Westík

Prodám West highland white teriéra - Prodám štěňata s PP. Jen do dobrých ru...
Dohodou
Zdravím,
fence právě končí hárání a začala se divně chovat. Pořád za mnou chodí, kňučí (tak zlehka, spíš tak "rozmazleně") a kouká mi do očí. Když si sednu, tak mě pořád škrábe do ruky, nohy. Prostě jakoby si vyžadovala pozornost. Když ji začnu škrábat, tak zvedne zadní nohu (to dělá i když je s naší druhou fenkou).
Má to souvislost nějak s tím háráním? Faleška to asi nebude, ne? Někde jsem četla, že se objevuje až po několika týdnech po hárání.
Pořád jsem mezi pejsky nováček, tak se učím, kde můžu
Děkuji
AnnaZ
napsal(a):
Zdravím,
fence právě končí hárání a začala se divně chovat. Pořád za mnou chodí, kňučí (tak zlehka, spíš tak "rozmazleně") a kouká mi do očí. Když si sednu, tak mě pořád škrábe do ruky, nohy. Prostě jakoby si vyžadovala pozornost. Když ji začnu škrábat, tak zvedne zadní nohu (to dělá i když je s naší druhou fenkou).
Má to souvislost nějak s tím háráním? Faleška to asi nebude, ne? Někde jsem četla, že se objevuje až po několika týdnech po hárání.
Pořád jsem mezi pejsky nováček, tak se učím, kde můžu
Děkuji
Máme to úplně stejně. Jsme cca 22 dní od začátku hárání. Je to normální, ale faleška ještě může být. U nás je to tak, že cca měsíc pře háráním je fenka naopak jinak divná, není mazlivá, vyhledává spíš samotu, občas někam zaleze, až jsem si poprvé myslela, že je nemocná. To trvá pár dní a pak dost dlouho nic, až potom začne hárat.
Ulcka
XXX.XXX.182.179
Dobrý den máme asi měsíc a půl po hárání fenka je smutná pořád spí nechce jíst když si s ní s ní chci hrát tak odjde nechá se hladit adrbat u veterináře jsme byli a je v pořádku prý se to může stát máte někdo takovou skušenost s fenkou jak dlouho to může trvat nebo jak jí pomoct já už jsem s toho docela neštastná
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ulcka
napsal(a):
Dobrý den máme asi měsíc a půl po hárání fenka je smutná pořád spí nechce jíst když si s ní s ní chci hrát tak odjde nechá se hladit adrbat u veterináře jsme byli a je v pořádku prý se to může stát máte někdo takovou skušenost s fenkou jak dlouho to může trvat nebo jak jí pomoct já už jsem s toho docela neštastná
Já jsem hrozně zvědavá a nedá mi to, tak se zeptám.
Co vás vede k tomu, že při psaní textu nepoužíváte čárky a tečky mezi větama? Nebo otazník za otázkou?
napsal(a):
Já jsem hrozně zvědavá a nedá mi to, tak se zeptám.
Co vás vede k tomu, že při psaní textu nepoužíváte čárky a tečky mezi větama? Nebo otazník za otázkou?
Já mám vždycky pocit, že čtu Paní Dallowayovou. Že je to taky takový proud vědomí...
To bude kombinace lenosti a pětky z ČJ. Skušenost.
Nejlepší výmluvu jsem slyšela "ale já píšu z mobilu".
No tak nepiš z mobilu, je to trapné.
Ale pak ještě existují poruchy - někdo nemůže dobře psát, číst, oboje.
Zajímavé je, že se tyto poruchy vyskytují převážně na soc. sítích.
napsal(a):
To bude kombinace lenosti a pětky z ČJ. Skušenost.
Nejlepší výmluvu jsem slyšela "ale já píšu z mobilu".
No tak nepiš z mobilu, je to trapné.
Ale pak ještě existují poruchy - někdo nemůže dobře psát, číst, oboje.
Zajímavé je, že se tyto poruchy vyskytují převážně na soc. sítích.
Já bych Vám taky jedničku z češtiny nedala
K dotazu: má falešku. Kolem těch dvou měsíců od hárání to bývá nejintenzivnější. Do normálního stavu by se měla vrátit tak 3 měsíce od hárání.
"Já bych Vám taky jedničku z češtiny nedala "
Já se snažím rozlišovat - píšeme tu hovorově, nespisovně, jak nám plynou myšlenky, ale obvykle se všichni snažíme dodržovat základní pravidla a gramatiku. Text je díky tomu čitelný, srozumitelný.
Kdo se úplně vybodne na základní gramatiku, dává tím najevo... no podle mě (podle koho čeho - 2. pád - mě) různý ne moc hezký věci...
Kdo se úplně vybodne na základní gramatiku, dává tím najevo... no podle mě (podle koho čeho - 2. pád - mě) různý ne moc hezký věci...
Já se teda snažím psát aspoň trochu gramaticky správně, i když zrovna mě/mně mi dělá problém, většinou to neřeším a prostě napíšu mě , to jste si možná všimli. Někdy píšu taky nespisovně, hovorově. A sama si občas všimnu, že napíšu blbě psi/psy - i když vím, jak to má být, ale v rychlosti to prostě napíšu opačně, a většinou si všimnu až když už příspěvek nejde opravit .
Ale pak jsou opravdu lidi, kteří tu základní gramatiku prostě neovládají. Mají dislexii nebo něco takového. A oni ti lidi ani nemusí být hloupí, ani to nemusí znamenat, že se na to vybodnou, ale fakt jim to prostě nejde. Mám takovou kamarádku, už na základce s tím měla hrozný problém, nerozlišovala ani mi/my a podobně, diktáty psala na 5. A píše tak nějak doteď. Ale když se s ní bavíte, tak je to rozumná žena, s velkou slovní zásobou a vůbec byste to na ní nepoznali, jen ten písemný projev jí prostě nejde. Někdy píše fakt hrozně, ale už jsem si na to zvykla. Asi se to s velkou snahou dokážou naučit i takoví lidi, ale nejspíš jim to nikdy nepůjde tak nějak automaticky a nad každým i/y, ě/e a čárkou budou muset dlouze přemýšlet a odůvodňovat si to.
marushka
napsal(a):
Já bych Vám taky jedničku z češtiny nedala
K dotazu: má falešku. Kolem těch dvou měsíců od hárání to bývá nejintenzivnější. Do normálního stavu by se měla vrátit tak 3 měsíce od hárání.
A co jsem provedla zrovna tady? No, ...? Nejlepší výmluvu jsem slyšela .. lze napsat správnějC, to jo.
Ale jinak tady teda dělám chyb šíleně. A nejlepší je, že z té češtiny jsem jedničku měla vždy :-) a že nevím, proč to tady dělám :-) Někdy je to rozepsané souvětí (psy, psi), jindy to a tamto, ale někdy fakt vůbec nevím :-)
To není k smíchu, já vím, jdu si dát černý puntík.
napsal(a):
A co jsem provedla zrovna tady? No, ...? Nejlepší výmluvu jsem slyšela .. lze napsat správnějC, to jo.
Ale jinak tady teda dělám chyb šíleně. A nejlepší je, že z té češtiny jsem jedničku měla vždy :-) a že nevím, proč to tady dělám :-) Někdy je to rozepsané souvětí (psy, psi), jindy to a tamto, ale někdy fakt vůbec nevím :-)
To není k smíchu, já vím, jdu si dát černý puntík.
Píše se "zkušenost".
Ale já to nemyslím špatně.. Sama si na tom že umím psát gramaticky správně docela zakládám a pak občas objevím po sobě takovou hrubku, že bych si nafackovala 😁
Bohužel mi přijde že správně česky už neumí polovina národa, tak už pravopis ostatních moc neřeším, ale leckdy je to taková tragédie, že člověk už ani nechápe, co chtěl básník říct.
marushka
napsal(a):
Píše se "zkušenost".
Ale já to nemyslím špatně.. Sama si na tom že umím psát gramaticky správně docela zakládám a pak občas objevím po sobě takovou hrubku, že bych si nafackovala 😁
Bohužel mi přijde že správně česky už neumí polovina národa, tak už pravopis ostatních moc neřeším, ale leckdy je to taková tragédie, že člověk už ani nechápe, co chtěl básník říct.
Jó, to jsem opisovala od té paní, co dala dotaz, a z teho jsem usoudila to, co jsem pak napsala :-) (Co jsem napsala před tedy, před tím slovem.)
Někdy píši fakt nesmysly, ale Skušenost, tam jsem ještě neklesla. No, uvidíme, již úspěšně zapomínám, co jsem dělala včera.
Tady Vám chybí spousta čárek :-) :-) Si dělám legraci, mně je to jedno.
Hrabal napsal souvětí na .. kolik.. deset stránek? Interpunkci použil, ale stejně se to četlo blbě.
Miriam33
XXX.XXX.210.31
"Já se teda snažím psát aspoň trochu gramaticky správně, i když zrovna mě/mně mi dělá problém, většinou to neřeším a prostě napíšu mě , to jste si možná všimli."
V tomto mi hodně pomohla ta bezháčková
varianta MNE, MI....jak se dá říct .... Beze MNE, posaď mne, ? , pak je druhá varianta krátká MĚ. Naopak "nelíbí se MI to, slíbil MI" , pak je druhá a dlouhá varianta MNĚ.
Spousta lidí si to pamatuje podle pádů MĚ = 2 písmena, sudé číslo, 2.,4. pád, MNĚ=3 písmena, 3., 6. pád.
Copak diskuse, tam už pár let si pomalu nikdo nedovolí upozornit na gramatickou chybu. Teď už se ale nedá spolehnout ani na správnost v knihách a novinových článcích. V knížkách pro děti, kde je pár řádků nebo dokonce jen popisky obrázků mne to vyloženě štve.
Miriam33
napsal(a):
"Já se teda snažím psát aspoň trochu gramaticky správně, i když zrovna mě/mně mi dělá problém, většinou to neřeším a prostě napíšu mě , to jste si možná všimli."
varianta MNE, MI....jak se dá říct .... Beze MNE, posaď mne, ? , pak je druhá varianta krátká MĚ. Naopak "nelíbí se MI to, slíbil MI" , pak je druhá a dlouhá varianta MNĚ.
Spousta lidí si to pamatuje podle pádů MĚ = 2 písmena, sudé číslo, 2.,4. pád, MNĚ=3 písmena, 3., 6. pád.
Copak diskuse, tam už pár let si pomalu nikdo nedovolí upozornit na gramatickou chybu. Teď už se ale nedá spolehnout ani na správnost v knihách a novinových článcích. V knížkách pro děti, kde je pár řádků nebo dokonce jen popisky obrázků mne to vyloženě štve.
A což teprve, když pod obrázek poštolky napíšou "orel". A že jakési zlé zvíře rozbilo zajíčkům hnízdečko na stromě !
marushka
napsal(a):
Píše se "zkušenost".
Ano, zkušenost.
napsal(a):
Jó, to jsem opisovala od té paní, co dala dotaz, a z teho jsem usoudila to, co jsem pak napsala :-) (Co jsem napsala před tedy, před tím slovem.)
Někdy píši fakt nesmysly, ale Skušenost, tam jsem ještě neklesla. No, uvidíme, již úspěšně zapomínám, co jsem dělala včera.
Tady Vám chybí spousta čárek :-) :-) Si dělám legraci, mně je to jedno.
Hrabal napsal souvětí na .. kolik.. deset stránek? Interpunkci použil, ale stejně se to četlo blbě.
Tři čárky. Počítala jsem správně?
napsal(a):
Tři čárky. Počítala jsem správně?
Jo.. a já tam dokonila editaci.. čárka za tedy měla být před tedy, jsem pospíchala, jelikož kurýr nechápe, co je "hoďte to za branku". Proč máme na české web americké uvozovky? Ale to mám furt výmluv, co, přitom stačí to po sobě přečíst, a když nemám čas, tak mlčeti zlato.
Jednou tohle chování předvedla megý. Nakonec jsem zjistila, že ji nesmím nechávat před krámem, protože ji tam nejspíš někdo uhodil, bylo to teda v hlavě.
Když mám kolem hárání strach, že není v pořádku (fyzicky myslím, protože psychicky nejsme nikdy ..), jde se na UTZ. Ještě že se to děje jen jednou za rok, jak bych vypadala.
Mám takový pocit, že UTZ je udržitelné zemědělství, mám to napsané na čokoládě.
To je dobrá diagnostická metoda - nabídnu psovi čokoládu, smaženou anglickou slaninu,.. a když nechce, tak je nemocen.
Miriam33
napsal(a):
Používám „Vaška“. Podle mého názoru je to nejjednodušší a nejrychlejší.
"Vaška" znám jako termoláhev. A pak ještě: Nechoď Vašku s pánem na led.......
Ještě si ve vhodnou dobu na ty všecky poučky vzpomenout, že :-) Mám to zažito jako 3. a 6. pád je mně a vše ostatní na enko nemá nárok, jenže mně ty pády skáčou automaticky. Nejlepší je mít načteno. Ale nesmíte číst fb a faunu, to se pak naučíte špatně :-)
Ulcka
napsal(a):
Aby to nebylo jen jazykovedne okenko
Aktualne to zase zazivam. Fena mi harala v pulce unora. Od te doby je divna. Fyzicky i psychicky.
Pred 3 tydny uz jsem nevydrzela a nechala ji kompletne vysetrit. Ze to nemuzou byt jen hormony. Chovala se jako stary, nemocny, nemohouci pes.
Podezirala jsem srdce, ledviny. mj. byla cela zavodnena....
Byly to "jen" hormony.
Skoncila na Galastopu - po 24h uz zabral - a bylo ji vyrazne lepe. Nicmene -projevy falesky ma jeste i ted. 3 mesice po odharani
Cekam, ze jeste mesic, nez pujdou "stenata uplne z domu" - a az pak to prejde uplne :-)
Jeste ze to nema kazde harani, to by bylo na masli.
Miriam33
XXX.XXX.210.31
Hormony jsou mocná sviňa a nejen u psů. Když si vzpomenu na různé svoje nálady a výkyvy v těhotenství a po porodu a po kojení, ...jak to s člověkem mává od brečení ke vzteku. Úplně jinej člověk než normálně. Úplně ty psy chápu.
Prý se dá použít nejen Vašek, ale jakýkoliv chlap se dvěma....slabikami. Třeba Pepa. Vem si m-ě (Pe-pu), dej to m-n-ě(Pe-po-vi). Ale já si stejně na Vaška ani Pepu nevzpomenu :). Ale zato při přivlastňování říkám, že když si nevím rady, čí to je (psovi kámoši, psovy kšíry), že je všechno na světě matčino (matčinI kámoši a matčinY kšíry) a matka se vším pomůže a syn to nějak nerad slyší :D
napsal(a):
A ja znam jen tohohle Vaška
Který je Vašek? Ten žíhaný, nebo ten zelený ?
napsal(a):
Který je Vašek? Ten žíhaný, nebo ten zelený ?
Žíhaný
A pro cizí je to vždycky jen Václav
Ale jak to tak čtu dál tady - i Václav jde požít jako gramatická pomůcka.
Tak v tom případě je to vlastně Avenger
napsal(a):
"Vaška" znám jako termoláhev. A pak ještě: Nechoď Vašku s pánem na led.......
Místo mě/mně dosadíte jméno Vašek. Určující je pak počet slabik - dvě slabiky (Vaška) jsou „mě“, tři slabiky (Vaškovi) „mně“.
Takhle vysvětlené to zní hrozně kostrbatě, v praxi je to ale velmi jednoduché. (A pro mě - Vaška :-) - rychlejší, než si narychlo uvědomovat pády.) Načteno mám, myslím si, hodně. Toto mi ale samo většinou automaticky nenaskakuje.
napsal(a):
Žíhaný
A pro cizí je to vždycky jen Václav
Ale jak to tak čtu dál tady - i Václav jde požít jako gramatická pomůcka.
Tak v tom případě je to vlastně Avenger
napsal(a):
Aby to nebylo jen jazykovedne okenko
Aktualne to zase zazivam. Fena mi harala v pulce unora. Od te doby je divna. Fyzicky i psychicky.
Pred 3 tydny uz jsem nevydrzela a nechala ji kompletne vysetrit. Ze to nemuzou byt jen hormony. Chovala se jako stary, nemocny, nemohouci pes.
Podezirala jsem srdce, ledviny. mj. byla cela zavodnena....
Byly to "jen" hormony.
Skoncila na Galastopu - po 24h uz zabral - a bylo ji vyrazne lepe. Nicmene -projevy falesky ma jeste i ted. 3 mesice po odharani
Cekam, ze jeste mesic, nez pujdou "stenata uplne z domu" - a az pak to prejde uplne :-)
Jeste ze to nema kazde harani, to by bylo na masli.
Známe....nám jedny štěňata za chvíli půjdou z domu a další se co nevidět narodí
Tak mě čuba zrovna hárá...teď asi 14 dní a už se těším, až zase bude "normální"....je ukňouraná, s jídlem je to na palici, jeden den jí normálně, dva dny dělá ofuky a další den do ní dostanu jenom piškoty a zas den na to sní pomalu 3/4 kila hovězího srdce.
Když jdeme na prochajdu, tak střídavě nechává mozek doma.
Už na to nejsem zvyklá, měla jsem 11 let psa a pak dalších 10 let kastrovanou fenu a psa.
A teď když si představím, že může být "divná" ještě po hárání, pak klidně faleška, no tak potěš koště....snad nás to nepotká.
Edit:
jinak holky musím říct, že podobné diskuze musí být pro některé návštěvníky fauny fakt děs a běs....rozkliknu tohle téma, protože aktuálně mi čuba hárá, tak mě to zajímá a půlka diskuze je probírání gramatiky.....no je vidět, že nás tady nikdo nehlídá
Hanajjjpejsem
XXX.XXX.41.15
Naše fenka má teď ke konci hárání a už tak dva týdny ji doslova hrabe. Začalo to, že venku čekala na psy, až za ní přijdou, vyloženě se zapírala a nechtěla jít, dokud za ní pes nepřijde. Teď pořád kňučí, několikrát denně se začne válet po zádech v posteli, ( jako když si chce hrát, ale normálně to dělá jednou za čas..) a poslední týden začala "ojizdet" plyšáka, musela jsem ho dát pryč, tak teď začne šíleně kňučet a třeba když ležím pod dekou, začne si hrabat tu deku pod sebe, nebo mě chytá nohu a chce ji ojizdet 😂 pořád kňučí, jak by chtěla asi nějakýho psa a taky se mi dívá do očí a pak vystartuje po noze a chce ji ojet 😂😂 teď už ji napomínám, protože to přehání a tak jde třeba spát, pořád si leha na mě..spí a pak z ničeho nic začne kňučet a furt dokola ( jsem zrovna na neschopence, tak trávím dost času v posteli).