Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

.Bebe.

6.10.2020 11:12
.Bebe.

XXX.XXX.34.59

Dobrý den přeji. Náš pes dnes a v noci vyblil žaludeční šťávy. Včera odmítal jíst granule s trochou lososovýho oleje, což je u něho neobvyklé. Dnes ráno jich většinu sežral, v misce jich i tak ale pár zůstalo. Napadlo mě, jestli to nemůže být z morkových kostí, které měl včera?

6.10.2020 11:16
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Pes zvrací žaludeční šťávy většinou z hladu.
Takže posloupnost je jiná - pes z nějakého důvodu nežral, a proto zvracel.
Teoreticky to může být z morkových kostí. Rozžvýkal je? Nepolyká je celé nebo v kusech?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.10.2020 11:17

Zvracel z hladu, když v noci nežral....nebo má něco nestravitelného v žaludku...z morkových kostí se dá sežrat tak akorát ten morek...

6.10.2020 18:35
Terven

XXX.XXX.160.10

Varaxi napsal(a):
Pes zvrací žaludeční šťávy většinou z hladu.
Takže posloupnost je jiná - pes z nějakého důvodu nežral, a proto zvracel.
Teoreticky to může být z morkových kostí. Rozžvýkal je? Nepolyká je celé nebo v kusech?

Morkový kosti rozžvýkat nejdou, z těch se vyžírá jenom morek a ten má mazlavou konzistenci . Raritně je snad nějaký pes dokáže rozkousnout, ale to asi nebude tento případ.
Jj, pes zvrací šťávy většinou z hladu, ale pokud má k tomu i nechutenství, tak může mít i jinej problém. Třeba to cizí těles v žaludku - ztráta chuti k jídlu a snaha se vyzvracet by odpovídalo.

6.10.2020 18:44

Terven napsal(a):
Morkový kosti rozžvýkat nejdou, z těch se vyžírá jenom morek a ten má mazlavou konzistenci . Raritně je snad nějaký pes dokáže rozkousnout, ale to asi nebude tento případ.
Jj, pes zvrací šťávy většinou z hladu, ale pokud má k tomu i nechutenství, tak může mít i jinej problém. Třeba to cizí těles v žaludku - ztráta chuti k jídlu a snaha se vyzvracet by odpovídalo.

Můj pejsek kousek odkousl. Kdybych to neviděla, tak hledám kousek kosti.. dodnes :-) Ale to je náhoda, ano, jinak je vyhazuji "vcelku", rozcupovat to opravdu nejde.
Jen jestli to někdo neřeže pilkou podélně.
Kdo ví, jestli neběhá nějaká "viroza", v tomhle je to se psy hrůza, že neřeknou "a ještě k tomu mě bolí hlava jak střep" :-)

7.10.2020 08:13
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Terven napsal(a):

Třeba to cizí těles v žaludku
Proto se ptám na ty kosti, jestli je nepolyká vcelku nebo si kousek neukousl a nesežral.
On ten kus tvrdé kosti není nic moc.
Jinak ano, může to být cokoli - anebo taky nic.

7.10.2020 08:36

Varaxi napsal(a):
Proto se ptám na ty kosti, jestli je nepolyká vcelku nebo si kousek neukousl a nesežral.

Veterinář a RTG žaludku (nebo sono) to jistí. Loni jsme odpitvali jinak zdravého psa, který sežral půlku molitanového míčku. A majitel nechtěl investovat do pořádného vyšetření.

7.10.2020 10:23
eli22

XXX.XXX.58.40

Nám taky fenka zvracela podobně, a ve finále to byly ledviny.

7.10.2020 10:30
GAELLE

XXX.XXX.66.235

eli22 napsal(a):
Nám taky fenka zvracela podobně, a ve finále to byly ledviny.

No bohužel mám stejnou zkušenost

7.10.2020 11:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):

Tak mě oba psi z velké morkové kosti něco odloupnou a většinou pak v noci zvrací - žaludeční šťávy s tím odloupnutým kouskem kosti.

Z toho důvodu jsem ty kosit už dlouho nedávala. Sice to bylo super na zabavení, ale v noci pak bylo úplně jasné, že přijde zvracení, a přišlo vždycky .

7.10.2020 13:37
Terven

XXX.XXX.110.191

Varaxi napsal(a):

Já jsem reagovala hlavně na to rozžvýkání, přiznám se, že jsem v tu chvíli zapochybovala, jestli víte, co je morková kost.
Psi se silnějším chrupem - viz megí a marcelamax, obě mají bully- asi kousek odkousnout zvládnou - nevíme, co má zadavatel.
Spolknout vcelku si moc neumím představit, leda snad u nějakého obra, ale třeba má někdo taky zkušenost.

7.10.2020 14:21

Terven napsal(a):
Já jsem reagovala hlavně na to rozžvýkání, přiznám se, že jsem v tu chvíli zapochybovala, jestli víte, co je morková kost.
Psi se silnějším chrupem - viz megí a marcelamax, obě mají bully- asi kousek odkousnout zvládnou - nevíme, co má zadavatel.
Spolknout vcelku si moc neumím představit, leda snad u nějakého obra, ale třeba má někdo taky zkušenost.

Já mám ohaře (čili žádný bull), běžně kosti nežere (nedostává). Občas jsem mu dávala morkové kosti (vytažené z vývaru) na okus, pro zábavu. Připadalo mi nemožné, aby si tím nějak ublížil, ale zjistila jsem, že je schopný i vařenou morkovou kost rozebrat na “prvočinitele”. Takže já už mu je dávám jen pod dozorem, abychom si nevykoledovali nějaké mrzení...

Jestli si správně pamatuji, zadavatelka má odrostlé štěně AUO, ale nejsem si 100% jistá.

18.3.2021 09:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Přidám se s dotazem.

Fena cca 14 dní zpátky prozvracela noc - zvracela jen žluté šťávy a pěnu, neskutečně jí škrundalo v břiše. Jelikož zvracení pokračovalo i ráno, nežrala, a já jsem dopoledne potřebovala jet pryč, tak jsme radši zajeli na veterinu. Prý nejspíš zánět žaludku, že stačí, že někde něco oblízla. Dostala injekce proti zvracení, a ATB. Pár hodin si pospala a byla v pohodě, akorát ji až do večera v tom břiše škrundalo (ale ani předtím nebyla vyloženě apatická, normálně běhala, akorát ta chuť k žrádlu nebyla - což u ní není normální)...

Cca týden na to se to opakovalo. S tím, že zvracela asi "jen" třikrát, opět nežrala. Nechala jsem hladovku, dál už nezvracela, jen ty zvuky v břiše zase byly šílený a byla neklidná. Pak dostávala po malých dávkách dietu a dobrý.

V tu chvíli už mě napadlo, jestli za to nemůžou ořechy - nechápu jak to ti psi dělají, ale vždycky si v nestřeženém okamžiku na zahradě nějaký najdou..

No a dneska k ránu mě opět vzbudilo natahování (určitě znáte ten pocit, člověka z postele nic nevytáhne rychleji ), ale tentokrát od psa. Opět žluté šťávy a pěna a opět děsivé zvuky v břiše.. Zvracel asi 4krát. Chuť k jídlu měl, dala jsem mu jen pár piškotů a zalila je Mamut drinkem. Od té doby dobrý, i ty zvuky v břiše vymizely. Ale nemyslím si, že by to bylo z hladu, protože čas krmení je pořád stejný a nikdy nezvracel. I když by na to teda odpovídalo to, že po tom, co se trochu nažral, tak přestalo i to škrundání.

Napadá vás, čím by to mohlo být? Já tam furt vidím ty ořechy... Ale na druhou stranu na podzim jich žrali ještě víc a nic jim nebylo... A nebo právě proto, že už ty ořechy jsou starý? Pokud jsou ale vyloženě shnilé nebo hnusné, tak to psi nežerou a flušou to. Zrovna včera vím jistě, že pes žádný ořech nesežral. Zdroje masa jsou stejné, druhy masa taky , neodpovídá to ani tomu, že by byl třeba jeden balík špatný. A kdyby to bylo ze žrádla, tak asi vyzvracejí i to žrádlo, ne? Odčervení jsou.

Je mi to divné hlavně u psa, protože ten mohl vždycky sežrat cokoli (a že se mu podařilo i pár nevhodných kousků) a nikdy neměl ani průjem. Jediné po čem takhle zvraceli byly morkové kosti - kdy si kousek odštípli a ten pak se šťávami vyzvraceli. Stejně zvrací po některých sušených dobrotách - prasečí nožky atd... ale ty už nedávám.. Možná je to jen shoda náhod a psovi prostě něco nesedlo, jen mi těch náhod na posledních pár týdnů přijde nějak moc .

K tomu zvracení nikdy nemají průjem, bobky mají ukázkové.

Co myslíte? Na veterině jsem domluvená, že ještě jednou, a oba psi půjdou na RTG.

18.3.2021 17:32

Co myslíte?
Myslím, že to klidně může být nějaká gastrohnusota, kterou si mezi sebou pejskové předali. Nemusí být provázena průjmem.
Nezačali se víc pást na rašící trávě? Případně nepožrali zbytky sněhu, ledu někde, nenalokali se ledové vody z rybníka, potoka? Bacha taky na zemědělce, už jsem viděla před současným ochlazením traktory na polích a rozmetávaly nějaká hnojiva. Stačí pak lok z kaluže a může být zle - ale to vy už znáte.
Snad bude klid a další blití u vás nenastane.

18.3.2021 18:48

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co myslíte?
Myslím, že to klidně může být nějaká gastrohnusota, kterou si mezi sebou pejskové předali. Nemusí být provázena průjmem.
Nezačali se víc pást na rašící trávě? Případně nepožrali zbytky sněhu, ledu někde, nenalokali se ledové vody z rybníka, potoka? Bacha taky na zemědělce, už jsem viděla před současným ochlazením traktory na polích a rozmetávaly nějaká hnojiva. Stačí pak lok z kaluže a může být zle - ale to vy už znáte.
Snad bude klid a další blití u vás nenastane.

Taky bych to viděla na nějakou gastritidu.

18.3.2021 19:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo jo, trávu žerou oba. Jinak kolem poli nechodíme, jen na louky, lesem, ale tam to nijak chemicky ošetřováne neni.

Vet právě říkal, že stačí, aby někde olizli nebo sežrali trávu. Akorát mi to přišlo nějak časté.

Ale už zase dobrý, pes od rána úplně v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík