Štěňátka pomeranian s PP - poslední dva mazlíci !

Prodám Pomeraniana - Tři holčičky a dva chlapečci, narození 27. 10. 2024, c...
38000 KčVivíšek
XXX.XXX.151.28
Dobrý den,
na důchod jsme si pořídili pejska a to od chovatelky 30 let chová, jezdí na výstavy atd.
Už při vchodu na dvorek jsem chtěla odejít. Nakonec jsme pejska koupili a ihned, co jsme přišli domů jsme zjistili, že má průjem. Následovala léčba - pejsek měl Parvovirozu a byl plný parazitů do krve.
Po týdnech léčení je to snad O.K. Chovatelka se k ničemu nemá a ohání se svědkem, že byla v pořádku.
Dle právníka i lékaře si nemoc přinesla od chovatelky.
Radost je , že jsme jí zachránili život.
neverend
XXX.XXX.213.247
Tak chovatelka bude mít parvovirozu zřejmě u všech štěňat vč. feny "množitelky". Ach jo, já bych takové lidi regulérně střílel jako škodnou.🙁
Uživatel s deaktivovaným účtem
Už při vchodu na dvorek jsem chtěla odejít.
no a pak někde soudruzi z NDR udělali chybu...
gratuluji. to je jak kdybyste koupila bouraný auto nebo mobil s prasklým displejem. prostě buď chcete zdravýho psa a pak musíte koupit zdravýho psa - a když se vám nelíbí už dvorek tak se otočit na patě a nashledanou - nebo chcete zachránit psa a pak nemá cenu nad tím plakat.
zachránit psa a ještě za něj zaplatit, to je konfigurace pro správné šílence.
napsal(a):
gratuluji. to je jak kdybyste koupila bouraný auto nebo mobil s prasklým displejem. prostě buď chcete zdravýho psa a pak musíte koupit zdravýho psa - a když se vám nelíbí už dvorek tak se otočit na patě a nashledanou - nebo chcete zachránit psa a pak nemá cenu nad tím plakat.
zachránit psa a ještě za něj zaplatit, to je konfigurace pro správné šílence.
No tak koupit štěně s parvou je spíš jako nepojízdné auto na odpis. To můžou být šťastní, že ho uvedli do provozu.
Pro zadavatelku - klidně na chovatelku právníka pošlete, inkubační doba parvovirózy opravdu není v řádu hodin, to dáte. A informujte klub.
Nesrovnatelne...
...za psa z utulku jsem si taky nejdriv zaplatila... A az nasledne (mesice?) zjistovala "skody", ktere na prvni pohled patrne nebyly...
Chapu, ze je to jen prirovnani, ale stastne neni.
napsal(a):
Nesrovnatelne...
...za psa z utulku jsem si taky nejdriv zaplatila... A az nasledne (mesice?) zjistovala "skody", ktere na prvni pohled patrne nebyly...
Chapu, ze je to jen prirovnani, ale stastne neni.
tak útulek, to je ojetina, tam se s nějakou skrytou vadou musí počítat.
ale štěně od chovatele, to je něco jiného. nebo by mělo být.
spíš jde o to, že když se člověku nelíbí už dvorek, tak prostě má odejít a pokud je to velkej hnus, tak má doma napsat udání, a ne, že si to štěně koupí.
neverend
XXX.XXX.213.247
Jako fakt by tohle stálo za trestní oznámení či podmět k prošetření. Copak že si ho paní koupila bych pochopil, ale už bych tam nedokázal nechat ty ostatní nešťastníky. Jenže co z toho zase vyleze až to "přežvýká" úřední šiml je otázka. Pokuta pět tisíc nebo podobně? 😀
Vivíšek
napsal(a):
Dobrý den,
na důchod jsme si pořídili pejska a to od chovatelky 30 let chová, jezdí na výstavy atd.
Už při vchodu na dvorek jsem chtěla odejít. Nakonec jsme pejska koupili a ihned, co jsme přišli domů jsme zjistili, že má průjem. Následovala léčba - pejsek měl Parvovirozu a byl plný parazitů do krve.
Po týdnech léčení je to snad O.K. Chovatelka se k ničemu nemá a ohání se svědkem, že byla v pořádku.
No - úplně se mě to nechce věřit.
Spíš se mě zdá ,že jde o smyšlený příběh,který má obhájit chov bez pp...
A nebo ani to ne . Prostě troll
Právník a lékař???řekl....
Ne,nevěřím
b.k
napsal(a):
No - úplně se mě to nechce věřit.
Spíš se mě zdá ,že jde o smyšlený příběh,který má obhájit chov bez pp...
A nebo ani to ne . Prostě troll
Právník a lékař???řekl....
Ne,nevěřím
A já bych tomu i věřila. Samozřejmě, chtělo by to nějaké snadno ověřitelné důkazy. Jenže to je těžký. Hodně lidí to bere tak, že když má někdo založenou mezinárodně chráněnou CHS, tak je neomylný a všechno dělá správně, a pokud se najde někdo, komu se něco na jeho chovu nelíbí, jsou to jen útoky, závist a podpora chovu bez PP. Jenže o ten papír si může požádat naprosto každej. Můj názor je, že pokud má ten chovatel tu chovku jako hlavní či jediný zdroj příjmů, je to špatně. Protože pak se na nějakou etiku zvysoka vykašle a chce vydělávat. Samozřejmě podle regulí klubu, které by se ale právě kvůli těmto lidem měly upravit. Jako aby fena rodila každej rok, je prostě prasárna a nikdo mně to nevymluví. A pokud se v chovu objeví parvoviróza, tak se podle toho zařídím a ne že budu dělat mrtvýho brouka, všechno zapřu a sekám štěňata jak Baťa cvičky dál.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.115.148
napsal(a):
A já bych tomu i věřila. Samozřejmě, chtělo by to nějaké snadno ověřitelné důkazy. Jenže to je těžký. Hodně lidí to bere tak, že když má někdo založenou mezinárodně chráněnou CHS, tak je neomylný a všechno dělá správně, a pokud se najde někdo, komu se něco na jeho chovu nelíbí, jsou to jen útoky, závist a podpora chovu bez PP. Jenže o ten papír si může požádat naprosto každej. Můj názor je, že pokud má ten chovatel tu chovku jako hlavní či jediný zdroj příjmů, je to špatně. Protože pak se na nějakou etiku zvysoka vykašle a chce vydělávat. Samozřejmě podle regulí klubu, které by se ale právě kvůli těmto lidem měly upravit. Jako aby fena rodila každej rok, je prostě prasárna a nikdo mně to nevymluví. A pokud se v chovu objeví parvoviróza, tak se podle toho zařídím a ne že budu dělat mrtvýho brouka, všechno zapřu a sekám štěňata jak Baťa cvičky dál.
Kobyly chovny taky rodej dokud muzou. A dozivaj se vic kolikrat jak hobby kone. Je to o peci a kondici. Pokud na to fena zdravotne ma proc ne kazdej rok. Pokud ne tak bude mit jednou dvakrat za zivot nebo vubec i kdyby byla sebelepsi. Je to o lidech. Kazdy zvire je trochu jiny a jedna sablona se neda napasovat na vsecky
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kobyly chovny taky rodej dokud muzou. A dozivaj se vic kolikrat jak hobby kone. Je to o peci a kondici. Pokud na to fena zdravotne ma proc ne kazdej rok. Pokud ne tak bude mit jednou dvakrat za zivot nebo vubec i kdyby byla sebelepsi. Je to o lidech. Kazdy zvire je trochu jiny a jedna sablona se neda napasovat na vsecky
Do diskuze o koních se zapojovat nebudu, tomu vůbec nerozumím. Ale když pak uslyšíte, že fena byla cca v 8 letech darovaná jinam a běhá se s ní jen po veterinách, tak si můžete myslet svoje. Ona ta republika není tak velká, jak si každej myslí, že se to ztratí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenomže ta kobyla rodí jen jedno hříbě, a to se k ní chodí pouze schovat a napít, jinak s ním nemá žádné starosti.
To absolutně nejde srovnávat s péčí feny, kterou vysává třeba 10ti hlavý vrh, a štěňata jsou na ní, a na její péči plně závislá, protože nemají pořádnou termoregulaci, nejsou schopná se sama vyprázdnit apod.
Už jenom ty hmotnostní počty jsou u feny a kobyly někde úplně jinde:
Kobyle 500 kg se narodí 20 kilové hříbě - to je v poměru k její hmotnosti naprosto nic (směšný 4%)
Naproti tomu 30 kilová fena musí kolikrát živit vrh, který při porodu váží treba 5 kg - to je 1/6 její tělesné hmotnosti.
Bertik005
XXX.XXX.214.220
20ti kilové hříbě??? No nevím kde to berete. Hříbě má tak 3x tolik. I nase dvojčata měli každý cca 45kg. Ale to jenom tak pro srovnani. Jinak si myslím, že když je o fenu dobře postaráno a s pocetnymi vrhy se pomůže ( měli jsme u bernacky 12 štěňátek a fena měla u sebe vždy jen 6 a zbytek byl v bedynce, dokrmovali se z flašky atd. Pochopitelně se po několika hodinách u feny stridali. Mimochodem byl to nás jediný vrh.), tak možná i každý rok nebo dva roky a třetí odpočinek....
Čerstvě narozené hříbě od 500 kg A1/1 nemá 60 kg ani omylem. To má sotva hříbě od ČMB (chováme obě plemena, ale A1/1 jsme odchovali nepoměrně víc)
Pro ilustraci - já na té fotce vazim cca 47 kg, a hříbě má zhruba 3 dny
Bertik005
XXX.XXX.214.220
Ještě dodám, že z takovýchto podmínek bych si štěňátko také nevzala.
Bohužel se mi něco podobného také stalo, ale jsem ráda, že jsem to řešila jinak nez záchranou jednoho štěněte.
Jela jsem si pro štěňátko Bernardyna bez pp a měla jsem jenom oči pro plac. Štěňátka byla zavřená v obrovském zemědělském objektu v prázdném kravine. Leželi na rozvalenem balíku sena, vedle kýbl s vodou a druhý plný granulí. Měli velké predkusy a na to, že jim mělo být cca 3,5mesice, tak měli cca 10- 15kg. No hrůza. Fenku jsme si nevzali, ale bylo mi jich moc líto, tak jsem to řešila přes nadaci Bernardyn v nouzi. Naštěstí se dostali všechna štěňata do dobrých rukou.
Myslím, že záchrana jednoho nic neřeší, i když jsem pochopitelně cestou domů bulela jak zelva.
Bertik005
XXX.XXX.214.220
A ještě se zeptám a nemyslím to nijak zle. Zvazila jste někdy narozené hříbě? Já myslím že hříbě na foto má 40 i více kg určitě. Si vemte jak malicky je 20ti kg pes. To hribatko má hlavně hrozně dlouhé nohy, které budou sami o sobě vážit dost.
Bertik005
napsal(a):
A ještě se zeptám a nemyslím to nijak zle. Zvazila jste někdy narozené hříbě? Já myslím že hříbě na foto má 40 i více kg určitě. Si vemte jak malicky je 20ti kg pes. To hribatko má hlavně hrozně dlouhé nohy, které budou sami o sobě vážit dost.
Tak tenhle měl možná 30 (včetně plodových obalů a vody to 45 i vic dá určitě), ale když je porovnám třeba s 20 kg pytlem granulí, tak s těma granulema se nadřu víc. Je dost rozdíl ve váze A1/1 a treba ČT - ty ČT mají nesrovnatelně silnější kostru.
Bertik005
XXX.XXX.214.220
Ano v poradku. Já se pochopitelně nechci dohadovat. Jen mě těch 20kg prostě zarazilo. Myslím, že určitě máte více zkušeností. My odchovali od naší kobylky pouze 3 hribata. Jedinacek měl 58kg a dvojčata 42 a 45kg. Matka teplokrevnik otec plnokrevník.
Když už jste si štěně koupili, což považuju za chybu, zveřejněte o jakou chovnou stanici se jedná, jednak varujete ostatní a taky, proč takové lidi šetřit.
Bertik005
napsal(a):
Ano v poradku. Já se pochopitelně nechci dohadovat. Jen mě těch 20kg prostě zarazilo. Myslím, že určitě máte více zkušeností. My odchovali od naší kobylky pouze 3 hribata. Jedinacek měl 58kg a dvojčata 42 a 45kg. Matka teplokrevnik otec plnokrevník.
Mě to taky zarazilo. Ale pravda, novorozené plnokrevné hříbě jsem nikdy neviděla. Jenom ČT - a ta měla určitě víc než 20 kg. A mimochodem - jak to dvojčata zvládla? U koní to není jednoduché.
Bertik005
XXX.XXX.214.220
No zvládla to. Mamka nechodí do práce, takže je měla neustále pod dozorem, aby se u mléka střídali a vím, že i občas prikrmovala. A jelikož obě vyrostla v krásné koně, tak se to snad zvládlo dobře. Bylo to ale spousta starosti a bezesnich noci a usoudili jsme, tři hribata budou kobyle stačit :-)
napsal(a):
Když už jste si štěně koupili, což považuju za chybu, zveřejněte o jakou chovnou stanici se jedná, jednak varujete ostatní a taky, proč takové lidi šetřit.
Proč?
Ostatní jistě nepodlehnou emocím,
lítosti a štěně se si ze zabordelovaného
dvora jistě nekoupí.
Proč je tedy varovat?
Určitě vědí, jak správně koupit psa. . . .
Vivíšek
napsal(a):
Dobrý den,
A vyvodíte z toho nějaké důsledky, nebo to necháte být?
Vivíšek
XXX.XXX.27.166
Dobrý den,
již jsem se spojila s veterinou, hygienou, ČMKU. A pokračuji dále a to proto, aby se další lidi nespálili.
Můžu prosím vědět, o jaké jde plemeno?
Fiona.Praha
napsal(a):
Jak se to ti další dozvědí?
Nijak. Protože se vždycky čeká, až jak to dopadne. A může to trvat i víc jak rok. A vždycky se to dá nějak obejít. Pamatujete si kauzu CHS Silesian Sun, jak paní nechala loni na výstavě 2 fenky v autě a jedna v těch vedrech uhynula? Byl jí na 2 roky klubem pozastaven chov. Chovku si založil její partner a jede se dál, ani ty dva roky to ženská nemohla vydržet.
napsal(a):
Nijak. Protože se vždycky čeká, až jak to dopadne. A může to trvat i víc jak rok. A vždycky se to dá nějak obejít. Pamatujete si kauzu CHS Silesian Sun, jak paní nechala loni na výstavě 2 fenky v autě a jedna v těch vedrech uhynula? Byl jí na 2 roky klubem pozastaven chov. Chovku si založil její partner a jede se dál, ani ty dva roky to ženská nemohla vydržet.
No právě....
Výkřik do tmy od neregistrovaného nicku, který možná někde něco od někoho koupil a ono to nebylo podle jeho představ a tak to rozvíří na sociálních sítí bez identifikace psa, plemene, CHS a nějakých relevantních dokladů (např. vet.zpráva), je tak nějak k ničemu.
Možná v tuto chvíli někdo z mých, Vašich nebo jiných známých, kamarádů, příbuzných, sousedů, kolegů..... kupuje nebo uvažuje o koupi štěněte ze stejné CHS, protože informace od zadavatelky jsou asi tajné.
Kauzu psů si pamatuji, bylo z toho pozdvižení. CHS jsem nevěděla nebo zapomněla, zákaz chovu jsem postřehla. Další info jsem nezjišťovala, protože labradoři (myslím, že to byly labradorky) nejsou šálek mé kávy.
Terven
napsal(a):
Jak vidno, ani pp na toto nemá vliv...
To je právě ono. Všichni se tu rozčilují nad psy bez PP a horem dolem doporučují jako všelék " papíry". Ale z vlastní zkušenosti vím, že jsou některé chovy s PP k poblití a jiní co občas seknou bez PP to mají v nejlepším pořádku.Je to jen o lidech a jejich odpovědnosti ke zvířatům.
Jenže u těch ch.st. se to tak nějak spíš dohlídá, než u úplně anonymních množáren.
Aspoň by se to uhlídat přes klub, smlouvy...atd. mělo.
A neměla by být obava ty ch.st. k poblití zveřejňovat.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Čerstvě narozené hříbě od 500 kg A1/1 nemá 60 kg ani omylem. To má sotva hříbě od ČMB (chováme obě plemena, ale A1/1 jsme odchovali nepoměrně víc)
Pro ilustraci - já na té fotce vazim cca 47 kg, a hříbě má zhruba 3 dny
Nechtěla jsem psát komentář, jsme na psech, ale nedá mi to. Jelikož jsem chovala koně skoro 20 let, měla jsem kobyly čt a čmb, kamarádka, která má snad všechny licence jezdce, trenéra a chovatele miluje A1/1, chovala a připravovala si je pro dostihový sport. To jenom že mi prošlo rukama hodně hříbat hned první den jejich života, kvůli očkování proti ochromě, takže vím, že údaj, že porodní váha hříběte je 10% váhy matky, je pravdivý. 20 kg má tak shetlandský poník, bez rejpání a urážky, ale údaj 10 % mám léty odzkoušený praxí. Omlouvám se za příspěvek od tématu.
juhaj
napsal(a):
Nechtěla jsem psát komentář, jsme na psech, ale nedá mi to. Jelikož jsem chovala koně skoro 20 let, měla jsem kobyly čt a čmb, kamarádka, která má snad všechny licence jezdce, trenéra a chovatele miluje A1/1, chovala a připravovala si je pro dostihový sport. To jenom že mi prošlo rukama hodně hříbat hned první den jejich života, kvůli očkování proti ochromě, takže vím, že údaj, že porodní váha hříběte je 10% váhy matky, je pravdivý. 20 kg má tak shetlandský poník, bez rejpání a urážky, ale údaj 10 % mám léty odzkoušený praxí. Omlouvám se za příspěvek od tématu.
A já se omlouvám také - proti ochromě u hříbat není očkování, nýbrž sérování.
juhaj
napsal(a):
No, je pravda, že už pár pátků je to za mnou, tak ale mi asi říkali nepřesně očkování, náš vet to neřešil, hlavně, když stíhal.
Jasně, já jenom, když učím ty děti... Taky si pamatuju, když jsme jezdili k selatům, tak ženské povídaly - tak jdeme očkovat železo.
Vivíšek
XXX.XXX.27.166
Jde o Pomeraniana.
Vivíšek
napsal(a):
Jde o Pomeraniana.
z Dlouhopolska, že?
Fiona.Praha
napsal(a):
Že by?
Myslím si to od začátku. A hlavně proto, že doufám, že víc chovů s parvovirozou tu není. Teda nejdřív jsme myslela, že je to biewer, zapomněla jsem, že tam mají i pomeranče. A ježky. A papoušky. A kočky. A...
napsal(a):
Myslím si to od začátku. A hlavně proto, že doufám, že víc chovů s parvovirozou tu není. Teda nejdřív jsme myslela, že je to biewer, zapomněla jsem, že tam mají i pomeranče. A ježky. A papoušky. A kočky. A...
Ještě CHS White Coffee, ne?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3682920/vrh-l-a-m-v-chs-white-coffee
napsal(a):
Ještě CHS White Coffee, ne?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3682920/vrh-l-a-m-v-chs-white-coffee
Ale ti chovají goldeny.
napsal(a):
Ale ti chovají goldeny.
