Prosím BARFAŘE o radu, kde dělám chybu...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2021 16:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Standard má váhu - pro samce max 29,5 a tento má 30.
Jsem říkala.. až bude léto, pes něco shodí, tak experti budou říkat, že ho nekrmí :-)
Takovej pěknej pes.

standard na stránkách ČMKU, tedy předpokládám že to je překlad originálu, váhu neuvádí, jen kohoutkovou výšku

30.1.2021 16:50
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Holky, neřeste to, nehádejte se prosím vás.... já už tu váhu neřeším.

Co spíš řeším, a je to jak cihlou mezi vytřeštěný oči...jestli mě neváží blbě váha. Ne ta na psa, ale ta potravinářská. Mám digitální a je fakt že mě nikdy nenapadlo, že může vážit blbě.
Nenapsal to Terven, tak by mě to nikdy, NIKDY nenapadlo.
Zjistím večer. Mě normálně hrábne 🙈🙈

30.1.2021 16:51

Ouško4 napsal(a):
Holky, neřeste to, nehádejte se prosím vás.... já už tu váhu neřeším.

Co spíš řeším, a je to jak cihlou mezi vytřeštěný oči...jestli mě neváží blbě váha. Ne ta na psa, ale ta potravinářská. Mám digitální a je fakt že mě nikdy nenapadlo, že může vážit blbě.
Nenapsal to Terven, tak by mě to nikdy, NIKDY nenapadlo.
Zjistím večer. Mě normálně hrábne 🙈🙈

Dejte vědět.

30.1.2021 16:53
janaa

XXX.XXX.2.34

standard na stránkách ČMKU, tedy předpokládám že to je překlad originálu, váhu neuvádí, jen kohoutkovou výšku

KK váhu má, erdel ne,tak jde o to,o čem si píšete

Ouško,fakt na váhu bych to nesváděla to už je fantasmagorie

30.1.2021 17:00

janaa napsal(a):
KK váhu má, erdel ne,tak jde o to,o čem si píšete

Ouško,fakt na váhu bych to nesváděla to už je fantasmagorie

předmětem je KK
mám otevřen standard a váhu tam fakt nevidím

oško, my se nehádáme, jen dobíráme relevantních informací

digi váha si může třeba pamatovat váhu nějaké nádoby jako nulu a pak to může být všechno jinak.....

30.1.2021 17:14

předmětem je KK
mám otevřen standard a váhu tam fakt nevidím

oško, my se nehádáme, jen dobíráme relevantních informací

digi váha si může třeba pamatovat váhu nějaké nádoby jako nulu a pak to může být všechno jinak.....

Tady je ČMKU a váhu uvádí na str. 2 na konci, hned pod výškou.
Já se teda dívala na KC, update duben 2019 a tam je to stejné.
https://www.cmku.cz/data/plemena_popisy/296.doc

Je to zvláštní pes, obdélníkový, on nemá velké břicho, on tak má vypadat :-)

30.1.2021 17:17

Tady je ČMKU a váhu uvádí na str. 2 na konci, hned pod výškou.
Já se teda dívala na KC, update duben 2019 a tam je to stejné.
https://www.cmku.cz/data/plemena_popisy/296.doc

Je to zvláštní pes, obdélníkový, on nemá velké břicho, on tak má vypadat :-)

máš pravdu, omlouvám se, měla jsem otevřenou dlouhosrstou

30.1.2021 17:18

máš pravdu, omlouvám se, měla jsem otevřenou dlouhosrstou

Lassie nemá váhu? Proč? Protože s chlupy už by byla moc těžká :-) Jako fakt? Tak to nechápu. Možná by mohli vyhodit váhu i u Smooth a Ouško bude bez starostí :-)

30.1.2021 18:19

Mě v tom standardu překvapila výška - mám v okolí více KK, a všechny jsou vyšší než 61 cm. Jsem si prakticky jistá, že budou mít i přes 30 kg. (Porovnávám je se svým psem - v kohoutku má přes 70 cm a váží 30,9 kg. A jako MOK je výrazně atletičtější než KK, přestože zrovna ten můj je pes se silnou, robustní kostrou.)

