Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2020 13:37
gatevi

XXX.XXX.172.87

Dobrý den , moje 2,5 letá fenka začala mít zdrav. problémy a vůbec nehárala..Pouze v roku pár kapek , ketré ihned přestalo. Žádala jsem sono, zobrazil se v jednom rohu dělohy útvar , který nebyl možno specifikovat. Ihned musela na kastraci. Po operaci jsem byla v šoku, když jsem viděla fotky. Měla zapouzdřené embryo psa , naštěstí neprasklo , jinak by následovala okamžitá sepse. Obsah již zahníval. Zapřísáhla bych se , že fenku nikdo nekryl, netuším , kde by se to mohlo stát. Je stále hlídaná. Je možné , že byla z dvojčat a slabé embryo pozřela .? Měl to v 15 letech můj syn , když se mu otevřela na zádech krvavá dírka ...V nemocnici mi řekli, že je štěstí, že to neměl v mozku a že pozřel slabější embryo , měl být z dvojčat...Prosím pokud znáte možné vysvětlení, prosím o zprávu. Děkuji . Iveta G.

24.9.2020 13:45
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Osobně se domnívám, že pokud měla embryo v děloze, je dost nepravděpodobné, že by to byl následek splynutí dvou zárodků ještě v průběhu jejího nitroděložního života. Byla by obrovská náhoda, kdyby doputovalo tam, kam přirozeně „patří“. Nejsem si jist, jestli zrovna tady je někdo, kdo se zabývá tak specifickými problémy a odpoví Vám na otázku, kterou zjevně neuměli zodpovědět ani Vaši veterináři. Otázka taky je, jestli šlo skutečně o embryo! Mohl to být nezhoubný tumor, absces, zapouzdřený kousek děložní výstelky... Jestli to byl skutečně rozeznatelný psí plod (ne embryo, ale plod), pak je podle mého názoru nejpravděpodobnější, že kdysi došlo k nakrytí Vaší feny, i když Vy o tom nevíte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2020 13:52

Spis je pravdepodobnejsi, ze mela skryte harani, byla nakryta a zabrezla.

Tomuhle utvaru se pak rika mumifikat. Plod v urcite fazi zastavil vyvoj a aby neohrozil fenu - zapouzdril se.

24.9.2020 14:21
gatevi

XXX.XXX.172.87

Děkuji Pěkně za vaše infa a názory.

24.9.2020 14:28
GAELLE

XXX.XXX.66.235

můj exmanžel měl toto v konci páteře. Měl tam zuby a vlasy. Jeho bratr totéž a jeho otec totéž - říkali tehdy že je to dědičné.
Vaši fenku nejspíš opravdu nějaký pes nakryl a embryo se dál nevyvíjelo. U lidí se tomu říká zkamenělé dítě. Hlavně že je v pořádku.

24.9.2020 20:41
Dasvo

XXX.XXX.250.72

GAELLE napsal(a):
můj exmanžel měl toto v konci páteře. Měl tam zuby a vlasy. Jeho bratr totéž a jeho otec totéž - říkali tehdy že je to dědičné.
Vaši fenku nejspíš opravdu nějaký pes nakryl a embryo se dál nevyvíjelo. U lidí se tomu říká zkamenělé dítě. Hlavně že je v pořádku.

To, co popisujete, je podle mého názoru něco jiného! Zuby a vlasy se vyvíjejí ze stejného zárodečného listu. Pokud měli tentýž problém příbuzní, mohlo jít o geneticky založenou poruchu vývoje jednoho zárodečného listu, nebo pouze „zatoulané“ buňky ektodermu.
To, co zmiňuje zadavatelka, je splynutí dvou kompletních zárodků do jednoho - jakoby pohlcení jednoho zárodku druhým.
Se zkamenělým dítětem souhlasím!

24.9.2020 21:01

Dasvo napsal(a):
Osobně se domnívám, že pokud měla embryo v děloze, je dost nepravděpodobné, že by to byl následek splynutí dvou zárodků ještě v průběhu jejího nitroděložního života. Byla by obrovská náhoda, kdyby doputovalo tam, kam přirozeně „patří“. Nejsem si jist, jestli zrovna tady je někdo, kdo se zabývá tak specifickými problémy a odpoví Vám na otázku, kterou zjevně neuměli zodpovědět ani Vaši veterináři. Otázka taky je, jestli šlo skutečně o embryo! Mohl to být nezhoubný tumor, absces, zapouzdřený kousek děložní výstelky... Jestli to byl skutečně rozeznatelný psí plod (ne embryo, ale plod), pak je podle mého názoru nejpravděpodobnější, že kdysi došlo k nakrytí Vaší feny, i když Vy o tom nevíte.

Zvlášť, pokud už "zahníval". Taky se přikláním k neuhlídanému zabřeznutí.

24.9.2020 22:49
Terven

XXX.XXX.110.191

GAELLE napsal(a):

Vy popisujete dermoid, to je něco jiného - sice se tomu taky říká "dvojče", ale je to nezhoubný nádor z kožních buněk, nikoli pozůstatek vstřebaného sourozence.

24.9.2020 23:14
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Terven napsal(a):
Vy popisujete dermoid, to je něco jiného - sice se tomu taky říká "dvojče", ale je to nezhoubný nádor z kožních buněk, nikoli pozůstatek vstřebaného sourozence.

je to možné, už je to dávno, moc si podrobnosti nepamatuji. Je možné že říkal dermoid. Díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík