Maďarsky ohař drátosrstý

Prodám Maďarského ohaře krátkosrstého - Na Mezinárodní den žen se v naší c...
Dohodou
Ahoj,
naše fenka je nějaká divná. Teď někdy by měla začít podruhé hárat. Snad! 😀
Některé dny mi přijde, že vulvu má lehce oteklou někdy zase ne. Každopádně na procházkách HODNĚ čůrá a teď poslední dny moc nejí po ránu. Včera vyzvracela kousek večeře a dneska ráno šťávy (ještě nejedla) a když jsem jí připravila snídani tak jen koukla a odešla. Zároveň nám hodně utíká (v křoví slyší ptáka tak za ním běží třeba 30 metrů a vrátí se, ale jakoby byla hluchá) a moc se jí povely dělat nechtějí.
Přijde hárání ?
neverend
XXX.XXX.213.247
Jeďte k veterináři. Nejlépe hned dnes.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Moje nejmladší začala hárat v sobotu a asi tři dny předtím na procházkách čůrala snad pokaždé 20x. Už jsem tady psala v jiném vláknu, že jsem se bála nachlazení nebo nějakého stresu z výcviku ve vodě.
To zvracení a nechutenství se mně ale nezdá. Že by třeba jedla málo, to se mně u starší fenky stává taky, ale že by vůbec......pro klid bych taky šla raději na veterinu.
napsal(a):
Moje nejmladší začala hárat v sobotu a asi tři dny předtím na procházkách čůrala snad pokaždé 20x. Už jsem tady psala v jiném vláknu, že jsem se bála nachlazení nebo nějakého stresu z výcviku ve vodě.
To zvracení a nechutenství se mně ale nezdá. Že by třeba jedla málo, to se mně u starší fenky stává taky, ale že by vůbec......pro klid bych taky šla raději na veterinu.
Moje fena to tak mívala, že tak týden před háráním vždycky jeden den blila jak šakal. Ze začátku, když se rozhárala, tak pravidelně nechtěla jíst - ráno nikdy, večer se většinou nechala ukecat. Ale tak, že jsem jí to fakt nutila. Tvářila se jak chodící deprese a procházky se v prvních třech dnech smrskly na courací umíráček. Pak už jen aby mluvila, pořád by si mumlala "mě už to nebaví, mě to nebaví, kde mám svoje křeslo"
Atheira
napsal(a):
Moje fena to tak mívala, že tak týden před háráním vždycky jeden den blila jak šakal. Ze začátku, když se rozhárala, tak pravidelně nechtěla jíst - ráno nikdy, večer se většinou nechala ukecat. Ale tak, že jsem jí to fakt nutila. Tvářila se jak chodící deprese a procházky se v prvních třech dnech smrskly na courací umíráček. Pak už jen aby mluvila, pořád by si mumlala "mě už to nebaví, mě to nebaví, kde mám svoje křeslo"
Asi to má každá jinak. Mě to učůrávání taky děsně vyplašilo. Naštěstí je to to jediný, jinak je prcek úplně normální, zvědavka neohrožená jako obvykle.
Já bych řekla, že háráním to být může a to i ty trávicí potíže. Že pes vyhodí kousek večeře je celkem běžná věc- pes není člověk a zvracení nemusí nutně být příznak choroby. Stačí, aby víc hltal nebo mu něco nesedlo. No a pokud večer část večeře jde ven, ranní šťávy mohou být z hladu.
Ze psího zvracení - pokud je to bezprostředně po žrádle anebo šťávy nalačno- bych nedělala drama, pokud pes k tomu nemá i průjem a jiné celkové příznaky.
Jo, některé feny jsou v době hárání poněkud mimo -špatně slyší, zapomínají významy povelů apod
Atheira
napsal(a):
U nás teda nehrozí, že by fena někdy nežrala, nebo se ve žrádle "nimrala", miska je vždy vyluxovaná během pár sekund, zatímco pes si trochu i vychutnává, tak fena to fakt vcucne a je jedno, co v té misce má. Zažila jsem jednou jedinkrát, že nechtěla žrát, nevzala si ani piškot a to jsem věděla, že je zle - to bylo několik dní po tom opaření, co přišel šok a byla v kritickém stavu. Během hárání se její "žravost" nijak nemění.
Tvářila se jak chodící deprese
Ale tohle sedí naprosto přesně, chodící deprese . Akorát, že u nás to jde zahnat sportem, to taky nehrozí, že by odmítla. Nebo hrou - jakmile vidí hračku, tak je z ní zase magor, hárání nehárání. Ale když se nic neděje, nedělá, tak se v době hárání taky tváří jako nejvíc týraný pes, pořád za mnou chodí a kouká s výrazem, jako kdyby chtěla umřít. Je na mě pořád nalepená a chce hladit a mazlit. A vlastně od druhého hárání taky začala spát pod peřinou , pes tam spí od štěněte, ona vždycky na peřině a když jsem ji přikryla, tak vylezla. Od druhého hárání už neusne jinak než tak, že je pod peřinou a nalepená tělo na tělo na mě . Teda spíš po druhém hárání, protože během hárání v posteli nespí. Celkově je od té doby taková víc mazlivá a vtíravá.
Teď mě rozesmála paní na výstavě, byla v kruhu přede mnou a bavily jsme se. Ona pořád koukala na mojí fenu a že je taková hodně energická,protože ona když vyloženě nemá "stůůj", tak prostě nepostojí na místě a není chvíli v klidu (jako většina fen, co byla s námi v kruhu), furt po mě kouká, chce něco dělat, nebo se aspoň otočí, sedne, lehne, vstane atd...(taková vsuvka - chovatelka to tam na té výstavě nazvala docela přesně, že prý mám psa s ADHD , dělala si samozřejmě srandu, ale celkem to sedí ).. No a paní mi říkala, že jako v klidu, že jejich fenka na tom byla podobně v pubertě, ale že po druhém hárání se hrozně uklidnila. No nakonec jsme došly k tomu, že její fena byla téměř o rok mladší, než ta moje, a že druhé hárání máme dávno za sebou a nic moc se nezměnilo .
A opravdu to hárání prožívá každá fena jinak. Znám feny, které během hárání nechtějí dělat nic, a to jakože jindy makají. Nebo jsou fakt protivné, odtažité.
Já teď čekám na třetí hárání (feny ), naivně jsem si myslela, že touhle dobou už budeme mít odháráno a příští víkend pojedem na závody, hned 14 dní na to na další... No a ono to vypadá, že ta mrcha to snad dělá schválně a vyloženě na ty závody čeká. Štěstí, že jsem ty závody neplatila dopředu. Joo v tomhle je zlatej pes .
Zažila jsem jednou jedinkrát, že nechtěla žrát, nevzala si ani piškot a to jsem věděla, že je zle
Tohle je právě u té mojí hrozné, že těžko říct, kdy je fakt zle a kdy jenom dělá to svoje divadlo. Je tak děsná drama queen, že často už fakt nevím, jestli mám chytat infarkt nebo si zas jen vymýšlí.
Už jsem si na žití s ní zvykla, tak si všímám i úplných maličkostí, které většinou jsou ta hranice mezi přeháněním a opravdovým problémem. A to už nemluvím o hárání. To je její standard. Být herečka.