To jó. Ale na začátku diskuze nebylo zřejmé, o jaké plemeno se jedná. :-)
napsal(a):
To jó. Ale na začátku diskuze nebylo zřejmé, o jaké plemeno se jedná. :-)
Já jsem si to teda zpočátku taky myslela, ale v úvodním příspěvku je uvedený, že chovatelka chová 30 let. Na stránkách WC (zkratka White Coffee) píše ta ženská, že chová od roku 2013. Tak z toho jsem usoudila, že ona to nebude. Ale nedělám si iluze, že je takových víc.
Vivíšek
XXX.XXX.237.46
Dobrý den,
zjistila jsem si více informací - škoda, že né dříve, ale jedná se o CHS Silver Shadow- Stříbrný stín. Nikde neregistrovaná, prodej všeho možného - psi, králíci atd. Chovatelé Špiců a Pomeranianů je znají a varují před nimi na FB. Nabízejí štěňata s PP, ale nedodají - nemají a pokud uslyšíte jména - Eva Kinská, Karolína Telemannová - dcera, Nicola Bosáková, Kinský - nohy na ramena a pryč.
Různá jména, telefony i oblasti.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to pozor. Kobyly rodí, to je pravda, ale nezabřezávají každý rok. Nebo zabřeznou a zmetají. Život matky je u býložravců důležitější, než mládě. Navíc srovnávat koně, kde je březost 333 dní se psy, kde je březost cca 63 dní, je nesmysl.
Jsou některé věci stejné. Kvalita výživy matky, veterinární péče a tak. Ale určitě se dokážete spíše postarat dva měsíce, než rok. Navíc štěňata máte doma jen další dva měsíce, hříbě nejméně půl roku, pokud nejste šmejd, jako někdo, koho znám.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.53.229
sisi58
napsal(a):
Tak to pozor. Kobyly rodí, to je pravda, ale nezabřezávají každý rok. Nebo zabřeznou a zmetají. Život matky je u býložravců důležitější, než mládě. Navíc srovnávat koně, kde je březost 333 dní se psy, kde je březost cca 63 dní, je nesmysl.
Jsou některé věci stejné. Kvalita výživy matky, veterinární péče a tak. Ale určitě se dokážete spíše postarat dva měsíce, než rok. Navíc štěňata máte doma jen další dva měsíce, hříbě nejméně půl roku, pokud nejste šmejd, jako někdo, koho znám.
Von nekdo pousti hribata driv? Tfiha. Nekdo znamej nebo dvorkovej odchov zensky co nema ani na seno?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Von nekdo pousti hribata driv? Tfiha. Nekdo znamej nebo dvorkovej odchov zensky co nema ani na seno?
Nn, jen se prostě nová majitelka kobyly, nechtěla otravovat s hříbkem ještě další 3 měsíce nebo čekat do odstavu.
Teď je z kobylky sprateček, neboť byla, místo matkou, vychovaná lidmi. Přežila to, je docela hezoučká, i když menší, ale já bych ji nechtěla.
Žádný dvoreček a už vůbec ne nemajetný majitel kobyly. Prodejní stáj. Položte peníze a budete mít kteréhokoliv koně.
napsal(a):
Já jsem si to teda zpočátku taky myslela, ale v úvodním příspěvku je uvedený, že chovatelka chová 30 let. Na stránkách WC (zkratka White Coffee) píše ta ženská, že chová od roku 2013. Tak z toho jsem usoudila, že ona to nebude. Ale nedělám si iluze, že je takových víc.
Já se nějak ztrácím..."na stránkách WC" – Jako White Coffee! Dobrá zkratka!
fikovnice
napsal(a):
Já se nějak ztrácím..."na stránkách WC" – Jako White Coffee! Dobrá zkratka!
Ženská pochybila, šetří ji klub, uhynula jí štěňata a ona ještě dává trestní oznámení na policii pro pomluvu.
napsal(a):
Ženská pochybila, šetří ji klub, uhynula jí štěňata a ona ještě dává trestní oznámení na policii pro pomluvu.
Aha, já to celé nečetla...a nejdříve jsem si myslela, že to Vy jste se překlikla a místo FCB napsala WC. Teda ono i zkratka FCB je divná, ale říkala jsem si, že byste přece místo FB se nespletla tak, že byste napsala WC...
Teď už chápu...