Americký stafordširský teriér - štěně

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chcete výjimečného pejska? Chov...
28000 Kč
Zdravím :)
Za týden bude našemu klukovi Sammimu 3 měsíce. Už asi týden má na bříšku vyrážku. Zprvu jsme nechali vyrážku vyrážkou a jen pozorovali, ale malej se škrábal čím dál víc a chtěli jsme mít jistotu, že to není nebezpečné, tak jsme šli s ním na veterinu. Tam seškrábli vzorek a zjistili že v těch puchýřcích jsou nějaké zánětlivé buňky (nebo cosi) a dostal kvůli tomu antibiotika Noroclav, šampon na to bříško clorexyderm a kapičky proti parazitům. Že prý nedokáží určit čím by mohla být vyrážka způsobená, že to třeba může být blechou, trávou, alergií a blablabla, ale kvůli těm zánětlivým buňkám musí brát antibiotika.
No po druhém koupaní a užívání antibiotik to vypadá že už to nejsou pupínky ale spíš fleky a jejich víc na vícero místech (od břicha) a jsou výraznější... Ptám se zda nemá někdo zkušenost, aby mě třeba poradil nebo uklidnil... :D Zítra budu volat na veterinu a eventuelně tam s ním pojedu, díky za odpovědi :)
PS: přikládám aktuální stav a fotku, kde hezky kouká :).
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zdá se mi to, nebo má takovou řídkou srst? Na boku.. poslední fotografie.. to já už vidím demodex.. to asi ne..
Klasika staffordek, no, za rok za dva to přejde :-)
Když přijdete z vycházky, umyjte mu bříško čistou vodou.
Jsou takové malé podzimní potvory.. sametky. Svilušky. Mě napadá ještě jedno jméno :-)
Např.
A dalších milion možností.
Myslím, že stejně jsme to měli po prvním koupání v žabinci. Vyrážka, ATB, fleky.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zadavatel
Ptám se zda nemá někdo zkušenost, aby mě třeba poradil nebo uklidnil...
Měla jsem stejný problém se psem jiného plemene, když mu bylo kolem 4 měsíců. Dermatitida na bříchu jak vyšitá, příčina nezjištěna. Náš vet dermatolog postupoval shodně s vaším veterinářem. Stěr, kultivace, spot, atb, šampon. Léčba zabrala asi po měsíci a od té doby se nic podobného neobjevilo.
Někteří psi jsou citliví na stravu, traviny, do toho připočítejte odčervení, očkování, které v tomto věku u štěňat probíhá... Imunita se rozhodí rychle. Na kontrolu k vetovi zajeďte, proč by ne, případně zkuste najít přímo odborníka dermatologa poblíž.
To není zadavatelko na vás, chyba je v systému
To není chyba, to je normální postup. Někdo by nechal psa udrbat, někdo to řeší na veterině. Co byste, lesnížínko, tedy vy pro štěně navrhla za léčbu?
lesnížínka
napsal(a):
Bože, ATB na blbou vyrážku?!? Probůh proč? Na vyrážku se fakt neumírá a je třeba najít příčinu. Očividně ,,moc" nezabraly, tak hlavně že to vet do psa narval Má tři měsíce a už první ATB.. To není zadavatelko na vás, chyba je v systému
Má tam zánět, proto bere antibiotika...
Řešili jsme před časem něco podobného se štěnětem (podle fotky ale nepoznám, jak moc je to stejné, my měli spíše štípance). Měla jsem za to, že je to nějaká reakce na kousnutí (blecha, mravenec, či cokoli jiného). Byly to spíše zarudlé štípance, které po zaschnutí vytvořily kulaté bílé flíčky, měl to po celém bříšku, podpaží a stehnech, dle veta možná ty sametky, nicméně po stěru nic konkrétního nepoznal a další rozbory by se dělaly až v době, kdy by se to horšilo - v té době už to spíše mizelo). V jedné FCB skupině padaly různé názory, zejména na alergie z trávy (čerstvé, posekané, vysoké či specifické). Nám teda pomohlo přikládat na to čerstvé aloe (i příjemně chladí), mazat to roztokem betadiny (na radu veta poté spíše hypermanganem). Po čase to zmizelo úplně, a zatím se to neobjevilo znovu. Jak už psal někdo shora, může to být několik různých důvodů, i ta rozhozená imunita, a přijít na jeden konkrétní je strašně těžké. Miminko je to krásný, zrovna máme v okolí podobné, držím palce, ať je brzy fit.