Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
DohodouBaďas
XXX.XXX.209.77
Ahoj všem,
v červenci oslavil můj golden 14. narozeniny. Poslední dobou, když je doma sám, štěká a štěká. Teď všude jezdí se mnou, aby byl minimálně sám, ale pořád to bohužel nejde. Dřív, když jsem byl v práci, tak pěkně chrupkal, ale teď už jen štěká. Od 7 do 15 pořád stojí, chodí a štěká. Samozřejmě to celý den nemůže vydržet a zadní nožky už ho moc neposlouchají. Dnes i včera si dal celou osmičku štěkání (divím se, že to ty 2 dny vydržel). Toto ještě nikdy neudělal. Vždy max. 1 den a to ne celý.
Ráno vždy jdeme na procházku, ale prostě je mu tu samotnému smutno.
Máte s tímto nějaké zkušenosti?
Nejlepší by byly nějaké prášky na spaní, ale to asi neexistuje, nebo něco na uklidnění.
Děkuji moc za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nemůže to být počínající demence?
napsal(a):
Nemůže to být počínající demence?
A nebo...nezhoršil se mu zrak nebo sluch....vidí, slyší??
napsal(a):
A nebo...nezhoršil se mu zrak nebo sluch....vidí, slyší??
Ano, ano. Hádala bych spíš nějakou zdravotní příčinu, než že by jen náhle začal takto rozsáhle smutnit... Jestli spíš není dezorientovaný, nemá strach...
Baďas
XXX.XXX.209.77
Zrak má dobrý, ale skoro neslyší. Někdy když tlesknu tak asi něco málo slyší, ale asi nic extra.
Baďas
XXX.XXX.209.77
Pořád se bojí, abysme neodešli. Když spí, tak se několikrát na nás podívá, ujistí se a pak zase usne.
Do hlavy starému člověku nikdo nevidí, natoš psu, přikláním se také k demenci-různé příčiny(degenerativní změny, cévní...prostě stáří) navštivte veta a proberte různá přilepšení(prášky) na " prokrvení mozku " .
Ta hluchota určitě taky, můj hluchý pes, který ani nebyl starý, taky víc štěkal, měla jsem dojem, že on se prostě moc neslyšel, tak mu to bylo jedno. Jinak na stres a tak docela zabírá Alavis Calming, můžete to zkusit, za to nic nedáte. https://www.spokojenypes.cz/alavis-calming-extra-silny-30-tbl/?gclid=CjwKCAjw5Kv7BRBSEiwAXGDElYnoKyl5RzPfx6c-oR-WFp2RM7D5U9wdbNhkn2ePqdF9D9n-N1WD5RoC8mMQAvD_BwE
Ty jo, tak to moje stará a hluchá fena už neštěká skoro vůbec. Páč když odejdu, tak si lehne a usne tak tvrdě, že by ji nevzbudilo ani dělo. Kolikrát jí to ticho ke spaní závidím. Dneska ráno jsem s ní zase musela zatřepat, aby se laskavě vzbudila a šla se vyčůrat.
Jinak se přikláním bohužel taky k počínající demenci..
Baďas
XXX.XXX.16.96
Děkuji za odpovědi.
Čas bohužel nazastavíme
Baďas
napsal(a):
Děkuji za odpovědi.
Čas bohužel nazastavíme
To ne, ale třeba by mu opravdu pomohly léky na prokrvení mozku a periferií (např. karsivan). Vezměte ho na veterinu a poraďte se.
lesnížínka
napsal(a):
My bereme. Pomohl mu na dýchání, na to hrozné funění. Je mu líp a řve víc
Nám na funění pomohl rentgen hrudníku. Snímek úplně čistý, a do dvou dnů pes přestal.
lesnížínka
napsal(a):
A teď bezesrandy možná to měl od páteře? Jak jste ho tam polohovali, mohlo se mu to někde hnout a uvolnit? Hlavně, že ho to přešlo
Teoreticky možná ano, ale nevěřím tomu. Žádné divočiny se s ním neprováděly, jen ležel na boku a měl “vytažené” přední nohy (dělala jsem to já), sám si velmi podobně často lehá. Spíš to bylo počasím, hodně se pak ochladilo. Když se vrátily tropy, začal funět znovu, ale trvalo to už jen pár dní. My jsme to s lékařkou na to horko tipovaly ještě před rtg, ale měla jsem strach, aby to nešlo od srdce nebo aby nebyl někde nějaký nádor, je samá boule. Ale srdíčko i rtg jsou čisté, takže asi fakt jen stáří a vysoké teploty. :-) A na ten karsivan jsem se tam zapomněla zeptat, vidíte, říkala jsem si, jestli by nám to nepomohlo s epilepsií...
S epi netuším. Mě ho vetka doporučila a kdyby nezabíral, přešlo by se na vyloženě léky na srdce. Zatím dobrý, nejmíň o polovinu se zlepšil. Celou noc i venku, když bylo nějakých 18st, dýchal jako by běžel. Na veterině se nad tím nijak nepozastavili. Prý...je horko. Ale to přece to staré srdce nemůže dlouho vydržet?!? Až naše vesnická vetka nám pomohla.
lesnížínka
napsal(a):
S epi netuším. Mě ho vetka doporučila a kdyby nezabíral, přešlo by se na vyloženě léky na srdce. Zatím dobrý, nejmíň o polovinu se zlepšil. Celou noc i venku, když bylo nějakých 18st, dýchal jako by běžel. Na veterině se nad tím nijak nepozastavili. Prý...je horko. Ale to přece to staré srdce nemůže dlouho vydržet?!? Až naše vesnická vetka nám pomohla.
To jsem ráda, že se mu ulevilo! To je hlavní. U nás to právě bylo podobné, jen nefuněl celou noc, ale ještě třeba hodinu po procházce (20 min chození po rovince - nic, u čeho by “měl nárok” se zadýchat), večer při podobných teplotách, tak se mi to také nelíbilo. U nás na veterině jsou ale fajn, hned se vymýšlely možnosti, co vyšetřit, co by mohlo být příčinou. To já si vůbec nemůžu stěžovat.