Mops

Prodám Mopse - Chs Z Poličné a Na Podcestí prodá štěňátka plemene Mops s PP...
35000 KčTTLM
XXX.XXX.210.62
Dobrý den,
mám takový dotaz - máme štěně mopse, jsou mu 3 měsíce. Přijde mi, že je celkově docela "napřed". Už pár týdnů zvedá při čůrání nohu a venku značkuje. Ale o víkendu jsme mu koupili novou hračku a od té doby ji občas obskakuje. Ale obskakuje docela poctivě, dokonce mu při tom vždy vyleze to jeho malé nádobíčko
Chtěla jsem se tedy zeptat - je tohle v pořádku? Přijde mi na to opravdu malinký. A je možnost, že to přejde? Trošku mě děsí představa, že do už odteď bude dělat napořád. Na jiné hračky takhle nenaskakuje.
Moc děkuju za názor :)
Uživatel s deaktivovaným účtem
je to úplně normální, já bych mu to nedovolovala. Může vzniknout protivný zlozvyk. Víc si s ním hrajte, ať má víc zajímavých čiností. Jak si zvykne teď obskakovat hračky, polštáře atd, bude to dělat při nejnevhodnějších příležitostech, rozhodně se to dá výchovou omezit. Vzhledem k tomu, že jsem viděla v akci i kastrované psy a i feny, jde o chybu výchovy a roli hraje i nedostatek zajímavější činnosti - pejsek se zkrátka nudí a tak hledá čím se zabavit.
TTLM
XXX.XXX.210.62
napsal(a):
je to úplně normální, já bych mu to nedovolovala. Může vzniknout protivný zlozvyk. Víc si s ním hrajte, ať má víc zajímavých čiností. Jak si zvykne teď obskakovat hračky, polštáře atd, bude to dělat při nejnevhodnějších příležitostech, rozhodně se to dá výchovou omezit. Vzhledem k tomu, že jsem viděla v akci i kastrované psy a i feny, jde o chybu výchovy a roli hraje i nedostatek zajímavější činnosti - pejsek se zkrátka nudí a tak hledá čím se zabavit.
Moc děkuju. Já jsem právě zmatená z toho, že to nedělal ve "volné chvíli" ale při hře. Hráli jsme si právě z touto hračkou, přetahovali se o ni a v jednu chvíli, kdy jsem ji nad lehce nadzvihla na zem už na ní skákal. Zkusím ho ještě více unavit. Jen jsem byla překvapená, že to dělá už takhle malé mimino. Ještě bych chápala ty pohyby, ale to vylezlé nádobíčko mě vyděsilo, popravdě.
Není se čeho děsit, je to normální, ale pokud ho necháte bude se tak předvádět pořád. Prý jde částečně o projev dominance, nevím, potom co jsme měli doma fenku, která se podobně pravidelně ukájela, nejlíp před publikem, jsem to všem našim psům včas zatrhla. Začíná to s hračkami a pak vám a návštěvám ojíždí nohu, nejhorší je, když se tomu začne člověk smát. Jednou - dvakrát je to sranda zvlášť u štěněte, ale pak je to jen trapný zlozvyk.
Feny už to rozjíždějí, vůbec bych se nedivila, kdyby to byl ten primární důvod. Když byly mému 3 m, tak kamarádka začala hárat. Asi minutu nevěděl, zmateně fňuknul, najednou cvak a už jsem ho z ní lehce v panice sundávala. A neztratil se, přesně věděl i polohu. Když jsem to pár dní po vyprávěla jako zábavnou historku vet, tak ta nehla vrbou a suše oznámila, že to fakt není sranda, že už i v tomhle věku může být pes plodný. Po pár týdnech ve 4 m začala hárat jeho sestra.
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!