30.1.2021 18:34
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Tak ženský, budu za úplného debila 🙈🙈🙈🙈 mě normálně fakt blbě váží digi váha, na který mu vážím žrádlo.
Je tam přednastavená pravděpodobně nějaká keramická miska, a jakoby to odečítá. Teda jestli to chápu dobře. Ještě se zeptám chlapa, až přijde z práce, jak to přesně funguje. Myslela jsem, že všechno tohle se vypnutím restartuje, nebo co...předtím jsem všechno celej život vážila na takové pravěké, bílé, kde se ještě šoupalo závažíčkem a miglala ryska.
PROTO pes nezhubnul, i když jsem si myslela že žere třeba 250g. Protože to nebylo 250g ale skoro půl kila.
Když to stejné množství zvážím na té staré, tak mě tam lítá 210-220g rozdíl.

Já jsem fakt neuvěřitelnej debiil. 🙈🙈🙈🙈🙈 Teď nevím, jestli mám být ráda, že se teda asi nikde bokem nedožírá žádným hnusem...než si přiznat, že lidi s mým IQ by si neměli pořizovat psa....

30.1.2021 18:40

A půl kila je hodně? A na čem se vážil pes? 30kg pes, když vezmu 3 % váhy, jakože napůl povaleč jako můj pes, tak.. a tohle není povaleč..

30.1.2021 18:44
Ouško4

XXX.XXX.8.30

A půl kila je hodně? A na čem se vážil pes? 30kg pes, když vezmu 3 % váhy, jakože napůl povaleč jako můj pes, tak.. a tohle není povaleč..

Pes se vážil samozřejmě na jiné váze, tohle je maličká kuchyňská placatá váha.

30.1.2021 18:46

Ouško4 napsal(a):
Pes se vážil samozřejmě na jiné váze, tohle je maličká kuchyňská placatá váha.

No jestli není rozbitá i ta jiná :-) jestli má 30 kg a pobíhá celý den, tak půl kila je stejně málo :-) stejně bych hledala, čím se dojídá :-) ne, dělám si legraci, radši :-)

30.1.2021 18:51
Andrýsek3

XXX.XXX.24.91

Tyo 250g chtít mu dávat. Ještě, že váha mela rozum. Mam 30 kg psa a dávám kilo denně. Ja vím, že js každý jiný, ale nečekala bych, že by to měl byt až takový rozdíl. 😀

30.1.2021 18:53

Půl kila (od oka, já nevážím) dostává to moje dílo (30,9 kg) na snídani. K tomu má ještě večeři, a když má velký hlad, tak někdy i dvě svačiny během dne...

30.1.2021 18:55
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Snižovala jsem mu to postupně že 4% (jako štěňátko, na BARF jsme přešli v cca třech měsících) vždycky z aktuální váhy, a pak jsem to zhruba v půl roce stáhla na 3% a pak, když mi holky řekly, že je těžkej...to bylo maximálně do půl kila denně v misce (do 2%). Počítala jsem to z ideální váhy těch 25kg. Na téhle dávce byl skoro měsíc a vůbec nezhubnul. (Ve skutečnosti teda žral ale něco málo přes 700g).

Až jsme se dostali na těch strašlivých 1%, cca 250g (ve skutečnosti teda 450 + g) a to už mi přišlo fakt krutý, že v tý misce nic nemá. To bylo chvilku, pár dní.

30.1.2021 19:04
lupus4

XXX.XXX.205.61

Na téhle dávce byl skoro měsíc a vůbec nezhubnul. (Ve skutečnosti teda žral ale něco málo přes 700g).

tak to se ani dožírat nikde nemusel

tak pro příště hlavně klíííd
a buďte ráda , že jste ho i po "snížení" netýrala hladem

(ani už nemusíte provádět kontrolu výpočtu no, i když pro jistotu)

30.1.2021 19:29

ouško, když dáváte na váhu cokoliv, vy tam nemáte nulu? a kg (jsou tam i libry nebo mililitry...) taky střídám misky na digitální váze a nula je základ.......

30.1.2021 19:36
Terven

XXX.XXX.160.10

ouško, když dáváte na váhu cokoliv, vy tam nemáte nulu? a kg (jsou tam i libry nebo mililitry...) taky střídám misky na digitální váze a nula je základ.......

Ještěže mám tuhle pravěkou
https://www.zbozi.cz/vyrobek/orion-7462-13-kg/

30.1.2021 19:41

Terven napsal(a):
Ještěže mám tuhle pravěkou
https://www.zbozi.cz/vyrobek/orion-7462-13-kg/

tu mám taky ale třeba 130g , 50g, 80g s ní odvážit? váží dost nahrubo, kupovala jsem si jí především na vážení dětí, když byla mimina.....

30.1.2021 19:44

tu mám taky ale třeba 130g , 50g, 80g s ní odvážit? váží dost nahrubo, kupovala jsem si jí především na vážení dětí, když byla mimina.....

Já taky

30.1.2021 19:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já už tady ničemu nerozumím.

- v té misce, co jsem vám kritizovala, v té na fotce, že toho bylo půl kila? Vždyť tam byl pšouk z ryby a prd a nic.
- to vám těch 250g, kterých bylo doopravdy víc jak půl kila, nepřipadalo divných 250g?

Nemyslím to ve zlým, aby to nebylo špatně pochopeno, já se tady docela bavím... a divím.

Mně se tohle, že mi kuchyňská váha automaticky čekala nějakou misku a tedy ve váze konkrétního předmětu mi odečítala váhu té imaginární misky, taky už stalo. Ale právě, že mě vždycky zarazilo, že je to nesmysl.

30.1.2021 19:55
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Byla tam vždycky nula. Chlap to teď zkoušel, a říkal, že to je nějaká chyba, že tam je něco přednastavený blbě.🥴

30.1.2021 19:59
Terven

XXX.XXX.160.10

A proč by to nešlo? Běžně takový položky vážím, dílečky tam na to jsou.
Samozřejmě, že nemám žádnou kontrolu, jak moc je to přesně, ale pokud to před každým použitím řádně vyvážím - obecně tyhle váhy jsou považovaný za dost přesný.

30.1.2021 20:00
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Atheira napsal(a):
Já už tady ničemu nerozumím.

- v té misce, co jsem vám kritizovala, v té na fotce, že toho bylo půl kila? Vždyť tam byl pšouk z ryby a prd a nic.
- to vám těch 250g, kterých bylo doopravdy víc jak půl kila, nepřipadalo divných 250g?

Nemyslím to ve zlým, aby to nebylo špatně pochopeno, já se tady docela bavím... a divím.

Mně se tohle, že mi kuchyňská váha automaticky čekala nějakou misku a tedy ve váze konkrétního předmětu mi odečítala váhu té imaginární misky, taky už stalo. Ale právě, že mě vždycky zarazilo, že je to nesmysl.

Ne, nebylo mě to divný...a teď mi chlap říká, jestli mě nezarazilo, že mi rychle mizely třeba ty půlkilový vaničky a kuřecíma krkama nebo ořezy na polívku? Že to nevycházelo. Jeho by prý tohle hned trklo.
Zabte mě 😂😂😂

30.1.2021 20:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ouško4 napsal(a):
Ne, nebylo mě to divný...a teď mi chlap říká, jestli mě nezarazilo, že mi rychle mizely třeba ty půlkilový vaničky a kuřecíma krkama nebo ořezy na polívku? Že to nevycházelo. Jeho by prý tohle hned trklo.
Zabte mě 😂😂😂

Jo, přesně tohle by mi bylo divný taky... já v podstatě jedu jenom tímhle způsobem. Že tak od oka koukám, kolik z jakýho balení co vezmu a mám jen hodně hrubý odhad, kolik toho doopravdy je, ale velikost balení prostě ošidit nejde.

30.1.2021 20:24
domi.t

XXX.XXX.206.138

Atheira napsal(a):
No jo, ale tak rozumné ženské měly uznat třeba to, že se občas stane, že se ze psa čas od času vyloupne třeba nestandardní jedinec. 30kg je moc podle standardu, ale co když bude holt jen přerostlej?
Pokud vím, tak tady Bella má fenu goldena, co je tak akorát taky na průvod medvědů, přitom s ní nic špatně není.
Já bych od lidí z oboru čekala, že aby dodali solidní verdikt, budou chtít toho psa reálně vidět nebo aspoň víc fotek a neřeknou vám, že je to špek jen proto, že se nevleze do standardu.
Ale to je jen můj názor, já jsem zvyklá na vořechy, nepřekvapí mě ani kdyby z toho vyrostla lama...

No ale pozor,to je medveď univerzál😎Nie je nič,čo by ona nezvládla ,nie je nič,pri čom by ju jej váha a postava limitovali😉A priznávam,že ma ani nenapadlo riešiť pomery,váhu,výšku,veľkosť hlavy...chvalabohu! Veď u nás je všetko "zle",neštandardne...a ešte sa spolu máme neštandardne a hlavne nadštandardné dobre😉

30.1.2021 20:44
janaa

XXX.XXX.2.34

domi.t napsal(a):
No ale pozor,to je medveď univerzál😎Nie je nič,čo by ona nezvládla ,nie je nič,pri čom by ju jej váha a postava limitovali😉A priznávam,že ma ani nenapadlo riešiť pomery,váhu,výšku,veľkosť hlavy...chvalabohu! Veď u nás je všetko "zle",neštandardne...a ešte sa spolu máme neštandardne a hlavne nadštandardné dobre😉

Tak ono hlavně u goldenů i labíků není žádná závazná výška,jen ta ideální, a naštěstí ani váha. Já mám ve smečce čubky od prťouchů až po přerostlé mamuty a váhy mezi 25 a 40 kg a tlustá ani hubená není ani jedna

30.1.2021 21:03
domi.t

XXX.XXX.206.138

janaa napsal(a):
Tak ono hlavně u goldenů i labíků není žádná závazná výška,jen ta ideální, a naštěstí ani váha. Já mám ve smečce čubky od prťouchů až po přerostlé mamuty a váhy mezi 25 a 40 kg a tlustá ani hubená není ani jedna

Jani,máš recht ako vždy👍🏻Dnes videl Nefret po cca mesiaci môj brat a pýtal sa,kam to decko stále rastie. Čo sa neopýtal niečo ľahšie? 😁Ma aj kopu srsti,to bude chlpatá jar🥴

30.1.2021 21:07

normálně mě přimějete zvážit denní požer pyrenejáka, jsem to nikdy neřešila.....

30.1.2021 22:16
Terven

XXX.XXX.160.10

normálně mě přimějete zvážit denní požer pyrenejáka, jsem to nikdy neřešila.....

No, upřímně...já taky nevážím, vážila jsem snad jednou, dvakrát na začátku.
A teď už, po těch létech, mám strach zvážit - že bych třeba zjistila, že celou dobu krmím absolutní nesmysl

31.1.2021 15:21
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Tak se snažím nahrát video z telefonu a nejde mě to.

31.1.2021 16:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nejsem teda žádný odborník na kolie, ale ten sousedův koliák vypadá tak nějak podobně a už je to starší pes. Mě přijde, že oni takovu trošku zavalitou postavu mají, v porovnání třeba s nějakým maďarem, nemají takové to úplně vtažené břicho a boky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík