Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

matyas2712

30.9.2020 13:48
matyas2712

XXX.XXX.34.20

Dobrý den,

máme doma fenku BŠO, které budou za týden 4 měsíce. Když jdeme na procházku a vidí psa, na chvíli se zastaví a pak pomalu začne štěkat. Nejdříve jen tak "ňafe" ale pak začne vrtět ocasem a ve větší míře štěkat. Občas se ale stane, že když se přiblíží, tak dá ocas mezi nohy a začne se bát a couvat. Sousedi mají briarda a s ním je úplně v pohodě. Také vyrůstala na farmě s mnoha dalšími psy jiných plemen. Když slyší psa štěkat tak to absolutně ignoruje.

Předem děkuji za rady a odpovědi.

30.9.2020 16:05
MajkaP

XXX.XXX.90.48

A co chcete za rady a odpovědi? Proč štěně štěká a jak ho to odnaučit?
Štěně nejspíš psa "zdraví" a pokud se pes přiblíží a ono začne couvat a stahovat ocas, tak se ho bojí. Víceméně je to normální chování štěněte, které si na cizí psy teprve zvyká a chce to pracovat, nejlépe s hodnými jedinci.

matyas2712

1.10.2020 00:20
matyas2712

XXX.XXX.34.20

MajkaP napsal(a):
A co chcete za rady a odpovědi? Proč štěně štěká a jak ho to odnaučit?
Štěně nejspíš psa "zdraví" a pokud se pes přiblíží a ono začne couvat a stahovat ocas, tak se ho bojí. Víceméně je to normální chování štěněte, které si na cizí psy teprve zvyká a chce to pracovat, nejlépe s hodnými jedinci.

Ano, na toto jsem se chtěl zeptat. Samozřejmě vím že když stáhne ocas tak se bojí. A taky vím že je to o socializace, jenže jsem zapoměl napsat, že jsem v domácí izolaci kvůli covidu a to je problém.
Děkuji.

1.10.2020 06:23
MajkaP

XXX.XXX.90.48

matyas2712 napsal(a):
Ano, na toto jsem se chtěl zeptat. Samozřejmě vím že když stáhne ocas tak se bojí. A taky vím že je to o socializace, jenže jsem zapoměl napsat, že jsem v domácí izolaci kvůli covidu a to je problém.
Děkuji.

No tak to opravdu problém je, protože štěně je teď ve věku, kdy nové podněty (mimo jiné psi kámoše) potřebuje.
Tím, že se ostatních lidí a psů straníte ( i když důvod chápu) v něm strach podporujete.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2020 10:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

tak zas takový problém to být nemusí...
Psů se nestraní, potkávají je a vídají a mohou pracovat právě s tou vzdáleností - učit štěně klidu při pohledu na psa
A štěněti "vtiskávat", že ti nejlepší kámoši na světě jsou jeho lidé, ono se to bude hodit...

1.10.2020 10:11
lenocka

XXX.XXX.60.146

Mám BŠO, teď 9měs., přivezla jsem jí týden před březnovou karanténou. Socializace vzhledem k přístupu lidí k covidu strašně málo, pořádně jsme se do toho opřely až v cca 5měs. a dneska můžu říct, že budu mít sice dost citlivého, ale jinak normálního psa.

Jinak to štěkání - podle mě si dodává odvahu. Odpovídá tomu potom i ten bázlivý projev. To přejde, jen nesmí mít špatnou zkušenost. Moje byla mnohem bázlivější, fakt že jo...dneska občas někoho vyštěká (spíš lidi) a to je všechno. Dobře bude :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík