Hezký večer,
mám technický problém. Po páteční vycházce mi začala kulhat fena mix shih tzu. Intenzivně si kousala levou přední. Jelikož to udělala už vícekrát po větší zátěži, domnívala jsem se, že jde o ortopedický problém v oblasti prstů. Během včerejška to víceméně ustalo a dnes si tlapu kousala zase a zůstávaly za ní krvavé šlápoty. Při bližším ohledání jsem zjistila, že má prakticky dva prsty k sobě přilepené smolou- je mezi nima tvrdej slepenec smoly a srsti.
Zkoušela jsem to zdolat nůžkama, rozstříhnout - fenu to samozřejmě tahá a bolí a tak výkonný a ostrý nůžky nemám.
Máte zkušenost, zdali jde něčím zdolat smola - olejem?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkuste líh. Jde to i benzinem, ale to by asi na rozkousanou tlapku nebylo ideální.
Jo, hele...stačilo hledat
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3331360/smula-v-srsti-jak-odstranit

Odlakovač jde taky, ale za to vám fena nepoděkuje. Zkusila jste si odlakovat nehty, když jste měla záděru?

GAELLE
napsal(a):
však proto píšu že ji to bude pálit
To bylo na Terven.
A jak Terven, smůla pryč? :)
napsal(a):
To bylo na Terven.
A jak Terven, smůla pryč? :)
Je to záhada...smůlu už tam skoro žádnou nevidím, ale po bytě se průběžně objevujou krvavý ťápoty. Ráno jsem packu umyla, ostříhala kolem chlupy, přetřela to přípravkem Fauna desinf.
Má tam červený vykousaný místo, spíš shora než mezi prsty, kdykoli na to kouknu, tak to zrovna nekrvácí a ani to nevypadá nijak dramaticky, ale ta krev je opravdu z toho.

Terven
napsal(a):
Je to záhada...smůlu už tam skoro žádnou nevidím, ale po bytě se průběžně objevujou krvavý ťápoty. Ráno jsem packu umyla, ostříhala kolem chlupy, přetřela to přípravkem Fauna desinf.
Má tam červený vykousaný místo, spíš shora než mezi prsty, kdykoli na to kouknu, tak to zrovna nekrvácí a ani to nevypadá nijak dramaticky, ale ta krev je opravdu z toho.
No jo no., asi "pečuje", to bude na delší dobu.

Máslo dobré i na asfalt(tér)

Tuk je obecně záchrana. Když se mi hladkosrsté štěně ožužlávalo se stejně starými mrňaty s mléčným chrupem, takové ty zobance bez krve, stroupky šly dolů i s chlupy a byl samá lysinka. Pak už jsem měla pořád po ruce Bepanthen. Kdykoliv jsem objevila slepenec, mastila jak vzteklá a šlo pryč jen pár chloupků, což nebylo ani vidět.