Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kiki3897

29.8.2020 14:43
kiki3897

XXX.XXX.251.231

Zdravím,
jak často češete vaše samojedy? Uvažuji o pořízení tohoto plemene. Jsem seznámená s pozitivními i negativními stránkami, jediné co mi dělá starosti je péče o samojedí srst, slyšela jsem, že je to totiž poměrně náročné. Vyžadují nějakou zvláštní péči kromě denního vyčesávání?
Děkuji všem za odpovědi

29.8.2020 15:12
eli22

XXX.XXX.58.42

kiki3897 napsal(a):
Zdravím,
jak často češete vaše samojedy? Uvažuji o pořízení tohoto plemene. Jsem seznámená s pozitivními i negativními stránkami, jediné co mi dělá starosti je péče o samojedí srst, slyšela jsem, že je to totiž poměrně náročné. Vyžadují nějakou zvláštní péči kromě denního vyčesávání?
Děkuji všem za odpovědi

Češete, češete ,češete... až opletete celou rodinu. Pokud umíte pléct, tak se to hodí. Jinak je to krásný pes.

29.8.2020 17:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

kiki3897 napsal(a):
Zdravím,
Děkuji všem za odpovědi

Zvláštní péči snad ne, jen moře času a dobrou fyzickou kondici majitele. Češu denně, v době línání je potřeba poctivě vyčesávat, to nějakou půlhodinu zabere. Jinak stačí prostě celého psa pročísnout, maximálně 10minut. Pokud chcete samojeda do bytu - silně nedoporučuju.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2020 18:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

kiki3897 napsal(a):
Zdravím,
Děkuji všem za odpovědi

Samojeda jsem česala 2 - 3 x týdně, nebo obden. Žil s námi v bytě. Denně, nebo maximálně obden jsem vysávala (v té době jsme měli v celém bytě koberce, což je lepší pro psa při zvedání i pohybu, protože na hladkém povrchu trpí klouby, a já mám koberce ráda). Pozor je třeba dát na místa, kde jsou chlupy jemné - za ušima, v tříslech - tam se mohou snadno tvořit dredy. Střihala jsem srst na tlapkách - vystříhala jsem mezi prsty (důležité je to v zimě, kdy se sníh lepí na meziprstní srst a vytvářejí se za určitého počasí zledovatělé bambule, které je třeba, pokud se udělají, psovi v průběhu procházky oddělávat) a zastřihla jsem tak, aby tlapka měla hezký kompaktní tvar. Jinak žádnou extra péči o srst nepotřebuje. Koupala jsem šamponem jednou ročně, i když bydlel v bytě, vůbec nebyl cítit, a při rozhrnutí srsti měl pořád čistou kůži.

kiki3897

30.8.2020 07:55
kiki3897

XXX.XXX.30.130

Super, moc děkuji všem za odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík