Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.8.2020 11:33
Pucikk3575

XXX.XXX.122.238

Ahoj,
chtela bych se zeptat na zkušenosti s nácvikem přivolání. Máme pulročního AUO, hrozne chytry, citlivy, jen s přivoláním máme problémy. Když jdeme v klidu lesem, přijde, ale jakmile potkáme nejake lidi nebo psy, je neodvolatelny. Chodíme s ním často na volno, ale kvuli temto situacim mame strach. Kdyz to trenujeme v klidnem prostredi, prijde vzdy, ale pokud uvidi neco zajimavejsiho, neprilakaji ho ani nejlepsi dobroty. Nemate nekdo nejakou radu jak na spravnou motivaci a trenink? Je hrozne chytry, vzdy moc dobre vi, ze ho volam, ale ignoruje mne. Co delat?

25.8.2020 11:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

V první řadě bych psa nevolala když vím, že nepřijde. Případně mu dejte stopovačku a pomozte mu. Základem je, aby po každém přivolání pes přišel a splnil povel. Pokud ho párkrát necháte povel ignorovat, tak brzy zjistí (pravděpodobně už zjistil) že nemusí přijít na první zavolání, protože se vlastně vůbec nic neděje.

V klidném prostředí přijde vždy, tam kde je něco zajímavějšího už ne. Nešlo by tam dát ještě něco mezi? Jakože jste třeba někde sami a psi a lidi jsou v dálce? Dokud ještě vnímá? A až bude zvládat i tohle, tak se přibližovat blíž a blíž... ale pořád s tou stopovačkou.

Ještě můžete místo přivolání zkusit "čekej", to bude pro psa jednodušší, ale zase si myslím ,že u AUO by neměl být takový problém naučit normální přivolání.

Má štěně možnost se někde vylítat i s ostatními psy? Nechybí mu s nimi kontakt?

neprilakaji ho ani nejlepsi dobroty. Nemate nekdo nejakou radu jak na spravnou motivaci a trenink?

pes by se neměl lákat. Musíte najít takovou motivaci, aby on k vám chtěl přijít, aby to bylo lepší a zajímavější než to, co je okolo. A to je hrozně individuální. Pro jednoho psa to bude piškot, pro druhého maso, pro dalšího přetahování s paničkou, nebo hození balónku. Pro dalšího třeba to, že po tom co přijde ho pustím pohrát s druhým psem (po dohodě s majitelem) nebo "jen" pohlazení, podrbání od paničky.

26.8.2020 12:20
lilymax

XXX.XXX.30.130

Také bych se určitě nebránila stopovačce. Určitě nevolat, když vím, že pes nepřijde - akorát si to kazíte a také nevolat více než jednou. A samozřejmě psa nekárat, pokud nepřijde.
Dále zkusit odměňovat něčím jiným - třeba nějaká přetahovací hračka (např. mop nebo králík/ovečka s rukojetí), ty většinou psi milují. Zavoláte, pes přijde, chvilka přetahování, jdeme dál. Nebojte se ze sebe dělat trochu “blbce” nebo měnit intonaci hlasu, prostě se musíte udělat zajímavější než je okolí.
Trénovat odvolání od jídla, hraček, dětí, lidí, psů v klidném prostředí (třeba doma na zahradě nebo prostě někde, kde to pejsek dobře zná, nemá tendenci prozkoumávat a kde nechodí moc cizích lidí a psů). Jakmile zvládnete odvolat od rušivek doma, můžete se pomalu přesouvat do jiných prostředí.
Naše bocka je děsně zvědavá a přátelská a taky jsme s tímto bojovali. Pokud ale vytrváte, určitě to zvládnete

26.8.2020 12:26
Pucikk3575

XXX.XXX.122.238

Dobře, zkusíme to se stopovačkou, moc děkuji za rady. Dnes jsem si s sebou vzala kus masa, a i když si čmuchal v lese, vždy nadšeně přiběhl na první zavolání. Budeme takhle postupovat dál, tak doufám že se to brzy spolehlivě naučíme. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2020 12:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

ale jakmile potkáme nejake lidi nebo psy, je neodvolatelny

Za tu stopovačku se přimlouvám, náhodou narazíte na typ psa jako byla moje fena a může vám takhle "drzé štěndo" pěkně zvalchovat nebo dostane pořádně košíkem a i když se nic fyzicky nestane, tak předvede hodně velké "bububu, já tě sežeru" a upřímně, pro majitele psa, který ostatní psy nemusí nebo je vysloveně nesnáší je přiběhnutí takového neovladatelného nadšence vysloveně "radost"

Pokud máte za kámoše nějakého poslušného psa, tak přivolání nebo resp. odvolání můžete trénovat i s ním a z vlastní zkušenosti doporučuju štěndo učit, že si za pejskem může jít hrát, ale až po povelu....nejdřív si pěkně sedneš a přestaneš vyvádět a teprv až já řeknu, tak si můžeš jít hrát.

Je to ovčák, však on se to při dobrém přístupu naučí, moje fena NO si ze mě jako půlroční štěně dělala pomalu dobrej den a vidíte, nakonec fungovala na první dobrou, kdykoliv, kdekoliv

Přidejte reakci

Přidat smajlík