čivava dlouhosrstá s PP fenka

Prodám Čivavu - Chovatelská stanice nabízí k odběru od 5.4. fenečku čivavy...
22000 Kč
Prosím o radu,
můj čivavák (17 měsíců), už víc jak 2 měsíce sáňkuje. Je odčervený, vet. mu 2x mačkal žlázky ( a to jsem proti zbytečnému vyprazdňování ). A stále tahá zadek. Bobek je pěkně tvrdý, dávám kelpu, žlázky na omak v pořádku, žádné zanícení. Vet mi na to nic neříká, čím mu mám pomoci. A ty jeho oči, když jezdí a žadoní o úlevu.
Díky za radu.
neverend
XXX.XXX.213.247
Osobně bych určitě zkusil jiného veta. Popřípadě nějakou kliniku. Bohužel moc v tom přehled v jiných krajích nemám, ale my s pesanou jezdíme do Brandýsa nad Labem na kliniku.
No doslova nevyloučil, ale už z nich na podruhé skoro nic nedostal a to mu vrazil prst do zadku, né jenom klasické vymáčknutí.Ani já tam na pohmat nic zduřelého necítím, ale jsem laik. A ani on se k dalšímu mačkání nemá. No budu muset trvat na lepším vyšetření. Mě už napadají věci,jako třeba, že když je dýl doma a potřebuje kadit, na plinku už nejde, ikdyž je stále k dispozici. Tak se snaží ten bobek přidržet, nebo zatlačit. Když přijdu z práce, tak místo vítání jezdí 10 min po rohožce. Ale dělá to i když je vyprázdněný. Nedělají to třeba i z nějakého rozrušení? Vím napadají mě už blbosti.
Moriska
napsal(a):
No doslova nevyloučil, ale už z nich na podruhé skoro nic nedostal a to mu vrazil prst do zadku, né jenom klasické vymáčknutí.Ani já tam na pohmat nic zduřelého necítím, ale jsem laik. A ani on se k dalšímu mačkání nemá. No budu muset trvat na lepším vyšetření. Mě už napadají věci,jako třeba, že když je dýl doma a potřebuje kadit, na plinku už nejde, ikdyž je stále k dispozici. Tak se snaží ten bobek přidržet, nebo zatlačit. Když přijdu z práce, tak místo vítání jezdí 10 min po rohožce. Ale dělá to i když je vyprázdněný. Nedělají to třeba i z nějakého rozrušení? Vím napadají mě už blbosti.
A vyrážku kolem řitního otvoru taky nemá?
Nemá, ale je dlouhosrstý a už se mu tam z toho ježdění dělá lysina. No budu trvat na lepším vyšetření, a doufat, že nebude muset na operativní odstranění žlázek. Mám dvě čivavky a každé živím jednoho veta☺. Je to dobré pro porovnání, jeden dělá rozbory a testy z každé kraviny a hned by vše operoval. Druhý je střízlivější a řeší to jinak. Tak uvidíme tenhle pes má toho druhého.
Mně tohle dělá fenka když přijde od "holiče", který ji občas vezme víc kořen ocasu /oholí/, takže pak pár dní taky "sáňkuje". Mohlo by se zdát, že kvůli žlázkám, ale je to kvůli tomu ocasu. Co se týče té vaší lysiny, tak pozor, aby si to nerozškrabala a nedal se tam zánět. Nezkusíte dát fotku?
Nechci vás strašit.Ja začala chodit na vet.kliniku,tam je to fakt drahý.Nase první vetka špatně vymačkávala žlázky, až to dopadlo hrozně.Kikinka tak trpěla, už tam od té doby nechodím.A po operaci na klinice ta péče celodenní, celonoční.Opravdu jsem poctivě čistila, chovala,hladila....Když jsem byla u první vet.na kastraci,tam to stálo 2 500,- takže je to různý.Na klinice osmička.Cenu si určí sám vet.A ještě za měsíc nás čeká další operace dvou boulí a zuby.Preji hodně štěstí, ať vám vše dobře dopadne.
Taky se samozřejmě vždycky ptám na narkózu, ale vím já co mu tam nakonec dají. Vždy slyším, že tu nejšetrnější. MORISEK má za sebou kýlu, hned jako malinkej a v 7 měsících kastraci ( nesestouplo varle)+ trhání špičáků. Je to ciťa zkolaboval i po očkování, furt něco. Takže, když tam jedem celý se už venku klepe a kňučí a já jsem ta bestie, co nechá veta aby ho trápil. Já se rozklepu až v autě na cestě domů, tam ho nechci stresovat ještě více. Tak jsem to měla naplánované na Vánoce fenky kastrace + špičáky, abych měla volno. A místo toho mě asi čekají 2 jiné operace.