čivava krátkosrstá s PP pejsek

Prodám Čivavu - Chovatelská stanice z Třebaňského údolí nabízí k odběru od...
17000 Kč
Dobrý den,
již chvíli zvažuji, jestli se ptát zde ( abych si nevyslechla, že jsem si měla raději pořídit plyšáka a podobné oblíbené hlášky), ale třeba se zde najde někdo ochotný mi poradit. Máme čivavu s PP, bude mít 4 měsíce, brali jsme si ji v 9-ti týdnech. Od začátku se drbe, v posledni době více. Před 14-ti dny jsem jí našla blechu ( prohlížím pečlivě dost často) , vykoupala jí v antip. šamponu, nastříkala Frontline a Bio Killem vystřikala celou domácnost, vše vyprala.... Drbe se ale stále, blechu jsem již žádnou nenašla( samozřejmě nevylučuji, že by nemohla nějaká přežít).
Protože granule nežere žádné ( i když od chovatele měla být naučená, ale doma nesežrala ani jednu), vařila jsem jí převážně kuřecí s rýží a zeleninou, i když i s tím také často dělá drahoty. Vet řekla, ať jí nedávám kuřecí ani rýži , tak teď zase trochu bojujeme se změnou.... trápí mě i ta strava ( syrové nechce vůbec), aby měla vše, co potřebuje, kdyby tady měl někdo nějakou radu, jak donutit štěně žrát to, aby mu nic nechybělo, budu moc ráda.
A druhá věc je to drbaní. Vet říkala, že to je prostě bílá srst, že sama musím vysledovat, z čeho se drbe, nejsem schopná na to přijít a nechci aby se trápila. Může to být tráva, blechy nebo jiné potvory, žrádlo, je toho tolik, že nevím, jakou vyučovací metodu zvolit.
Děkuji za rady.
Ven obojek nosí, ale drbe se po celém těle. Hovězí s batátem, tak mi to řekla veterinařka, ale moc jí to nejede( ten batát). Tak dnes měla hovězí konzervu, ta jí chutná. Ale co jsem tak tady různě četla, tak i na hovězí bývá alergie. Tak zkusím ještě králíka. Akorát nevím, jaké doplňky k tomu, aby měla kompletní krmivo.
Uživatel s deaktivovaným účtem
rennys1
napsal(a):
Ven obojek nosí, ale drbe se po celém těle. Hovězí s batátem, tak mi to řekla veterinařka, ale moc jí to nejede( ten batát). Tak dnes měla hovězí konzervu, ta jí chutná. Ale co jsem tak tady různě četla, tak i na hovězí bývá alergie. Tak zkusím ještě králíka. Akorát nevím, jaké doplňky k tomu, aby měla kompletní krmivo.
Právě že žádné doplňky, ne přílohy.. Jen králík a voda.
Buď to namelete králíka na jemno i s kostmi, nebo koupíte něco na vápník - mořské řasy, vitamin C, kolagen, nebo kompletní "balancer". Za týden můžete přidat brambory, dýni, mrkev, celer, ovesné vločky, pohanku, ... - jedno z toho, vždy jen jedno - a sázím na obyčejné brambory na kaši. Nesolit jako pro lidi..
Jenže škrábat se může z louky před domem (hnojivo např.), z pracího prášku, ze špatně fungující š. žlázy, ledvin, obojek může být barvený (ale asi byste viděli reakci na kůži),..........a alergie na bleší kousnutí nezmizí za pár hodin.
Můžete začít tím jídlem - jeden protein a voda + pelech a co máte na gauči nemáchat v aviváži, neuklízet savem a podobně, změnit místo vycházek. A někam si to pište, co jste měnili, protože hned za tři hodiny to vše zapomenete :-)
Alergie na blechu? Frontline nemusel zabrat, blecha nebývá jen jedna a mohla se vylíhnout další generace. Vůbec nemusí být problém ve žrádle, co se drbání týká.
Jestli nechce žrát, jste si jistá, že přes den nedostává od někoho z rodiny tu a tam něco? Pro čivavu stačí trošička a je nacpaná.
4měsíční čivavka, kolik tak může vážit? Nemám představu, kilo, méně? Zhruba 4-5 % své váhy by měla dostávat v krmení, celková dávka rozdělena na až 5x denné. Včetně všeho, co dostává bokem, nevěřím, že by čivavka něco nevyžebrala.
Měnit dietu po pár dnech je k ničemu, navíc vařenou za konzervu, fuj. Vylučovací metoda? Vyloučit alergii na blechy, bleší invazi v bytě, držet se jedné vařené diety alespoň 3 týdny a nedotovat štěně ničím jiným.
Než něco sepíšu, Meggie je rychlejší.
Čivava toho sní jako vrabec, tam se můžete rozvášnit. Wolfsblut má výborné konzervy - př. Red Rock - klokan a přílohy - sacharidy většinou dýně a brambory.
Čistě velbloudí maso, kozí, koňské... To by se dalo použít pro začátek jako eliminační dieta bez práce, jestli se přestane drbat. Můj se po jakékoliv konzervě, kterou nárazově dostal, krapet po..., po Wolfsblutu nikdy. Mají hodně velký výběr nestandardního složení.
napsal(a):
Buď to namelete králíka na jemno i s kostmi, nebo koupíte něco na vápník - mořské řasy, vitamin C, kolagen, nebo kompletní "balancer". Za týden můžete přidat brambory, dýni, mrkev, celer, ovesné vločky, pohanku, ... - jedno z toho, vždy jen jedno - a sázím na obyčejné brambory na kaši. Nesolit jako pro lidi..
Jenže škrábat se může z louky před domem (hnojivo např.), z pracího prášku, ze špatně fungující š. žlázy, ledvin, obojek může být barvený (ale asi byste viděli reakci na kůži),..........a alergie na bleší kousnutí nezmizí za pár hodin.
Můžete začít tím jídlem - jeden protein a voda + pelech a co máte na gauči nemáchat v aviváži, neuklízet savem a podobně, změnit místo vycházek. A někam si to pište, co jste měnili, protože hned za tři hodiny to vše zapomenete :-)
Moc děkuji, přesně tento "návod " jsem potřebovala. Budu tedy dávat jen králíka +vápník a uvidím. Ještě jednou vše vystříkám biokillem a vyperu, kdyby náhodou ještě někde blechy byli. Pereme normálně v prášku, aviváž nedávám, ale vyperu tedy vše, kde leží ještě bez prášku. Na podlahy používáme samozřejmě prostředek, vezmu to tedy jen teplou vodou.
napsal(a):
Alergie na blechu? Frontline nemusel zabrat, blecha nebývá jen jedna a mohla se vylíhnout další generace. Vůbec nemusí být problém ve žrádle, co se drbání týká.
Jestli nechce žrát, jste si jistá, že přes den nedostává od někoho z rodiny tu a tam něco? Pro čivavu stačí trošička a je nacpaná.
4měsíční čivavka, kolik tak může vážit? Nemám představu, kilo, méně? Zhruba 4-5 % své váhy by měla dostávat v krmení, celková dávka rozdělena na až 5x denné. Včetně všeho, co dostává bokem, nevěřím, že by čivavka něco nevyžebrala.
Měnit dietu po pár dnech je k ničemu, navíc vařenou za konzervu, fuj. Vylučovací metoda? Vyloučit alergii na blechy, bleší invazi v bytě, držet se jedné vařené diety alespoň 3 týdny a nedotovat štěně ničím jiným.
Než něco sepíšu, Meggie je rychlejší.
Ten Frontline se má aplikovat 1x měsíčně, tak nevím, jestli ji ještě můžu nastřikat, když je to 14 dní. Váží 1500g a určitě od nikoho z rodiny nic nedostavá na přilepšenou, krmim jí teď už 4x denně, že začátku 5x. I alergie na blechu by to mohla být, ale ona se drbe vlastně celou dobu, co jí máme, ale teď 14 dní víc, co jsem jí našla tu blechu, ale kdoví, jak dlouho jí mohla už mít. To je právě tolik možností, co to může způsobovat, že to bude asi na dlouho, než na to přijdu. I ta tráva venku. Nedej bože nějaký "vnitřní " problém.
napsal(a):
Čivava toho sní jako vrabec, tam se můžete rozvášnit. Wolfsblut má výborné konzervy - př. Red Rock - klokan a přílohy - sacharidy většinou dýně a brambory.
Čistě velbloudí maso, kozí, koňské... To by se dalo použít pro začátek jako eliminační dieta bez práce, jestli se přestane drbat. Můj se po jakékoliv konzervě, kterou nárazově dostal, krapet po..., po Wolfsblutu nikdy. Mají hodně velký výběr nestandardního složení.
Naše teda naštěstí ještě průjem neměla z žádné konzervy, jen když jí píchla vosa, to se pos. ala i zvracela. Teď zkusím týden jen toho králíka a pak kdyžtak můžu někdy zkusit ten wolfsblut, i když ono je to těžké, jak každému pejskovi sedí něco jiného, myslela jsem si, že granule Orijen jsou OK a pak jsem se dočetla, že většině psů nesedí, už máme doma 7 druhů, jak jsem zkoušela, asi poputují k jezevčíkovi do rodiny, ten si aspoň pošmákne.
rennys1
napsal(a):
Moc děkuji, přesně tento "návod " jsem potřebovala. Budu tedy dávat jen králíka +vápník a uvidím. Ještě jednou vše vystříkám biokillem a vyperu, kdyby náhodou ještě někde blechy byli. Pereme normálně v prášku, aviváž nedávám, ale vyperu tedy vše, kde leží ještě bez prášku. Na podlahy používáme samozřejmě prostředek, vezmu to tedy jen teplou vodou.
Perte normálně, ale místo aviváže dejte stejné množství octa.
bertoška
XXX.XXX.215.119
Dobrý den, měli jsme stejný problém. Naše tříměsíční štěňátko čivavy se neustále drbalo, byli jsme už zoufalí co s tím. Blešky neměla. Nakonec jsme zjistili, že má ucpané anální žlázky, tak jsme je nechali vymačkat a bylo po problému.
bertoška
napsal(a):
Dobrý den, měli jsme stejný problém. Naše tříměsíční štěňátko čivavy se neustále drbalo, byli jsme už zoufalí co s tím. Blešky neměla. Nakonec jsme zjistili, že má ucpané anální žlázky, tak jsme je nechali vymačkat a bylo po problému.
Děkuji, analní žlázky jsem zkoušela vymáčknout doma, chovatelka mi ukazovala jak, ale nic tam neměla, ale je možné, že to jen neumím, příští týden jdeme na očkování, tak mám i v plánu poprosit vet, aby se na to podívala. Týden teď žere jen čistě králičí a zatím se drbe pořád stejně, tak začínám mít pocit, že to nebude z jídla...
napsal(a):
Můžu se zeptat, jak dlouho jí mám dávat jen to králičí, když se drbe pořád stejně? Mám ještě týden počkat? Děkuji
a tím "králičí" je myšleno pouze a jen maso, pravé maso?
Trošku "oživím" diskuzi. Může se zeptat, jaké drbání je u štěněte ještě normální? Jestli vůbec nějaké??? Máme 3 měsíční štěně kavalírka a včera se začalo drbat. Včera lehce, dnes již více. Říkala jsem si, že psi se normálně drbou, ale pak zas, že dosud se nedrbal vůbec.... Máme nějak s veterinou řešit hned, nebo pár dní počkat??? Krmíme granulemi NaD, jehněčí, bobek je sice tvarovaný, ale lehce "mazlavý". Drbe se hlavně nad předními tlapkami (lopatky) a zadní nohy. děkuji za každou radu :-)
DBPA
napsal(a):
Trošku "oživím" diskuzi. Může se zeptat, jaké drbání je u štěněte ještě normální? Jestli vůbec nějaké??? Máme 3 měsíční štěně kavalírka a včera se začalo drbat. Včera lehce, dnes již více. Říkala jsem si, že psi se normálně drbou, ale pak zas, že dosud se nedrbal vůbec.... Máme nějak s veterinou řešit hned, nebo pár dní počkat??? Krmíme granulemi NaD, jehněčí, bobek je sice tvarovaný, ale lehce "mazlavý". Drbe se hlavně nad předními tlapkami (lopatky) a zadní nohy. děkuji za každou radu :-)
Tak jestli to trvá jeden den, ještě bych vyčkala...a prozatím pořádně prohlédla srst.