Psychika dvouleté fenky německého ovčáka

Německý ovčák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Veji

22.8.2020 14:32
Veji

XXX.XXX.8.183

Dobrý den,
prosím o radu ohledně zhruba dvouleté fenky německého ovčáka.

Není naše, je sousedů, ale naše by mohla být. Celý život, už od štěněte, byla zavřená v kotci, vypuštěna jen na krátké vyvenčení, než si soused vykouřil cigaretu. Letos na jaře soused zemřel a jeho žena začala fenku pouštět na zahradu na na většinu dne. Ráno jí otevře, jde do práce, k večeru se vrátí a zavře jí. Fenka začala mít zdravotní potíže, konkrétně nevíme jaké, ale už má několikáté antibiotika a pořád není dobrá. Zhubla 8 kilo. Osobně si myslím, že je psychicky špatná, že nezvládá tolik volnosti a navíc je pořád sama, to ovšem byla i za života souseda. Sousedka jí chce darovat, ale kvůli zdravotním problémům jí teď nikomu ani dát nemůže.

Uvažovali jsme, zda si jí nevzít, ale máme malé dítě a nevíme, jak s fenou v tomto případě pracovat. Je nám jí líto, ale zároveň máme strach, abychom tuto situaci zvládli. Jinak je moc hodná a přítulná. Prostě mazel.

Poradíte?

22.8.2020 14:43
GAELLE

XXX.XXX.66.235

určitě jako první nechat psa zkontrolovat veterinářem než se rozhodnete si ji vzít. Může to být nemoc ale také jen špatná výživa. Jinak NO je tvárný pes, určitě bych si ho nebála vzít. I starý pes se nechá vycvičit a naučit spoustu věcí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2020 14:52

Já bych se teda určitě domluvila se sousedkou ohledně prohlídky u veterináře....

A co se toho vašeho váhání týče, tak co si zkusit vzít fenu na prochajdu a nebo eventuelně si jí vzít párkrát na "návštěvu", abyste viděli jestli to půjde a nebo ne??

Veji

23.8.2020 19:05
Veji

XXX.XXX.106.27

To mě už taky napadlo si jí “půjčit” na nějakou dobu. Jinak s tím veterinářem, sousedka s ní právě chodí. Má nějaké špatně výsledky krve, dříve měla asi zánět v uchu, pak podezření na problém s kyčlema. Myslíte jako jít s ní k veterináři?

23.8.2020 19:11

Veji napsal(a):
To mě už taky napadlo si jí “půjčit” na nějakou dobu. Jinak s tím veterinářem, sousedka s ní právě chodí. Má nějaké špatně výsledky krve, dříve měla asi zánět v uchu, pak podezření na problém s kyčlema. Myslíte jako jít s ní k veterináři?

Ano, jít s fenkou k veterináři. Ať víte přesně, do čeho jdete. Špatné výsledky krve, asi zánět v uchu…, mně by to nestačilo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík