Kr.bez
napsal(a):
Dobrý den,
zhruba v polovině října bysme si s partnerem měli vyzvedávat štěňátko na Slovensku..
Nevíte prosím vás někdo, jakým způsobem by bylo nejlepší si štěňe vyzvednout bez nutnosti covid stěrů?
PP štěně? Odkud přesně, tedy přes který přechod? Vím, že se na přechodech nějak předává zboží, možná by to šlo i s pejskem?
Kr.bez
napsal(a):
Přechod Hodonín - Holíč. Četla jsem, že dělají pouze namátkové kontroly ale nechci se na to spoléhat. Kdyby se nám podařilo přejet přes hranice, tak bysme samozrejmě jeli pouze v autě a na předání v respirátoru a hned zpátky do ČR.
Na přechodu Hodonín - Holíč mám spojku mezi policisty, co tam slouží.
impact
napsal(a):
Nejezděte přes hranice. Ať ho chovatel doveze na hranice a předejte si ho přímo na hraničním přechodu bez toho, že byste hranice překročili.
Tak bysme to rádi udělali ale chtěli jsme ušetřit cestu majiteli ale asi nebude jiná možnost. A také jsem se chtěla ujistit, že i to předání bude možné.
Kr.bez
napsal(a):
Tak bysme to rádi udělali ale chtěli jsme ušetřit cestu majiteli ale asi nebude jiná možnost. A také jsem se chtěla ujistit, že i to předání bude možné.
Předávali jsme si tak psy opakovaně i na jaře, když byly hranice úplně zavřený. A nejen my. Vím o více takových předávkách - jiní lidi, jiné přechody.
Když si vzpomenete, napište mi pátého října soukromou zprávu. Napíšu Vám, jak jsme zase dopadli.
impact
napsal(a):
Předávali jsme si tak psy opakovaně i na jaře, když byly hranice úplně zavřený. A nejen my. Vím o více takových předávkách - jiní lidi, jiné přechody.
Když si vzpomenete, napište mi pátého října soukromou zprávu. Napíšu Vám, jak jsme zase dopadli.
Moc děkuji, když si vzpomenu ozvu se 🙂
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Předání jo, ale průjezd nic nevyřeší - vytrasují Vás podle telefonu, nebo když vás tam zastaví hlidka na území SK, tak budete mit stejně problém (a s českou SPZ jste dost na ráně).
Děkuji za vysvětlení, alespoň vím, jak dál postupovat. Mohla bych Vás tedy prosím kontaktovat příští měsíc?
Kr.bez
napsal(a):
Děkuji za vysvětlení, alespoň vím, jak dál postupovat. Mohla bych Vás tedy prosím kontaktovat příští měsíc?
Teď o víkendu mi jeden z těch kluků ze Slovenska veze psa do Varšavy na letiště + chci na hranicích i krýt, tak se ho zeptám i na Vás, ale neměl by v tom být problém.
Udělal bych předávku na hranicích tak, jak píše Impact. Nebudete mít žádné prostředníky a domluvy přes iks cizích lidí. Zodpovědný a slušný chovatel jistě nebude mít problém přivézt štěně zodpovědnému a slušnému majiteli pár kilometrů na hranice. :-) Jestli z toho máte trauma, zaplaťte mu cestovné.
Dasvo
napsal(a):
Udělal bych předávku na hranicích tak, jak píše Impact. Nebudete mít žádné prostředníky a domluvy přes iks cizích lidí. Zodpovědný a slušný chovatel jistě nebude mít problém přivézt štěně zodpovědnému a slušnému majiteli pár kilometrů na hranice. :-) Jestli z toho máte trauma, zaplaťte mu cestovné.
Ano, taky si mylím, že tohle je nejjistější.
Dasvo
napsal(a):
Ano, tak jsme domluveni, chtěla jsem jen znát jiné možnosti. Cestu a čas chovateli samozřejmě proplatím 🙂