Labradorský retrívr - značka krmení

Labradorský retrívr
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2020 16:13
habl900

XXX.XXX.57.108

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat čím krmíte nejvíce a jakou značkou (Brit ,Marp, atd...psy plemen uvedené v nadpisu).
Ptám se hlavně z toho důvodu, že našeho psa po mnoha značkách trápily silné žaludeční potíže. A tak se tedy ptám čím krmíte vy.
Budu velmi vděčen za jakékoliv seriozní doporučení.
Děkuji

28.8.2020 16:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

habl900 napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat čím krmíte nejvíce a jakou značkou (Brit ,Marp, atd...psy plemen uvedené v nadpisu).
Ptám se hlavně z toho důvodu, že našeho psa po mnoha značkách trápily silné žaludeční potíže. A tak se tedy ptám čím krmíte vy.
Budu velmi vděčen za jakékoliv seriozní doporučení.
Děkuji

Tak prvně...o rasu psa u krmení nejde, to je jen lákadlo prodejců, dát rasy na obaly. Brit a MARP - jsou značky od sebe vzálené kilometry Napíšu mou zkušenost. Dva psi, naprosto rozdílných ras od štěnd na granulích a neustálé průjmy, ne, že by běhali, ale bobky průjmovité. Skoro do dvou let jsem měnila granule a hledala, které sednou. Po Wolfsblut to bylo mnohem lepší, hlavně psům chutnali, což se o jiných říct nedalo. Ale v tu dobu už jsem dostala radu, ať přejdem na maso. Po měsíci na mase, vařeném, začali mít hezké bobky. Už 10 let je pes na mase a granulích Wolfsblut (jen měníme příchutě) tak různě na střídačku, protože on je má rád a dá jim klidně přednost před miskou masa. Ale když je má bez masa x dní po sobě, začne mít bobky zase měkké. Pokud chcete krmit granulema, hledejte v top značkách, což jsou třeba MARP a vyzkoušejte, které sednou.

28.8.2020 16:48
habl900

XXX.XXX.57.108

Děkuji za reakci dané značky kterém jsem uvedl mě napadli v rychlosti nikoliv že bych tím chtěl spojovat určitá plemena

28.8.2020 17:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

habl900 napsal(a):
Děkuji za reakci dané značky kterém jsem uvedl mě napadli v rychlosti nikoliv že bych tím chtěl spojovat určitá plemena

Ptal jste se jakou značkou krmit retrívra. Na to je odpověď: z těch kvalitních a pak záleží, co mu sedne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2020 18:14

Napište sem - jaké značky a jaké receptury byly problém.
Aby se to mohlo rozšifrovat.

28.8.2020 18:26
domi.t

XXX.XXX.163.51

U nás úplne rovnaká situácia ako u lesnizenka.
Len teda moja retrieverka je zvyknutá na N&D low grain od Farminy. Ale mäso je mäso 😉

28.8.2020 19:53
janaa

XXX.XXX.244.10

Granule je nesmysl rozdělovat podle plemene. A to,že jednomu psovi sedí neznamená,že druhému budou sedět taky. Já jsem taky pro maso. Máte labradora, takže chodící popelnici,co sežere,co najde. Už jen proto je fajn, když nemá zažívání citlivé a zlenivělé podáváním granulí, ale je zvyklé na všechno. Nebudete se pak trápit opakovaně trávicími problémy

29.8.2020 15:34
habl900

XXX.XXX.104.33

Největší problémy se dostavovaly u konzerv Calibra současně zkoušíme značku ontario-má sní někdo zkušenost?-od známých jsme dostaly doporučení že by mu mohli sednout strava od značky brit.

29.8.2020 15:40

habl900 napsal(a):
Největší problémy se dostavovaly u konzerv Calibra současně zkoušíme značku ontario-má sní někdo zkušenost?-od známých jsme dostaly doporučení že by mu mohli sednout strava od značky brit.

To vše je z jedné továrny - vyrábí to všecko jedna firma a ze stejných surovin.
Takže vám to nepomůže.
Chudák testovaný pes, proč mu nedáte kuře?
Nebo aspoň něco takového
https://www.superzoo.cz/n-d-ancestral-grain-dog-m-l-adult-chicken-pomegranate-12kg/

29.8.2020 18:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jinak, co se konzerv týče, krmení konzervama sedí málokterému psu. Konzervy jsou snad ještě větší šunt než granule, takže buďto kvalitní granule, nebo prostě opravdové maso ne to, co se jako maso tváří v konzervách...

30.8.2020 09:57

habl900 napsal(a):

Ontario jsem kdysi krmila. Kdysi, když jsem taky ještě zkoušela stylem pokus omyl. A po tom, co se z nich syn poblil, jsem je dávat přestala.

30.8.2020 10:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ontario jsem kdysi krmila. Kdysi, když jsem taky ještě zkoušela stylem pokus omyl. A po tom, co se z nich syn poblil, jsem je dávat přestala.

...co se z nich syn poblil...
Pravda je, že nemám prostudovány obaly a letáky všech granulí, ale o krmení dětí jsem tam nikdy nic nečetla... (moji synové granule též ochutnali)

Ontaro snad bylo kdysi, před 25 lety, celkem dobré krmivo v rámci toho, co se sem vozilo nebo zde vyrábělo. Taky jsem s ním jistou dobu krmila.

30.8.2020 11:48

Ontario se vyrábí od roku 2004. Jenže si na obal natiskli javorový list, aby to vypadalo, že je to nějaké super krmivo z Kanady.
Jako kdyby tam nějaké super krmivo měli.. To samé udělali v Lipníku - krmivo Anka.
Všecko stejný šunt jako Brit, Nativia, Delikan, Fitmin, Sam´s field, Starvita,..
Vzorem jim bylo K9.. to zní tak dobře přece.. ozbrojené složky tím krmily.. to Royalem a Happy dogem taky, a od toho možná ani dnes neupustili..
Vzali jsme si takový připitomělý příklad od armády a některých chovatelů, znělo to dobře, ale oni granule používali z jistých důvodů - čas a peníze/čas. A už nám to zůstalo.
Dnes už se ví, že jsou v tom celkem dost jedovaté látky, čest výjimkám, které ale už nemůžeme lehce rozeznat, tak třeba jednou..
Když ale ve městě vlezu do zverimexu, jsou tam plné regály Brit, Ontario, Prospera (stejná firma), Royal, Hill´s,... stejně tak ordinace a prodejny veterinářů... takže majitel štěněte to nemá lehké.. proč by lezl po netu a hledal něco jiného?
Leda kvůli špatnému trávení.. tak to záleží, do které skupiny na fb vleze :-)

30.8.2020 13:16

Ontario se vyrábí od roku 2004. Jenže si na obal natiskli javorový list, aby to vypadalo, že je to nějaké super krmivo z Kanady.
Jako kdyby tam nějaké super krmivo měli.. To samé udělali v Lipníku - krmivo Anka.
Všecko stejný šunt jako Brit, Nativia, Delikan, Fitmin, Sam´s field, Starvita,..
Vzorem jim bylo K9.. to zní tak dobře přece.. ozbrojené složky tím krmily.. to Royalem a Happy dogem taky, a od toho možná ani dnes neupustili..
Vzali jsme si takový připitomělý příklad od armády a některých chovatelů, znělo to dobře, ale oni granule používali z jistých důvodů - čas a peníze/čas. A už nám to zůstalo.
Dnes už se ví, že jsou v tom celkem dost jedovaté látky, čest výjimkám, které ale už nemůžeme lehce rozeznat, tak třeba jednou..
Když ale ve městě vlezu do zverimexu, jsou tam plné regály Brit, Ontario, Prospera (stejná firma), Royal, Hill´s,... stejně tak ordinace a prodejny veterinářů... takže majitel štěněte to nemá lehké.. proč by lezl po netu a hledal něco jiného?

Máte pravdu, vyrábí ho od 2004. Tak jsem se sekla - marně přemýšlím, co to tehdy bylo za značku... prý z Kanady... no už nevím. Omlouvám se za zmatečné info.

30.8.2020 13:27

Máte pravdu, vyrábí ho od 2004. Tak jsem se sekla - marně přemýšlím, co to tehdy bylo za značku... prý z Kanady... no už nevím. Omlouvám se za zmatečné info.

Ale to se neomlouvejte, to mě jen tak napadlo, oslí můstek.. určitě to byla Anka, tehdy opravdu veliká sláva. Pro slepice :-)

30.8.2020 13:31

Ale to se neomlouvejte, to mě jen tak napadlo, oslí můstek.. určitě to byla Anka, tehdy opravdu veliká sláva. Pro slepice :-)

Ne ne, anka to nebyla. Tu jsme taky zkoušeli, ale měla jiný obal. Tento byl žlutý s obrázkem více psů... fakt nevím... No je to jedno. Já jsem toho zkoušela v průběhu let hodně.

Bartos

30.8.2020 14:11
Bartos

XXX.XXX.181.79

K9?

30.8.2020 14:23

Bartos napsal(a):
K9?

ti neměli pejsky na obalu..jednoho psa měly Pedigree, Josera.. Dog chow od Puriny možná ..a už nevím :-)

30.8.2020 14:26
Terven

XXX.XXX.110.191

Hodně se krmil Nutram. Měl různé obaly a byl z Kanady.

30.8.2020 14:32

...co se z nich syn poblil...
Pravda je, že nemám prostudovány obaly a letáky všech granulí, ale o krmení dětí jsem tam nikdy nic nečetla... (moji synové granule též ochutnali)

Ontaro snad bylo kdysi, před 25 lety, celkem dobré krmivo v rámci toho, co se sem vozilo nebo zde vyrábělo. Taky jsem s ním jistou dobu krmila.

No právě, chutnal každé a tyhlety teda hrubě nechutnaly.

30.8.2020 15:06
GAELLE

XXX.XXX.66.235

No právě, chutnal každé a tyhlety teda hrubě nechutnaly.

tak já se přiznám že jsem taky vždycky granule i pamlsky ochutnala ale nikdy takové množství abych se z toho poblila

30.8.2020 15:28
whasabi

XXX.XXX.167.91

Ne ne, anka to nebyla. Tu jsme taky zkoušeli, ale měla jiný obal. Tento byl žlutý s obrázkem více psů... fakt nevím... No je to jedno. Já jsem toho zkoušela v průběhu let hodně.

Shurgain opti plus?
To jednu dobu dost letělo, zhruba ve stejné době jako K-9.

30.8.2020 16:28

whasabi napsal(a):
Shurgain opti plus?
To jednu dobu dost letělo, zhruba ve stejné době jako K-9.

Jo, to bude ono! Děkuji.

30.8.2020 16:40
kashttan

XXX.XXX.254.208

Brit je dle vás taky šunt? Existuje něco lepšího než Brit v porovnání cena-výkon?

30.8.2020 17:01

GAELLE napsal(a):
tak já se přiznám že jsem taky vždycky granule i pamlsky ochutnala ale nikdy takové množství abych se z toho poblila

Moc toho určitě nesnědl, ale asi fakt nebyly dobré.
Myslím, že kdysi mně je ani nedoporučila chovatelka CHS Calenzana, tuším.

30.8.2020 18:11

kashttan napsal(a):
Brit je dle vás taky šunt? Existuje něco lepšího než Brit v porovnání cena-výkon?

Tak podle mě.. na mně nezáleží..
Modrý Brit Premium je něco přes 700kč za 15 kg.. lepší Markus Mühle už stojí o 200kč víc, takže nevím..
Ale pokud jde o cena/výkon, tak mě tahle stáj prostě nikdy zajímat nebude, protože je z toho mnoho odpadu a ani to nechutná a celkově nevyhovuje (když vynechám blinkání a podobné).
Ty jejich lepší Brit care mají jen o 150kč dražší než premium, což jsem nějak nepochopila... jsou s rýží.. takže takové jako třeba Trainer. Trainer jsou nějak zvláštně "vařené", zajímavě voní. Ale těch je jen 12 kg.
A pak Carnilove.. ty jsou bezobilné a něco do 1200 za 12 kg...... tady už si mohu vybrat skoro cokoli - Simpsons premium a 80/20, Purizon, Essential..

Ten poměr cena/výkon je v tom, že z Brita můj pes nemá nic moc, jen bolení břicha a já hlavy, ale Simpsons mu hrozně chutnají, mně voní, odpad akorát a pes je moc hezký a spokojený (a zlobí dost)... Samozřejmě spotřeba je jiná a tak vůbec.

Teď ještě koukám na nějaké nové Lukullus Naturkost, 50kč za kilo, recept totožný s Markus M., suroviny ok, akorát to nemá moc tuku, takže bych to použila jako knedlíky k masu.
Jo a Lidl přišel (prý na objednávku Finů nebo koho) s krmivem, které teda není úplně nejlevnější, ale nějak jsem tam nenašla nijakou zásadní chybu. Orlando pure taste. Koupila jsem dvě balení a jako na supermarket zajímavé.. docela to voní, sežral to kocour i pes a nepoblinkali se, ani nepo.. husám taky chutnalo.

Koukám ale, jak šlo vše zahraniční nahoru.. a jedná se o clu na zboží z Velké Británie, takže možná už žádné granule za normální peníze nebudou.. taky dobře :-)

veraje

28.5.2021 14:04

28.5.2021 14:38

veraje napsal(a):
O Ontariu si přečtěte zajímavý článek https://www.aaagranule.cz/clanky-2/kanada-neni-vzdy-kanada--aneb-javorovy-list-muzete-mit-na-cemkoliv/

No dyť to není pravda. Kromě té hry s listem, což hraje i Anka, K9 a kdo ví, kdo další.
Acana: Fresh chicken meat (11 %), chicken meal (10 %), turkey meal (10 %), red lentils, whole green peas (9 %), field beans (8 %), fresh chicken giblets (liver, heart, kidney) (6 %), herring meal (5 %), chicken fat (5 %), green lentils (5 %), whole yellow peas (4 %), fresh cage-free eggs (4 %).....

PetCurean: Chicken meal, de-boned chicken, whole brown rice, white rice, oatmeal, chicken fat (preserved with mixed tocopherols), salmon meal, natural chicken flavor, flaxseed...

Ontario: 32% sušené kuřecí maso, 24% bramborové vločky, rýže, sušená jablka, kuřecí tuk, 4% hydrolyzovaný kuřecí protein.....

Skutečnost: všude je masa minimum a kanadské krmivo není o nic lepší než to, co se vyprodukovalo jinde. Tím méně ve Státech, kde se již pár let některá ta kanadská krmiva vyrábí.
Kdybych si měla vybrat mezi "kvalitní kanadou" a druhý poslední výrobek na světě byl zn. Ontario, tak beru Ontario a to jejich stáj nemám ráda.
Kvalitnější v Kanadě mají, ale stojí dvojnásobek :-) Proč to sem vozit?

28.5.2021 14:42

Mně bylo kdysi řečeno, že Ontario se sem dováží v nějakých velkých žocích a až tady se to pytluje do toho prodejního balení. Proto je to celkem levný. Takže jsem je přestala kupovat. Je to tak cca 15 let zpátky.

28.5.2021 15:02

Mně bylo kdysi řečeno, že Ontario se sem dováží v nějakých velkých žocích a až tady se to pytluje do toho prodejního balení. Proto je to celkem levný. Takže jsem je přestala kupovat. Je to tak cca 15 let zpátky.

To už je 15 let? To je děsivý, jak to letí. Patří to sem s tímto:
https://www.placek.cz/prospera-plus-sensitive-15kg
sledujte EAN kód.. nebo třeba:
https://www.samsfield.com/ tečka com :-) sledujte adresu dole.. ale hlavně recepty jsou totožné, takže legenda o přebalování.. ale ani za těch 6 let nebo kolik to je, co jsem si začala o granulích číst, jsem nepochopila, proč jsou nějaké americké a kanadské granule lepší než tohle, max esi mají lepší suroviny a jak vidíme ve složení - nemají.

28.5.2021 15:51

To už je 15 let? To je děsivý, jak to letí. Patří to sem s tímto:
https://www.placek.cz/prospera-plus-sensitive-15kg
sledujte EAN kód.. nebo třeba:
https://www.samsfield.com/ tečka com :-) sledujte adresu dole.. ale hlavně recepty jsou totožné, takže legenda o přebalování.. ale ani za těch 6 let nebo kolik to je, co jsem si začala o granulích číst, jsem nepochopila, proč jsou nějaké americké a kanadské granule lepší než tohle, max esi mají lepší suroviny a jak vidíme ve složení - nemají.

Já myslím, že tehdy lidi na Kanadu a USA hodně slyšeli. Já už si to všechno moc nepamatuju, ale určitě jsme v průběhu let minulých zkoušeli K9, Acanu, Nutra Gold, Calibra, Chicopee, Ontario, Nutra Nuggets, Happy Dog, N&D, některý značky si už nepamatuju, protože jsme zkusili jen jeden pytel a skončili jsme. Bylo toho fakt hodně a dnes se divím, že jsem měla tu trpělivost toho tolik zkoušet a nezačala jsem rovnou třeba vařit. Asi to byla fakt ta eforie, jé granule, to je vymoženost, nemusím nic chystat, je to navýsost pohodlný a pes má vyváženou stravu.

28.5.2021 17:10
whasabi

XXX.XXX.102.21

Já si třeba myslím, že kvalita vstupní suroviny je hodně zásadní při určování kvality granulí, nicméně, bohužel, je pro běžného člověka takřka nezjistitelným faktorem. Vím o dvou firmách, které uvádějí, odkud berou suroviny, a tvrdí, že vyrábí převážně ze surovin v potravinářské kvalitě. Možná je jich tedy více, já vím o dvou. A jedním je právě kanadský Champion petfoods (Acana, Orijen).
Jinak Ontario se vyrábí v ČR, a Sams field je vyloženě české krmivo, to si ani nehraje na Kanadu.

28.5.2021 18:08

whasabi napsal(a):
Já si třeba myslím, že kvalita vstupní suroviny je hodně zásadní při určování kvality granulí, nicméně, bohužel, je pro běžného člověka takřka nezjistitelným faktorem. Vím o dvou firmách, které uvádějí, odkud berou suroviny, a tvrdí, že vyrábí převážně ze surovin v potravinářské kvalitě. Možná je jich tedy více, já vím o dvou. A jedním je právě kanadský Champion petfoods (Acana, Orijen).
Jinak Ontario se vyrábí v ČR, a Sams field je vyloženě české krmivo, to si ani nehraje na Kanadu.

No, převážně ze surovin.. ale když se podívám na složení a je tam MEAL, což pro lidi neexistuje.. pak také říkali, že regionální suroviny.. to byl také kec.. ale zas jako určitě jsou z těch lepších, to jo.
Dalších přes 500 značek pochází z GA (UK) a tam jde opravdu docela o kvalitu. Nulová tolerance salmonely, campylobakter, ecoli.. a nepoužívají moučky.. zajímavé mi přijde to s oleji.. dělají si nějaké své..
https://ga-petfoodpartners.co.uk/innovation-centre-freshtrusion/
A nakonec.. ono je vše potravinářská kvalita.. pokud nejde o kafilerii, krmné obilí nebo krmné myši.. a dokud surovina nepřekročí práh výrobny krmiv.
Ale když otevřu sáček Simpsons, nemám na rukou vyrážku a neomdlévám od zápachu spáleného tuku. Ale ani těm moc nevěřím :-) nemáme to jak kontrolovat..

Přidejte reakci

Přidat smajlík