Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

constable

24.9.2020 06:43
constable

XXX.XXX.255.72

Ahoj,
máme doma necelé dva týdny štěně maďarského ohaře. Doteď s ním spíme v obýváku, část prospí v pelechu a část si skočí k nám na gauč a spokojeně spí. Když potřebuje čůrat, sleze si a jde čůrat na plínku. Gauč ho asi neodnaučíme, jelikož nás tam vidí přes den sedět a chce za námi (možná až bude starší). Rádi bychom ho naučili spát v noci samotného, jen přemýšlíme jak to udělat. Zavřít mu dveře do kuchyně a nechat ho být celou noc? Nechci nechávat otevřené dveře k nám do ložnice, kdyby za námi chodil, tak se bojíme toho, že by chtěl lézt za námi. Ložnice nebude tedy pro něj.
Děkuji za rady :-)

24.9.2020 07:11
domi.t

XXX.XXX.131.130

Poradím Vám- okamžite odstráňte plienku a naučte psa vykonávať potrebu vonku.

Je to malé šteniatko, kapacita močového mechúra nič moc,treba s ním chodiť niekoľkokrát za noc von. Ak samozrejme celú noc neprespí,čo váš prípad nie je.

A ešte niečo-"byť sám" sa u šteniatka učí postupne.

24.9.2020 07:37
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Plínku pryč, jak bylo řečeno. Když s ním spíte, můžete ho krásné vzít vyčůrat ven.
Já jsem se štěnětem také spala, i když ne v obýváku, ale venku v ohrádce. V ohrádce má boudu, pelech, vodu a trochu místa nějakou hračku. Večerní krmení dostane tam a pak se jde spát. Vzala jsem si spacák a první tri noci tam s ní spala, spacák vedle pelechu. Pak jsem se dvakrát uprostřed noci, přesunula domů, spacák tam zůstal a já přišla ráno. Asi týden jsem tam s ní byla do usnutí, seděla jsem na spacáku a když usnula, tak jsem odešla...asi po 10-12 dnech se mi stalo, že ne a ne usnout, tak jsem se zvedla a odešla ( klidně ležela, jen nespala). Spacák jsem ji tam nechala ještě cca týden, vždy jsem s ní chvilku seděla po jídle a pak šla domů. Krásně si zvyknula, že v ohrádce je bezpečí a když je tam zavřená, tak je klid a nejlepší je spát, nebo si na pelechu kousat hračku. Vydrží tam v klidu v noci 8-10 hodin potichu spát/hrát si. Teď už je tedy větší, ze začátku jsem k ní vztávala dřív.
Nejlepší je postupně navykat na režim i místo....

24.9.2020 07:43
ainu

XXX.XXX.9.151

constable napsal(a):
Ahoj,
máme doma necelé dva týdny štěně maďarského ohaře. Doteď s ním spíme v obýváku, část prospí v pelechu a část si skočí k nám na gauč a spokojeně spí. Když potřebuje čůrat, sleze si a jde čůrat na plínku. Gauč ho asi neodnaučíme, jelikož nás tam vidí přes den sedět a chce za námi (možná až bude starší). Rádi bychom ho naučili spát v noci samotného, jen přemýšlíme jak to udělat. Zavřít mu dveře do kuchyně a nechat ho být celou noc? Nechci nechávat otevřené dveře k nám do ložnice, kdyby za námi chodil, tak se bojíme toho, že by chtěl lézt za námi. Ložnice nebude tedy pro něj.
Děkuji za rady :-)

Mohu poprosit o info, kdo Vam poradil tu plenu?

constable

24.9.2020 07:51
constable

XXX.XXX.255.72

Plena je jen v nouzi. Jinak s ním samozřejmě pravidelně chodíme ven. I když se mu v noci kolikrát ani nechce, nakonec potřebu vykoná a hned běží domu zase spát. S čůráním problém nemáme, zajímalo mne spaní přes noc :-) Začneme o víkendu a budeme postupně odcházet. Jinak normálně usíná v pelechu a když se třeba po hodině probere, tak si vleze na gauč a spí dál.

