Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Barčíí

9.9.2020 19:09
Barčíí

XXX.XXX.225.92

Dobrý den,
jdu pro radu. Chtěli jsme nechat připustit našeho tříletého mopse. Už ze začátku jsme si říkali, že možná bude mít problémy, protože neobskakuje plyšáky ani nohy. Každopádně jsme doufali, že když ucítí hárající fenku, tak se v něm třeba něco zlomí a bude vědět co dělat.
Nedávno jsme se domluvili s paní, co má fenku mopse, že bychom je připustili a stalo se přesně to, co jsem čekala. Kolem fenky nadšeně pobíhal a olizoval ji, ale nedokázal (nebo asi ani nechtěl) na fenku "skočit", i když se mu nabízela a snažili jsme se mu pomoc.
Je tu nějaká možnost, že se v něm tenhle pud probere, nebo že i přes to, že kolem fenky nadšeně pobíhal, tak si prostě nesedli? Nebo je všechno ztraceno a máme psa na mazlení, ale pro chov (tedy spíš případné potomky) se nehodí?
Děkuji za všechny odpovědi.

9.9.2020 19:35
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Barčíí napsal(a):
Dobrý den,
jdu pro radu. Chtěli jsme nechat připustit našeho tříletého mopse. Už ze začátku jsme si říkali, že možná bude mít problémy, protože neobskakuje plyšáky ani nohy. Každopádně jsme doufali, že když ucítí hárající fenku, tak se v něm třeba něco zlomí a bude vědět co dělat.
Nedávno jsme se domluvili s paní, co má fenku mopse, že bychom je připustili a stalo se přesně to, co jsem čekala. Kolem fenky nadšeně pobíhal a olizoval ji, ale nedokázal (nebo asi ani nechtěl) na fenku "skočit", i když se mu nabízela a snažili jsme se mu pomoc.
Je tu nějaká možnost, že se v něm tenhle pud probere, nebo že i přes to, že kolem fenky nadšeně pobíhal, tak si prostě nesedli? Nebo je všechno ztraceno a máme psa na mazlení, ale pro chov (tedy spíš případné potomky) se nehodí?

Někteří psi pohlavní pud mají, někteří ne. Myslím si, že psi bez přirozeného pohlavního pudu by se rozmnožovat neměli - příroda nejspíš ví, proč nechce, aby měli potomky.

Barčíí

9.9.2020 19:45
Barčíí

XXX.XXX.225.92

Nevidím důvod, proč by neměl mít potomky. Nemá žádné zdravotní problémy, je hravý, poslušný a má úžasnou povahu.
Neřeknu, kdybych chtěla štěňata kvůli penězům, ale jen jsme chtěli aby si dejme tomu "užil", jedno štěně by bylo pro nás a zbytek by si nechala majitelka fenky.
Každopádně je možné, že příroda prostě rozhodla jinak...

9.9.2020 19:50
janaa

XXX.XXX.245.98

Hlavně nechte psa i nevěstu otestovat na PDE. Jinak mohlo být brzy, mohlo být pozdě,nebo prostě pes opravdu nemá správný pohlavní pud (mimochodem to s tím,jestli ojíždí plyšáky nebo nohy fakt nesouvisí)

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.9.2020 20:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Aha, takže klasika...náš Alík je nejúžasnější pes na světě a Fifinka taky, tak od nich chceme štěňátko....
Pokud jsou oba jedinci chovní a máte vystavený krycí list (nebo jak se to jmenuje, nejsem chovatel), tak se omlouvám.

No i když se většinou snažím ostřejší reakce zde trochu krotit, tak mi to prostě nedá a napsat to musím:

Nevidím důvod, proč by neměl mít potomky.

Nevidím důvod, proč by měl mít potomky. Jako nevím jestli je to normální, jestli se to tak v chovu dělá, ale osobně a laicky si myslím to samé, co bylo psáno výše....proč množit psa, který nemá zájem o háravou fenu..
ale nedokázal (nebo asi ani nechtěl) na fenku "skočit", i když se mu nabízela a snažili jsme se mu pomoc
takže už takhle je plemeno docela nemocemi zatížené, obzvláště psi bez PP, tak k tomu ještě vyprodukujeme potomky na psu, který se nechová jako pes??

Ne nechci rozvířit debatu, jsem OT oproti dotazu, ale některý věci mi hlava nebere

9.9.2020 20:24
impact

XXX.XXX.195.92

Barčíí napsal(a):
Nevidím důvod, proč by neměl mít potomky. Nemá žádné zdravotní problémy, je hravý, poslušný a má úžasnou povahu.
Neřeknu, kdybych chtěla štěňata kvůli penězům, ale jen jsme chtěli aby si dejme tomu "užil", jedno štěně by bylo pro nás a zbytek by si nechala majitelka fenky.
Každopádně je možné, že příroda prostě rozhodla jinak...

www.nemnozdoma.cz

Zbytek nenapíšu, bo si radši sednu na prsty..

A nebo ne? Však jo, dál množte vořechy, co se sami neumí množit!

9.9.2020 21:02
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Souhlas - nemnožte psy bez PP. Ten pes má větší rozum než vy

Barčíí

9.9.2020 22:31
Barčíí

XXX.XXX.149.236

Abych vše uvedla na pravou míru, pes není bez PP, proto mě o tak zaskočilo. Ano vím, že by se neměli psi množit doma, každopádně to nedělám kvůli penězům, nebo založení množírny (jen to slovo se mi hnusí) a chápu všechny reakce. Jen mě zajímalo, jestli je možné, že se tohle stane a očividně je.
Tímto bych tuto diskuzi klidně ukončila.
Díky všem!

10.9.2020 01:05
b.k

XXX.XXX.210.5

Barčíí napsal(a):
Dobrý den,

Máte to trochu domotané. Připouští se fena , pes kryje.
S největší pravděpodobností fenka neměla ty správné dny - tady se pes choval zcela správně.
Kdo se nechová správně jste Vy a majitelka fenky.

Poprosím Vás - aspon si teoreticky něco nastudujte.
Takto fakt ne

Neregistrovaný uživatel

10.9.2020 10:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.148

Kdyby mel pes pp a byl uchovnenej neptate se tady ale chovatelky nebo poradce klubu. To ze vy ani majitelka feny nemate o nicem sajnu je znamka toho ze mnozit nemáte. Mopsi nemibaj pocetny vrhy. Uu vidim jak. Majitelka feny bude platit cisare starat se o fenu dve stenata a pak vam jedno s radosti za vsecku tu namahu nervy a utopeny penize v fene da. Utopie.

10.9.2020 20:10
ainu

XXX.XXX.244.143

Pes není člověk, konkrétně v tomto případě jeho majitelka, která do něj projektuje své mateřské pudy a touhu po ťuťu ňuňu potomcích.

Pokud není zvíře uchovněno, se všemi potřebnými proprietami (které nejsou jen tak pro srandu), tak je to pouze prznění chovu z důvodu antropomorfizace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík