Pomeranian s PP FCI

Prodám Pomeraniana - Naše chovná stanice pomeranianů Liška z Domaniny nabíz...
Dohodou
Dobrý den,
Chtěla jsem koupit stěně z Bělorusku. Kdo měl s tím zkušenost? Prosím vás nějakou radu ohledně přepravy (připadne společnosti)
Stěně 3 měsíce
Jaký papíry potřebuje?
Polsko a Česko má jiný standardy teď řešíme nutnost titry
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Štěně z Běloruska i Ruska myslím musí mít platné očkování proti vzteklině + plus dvacetjeden den k tomu, aby mohlo přes hranice. Neplatí výjimka pro mladší štěňata bez očkování, jen s prohlášením, že se nesetkalo s volně žijícími zířaty. Doporučuji si aktuální info zjistit na webu státní veterinární správy. Štěně musí být pochopitelně čipováno a mít vystavený mezinárodní pas dřív, než proběhne očkování na vzteklinu.
Pokud chcete vystavovat a chovat na dovezeném jedinci, pak musí mít exportní průkaz původu od organizace pod patronací FCI. Pokud se v problematice neorientujete, je dobře se někde poradit, abyste si nepřivezla drahé štěně, které do chovu nemáte možnost zařadit.
S přepravní společností neporadím, pro své štěně jsem si jeli 2500 km autem (jedna cesta)... protože osobní odběr štěníka od chovatele prostě považuji za nutný
alek.sandra
napsal(a):
Dobrý den,
Chtěla jsem koupit stěně z Bělorusku. Kdo měl s tím zkušenost? Prosím vás nějakou radu ohledně přepravy (připadne společnosti)
Stěně 3 měsíce
Jaký papíry potřebuje?
Polsko a Česko má jiný standardy teď řešíme nutnost titry
Děkuji
Podivejte se na veterinárnií podmínky na stránky SVS, ale z Ruska i Běloruska museli mít psi i titr na protilátky na vzteklinu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
jsou na aktuálním seznamu "vyjmenovaných třetích zemí" - tedy bez nutnosti testu na hladinu protilátek. Ale stejně bych se informovala na SVS
Děkuji mockrát za reakce,
Nejsem podvodní inzerát 😞
Cely den volala jsem na svs žádný doktory tam nebyli 😒
Je to dárek od kamosky ale bohužel teď s tím kovidem a tak vůbec nevíme jak pochybovat. Předem vždycky byl dovoz ale teď ještě kvůli politici všichni státy zavřeli hranice od Běloruska .
Ohledně našeho dojezdu - chceme ale stejně bojim ze neodjedeme 😞
alek.sandra
napsal(a):
Děkuji mockrát za reakce,
Nejsem podvodní inzerát 😞
Cely den volala jsem na svs žádný doktory tam nebyli 😒
Je to dárek od kamosky ale bohužel teď s tím kovidem a tak vůbec nevíme jak pochybovat. Předem vždycky byl dovoz ale teď ještě kvůli politici všichni státy zavřeli hranice od Běloruska .
Ohledně našeho dojezdu - chceme ale stejně bojim ze neodjedeme 😞
Jo, tak teď už to vypadá mnohem důvěryhodněji... 🤪