Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.10.2020 20:32
PsíPán

XXX.XXX.6.113

Ahoj! Valik vleze do každé vody, nemáme stoprocentní přivolání, proto je na stopovacce. Teď minulý týden, jak bylo sychravo, mokré vodítko, párkrát potahne, zima, mám úplně zničené ruce, které nutně potřebuji k praci😃obyčejné rukavice mám hned promocene, máte někdo nějaký tip?

6.10.2020 20:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

PsíPán napsal(a):
Ahoj! Valik vleze do každé vody, nemáme stoprocentní přivolání, proto je na stopovacce. Teď minulý týden, jak bylo sychravo, mokré vodítko, párkrát potahne, zima, mám úplně zničené ruce, které nutně potřebuji k praci😃obyčejné rukavice mám hned promocene, máte někdo nějaký tip?

Flexi vodítko - prodávají se i v délce 8 metrů.

6.10.2020 20:55
marcelaamax

XXX.XXX.153.228

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Flexi vodítko - prodávají se i v délce 8 metrů.

Na velké psy i 10 metrů.

A nebo zkusit šňůru z jiného matrose, kůži, Biothane? Ale zkušenost nemám.

7.10.2020 07:59
janaa

XXX.XXX.32.117

Rukavice neopren a stopovačku ze zmíněného Biothanu. Nenasákává, nezachytává se, neřeže do rukou, za mě super. Nebo samozřejmě flexinu,ale to pak není o nácviku přivolávání a usměrňování,no

7.10.2020 08:25
PsíPán

XXX.XXX.247.3

najdu,zkusím,právě,flexinu až poslední možnost,díky.-)

7.10.2020 08:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

janaa napsal(a):
Rukavice neopren a stopovačku ze zmíněného Biothanu. Nenasákává, nezachytává se, neřeže do rukou, za mě super. Nebo samozřejmě flexinu,ale to pak není o nácviku přivolávání a usměrňování,no

Přivolání jde cvičit perfektně i na flexe, ale to už tu bylo mnohokrát psáno.

7.10.2020 08:43
janaa

XXX.XXX.32.117

Přivolání jde cvičit perfektně i na flexe, ale to už tu bylo mnohokrát psáno.

Ale tak samozřejmě, ale jestli to má jen jako pojistku, pes tahá šňůru za sebou, problém je hlavně u vody,tak tam se šňůra chytá,tak na to flexa nee. Jsem to blbě napsala

7.10.2020 08:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.38

janaa napsal(a):
Ale tak samozřejmě, ale jestli to má jen jako pojistku, pes tahá šňůru za sebou, problém je hlavně u vody,tak tam se šňůra chytá,tak na to flexa nee. Jsem to blbě napsala

Do vody bych asi psa na šňůře nepustila - bála bych se, ze se zamotá nebo o něco zachytí a utopí se (kdysi jsem zachraňovala psa chycenýho za obojek o větev pod hladinou, a už nikdy více)

7.10.2020 09:08
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Do vody bych asi psa na šňůře nepustila - bála bych se, ze se zamotá nebo o něco zachytí a utopí se (kdysi jsem zachraňovala psa chycenýho za obojek o větev pod hladinou, a už nikdy více)

Přesně. taky jsme psovi obojek do vody sundávali. Když vidím jak lidi pouští psy do vody na vodítku nechápu.

7.10.2020 09:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):
Přesně. taky jsme psovi obojek do vody sundávali. Když vidím jak lidi pouští psy do vody na vodítku nechápu.

Jako do nějaké průzračné vody, kde vidím, že je opravdu bezpečno klidně, ale do řeky, nebo na rybník ani omylem.

7.10.2020 09:22
mulan

XXX.XXX.251.241

janaa napsal(a):

Máte přímo nějaký typ na ty rukavice?

7.10.2020 09:51
kashttan

XXX.XXX.143.77

GAELLE napsal(a):

Když psa nemůžete pustit z vodítka, tak to jinak nejde. Jedině, že by nešel do vody nikdy.

7.10.2020 09:56
janaa

XXX.XXX.32.117

No já to chápu právě tak,že nechtějí,aby do vody chodil, přivolání od vody není stoprocentní, takže tahá stopovačku, aby ho při příchodu někde k vodě mohli chytnout. Ne,že ho tam s ní pouští. To fakt může někoho napadnout?

7.10.2020 09:58
janaa

XXX.XXX.32.117

mulan napsal(a):
Máte přímo nějaký typ na ty rukavice?

Konkrétní typ nemám,buď pro potápěče nebo je mají pro rybáře. Nepromokavé rukavice prodávají taky v loveckých potřebách, tam je to spíš softshell a další materiály,ale to nevadí

7.10.2020 10:27
Eirlys

XXX.XXX.6.55

já bych zkusila nějaké obyčejné koženkové nebo kožené jezdecké rukavice na koně - ruce přes ně budou v bezpečí a nepromoknou, třeba v decatlhonu se dají sehnat i levnější

7.10.2020 12:20
PsíPán

XXX.XXX.247.3

Valik má 8 měsíců,je naprosto vítací pes,což se týká aut,lidí i ptáků,vlastně všeho,proto ho mám pořád na stopovačce,ať můžu to přivolání pořád trénovat.na procházky chodíme daleko pořád kolem řeky,někdy po břehu,někdy nahoře,někdy po cyklostezce,tak si nedokážu fakt přestavit jak mu do vody,kde každou chvíli hupsne nebo lítá po kraji čumákem pod vodou neustále připínám a odepínám obojek.jinak se od něho nehnu a on ode mne taky ne,takže klidně za ním do té řeky skočím,kdyby něco.a zakazovat vodu mu nebudu,to by byl smutnej:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík