Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2020 17:08
argoska

XXX.XXX.172.12

Dobrý den, před chvílí mi téměř čtyřměsíční štěně GR skočilo z cca 80cm na částečně dlažbu a čátečně zátěžový koberec. Prostě vylezlo na terase na zahradní židli a ze židle na stůl, a než jsem stačila doběhnout z konce zahrady, tak fakt skočil dolů . Samozřejmě to moc nevybral a skončil v kotrmelci, ale jde mi o to, jestli a jaké to může zanechat případně následky do budoucna. Aktuálně mu naštěstí nic není, ale jak může takový náraz zanechat stopy s ohledem na růst? Nejraději bych se neviděla, pár schodů, co máme do zahrady jsme mu přeměnili v rampu, snažím se, aby po nábytku a z nábytku neskákal, do patra v domě máme zábranu, do auta nástupní rampu, a pak se mi stane tohle :-(

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2020 20:22

Tak mě se něčemu podobnému nepodařilo zabránit u žádného štěněte....a nemusí to být nutně skok z nějakého nábytku, ono třeba venku v térénu prostě seskočí z nějaké skalky, nebo prostě z nějakého přírodního "schodu" protože proč by to oběhlo pěkně kolem....přeskočí kmen stromu, co leží v lese a ještě zbuchne...
Takže i když prostě člověk hlídá a snaží se podobným eskapádám zabránit, tak ne vždy se to zadaří a pokud se štěně při tomto nezraní, tak alespoˇn na mých psech se podobné kaskadérské kousky nepodepsaly.
Naopak štěndo-ovčanda nedávala pozor, koukala, kde co lítá, blbě šlápla...schůdek asi 10 cm vysoký a měla naraženou pacinu.

4.9.2020 23:52
argoska

XXX.XXX.213.224

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak mě se něčemu podobnému nepodařilo zabránit u žádného štěněte....a nemusí to být nutně skok z nějakého nábytku, ono třeba venku v térénu prostě seskočí z nějaké skalky, nebo prostě z nějakého přírodního "schodu" protože proč by to oběhlo pěkně kolem....přeskočí kmen stromu, co leží v lese a ještě zbuchne...
Takže i když prostě člověk hlídá a snaží se podobným eskapádám zabránit, tak ne vždy se to zadaří a pokud se štěně při tomto nezraní, tak alespoˇn na mých psech se podobné kaskadérské kousky nepodepsaly.
Naopak štěndo-ovčanda nedávala pozor, koukala, kde co lítá, blbě šlápla...schůdek asi 10 cm vysoký a měla naraženou pacinu.

Zdravím a děkuji. V terénu, to je jasné, to skáče třeba přes ty kmeny apod. taky, ale tohle mi právě přišlo až extrémní :-( Tedy doufám, že to nezanechá následky, nenapadlo by mě, že až z takové výšky skočí kolmo dolů, ale on je tedy trochu víc od rány, než předchozí psi a je to větší koumák.

5.9.2020 08:52

argoska napsal(a):
Zdravím a děkuji. V terénu, to je jasné, to skáče třeba přes ty kmeny apod. taky, ale tohle mi právě přišlo až extrémní :-( Tedy doufám, že to nezanechá následky, nenapadlo by mě, že až z takové výšky skočí kolmo dolů, ale on je tedy trochu víc od rány, než předchozí psi a je to větší koumák.

Tohle mi moje štěndo, ale dělá taky...někdy přilítne do obýváku jako dělová koule s tryskovým pohonem a než stačím jakkoliv zareagovat, tak přeletí obě sedačky a proč by potom normálně seskočila s nízkého sedáku, když může provést skok vysoký a daleký přes opěrku....to bych jí do toho obýváku nemohla pouštět vůbec.

Navíc ona přilítne s bonusem...nejdřív se vyráchá v bazénku, pak jde zahradničit takže špinavá jak to prase a mokrá a pak tradá cross country přes obývák na čas, asi trénuje na velkou pardubickou

Edit: a když jí to chytne, tak někdy skončí v kotrmelcích a ani nemusí z ničeho skákat, se divim, že nemá zlámaný všechny nohy a přeraženou páteř...ale čím je starší, tak tím je to lepší...ta koordinace už přeci jen funguje víc, než když byla malinkatá a kolikrát se tak nějak zapletla do svých nohou a nebo chtěla někam vyskočit s rozběhem a nevyšlo jí to

5.9.2020 09:06

sardulah, fakt máš pravou pyrenejku......

můj sebou přestal práskat o zem a cokoliv a kdekoliv až někde k roku, když mu začalo přibývat tělo ....nicméně je dost pravděpodobné, že jeho dvojková kyčel je právě důsledkem nárazu do stromu při jeho otočce (jako letím letím a bez nějakého brždění prostě v letu otočím tělo o 180st. a letím zpět)

5.9.2020 09:39

sardulah, fakt máš pravou pyrenejku......

můj sebou přestal práskat o zem a cokoliv a kdekoliv až někde k roku, když mu začalo přibývat tělo ....nicméně je dost pravděpodobné, že jeho dvojková kyčel je právě důsledkem nárazu do stromu při jeho otočce (jako letím letím a bez nějakého brždění prostě v letu otočím tělo o 180st. a letím zpět)

Jako pořád má ještě ty svoje "lítací" záchvaty, ale už to není několikrát za den.
Nejhorší je, když se čvachtá v bazénku...a pak začne lítat mokrá a jak to bere ze zahrady na dvůr, tak kolikrát neubrzdí a práskne sebou o branku, o popelnici popř. krouhne ostře zatáčku a uklouzne jí to, flákne sebou.....

No jak jsem psala se divim, že si doteď nic nezlomila.

To se člověk může snažit jak chce...aby nelítala po schodech, neskákala z gauče, ale jak řeknete takovýmu telecímu játru.."hele opatrně, musíš si dávat pozor na klouby"...to bych jí doma musela vodit na vodítku a stejně....pustím jí na louce a když jí to chytne
O mém chrtovi dodnes tvrdím, že to byl mistr v manévrování, že se v té nejvyšší rychlosti byl schopen otočit o 180 stupňů a běžet na druhou stranu....no tak to umí Gina taky, akorát ta otočka tak nějak není otočka, ale kotrmelec
Zrovna včera chytala na louce nějakýho motýlka a než jsem řekla "Gino dávej pozor", tak zahučela do hlubší strouhy vedle cesty, skoulela se na záda, nohy nahoře a koukala, co se to stalo...naštěstí strouha porostlá kopřivami, tak spadla do měkkého....

5.9.2020 10:00
argoska

XXX.XXX.213.224

No je s nima veselo , a dneska mi taky zahučel ze stráně do příkopu, taky naštěstí do měka a chvíli na to už jsem ho zase tahala od kravince

5.9.2020 10:01

argoska napsal(a):
No je s nima veselo , a dneska mi taky zahučel ze stráně do příkopu, taky naštěstí do měka a chvíli na to už jsem ho zase tahala od kravince

Tak hlavně, že od kravince a ne z kravince

5.9.2020 10:14
argoska

XXX.XXX.213.224

Tak hlavně, že od kravince a ne z kravince

no zatím ne, ale obávám se, že to přijde taky, kobylince apod. taky moc rád. Ale zatím největší majstrštyk je vyválení v ....ani nevím právě co to bylo, nejspíš nějaké hnojivo nebo krmení pro ryby-kachny? u chovného rybníka. Ale takhle snad ani ty zelené dršťky v kombinaci s hnojem nesmrdí jako něco tohleto . Sice hned v tom rybníku ho bohužel nešlo okoupat, takže jsme to vzali do řeky a naštěstí se to smylo bez pozdějšího zásahu ve vaně nebo pod hadicí

6.9.2020 10:52
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Já ze začátku taky měla strach, cokoli naše štěně seskočilo. V lese, kam chodíme pravidelně, máme takový vyšší břeh, tak tam ho přítel sundával, chytal ho do náruče, aby náhodou neskončil na zemi. Jednou se rozběhlo, ani jsme nestihli reagovat a už to valilo z toho břehu, přímo do parakotoulu. Od té doby mám pocit, že se ani nepohybuje normálně, prostě furt někam padá, zakopává, kutálí se. Ale je to samá ruka, samá noha, tak ono to jednou přejde 😊

6.9.2020 11:04

Jako pořád má ještě ty svoje "lítací" záchvaty, ale už to není několikrát za den.
Nejhorší je, když se čvachtá v bazénku...a pak začne lítat mokrá a jak to bere ze zahrady na dvůr, tak kolikrát neubrzdí a práskne sebou o branku, o popelnici popř. krouhne ostře zatáčku a uklouzne jí to, flákne sebou.....

No jak jsem psala se divim, že si doteď nic nezlomila.

To se člověk může snažit jak chce...aby nelítala po schodech, neskákala z gauče, ale jak řeknete takovýmu telecímu játru.."hele opatrně, musíš si dávat pozor na klouby"...to bych jí doma musela vodit na vodítku a stejně....pustím jí na louce a když jí to chytne
O mém chrtovi dodnes tvrdím, že to byl mistr v manévrování, že se v té nejvyšší rychlosti byl schopen otočit o 180 stupňů a běžet na druhou stranu....no tak to umí Gina taky, akorát ta otočka tak nějak není otočka, ale kotrmelec
Zrovna včera chytala na louce nějakýho motýlka a než jsem řekla "Gino dávej pozor", tak zahučela do hlubší strouhy vedle cesty, skoulela se na záda, nohy nahoře a koukala, co se to stalo...naštěstí strouha porostlá kopřivami, tak spadla do měkkého....

Ten samý problém mám se svým mladším tibetem. Je to ne řízená raketa, letí, spadne, letí dal.. Minuly týden jsem byla s oběma jako vždycky na spaciru, a na místě nejdál od domu malej dostal nápad skočit na velkého. No rozletel se, skočil do něj, velký nehnul brvou a malý se rozplacl pod ním, a tlapicka auu.
Mě polilo vedro, štěně skoro 40 kg, celou dobu se snažím dbát ať ne skáče, ma omezený pohyb, lokty, kyčle... A teď jak drobka domů? Nohu jsem prohmatavala, nikde jsem nic necítila, jen prcek se na mě tvářil jako bych mu ji rezala za ziva. Už jsem byla odhodlána svoje prasečí štěně nést přes 3 km domů, ale chlapec se najednou zvedl a letel za starším, v naprosto čistém cvalu a zacli spolu skákat po lese jak králici. A doteď už nezakulhal, noha v pořádku. Tak jen doufám, že za rok na rtg nenajdu ty ulomky kosti na trojkovem loktů

6.9.2020 12:39

Ten samý problém mám se svým mladším tibetem. Je to ne řízená raketa, letí, spadne, letí dal.. Minuly týden jsem byla s oběma jako vždycky na spaciru, a na místě nejdál od domu malej dostal nápad skočit na velkého. No rozletel se, skočil do něj, velký nehnul brvou a malý se rozplacl pod ním, a tlapicka auu.
Mě polilo vedro, štěně skoro 40 kg, celou dobu se snažím dbát ať ne skáče, ma omezený pohyb, lokty, kyčle... A teď jak drobka domů? Nohu jsem prohmatavala, nikde jsem nic necítila, jen prcek se na mě tvářil jako bych mu ji rezala za ziva. Už jsem byla odhodlána svoje prasečí štěně nést přes 3 km domů, ale chlapec se najednou zvedl a letel za starším, v naprosto čistém cvalu a zacli spolu skákat po lese jak králici. A doteď už nezakulhal, noha v pořádku. Tak jen doufám, že za rok na rtg nenajdu ty ulomky kosti na trojkovem loktů

Jo jo...člověk se snaží, hlídá a štěněti je to šumafuk... tak nezbývá než se modlit, že to svoje telecí období přežije ve zdraví

7.9.2020 06:04
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Mě se toto stalo nedávno v lese, s tím rozdílem, že já malýho fakt ty cca 3 kilometry nesla k autu.
Šli zrovna tu delší trasu až dolů k řece, už bylo navečer a stmívalo se, najednou se z křoví ozvalo pískání a malej seděl jak hromádka neštěstí a tlapičku vytrčenou před sebou. Prohmatávala jsem, nikde nic...ale on pořád pískal že hrozně bolí, a v žádném případě na to ani nedošlápne. Teď se smrákalo, my uprostřed hlubokýho lesa, bez signálu.
Pejska (22 kilo) jsem nesla 3 kilometry na rukách a než jsme došli k autu, myslela jsem že umřu a moje slzy ho celýho namočily.

U auta, jsem se sesula na zem, absolutním vyčerpáním a se zoufalstvím, že pojedem na veterinu. S podezřením na minimálně rozstříštěnou nožku. A on vyskočil jak nic, labužnicky se protáhl a normálně se rozběhl a už nekulhal :-D

7.9.2020 07:43
domi.t

XXX.XXX.131.130

Pridávam sa do klubu "zbesilých šteniat" Nefret v 8 týždňoch vyskočila na 120 cm vysoký sklenný stôl,bežne sedela na 1,5 vysokom pni ako na rozhladni-dodnes nechápem,ako sa tam mohla vyškriabať

Ked mala 3 mesiace,tak v plnej rýchlosti vpálila do drevenej skrinky. Skrinka nevydržala,rozsypala sa,ona vyliezla spod dosiek a fičala dalej. Ja už som v duchu videla veterinu,zlomené všetko,čo išlo,koniec loveckej kariéry...a ona vyskočila na všetky štyri ako mačka, žmurkla na mňa štýlom " Mama,snád si si nemyslela,že sa mi niečo stalo" a bolo. O tom ,že v lese skákala z každého kopca, svahu...ani radšej nepíšem.

Bola som zmierená s tým,že rontgeny budú katastrofálne a už som sa pripravovala na život so psom, ktorý sa bude musieť neskôr výrazne šetriť atd...a v podstate bolo otázne,či sa Nefret s jej tempom vôbec tých rontgenov dožije. Dožila. Samé nuly. Zázraky sa dejú

Ale na rukách sa do schodov a zo schodov nechala nosiť ako panička ešte ako 25-kilová. Potom som už nevládala.

7.9.2020 09:19

domi.t napsal(a):
Pridávam sa do klubu "zbesilých šteniat" Nefret v 8 týždňoch vyskočila na 120 cm vysoký sklenný stôl,bežne sedela na 1,5 vysokom pni ako na rozhladni-dodnes nechápem,ako sa tam mohla vyškriabať

Ked mala 3 mesiace,tak v plnej rýchlosti vpálila do drevenej skrinky. Skrinka nevydržala,rozsypala sa,ona vyliezla spod dosiek a fičala dalej. Ja už som v duchu videla veterinu,zlomené všetko,čo išlo,koniec loveckej kariéry...a ona vyskočila na všetky štyri ako mačka, žmurkla na mňa štýlom " Mama,snád si si nemyslela,že sa mi niečo stalo" a bolo. O tom ,že v lese skákala z každého kopca, svahu...ani radšej nepíšem.

Bola som zmierená s tým,že rontgeny budú katastrofálne a už som sa pripravovala na život so psom, ktorý sa bude musieť neskôr výrazne šetriť atd...a v podstate bolo otázne,či sa Nefret s jej tempom vôbec tých rontgenov dožije. Dožila. Samé nuly. Zázraky sa dejú

Ale na rukách sa do schodov a zo schodov nechala nosiť ako panička ešte ako 25-kilová. Potom som už nevládala.

Anoo, schody jsem taky nosila, zhruba do 30 kg, teď když má skoro 40 ho zvedám jen na vážení popřípadě když někde potkáme nerovnost, kterou nechci aby skakal.
A taky doufám, že se zázrak stane a prcek bude mít rtg dobré, zatím mám dojem, že musí mít dysplazii na všech čtyřech plus klouby plné úlomků
Jsem ale ráda, že nejsem sama hystericka "matka" na nohy

7.9.2020 09:31
janaa

XXX.XXX.245.237

Všechny moje čuby měly a mají v mladém věku sebevraždené sklony, pořád nějaký úraz. Nešetřím je, chodí se mnou do honitby, lítají,skákají, házejí držky.... všechny mají rentgeny čisté, kyčle,lokty,ramena. Bála jsem se jen u jedné čuby, té v půl roce napálila z boky do nohy jiná fena na návštěvě a kyčel se vykloubila. Sama si jí tam pak nahodila,ale samozřejmě obava,jak to dopadne s rentgeny tam byla. Taky nula jak vyšitá

7.9.2020 10:01

janaa napsal(a):
Všechny moje čuby měly a mají v mladém věku sebevraždené sklony, pořád nějaký úraz. Nešetřím je, chodí se mnou do honitby, lítají,skákají, házejí držky.... všechny mají rentgeny čisté, kyčle,lokty,ramena. Bála jsem se jen u jedné čuby, té v půl roce napálila z boky do nohy jiná fena na návštěvě a kyčel se vykloubila. Sama si jí tam pak nahodila,ale samozřejmě obava,jak to dopadne s rentgeny tam byla. Taky nula jak vyšitá

Já teda všechny úzkostlivě hlídala, stejně neuhlídala, ale jak vidím, můžu být v klidu.

7.9.2020 10:39
domi.t

XXX.XXX.131.130

Anoo, schody jsem taky nosila, zhruba do 30 kg, teď když má skoro 40 ho zvedám jen na vážení popřípadě když někde potkáme nerovnost, kterou nechci aby skakal.
A taky doufám, že se zázrak stane a prcek bude mít rtg dobré, zatím mám dojem, že musí mít dysplazii na všech čtyřech plus klouby plné úlomků
Jsem ale ráda, že nejsem sama hystericka "matka" na nohy

Ja som zo začiatku mala z toho celkom hrôzu,lebo predošla fenka mala najhorší stupeň DLK aj DBK,ale ked som videla,že Nefret neustrážim,ani keby sa postavím na hlavu...dala som sa do kludu,len ju usmerňovala(zbytočne) a nastavila sa,že bude,ako bude. Klbovku dostávala a zvyšok bol ...možno v božích rukách?

Nebojte sa,tí najväčší divosi sú obyčajne tí najzdravší

7.9.2020 11:27

Z velké výšky?
Chodila jsem občas nakrmit a vypustit k vyvenčení psíky tady na vsi. Bývali v 1. patře v chodbě v otevřeném okně. Celkem jsem ztuhla, když jsem šla ke dveřím a něco za mnou žuchlo. Štěně, cca půlroční. Nevím, jestli vyskočilo nedočkavostí, nebo jestli se v okně 3 psi šťouchali a vystrčili ho. Důležité je, že se mu vůbec nic nestalo. Vyskočilo a začlo kolem mě radostně poskakovat. Asi radostí, že je první!

7.9.2020 19:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ouško4 napsal(a):
Mě se toto stalo nedávno v lese, s tím rozdílem, že já malýho fakt ty cca 3 kilometry nesla k autu.
Šli zrovna tu delší trasu až dolů k řece, už bylo navečer a stmívalo se, najednou se z křoví ozvalo pískání a malej seděl jak hromádka neštěstí a tlapičku vytrčenou před sebou. Prohmatávala jsem, nikde nic...ale on pořád pískal že hrozně bolí, a v žádném případě na to ani nedošlápne. Teď se smrákalo, my uprostřed hlubokýho lesa, bez signálu.
Pejska (22 kilo) jsem nesla 3 kilometry na rukách a než jsme došli k autu, myslela jsem že umřu a moje slzy ho celýho namočily.

U auta, jsem se sesula na zem, absolutním vyčerpáním a se zoufalstvím, že pojedem na veterinu. S podezřením na minimálně rozstříštěnou nožku. A on vyskočil jak nic, labužnicky se protáhl a normálně se rozběhl a už nekulhal :-D

Něco podobného se mi stalo jednou taky, ale u dospělého psa, cca ročního. Hráli jsme si na zahradě, pes najednou nějak špatně došlápl (asi), zakvičel bolestí, což jsem u něho snad nikdy v životě neslyšela, takže to fakt muselo bolet, pak si lehl a odmítal vstát. Zkoušela jsem mu pomoct, zvedl se, ale na packu vůbec nedošlapoval, nosil ji nahoře a při prohmatání uhýbal, jako by ho to bolelo. Nechala jsem ho ležet uprostřed zahrady a šla pro telefon, že zavolám vetovi. S tím jsem se domluvila, že máme přijet. Akorát jsem v tu dobu neměla doma auto, takže jsem musela cca hoďku počkat. No pes zatím pořád ležel na tom stejném místě, vstát nechtěl, při prohmatání pořád uhýbal a cukal. Tak jsem ho nechala ležet. Když už jsem měla doma auto, tak jsem otevřela kufr a že do něho psa donesu. Jenže v tu chvíli pes vyskočil jako jura a rovnou do kufru. Tak jsem se s ním ještě zkoušela projít, prohmatat a už to bylo v pohodě. Nevím, zda si fakt nějak blbě šlápl, nebo si někde něco skřípl, ale už je to pár let a neopakovalo se to.

A co se týče toho, jak štěňata občas lítají zběsile a klidně někde skočí, tak to taky znám. Na tohle byla expert hlavně fena. Upozorňovala mě už chovatelka, že je to skokan, že jí musím fakt hodně hlídat, že ráda leze do výšek a pak by mohla spadnout, nebo skočit. Samozřejmě jsme to hlídali, ale i tak se občas stalo. Než jsme jeli na rentgeny, tak ze mě byl slušnej hypochondr , pořád jsem fenu pozorovala a přišlo mi, že divně chodí, šmajdá, má nohy moc blízko nebo moc daleko od sebe atd . RTG nakonec komplet čisté.

Pes zase hrozně rád skáče do výšky, jen tak, z místa. Nebo při hře. Kolikrát to vypadá fakt krkolomně a divím se, že se ještě nic nestalo. Akorát vždycky přítele ženu, když si s ním takhle začne hrát na zámkovce, což už snad pochopil .

Jinak co oba milují jsou skoky do rybníka do vody, ale to si myslím, že je v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík