

17.8.2020 22:11

"že veterináři čipy evidují"

nemyslim si.

cipy jsou volne prodejne, nejsou nijak spojene s pet pasy nebo ockovanim vztekliny ( to eviduji veti ted)

17.8.2020 22:13
Terven

XXX.XXX.160.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne, veterináři řeší jen pas, čip neregistrují.
Spravovat by to KVL mohla, snad to tak je, já nevím, ale byla to moje myšlenka, aby zas nepřišel nějaký tunel, takže to je super... ale někdo tam ty údaje bude muset nasypat. Je to docela dost údajů. Ti úředníci, kteří u nás řeší popelnice, hroby a psy, těm by to zas tak moc neublížilo. Možná nějaký formulář typu zaškrtávání okének.

Až asi od 2022, tak kdo ví, co ještě vymyslí.

Ale jo, oni ten čip zaregistrují do nějakého místního registru, městského nebo tak. Ale do národního registru až dosud majitel musel sám.
Vetka mi po očipování Vikiny řekla, že pokud se zaběhne na území města, bude dohledatelná, ale že mi doporučuje národní registr pro případ, že by se ztratila na dovolené
Fiona si to myslí dobře.

17.8.2020 22:17
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.13

A o jaké databázi jsem teda četla?
Že ji Komora vet.lékařů spravuje a po rozšíření ji bude spravovat dál?
Že to rozšíření bude několikrát levnější než zavedení nové databáze.

17.8.2020 22:37

Terven napsal(a):
Ale jo, oni ten čip zaregistrují do nějakého místního registru, městského nebo tak. Ale do národního registru až dosud majitel musel sám.
Vetka mi po očipování Vikiny řekla, že pokud se zaběhne na území města, bude dohledatelná, ale že mi doporučuje národní registr pro případ, že by se ztratila na dovolené
Fiona si to myslí dobře.

To si nemyslím. Některá města mají své registry, tam to bude, jak říkáte. U nás to ale určitě není. Nejbližší město s takovým registrem je.. asi Praha .. 100 km.

17.8.2020 22:38

Fiona.Praha napsal(a):

To je databáze fen.
https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/oznamovaci-povinnost-chovatelu-tri-a-vice-fen-starsich-jednoho-roku/

17.8.2020 22:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.13

To je databáze fen.
https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/oznamovaci-povinnost-chovatelu-tri-a-vice-fen-starsich-jednoho-roku/

O té jsem v souvislosti s registrem čipů určitě nečetla.

17.8.2020 22:44
Terven

XXX.XXX.160.10

To si nemyslím. Některá města mají své registry, tam to bude, jak říkáte. U nás to ale určitě není. Nejbližší město s takovým registrem je.. asi Praha .. 100 km.

Tak minimálně ten čip má vet zaevidovanej v nějaké své databázi, bych řekla.

17.8.2020 22:45

Každá obec v rámci poplatků registruje psy, potažmo čísla čipů a majitele.

17.8.2020 22:50

ne, kazda ne .

17.8.2020 22:56

Tak jasně, pes je přihlášený, tam mají v pc exceláckou tabulku.. ale na čip se mě v životě nikdo neptal, tudíž o něm obec vůbec neví. Ani vet nemá žádnou jinou databázi.. i když, jste mě tady trochu nahlodali, se zeptám.. ale ne, nemá, max asi když někdo staví statistiku nebo cosi takového, tak údaje dodá.. že čipoval tolik a tolik psů, ale jinak.. trvám na svém :-)
Fiono, je mi líto, ale já žádnou jinou databázi u veterinářů neznám, možná ty pasy, ale zas mít pas není povinné; není každý čipovaný pes vlastník pasu, takže k tomu to nepřipojí.
https://petpas.vetkom.cz/
https://www.svscr.cz/registrovane-subjekty-svs/

17.8.2020 23:04

ne, kazda ne .

Co? Od 1. 1. 20 by měla mít. Jinak nechápu, na základě čeho přihlašování probíhá.

17.8.2020 23:10

Co? Od 1. 1. 20 by měla mít. Jinak nechápu, na základě čeho přihlašování probíhá.

Myslíte teda psa, kterého pořídím letos; od povinného čipování? Tak to jsem nezkoušela.. ale v minulosti to bylo tak, že jsem šla na obecní úřad, řekla - mám nového psa, jsou mu tři měsíce - a paní řekla - 300kč prosím. A konec. Nevím, jestli tam v současnosti mají čtečku čipů.. jako tady máme nehlášené psy, nečipované psy, nezaplaceno za 80 - 130 psů každoročně.. takže.. :-)

17.8.2020 23:14

Myslíte teda psa, kterého pořídím letos; od povinného čipování? Tak to jsem nezkoušela.. ale v minulosti to bylo tak, že jsem šla na obecní úřad, řekla - mám nového psa, jsou mu tři měsíce - a paní řekla - 300kč prosím. A konec. Nevím, jestli tam v současnosti mají čtečku čipů.. jako tady máme nehlášené psy, nečipované psy, nezaplaceno za 80 - 130 psů každoročně.. takže.. :-)

Jasně, ale tohle nejsou relevantní data pro centrální databázi. ;) Uspějí jedině čísla čipu + majtel. Což by obec po zavedení povinného čipování měla při další platbě vyžadovat.

17.8.2020 23:20

Jasně, ale tohle nejsou relevantní data pro centrální databázi. ;) Uspějí jedině čísla čipu + majtel. Což by obec po zavedení povinného čipování měla při další platbě vyžadovat.

Tak já tam ráno zajdu. Letos jsem zatím úspěšný neplatič :-) Myslím, že tohle může kontrolovat nebo žádat nebo něco.. jen SVS. Ale nevím, naposledy jsem si o tom četla kolem Vánoc.

17.8.2020 23:20

"obec po zavedení povinného čipování měla při další platbě vyžadovat. "

proc by to delali?
maji svoje znamky,ne? :-)

obec neni zodpovedna za centralni databazi -jeji plneni?A cipovani na tom nic nezmenilo.

poplatek ze psu vybirat muzou, ale nemusi. hafo psu je od poptaku osvobozeno i tam, kde se plati. pres obce cesta nevede.

17.8.2020 23:26
18.8.2020 08:10
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Fiona.Praha napsal(a):

Myslím si, že jste četla o databázi pasů. Každý Europas je spárovaný s konkrétním čipem a číslo pasu eviduje Komora veterinárních lékařů. (Aspoň tak mi to vysvětlovala naše doktorka, když jsme předloni čipovali štěňata.)
Podle mého názoru by stačila jen relativně malá úprava softwaru, a skutečně by bylo možné z toho vytvořit databázi čipů. Osobně mi ale není jasné, proč by čipy měli spravovat veterináři! Není to jejich práce a v podstatě by je to ani nemělo zajímat. Databázi psích čipů by měla mít na starosti úplně jiná organizace. (Je to v podstatě totéž, jakoby Česká lékařská komora obhospodařovala databázi občanských průkazů. Taková kravina snad ale nikoho nenapadne.)

18.8.2020 08:44
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

U nás veterinář registroval do nějakého místního registru...

My pak sami do národního registru zvířat. + číslo čipu si u nás na obci registrují, když platim poplatek za psy.
Do toho registru už to bylo tusim za 150,- ? Az pak byli psi dohledatelni v seznamu a přišla kartička.

Myslím, že dnes to běží tak nějak případ od případu, zase jako se vším . Co koho napadne/nenapadne. Veterinář od veterináře... majitel od majitele.

V mém okolí je 80% lidi co psa teda načipuji, když musí , ale že by meli čip registrpovat je už vůbec netankuje.
Moje teta je teda na pejska opatrna, poctiva se vším a že má registrovat ještě někde na netu ji vůbec nenapadlo. Myslela, že je to už zaevidováno u veterináře 😕

18.8.2020 10:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.13

Dasvo napsal(a):
Myslím si, že jste četla o databázi pasů. Každý Europas je spárovaný s konkrétním čipem a číslo pasu eviduje Komora veterinárních lékařů. (Aspoň tak mi to vysvětlovala naše doktorka, když jsme předloni čipovali štěňata.)
Podle mého názoru by stačila jen relativně malá úprava softwaru, a skutečně by bylo možné z toho vytvořit databázi čipů. Osobně mi ale není jasné, proč by čipy měli spravovat veterináři! Není to jejich práce a v podstatě by je to ani nemělo zajímat. Databázi psích čipů by měla mít na starosti úplně jiná organizace. (Je to v podstatě totéž, jakoby Česká lékařská komora obhospodařovala databázi občanských průkazů. Taková kravina snad ale nikoho nenapadne.)

Já to pochopila tak, že by to spravovala Komora veterinárních lékařů, tj. úředníci.
V Komoře nejsou aktivní veterináři, jsou to spíš úředníci s titulem MVDr. nebo bez něj.

18.8.2020 11:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Fiona.Praha napsal(a):
Já to pochopila tak, že by to spravovala Komora veterinárních lékařů, tj. úředníci.
V Komoře nejsou aktivní veterináři, jsou to spíš úředníci s titulem MVDr. nebo bez něj.

Respective tam bude milion úředníků, kteří se od nudy kopou za uši...Veterinář tam jen odešle data.
K tomu, že vet nesmí kontrolovat občanku...data dáváte u každého sjednání půjčky, pojistky, zájezdu a nevím čeho a postihovaní za neočipovaného psa budte vy, takže je ve vašem zájmu ta data vetovi dát.

18.8.2020 11:25
assil

XXX.XXX.225.195

Fiona.Praha napsal(a):

Databáze petpasů, petpasy se musí registrovat, aby byly platné a dělá to vet.

18.8.2020 11:30
assil

XXX.XXX.225.195

lesnížínka napsal(a):
Respective tam bude milion úředníků, kteří se od nudy kopou za uši...Veterinář tam jen odešle data.
K tomu, že vet nesmí kontrolovat občanku...data dáváte u každého sjednání půjčky, pojistky, zájezdu a nevím čeho a postihovaní za neočipovaného psa budte vy, takže je ve vašem zájmu ta data vetovi dát.

Tak je nás spousta kteří si myslí, že vetovi do mý adresy a dalších údajů nic není. A tipuju, že ti pak všichni v databázi budou jako Franta Vomáčka z Horní Dolní. Však kdo v takovém případě bude zodpovídat za správnost údajů? Jako majitel řeknu, že nemůžu za to, že to vet zapsal blbě. A člověk se přestěhuje a bude muset naklusat k vetovi, aby v registru změnil adresu? Fakt pitomost, registrace a zodpovědnost za správnost a aktuálnost údajů by měl mít jen majitel. Takhle to bude akorát databáze plná bordelu a nesprávných údajů a úplně k ničemu.

18.8.2020 12:07
impact

XXX.XXX.104.17

Terven napsal(a):
Fiona si to myslí dobře.

Tak to možná Vaše vetka spolupracuje nějak s městem. Protože tohle rozhodně neplatí plošně pro celou republiku.

18.8.2020 15:19
Terven

XXX.XXX.110.191

impact napsal(a):
Tak to možná Vaše vetka spolupracuje nějak s městem. Protože tohle rozhodně neplatí plošně pro celou republiku.

Urcite... ve meste je cipovani povinne, mestska policie muze namatkou cipy kontrolovat... na jedne psi akci za ucasti MP byla moznost nechat zkontrolovat cip cteckou- policajt nacetl a behem chvilky vedel moje jmeno a bydliste. Je to tak, mesto ma nasmlouvane vety, kteri cipuji, pes je zaevidovan na urade vcetne cisla cipu.

18.8.2020 15:35
MajkaP

XXX.XXX.21.249

Myslím, že čipování je věc dobrá, i kdyby nebylo povinné, psa bych očipovala...ale s registrací/databází to je opravdu hodně nedomyšlené.
U nás psa registrují na úřadě, při přihlášení/platbě poplatku. Přišlo mi potvrzení o registraci psa.... ale když jsem si pak cvičně zkoušela najít na netu číslo čipu, tak na mě nic nevyjelo..... Sama jsem si poté čip zaregistrovala ještě v několika (!) registrech a stejně (protože nejsou propojené, nebo aspoň ne dobře) pokud by případný nálezce nehledel (nezadával číslo čipu) důkladně na několika stánkách, tak majitele najít nemusí.... Mož¨ná, že policajtovi to vyjede hned, netuším...ale za mě velká chyba, že prakticky člověk ani netuší, že si čip registrovat má,a pak neví kde.....

18.8.2020 16:07
impact

XXX.XXX.104.17

MajkaP napsal(a):
Myslím, že čipování je věc dobrá, i kdyby nebylo povinné, psa bych očipovala...ale s registrací/databází to je opravdu hodně nedomyšlené.
U nás psa registrují na úřadě, při přihlášení/platbě poplatku. Přišlo mi potvrzení o registraci psa.... ale když jsem si pak cvičně zkoušela najít na netu číslo čipu, tak na mě nic nevyjelo..... Sama jsem si poté čip zaregistrovala ještě v několika (!) registrech a stejně (protože nejsou propojené, nebo aspoň ne dobře) pokud by případný nálezce nehledel (nezadával číslo čipu) důkladně na několika stánkách, tak majitele najít nemusí.... Mož¨ná, že policajtovi to vyjede hned, netuším...ale za mě velká chyba, že prakticky člověk ani netuší, že si čip registrovat má,a pak neví kde.....

Je úplně zbytečně registrovat čip do několika (!) registrů. Bohatě stačí NRMZ www.narodniregistr.cz.

20.8.2020 10:23
lenocka

XXX.XXX.60.146

Letos je to úplně stejně, šla jsem malou přihlásit v červnu, vyplnila pár kolonek a odevzdala 200,-Kč. Až na můj udivený dotaz "a vy nechcete číslo čipu???" si ho tam úřednice dopsala nahoru, úplně mimo kolonky. Samozřejmě bez kontroly, jen podle petpasu

21.8.2020 15:30
fikovnice

XXX.XXX.135.227

Dasvo napsal(a):

Bude to hodně OT: Ale já nejsem v lékárně ztotožnitelná jako pacient. Při povinné digitalizaci receptů mi vždy po chvíli řeknou, že jsem jako pojištěněc nebyla ztotožněna. Posledně chtěli donést OP. Komplet vše jsme zkontrolovali: Rp. vs. OP. Komplet vše sedělo!!! Nepochopitelné! Na můj dotaz, zda je mi to nějak na škodu, bylo řečeno opakovaně, že ne. Takže neřeším, zatím... Ale nechápu...

22.8.2020 19:09
Dasvo

XXX.XXX.250.72

fikovnice napsal(a):
Bude to hodně OT: Ale já nejsem v lékárně ztotožnitelná jako pacient. Při povinné digitalizaci receptů mi vždy po chvíli řeknou, že jsem jako pojištěněc nebyla ztotožněna. Posledně chtěli donést OP. Komplet vše jsme zkontrolovali: Rp. vs. OP. Komplet vše sedělo!!! Nepochopitelné! Na můj dotaz, zda je mi to nějak na škodu, bylo řečeno opakovaně, že ne. Takže neřeším, zatím... Ale nechápu...

V tom případě je ale hodně zvláštní, že Vám vůbec můž být elektronický recept vydán! Ta první „kontrola“ přece probíhá při vypisování e-receptu a jeho odesílání na SÚKL. Podle mého názoru musí být zádrhel jen někde v tom systému lékáren. Respektive dráha lékárna - SÚKL.
V každém případě je to zajímavé a koneckonců můžete být ráda, že existujete pro sociálku a důchodový systém. :-)

23.8.2020 02:14
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Dasvo napsal(a):
V tom případě je ale hodně zvláštní, že Vám vůbec můž být elektronický recept vydán! Ta první „kontrola“ přece probíhá při vypisování e-receptu a jeho odesílání na SÚKL. Podle mého názoru musí být zádrhel jen někde v tom systému lékáren. Respektive dráha lékárna - SÚKL.
V každém případě je to zajímavé a koneckonců můžete být ráda, že existujete pro sociálku a důchodový systém. :-)

Ne ne, aby bylo vše složitější, tak těch databází je více... Teprve od nového roku je povinná digitalizace receptů, které, i když jsou třeba ještě listinného charakteru, se prostě digitalizovat musí.

"Ztotožňuje se proti Registru obyvatel (ROB), což je jeden ze základních registrů ČR a jediný zdroj referenčních dat, který státní instituce v ČR musí využívat. Ztotožnění vůči ROB nemá žádnou vazbu na registr pojištěnců ani na registry, které jsou spravovány ÚZIS. Spolehlivost dat samotného Registru obyvatel ztotožnění přesahuje 99%, ale úspěšnost ztotožnění je závislá na přesně a správně uvedeném jménu, příjmení a datu narození pacienta."

Já tedy pravděpodobně nejsem ztotožnitelná právě v Registru obyvatel. A skutečně opakovaně jsme vše kontrolovali. V lékárnách mi říkali, že třeba je problém, když má někdo dvě jména/příjmení, někde nějakou pomlčku navíc, apod. A že občas prostě tento problém je, jen u mě není zatím zjistitelné, kde. Každopádně jedná se pravděpodobně o chybu obecního úřadu, neboť mi bylo navrženo zajít tam a celou věc vyřešit. Na můj explicitní dotaz, zda tedy třeba pojišťovna lékárně neproplatí mně vydané léky, mi bylo řečeno, že to s tím vůbec nesouvisí...

Obecně - registrů je jaksi moc, nejen těch psích!

23.8.2020 10:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.163

Zcela náhodně jsem objevila:

https://petpas.vetkom.cz/cs/content/findAnimal#

Čip mého psa to nenašlo, ale číslo pasu ano:
Registrace RFID (čísla čipu) nalezena
Registrace RFID byla nalezena. Pro informace o majiteli kontaktujte paní Sylvu Skálovou na tel. č. 724 281 610 nebo paní Radku Vítkovou na tel. č. 774 494 303.

Ale.....k čemu je číslo pasu? Snad jenom k tomu, aby se pas vrátil k veterináři, který ho vystavil (když nemám vyplněné údaje o sobě uvnitř a někde ho ztratím).
Nebo pas "přeregistroval" můj veterinář k sobě a spároval to se mnou? Že by ty kontaktní osoby kontaktovaly mého veterináře nebo dokonce mne?
Nejsem ani chovatel a můj veterinář nečipoval.

Nevíte někdo?

23.8.2020 11:19

RFID je čip, nikoli číslo pasu.
Dostal se tam při registraci pasu. V pase údaje být musí - včetně čísla čipu nebo tetování, jinak žádný pas nebude. A očkování samozřejmě.. Pokud tohle hledá někdo s registrací na Vetkom, tak zavolá.. a dostane informaci o veterináři, který pas registroval..a tím se dá dostat k majiteli zvířete, ale ta instituce majitele kontaktovat nebude. Pas obsahuje razítko veterináře.. má tam takový ten text mvdr. KVL a číslo....
Ale je to prostě vnitřní věc veterinářů, já žádnou informaci nedostanu. Cca je to registr občanek.
https://www.veterinarniportal.cz/registry-cipu/
na konci:
http://www3.vetkom.cz/content/showPage/pasove-minimum-pro-prakticke-veterinarni-lekare-779

23.8.2020 11:35
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.163

RFID je čip, nikoli číslo pasu.
Dostal se tam při registraci pasu. V pase údaje být musí - včetně čísla čipu nebo tetování, jinak žádný pas nebude. A očkování samozřejmě.. Pokud tohle hledá někdo s registrací na Vetkom, tak zavolá.. a dostane informaci o veterináři, který pas registroval..a tím se dá dostat k majiteli zvířete, ale ta instituce majitele kontaktovat nebude. Pas obsahuje razítko veterináře.. má tam takový ten text mvdr. KVL a číslo....
Ale je to prostě vnitřní věc veterinářů, já žádnou informaci nedostanu. Cca je to registr občanek.
https://www.veterinarniportal.cz/registry-cipu/
na konci:
http://www3.vetkom.cz/content/showPage/pasove-minimum-pro-prakticke-veterinarni-lekare-779

A proč když jsem tam zadala číslo čipu, tak nebyl nalezen záznam?
A když jsem zadala číslo pasu, objevilo se to, co jsem zkopírovala?

Takže by registr volal veterináři, který čipoval? Veterinář by volal původnímu majiteli psa? Původní majitel (chovatel) by volal mně, pokud neztratil telefon nebo jsem ho nezměnila? Kapáček krkolomné, ne?

Když to nevzalo číslo čipu, tak je tahle databáze při nálezu čipovaného psa tak nějak k prdu, ne?

Asi o téhle databázi jsem četla, že při vylepšení by to byl jednotný státní registr zvířat (resp. čipů psů, možná koček a identifikací jiných zvířat).

23.8.2020 11:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Fiona.Praha napsal(a):
A proč když jsem tam zadala číslo čipu, tak nebyl nalezen záznam?
A když jsem zadala číslo pasu, objevilo se to, co jsem zkopírovala?

Takže by registr volal veterináři, který čipoval? Veterinář by volal původnímu majiteli psa? Původní majitel (chovatel) by volal mně, pokud neztratil telefon nebo jsem ho nezměnila? Kapáček krkolomné, ne?

Když to nevzalo číslo čipu, tak je tahle databáze při nálezu čipovaného psa tak nějak k prdu, ne?

Asi o téhle databázi jsem četla, že při vylepšení by to byl jednotný státní registr zvířat (resp. čipů psů, možná koček a identifikací jiných zvířat).

A to, aby to nehledalo číslo pasu, ale číslo čipu, bude asi to vylepšení..doufejme

23.8.2020 12:03

Mně to najde číslo čipu. A podle toho, co je sem zkopírováno, to ukazuje totéž. RFID není pas. Ale to je detail, o to nejde - jde o to, že podle čísla pasu nebo čísla čipu tato aplikace ukáže, že pas existuje, že je registrovaný, takže k veterináři, který pas registroval, se informace dostane - když se tam zavolá.
Ne, nikdo nebude volat veterináři, který čipoval. Bude se volat tomu, kdo registroval pas.
Protože povinnost je registrovat pas. K němu je přiřazeno tetování nebo čip. Tímto směrem, ne obráceně.
Ne, sem bych čipy nevázané k pasům neregistrovala a nenechala bych to na veterinářích - práce mají dost a ověřovat si moje doklady určitě nebude, nemá na to právo.
Zatímco úředník na obecním úřadě toto může a také bude nejlepší, když to udělá.
Na vet správě již je několik registrů, stačí dát přístup těmto úředníkům a oni to tam dopíší. Konec příběhu. A dokonce žádný tunel. Ale ještě je rok a půl čas :-)
Ještě .. vet musí být schválený pro vystavení pasu.. to možná není každý, nevím..taky je tam na to seznam.... tak si k tomu přimyslete, že bude muset mít právo mě legitimovat :-) už s vyplněním formuláře na pas a samotného pasu mu to sebere hodinu času.. a ještě řešit tohle.. ne, on není státní úředník/činitel.. kdo mu ta práva dá a kdo mu to zaplatí?
edit.: tady se píše, že tam vet může dát i psa, který nemá pas.. zajímavé..
https://www.mpb.cz/aktualni-informace-z-utulku/3022017-sb-zakon-kterym-se-meni-zakon-c-1661999-sb-o-veterinarni-peci-a-o-zmene/
No a 50 - 60 milionů :-) http://eagri.cz/public/web/mze/tiskovy-servis/reakce-na-nepresnosti-v-mediich/ministerstvo-zemedelstvi-pripravuje.html?utm_source=tapito&utm_medium=app_android&utm_campaign=tapito_article

23.8.2020 12:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.163

Mně to najde číslo čipu. A podle toho, co je sem zkopírováno, to ukazuje totéž. RFID není pas. Ale to je detail, o to nejde - jde o to, že podle čísla pasu nebo čísla čipu tato aplikace ukáže, že pas existuje, že je registrovaný, takže k veterináři, který pas registroval, se informace dostane - když se tam zavolá.
Ne, nikdo nebude volat veterináři, který čipoval. Bude se volat tomu, kdo registroval pas.
Protože povinnost je registrovat pas. K němu je přiřazeno tetování nebo čip. Tímto směrem, ne obráceně.
Ne, sem bych čipy nevázané k pasům neregistrovala a nenechala bych to na veterinářích - práce mají dost a ověřovat si moje doklady určitě nebude, nemá na to právo.
Zatímco úředník na obecním úřadě toto může a také bude nejlepší, když to udělá.
Na vet správě již je několik registrů, stačí dát přístup těmto úředníkům a oni to tam dopíší. Konec příběhu. A dokonce žádný tunel. Ale ještě je rok a půl čas :-)
Ještě .. vet musí být schválený pro vystavení pasu.. to možná není každý, nevím..taky je tam na to seznam.... tak si k tomu přimyslete, že bude muset mít právo mě legitimovat :-) už s vyplněním formuláře na pas a samotného pasu mu to sebere hodinu času.. a ještě řešit tohle.. ne, on není státní úředník/činitel.. kdo mu ta práva dá a kdo mu to zaplatí?
edit.: tady se píše, že tam vet může dát i psa, který nemá pas.. zajímavé..
https://www.mpb.cz/aktualni-informace-z-utulku/3022017-sb-zakon-kterym-se-meni-zakon-c-1661999-sb-o-veterinarni-peci-a-o-zmene/
No a 50 - 60 milionů :-) http://eagri.cz/public/web/mze/tiskovy-servis/reakce-na-nepresnosti-v-mediich/ministerstvo-zemedelstvi-pripravuje.html?utm_source=tapito&utm_medium=app_android&utm_campaign=tapito_article

Psala jsem, že veterinář, který čipoval, vystavil i pas. Takže ho i registroval.
A není to můj současný veterinář.
Takže v mém případě by to bylo tak, jak jsem psala - cizí veterinář, minulý majitel (chovatel) a pak teprve já. Takže krkolomné. A ještě mi to čip nenašlo, takže kdoví, co tam má můj pes za údaje.

Nevím, co myslíte pojmem "právo legitimovat". Ale když veterinář čipoval a vystavoval pasy pro štěňata, registrace netrvala hodinu u jednoho. A nevím, jak Váš veterinář, ale můj teda mé údaje jako je jméno, adresa, telefon, možná i email má. Nemá mé rodné číslo a číslo OP, což nepožadují ani jiné registry čipů.

23.8.2020 13:31

Fiona.Praha napsal(a):
Psala jsem, že veterinář, který čipoval, vystavil i pas. Takže ho i registroval.
A není to můj současný veterinář.
Takže v mém případě by to bylo tak, jak jsem psala - cizí veterinář, minulý majitel (chovatel) a pak teprve já. Takže krkolomné. A ještě mi to čip nenašlo, takže kdoví, co tam má můj pes za údaje.

Nevím, co myslíte pojmem "právo legitimovat". Ale když veterinář čipoval a vystavoval pasy pro štěňata, registrace netrvala hodinu u jednoho. A nevím, jak Váš veterinář, ale můj teda mé údaje jako je jméno, adresa, telefon, možná i email má. Nemá mé rodné číslo a číslo OP, což nepožadují ani jiné registry čipů.

Jiné registry to ale ani žádat nemohou.
Vet to také žádat nemůže.
Registr, který bude spravovat stát - ten už tyto údaje mít může. A měl by je dostat, protože to jinak celé nemá smysl.
V okolních státech je to takhle - jednoduše:
https://www.crsz.sk/ganet/kvlsr/petpass.nsf/pages/identifikacia
Tak nevím, co je u nás za problém.. Akorát podepíšu souhlas s "osobní údaje", opíše se číslo OP nebo jiného dokladu mého a každého následného majitele zvířete + k tomu spárovaný čip a je vymalováno.
50 milionů :-) Pokud by to bylo jako u sousedů na veterinářích, tak jim to někdo musí platit + teda uvidí můj OP. Ale ani to nestojí 50 melounů :-) To je legrace v téhle maličké republice.
edit.: "Súkromný veterinárny lekár je oprávnený vyžadovať od vlastníka zvieraťa preukaz totožnosti."
Tzn. je oprávněný, ale ne povinný. Tudíž zase prostor pro "to obejdeme", u nás tohle vet ani nemůže. A bych jim to právo nedala.

23.8.2020 14:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jiné registry to ale ani žádat nemohou.
Vet to také žádat nemůže.
Registr, který bude spravovat stát - ten už tyto údaje mít může. A měl by je dostat, protože to jinak celé nemá smysl.
V okolních státech je to takhle - jednoduše:
https://www.crsz.sk/ganet/kvlsr/petpass.nsf/pages/identifikacia
Tak nevím, co je u nás za problém.. Akorát podepíšu souhlas s "osobní údaje", opíše se číslo OP nebo jiného dokladu mého a každého následného majitele zvířete + k tomu spárovaný čip a je vymalováno.
50 milionů :-) Pokud by to bylo jako u sousedů na veterinářích, tak jim to někdo musí platit + teda uvidí můj OP. Ale ani to nestojí 50 melounů :-) To je legrace v téhle maličké republice.
edit.: "Súkromný veterinárny lekár je oprávnený vyžadovať od vlastníka zvieraťa preukaz totožnosti."
Tzn. je oprávněný, ale ne povinný. Tudíž zase prostor pro "to obejdeme", u nás tohle vet ani nemůže. A bych jim to právo nedala.

Proč ne? Váš doktor ty údaje má, v dnešní době už od pojišťovny, ne přímo od vás, ale to je šumák, má. Proč je nemůže mít doktor vašeho psa, za kterého jste zodpovědná vy? Ano, u slováků to jde, u nás je to problém, jsme strašně tajemní a pak to všechno vysypeme podivným prodejcům hrnců...

23.8.2020 14:53

lesnížínka napsal(a):
Proč ne? Váš doktor ty údaje má, v dnešní době už od pojišťovny, ne přímo od vás, ale to je šumák, má. Proč je nemůže mít doktor vašeho psa, za kterého jste zodpovědná vy? Ano, u slováků to jde, u nás je to problém, jsme strašně tajemní a pak to všechno vysypeme podivným prodejcům hrnců...

Nedavno jsem byla u uplne ciziho veta, kam uz asi nikdy nepujdu a taky chtel zakladat kartu a registrovat si me. Nedala jsem udaje - nevim
proc bych mela cizimu vetovi davat - svoje udaje? Ani ty psi nepotreboval, natoz moje - a i ty psi mi byly neprijemne, ale budiz.
Cip uz je povinny tak at si ho zkontroluji.

"Muj" vet treba vyplnuje jen povinne udaje i u pet pasu. Neexistuje, ze by tam vypisoval mail ap.
A ja s nim plne souhlasim.

23.8.2020 14:54

lesnížínka napsal(a):

Doktor je má, protože registrační karta :-) protože pojistné. Už ani mobilní operátoři nemají co hrabat na mé osobní doklady. Tajemní být nemusíme, ani soukromé doktory veteriny zatěžovat něčím, co jim nikdo nezaplatí. Nebo Vy jim chcete zaplatit tu hodinu, nebo to vezmeme na minuty? Zatímco státní vet. správa je státní správa. U Slováků je dobrá ta část, že prostě registr mají. Komu to zadali, s tím už nesouhlasím. Je to jako bych si šla dělat pas/OP k ortopedovi. Mudr. musí mít nějaké údaje, protože jinak ty platby těžko vykáže.. veterinář nic takového nedělá. Zdr. pojistné je povinné. Pro lidi. Upřímně.. nevím, jak tohle vet na Slovensku zvládají, protože to není jeden zápis, ale každá změna majitele..

23.8.2020 15:11

"nevím, jak tohle vet na Slovensku zvládají "

Jednoduse - plati se za to

23.8.2020 15:41

"nevím, jak tohle vet na Slovensku zvládají "

Jednoduse - plati se za to

No to si myslím, ale kdo a kolik? U čipů to občas nějakou formou platily obce, tohle určitě platit nebudou, protože změna vlastníka,... Je nějaký strop, nebo si vet může říct cokoli?
Už vidím tu akčnost lidí - zas platit za něco?
Např. za želvu neplatím a posílám to odboru živ. prostředí na kraj. Ani za změnu tam neplatím.

23.8.2020 15:51

Může mi někdo osvětlit, jak jsem se sem dostala? Nebo to je nějaký vzor?
https://www.crsz.sk/ganet/kvlsr/petpass.nsf/register?readform&refUNID=30FEB474683FD971C12579280031B139&lang=sk

13.9.2020 17:18
impact

XXX.XXX.56.106

Může mi někdo osvětlit, jak jsem se sem dostala? Nebo to je nějaký vzor?
https://www.crsz.sk/ganet/kvlsr/petpass.nsf/register?readform&refUNID=30FEB474683FD971C12579280031B139&lang=sk

To je slovenský registr. Normálně to tak mají přístupné.

13.9.2020 17:19
impact

XXX.XXX.56.106

rapotacka11 napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pes-domaci-mazlicci-poplatek-databaze-cipovani-komora-veterinarnich-lekaru.A200907_085956_domaci_klf?

Jojo, tak dlouho všichni brečeli po jednotným registru, až si to všechno ještě jednou zaplatěj. Trapný.

13.9.2020 17:44

Ale my už na vetkom registru jsme, tak proč bych to měla dělat znovu? Dostali jsme čip, pas a vet si to tam zapsala.. podle čipu to tam vidím.. a jestli to bude spravovat KVL, jak se tam píše, tak ode mě dostanou houby.
A co ty registry, co mají města povinně, ty také nepoužijí? Protože neumí číst excel?
A co takhle formulář, který si vyplním sama a pošlu, stejně jako u "kolik máte doma fen". Stejně jako u cites. Stejně jako.. Takže to jde. Občanka se neplatí - je povinná. Pas lidí se platí, protože je nepovinný. Takže..
Tady se bude ještě hodně nadávat :-)

13.9.2020 18:23
impact

XXX.XXX.56.106

Ale my už na vetkom registru jsme, tak proč bych to měla dělat znovu? Dostali jsme čip, pas a vet si to tam zapsala.. podle čipu to tam vidím.. a jestli to bude spravovat KVL, jak se tam píše, tak ode mě dostanou houby.
A co ty registry, co mají města povinně, ty také nepoužijí? Protože neumí číst excel?
A co takhle formulář, který si vyplním sama a pošlu, stejně jako u "kolik máte doma fen". Stejně jako u cites. Stejně jako.. Takže to jde. Občanka se neplatí - je povinná. Pas lidí se platí, protože je nepovinný. Takže..
Tady se bude ještě hodně nadávat :-)

No já osobně mám na všech psech taky pasy, takže jsem vcelku v klidu, páč na Vetkomu už jsme a počítáme se mezi těch 300.000 psů. Ale těch 1.700.000 budou platit jak jeblí.

Veterinářů je mi upřímně líto, páč ty z toho jebne taky. To aby si každej pořídil ještě sekretářku na ten první rok.

No a co se týče toho formuláře doma, tak já osobně budu radši, když tím nebudou moct manipulovat majitelé psů. Před pár týdny jsme přebírali fenu od majitelů a byla čipovaná a registrovaná na pet2me. Tak jsme řešili s majiteli, že se musí čip přepsat na nás a za asi třicet sekund přišla od nich odpověď, že je to smazané... Ocenila bych, kdyby to smazání registrace čipu a vyhození psa bylo trochu komplikovanější...

13.9.2020 18:54

impact napsal(a):
No já osobně mám na všech psech taky pasy, takže jsem vcelku v klidu, páč na Vetkomu už jsme a počítáme se mezi těch 300.000 psů. Ale těch 1.700.000 budou platit jak jeblí.

Veterinářů je mi upřímně líto, páč ty z toho jebne taky. To aby si každej pořídil ještě sekretářku na ten první rok.

No a co se týče toho formuláře doma, tak já osobně budu radši, když tím nebudou moct manipulovat majitelé psů. Před pár týdny jsme přebírali fenu od majitelů a byla čipovaná a registrovaná na pet2me. Tak jsme řešili s majiteli, že se musí čip přepsat na nás a za asi třicet sekund přišla od nich odpověď, že je to smazané... Ocenila bych, kdyby to smazání registrace čipu a vyhození psa bylo trochu komplikovanější...

Tak tohle mazání a přepisování určitě.. ještě jsem to nezkoušela u Národního, tak nevím, ale co kravin bylo u zapsání, tak počítám, že ověření aspoň přes můj mail by proběhnout mělo. Je fakt, že co obejít jde, to český člověk obejde.
A teď teda bude muset pes, co je čipovaný, ale nereg., přijít k vet, ten přečte čip a regne ho do vetkom. Když psa prodám, nový majitel půjde zase k vet a ten to přepíše.
A útulek bude platit za každého psa, co přijde, a nový adoptivní rodič pak taky.
Teď to u nás bylo tak, že kdo měl psa z útulku, nemusel rok platit poplatek za psa. Tak teď dostane tuhle odměnu :-)
A kde jsou ty miliony, co na databázi chtěli dát? A na co budou náklady teď, když já vetovi tu administrativu zaplatím a databázi vet už mají? Takže náklady pro stát celých 0kč, to by si ty dvě stovky místo mě mohlo ministerstvo přece zaplatit samo :-)
U čipů to někde proplácela obec, ale dost pochybuji, že budou souhlasit ještě s tímhle dalším poplatkem.
Docela mě pobavilo, že vet si za to řekne, kolik se mu zachce. To, co je povinné, by mělo mít strop. Nebo majitel část, zbytek doplatí stát.
Navrhuji 20kč. Dát majiteli. To mě stojí bus k vet.

13.9.2020 19:49
impact

XXX.XXX.56.106

Tak já jako doufám, že my ty registrace budeme mít i nadále v ceně pasu, jako doposud. Jinak mě mrdne. Veti maj stejně povinnost pasy registrovat, takže by to tak snad mohlo zůstat.

Ale ještě víc bych byla nas raná, kdybych byla majitelem Národního registru. Už takřka 25 let tady poskytují nějakou službu a pak si přijde stát a čáry máry fuk je po byznysu.

13.9.2020 19:57

Asi budou poskytovat nějaké jiné služby.. ale které, to teda fakt nevím.
I když.. bude vetkom napojený na Petmaxx?
A když nebude, řekne to někdo těm majitelům, co ještě nejsou nikde zareg.?

Přidejte reakci

Přidat smajlík