24.9.2020 08:07
Zoia

XXX.XXX.211.224

S čuráním možná zatím problém nemáte, ale hrozí, že mít budete, když si tady projdete vlákna na téma "pes mi začal ve 2, 3, 5 letech najednou čurat doma", tak v 90 % případů se dozvíte, že byl jako štěně učený na plenku. Fakt ji zahoďte, ono i u bišonů a jorkšírů, kde se většinou používá, je to dost nepříjemný, co pak, až se vám začne doma venčit takovej pes, jako je ohař.

S tím spaním bych postupovala tak, jak píše MajkaP, prostě když nechcete štěně u sebe, jděte vy za ním. Postupně si zvykne. S gaučem to samý, jestli ho na gauči nechcete, tak ho tam nepouštějte, ale jděte na chvíli za ním dolů na zem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2020 09:25

Když potřebuje čůrat, sleze si a jde čůrat na plínku.

Tohle je velmi špatný nápad, viz dámy výše.

Gauč ho asi neodnaučíme, jelikož nás tam vidí přes den sedět a chce za námi (možná až bude starší).

Vidí Vás na gauči a chce za Vámi... Takže Vy sedíte na gauči, pes chce taky na gauč, a Vy mu řeknete "Hele, vizslo, my nechceme, aby ses nám válela po pohovce, všude budou zapíchané chlupy a vůbec, tak pojď k nám nahoru a hezky si tu s námi lehni a neokusuj polštářky." Chápete ten rozpor? Buď psa na gauči nechcete, a okamžitě to vymáhejte (prostě ho na ten gauč nepouštějte, vždyť na něm sedíte!), anebo se smiřte s tím, že ho z toho gauče už nedostanete (u MOK platí stonásobně - Trapp s Pitypangem zřejmě měli nějakou genetickou gaučovou a postelovou poruchu, která se přenesla na celou vizslí populaci :-) ). Žádné "až bude starší" neexistuje - převýchova bude těžká a náročná.
Jestli to takhle budete dělat se vším, budete s tím psem mít dost vážné problémy. Musíte být důslední, konzistentní a citliví.

Nechci nechávat otevřené dveře k nám do ložnice, kdyby za námi chodil, tak se bojíme toho, že by chtěl lézt za námi. Ložnice nebude tedy pro něj.

To je nějaká nová móda, ne? :-) Ve vedlejším vlákně o čůrání do postele mají taky tabuizovanou ložnici. :-)) Jak ho to naučit... no, asi bych na to šla stejně jako na trénink úplné samoty v bytě. Po minutkách, postupně. Podrobně to popisuji v tom vedlejším vlákně, které jsem již zmiňovala. Ale upřímně, neumím si příliš představit, že s tímto nápadem budete mít u maďara úspěch - jsou velmi fixovaní na svého člověka, je to plemeno typu "suchý zip". S křehkou psychikou, jsou velmi citliví a empatičtí. V zásadě si pro svého psa neumím představit horší trest, než ho vyloučit ze své společnosti, obzvlášť na celou noc. Velmi hlasitě protestoval, když jsem navrhla, že by pelíšek mohl být asi dva a půl metru od postele, takže ho mám v bezprostřední blízkosti (to není nedůslednost, ale otázka priorit).

24.9.2020 09:37

No já mám opačný problém....mě se štěně po 14-ti dnech z postele odstěhovalo, že prý už je velká a bude spát na chodbě

No nikdo holt nemůže mít všechno ideální....někdo řeší, jak naučit štěně, aby spalo samo a já jsem smutná, že moje štěně nechce spát v posteli

24.9.2020 10:03
MajkaP

XXX.XXX.21.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No já mám opačný problém....mě se štěně po 14-ti dnech z postele odstěhovalo, že prý už je velká a bude spát na chodbě

No nikdo holt nemůže mít všechno ideální....někdo řeší, jak naučit štěně, aby spalo samo a já jsem smutná, že moje štěně nechce spát v posteli

Je to tak. Psina měla být a je venkovní. Učila jsem jí tedy spát venku hned po příchodu do rodiny. Před dvěma týdny ze zdravotních důvodů (stehy) "musela" spát doma. Bála jsem se, že si tím zadělám přesně na to, čemu jsem se chtěla vyhnout a pes pak bude vyžadovat noc doma, nejlépe na gauči. Vydržela jsem to přesně jednu noc, kdy jsem s ní spala v obýváku (kde je zvyklá se mnou část dne být a má tam pelech). Celou noc mě chodila budit a chtěla pustit ven, ale ani jednou se jí nechtělo čůrat, prostě chtěla jít spát do ohrádky.
Druhou noc dostala fixační náplast, pruban a jako správná krkavčí matka jsem jí "vyhodila na mráz". Psina spokojená (stehy taky).

24.9.2020 10:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

MajkaP napsal(a):
Je to tak. Psina měla být a je venkovní. Učila jsem jí tedy spát venku hned po příchodu do rodiny. Před dvěma týdny ze zdravotních důvodů (stehy) "musela" spát doma. Bála jsem se, že si tím zadělám přesně na to, čemu jsem se chtěla vyhnout a pes pak bude vyžadovat noc doma, nejlépe na gauči. Vydržela jsem to přesně jednu noc, kdy jsem s ní spala v obýváku (kde je zvyklá se mnou část dne být a má tam pelech). Celou noc mě chodila budit a chtěla pustit ven, ale ani jednou se jí nechtělo čůrat, prostě chtěla jít spát do ohrádky.
Druhou noc dostala fixační náplast, pruban a jako správná krkavčí matka jsem jí "vyhodila na mráz". Psina spokojená (stehy taky).

Mám psy taky zvyklé venku a doma chtěli být vždycky jen chvíli. Pobýt a jít. V baráku pro ně není to ,,doma", navíc jim bylo horko. Teď na stará kolena je samík doma víc...přijde mi, že cítí, že už tu dlouho nebude, tak chce být co nejvíc s náma...i za cenu, že je mu horko a není to pro něj zrovna fyzicky příjemné

24.9.2020 10:45

lesnížínka napsal(a):
Mám psy taky zvyklé venku a doma chtěli být vždycky jen chvíli. Pobýt a jít. V baráku pro ně není to ,,doma", navíc jim bylo horko. Teď na stará kolena je samík doma víc...přijde mi, že cítí, že už tu dlouho nebude, tak chce být co nejvíc s náma...i za cenu, že je mu horko a není to pro něj zrovna fyzicky příjemné

Ale ona mu může být zima, starší psi už jsou choulostivější.

24.9.2020 11:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale ona mu může být zima, starší psi už jsou choulostivější.

To určitě ne, má srst jak medvěd Dělá to celé toto léto, venku 30st, v baráku 30st...funí jak lokomotiva. Jinak je vražený v největším stínu za barákem, já pracuju na horku, on tam nejde, není blázen Ale jak jdu domů, jde se mnou. Mně to nijak nevadí, jen mi trochu drásá srdce poslouchat, jak funí. A to jsem hluchá Jsem snad jediný člověk v republice, který s radostí očekává to ochlazení(pak budu brblat, že je mi strašná zima ) Ale to kvůli němu.

24.9.2020 13:59

lesnížínka napsal(a):
To určitě ne, má srst jak medvěd Dělá to celé toto léto, venku 30st, v baráku 30st...funí jak lokomotiva. Jinak je vražený v největším stínu za barákem, já pracuju na horku, on tam nejde, není blázen Ale jak jdu domů, jde se mnou. Mně to nijak nevadí, jen mi trochu drásá srdce poslouchat, jak funí. A to jsem hluchá Jsem snad jediný člověk v republice, který s radostí očekává to ochlazení(pak budu brblat, že je mi strašná zima ) Ale to kvůli němu.

Nejsi jediná...i já která horké letní teploty miluje (teda když jsem u bazénu), tak čekala na ochlazení, jak na boží smilování....Jack taky furt funěl jak lokomotiva, to teď už je to zlatý....a taky budu brblat jaká je zima, ale jak píšeš...kvůli němu

Přidejte reakci

Přidat smajlík