Entlebušský salašnický pes

Prodám Entlebušského salašnického psa - Dobrý den, naše chovatelská stanice...
40000 KčDobrý večer, dneska se mi opět stala nemilá věc se štěnětem. Byli jsme v lese a šli už k autu, které bylo zaparkované u lesa na státní silnici. Mia si všímala nás a šla hezky u nohy (dneska jsme to zkoušeli poprvé a moc ji to šlo!), ale potom skoro u silnice projelo auto. Mia se za ním rozeběhla a až na několikáté přivolání přiběhla. Vím, že se pro ně nesmí chodit, ale opravdu jsem se bála, že pojede další auto a ona se opět rozeběhne. Došla jsem pro ní. Máte někdo nějaké zkušenosti s tím to? Moc prosím o všechny rady, jak se s tímhle vypořádat! Nechci, abych se o ni musela bát pokaždé, když projede auto. Děkuji.
No moje štěně má také tendence běhat za auty, hlavně když vidí třeba Jeep, protože v Jeepu jezdí její kamarádka a ona si to hodně rychle spojila.
Chce to prostě trénovat, předvídat, pokud by se v okolí auta mohla pohybovat, tak mít psa na vodítku a treba naučit vždycky sednout a v klidu počkat než auto projede. Přejde to.
Vikýsek
napsal(a):
Dobrý večer, dneska se mi opět stala nemilá věc se štěnětem. Byli jsme v lese a šli už k autu, které bylo zaparkované u lesa na státní silnici. Mia si všímala nás a šla hezky u nohy (dneska jsme to zkoušeli poprvé a moc ji to šlo!), ale potom skoro u silnice projelo auto. Mia se za ním rozeběhla a až na několikáté přivolání přiběhla. Vím, že se pro ně nesmí chodit, ale opravdu jsem se bála, že pojede další auto a ona se opět rozeběhne. Došla jsem pro ní. Máte někdo nějaké zkušenosti s tím to? Moc prosím o všechny rady, jak se s tímhle vypořádat! Nechci, abych se o ni musela bát pokaždé, když projede auto. Děkuji.
Na tohle je jeden výborný zlepšovák - VODÍTKO se to jmenuje!
Uživatel s deaktivovaným účtem
Vikýsek
napsal(a):
Chci, aby uměla chodit i na volno.
Nejlepší zkoušet na krajnici u dálnice. Ne, tam vlastně ne, tam chodci nesmí. Tak si vyberte nějakou státovku.
Vikýsek
napsal(a):
Měla jsem fenu NO, co mohla chodit na volno kdykoliv, kdekoliv...s prstem v nose a úplným klidu bych s ní prošla na volno u nohy václavák, ale....takhle spolehlivá byla až od dvou let a hlavně i kdyby cokoliv, tak bych jí stopla na místě povelem resp. přivolala.
Pokud nemám jistotu, že pes v tomto spolehlivý je, tak chůzi u nohy bez vodítka trénuju na nějakém bezpečném místě...
To, že vy to CHCETE, aby uměla chodit na volno, může stát vaší princeznu život.
Rada je opravdu jedna jediná a už jste jí dostala = VODÍTKO.
Vikýsek
napsal(a):
Kde může být auto, je pes na vodítku a basta. Představte si, že vběhne do silnice, řidič ho nebude chtít zabít a vyletí ze silnice. A umře.
Co s tím budete dělat? Celý život (kolik Vám je, máte OP?) se budete denně budit s tím, že můžete za smrt člověka.
Kvůli vodítku.
Buďte v klidu, pes umí na volno chodit od přírody, to spíše s naší pomalou a nerytmickou chůzí s vodítkem má problém. Na volno může chodit, až bude umět nějaký povel na 100 %. Tzn. doma, na zahradě, na náměstí, na cvičáku, před cizími psy a lidmi, v lese, na poli.
Mít psa na volno není žádná frajeřina, psi nás následují již od pravěku. Ale naučit psa chodit na vodítku a poslechnout i hloupé "lehni" za každé situace, to je umění.
"A rozhodně ne, pokud je necháte přejet autem , než je to naučíte."
napsal(a):
Kde může být auto, je pes na vodítku a basta. Představte si, že vběhne do silnice, řidič ho nebude chtít zabít a vyletí ze silnice. A umře.
Co s tím budete dělat? Celý život (kolik Vám je, máte OP?) se budete denně budit s tím, že můžete za smrt člověka.
Kvůli vodítku.
Buďte v klidu, pes umí na volno chodit od přírody, to spíše s naší pomalou a nerytmickou chůzí s vodítkem má problém. Na volno může chodit, až bude umět nějaký povel na 100 %. Tzn. doma, na zahradě, na náměstí, na cvičáku, před cizími psy a lidmi, v lese, na poli.
Mít psa na volno není žádná frajeřina, psi nás následují již od pravěku. Ale naučit psa chodit na vodítku a poslechnout i hloupé "lehni" za každé situace, to je umění.
Buďte v klidu, pes umí na volno chodit od přírody
Tak tohle zase rozesmálo mě
No chudák Gina se taky musí často plahočit na vodítku nebo flexině a proč?....protože já i pes jsme strašně pomalí a couráme se a ona by nejraději klusala napřed...když to vezmu kolem a kolem, tak chudák fena, takhle pomalá panička musí být pěknej vopruz
U štěněte se v provozu musí jistit úplně všechno. Tzn. př. chůze navolno v prostoru s jakýmkoliv rizikem stopovačka s rezervou na přidupnutí, kdyby něco. Nic nepodcenit, počínaje stavem "sám doma". Můj byl víc jak rok zavřený ve velké předsíni, než jsem si byla i podle finálního testu s kamerou u noťase jista, že to po odchodu zalomí v látkové kenele a zbytečně se nehne. Elektrika a všechny potenc. problémy maximálně zabezpečené, ale ten starožitný nábytek by byl nevratný prů...