Dovoz stěně z Běloruska/Ruska

Pomeranian
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2020 13:42
alek.sandra

XXX.XXX.106.32

Dobrý den,
Chtěla jsem koupit stěně z Bělorusku. Kdo měl s tím zkušenost? Prosím vás nějakou radu ohledně přepravy (připadne společnosti)
Stěně 3 měsíce
Jaký papíry potřebuje?
Polsko a Česko má jiný standardy teď řešíme nutnost titry

Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.10.2020 14:52

Štěně z Běloruska i Ruska myslím musí mít platné očkování proti vzteklině + plus dvacetjeden den k tomu, aby mohlo přes hranice. Neplatí výjimka pro mladší štěňata bez očkování, jen s prohlášením, že se nesetkalo s volně žijícími zířaty. Doporučuji si aktuální info zjistit na webu státní veterinární správy. Štěně musí být pochopitelně čipováno a mít vystavený mezinárodní pas dřív, než proběhne očkování na vzteklinu.
Pokud chcete vystavovat a chovat na dovezeném jedinci, pak musí mít exportní průkaz původu od organizace pod patronací FCI. Pokud se v problematice neorientujete, je dobře se někde poradit, abyste si nepřivezla drahé štěně, které do chovu nemáte možnost zařadit.
S přepravní společností neporadím, pro své štěně jsem si jeli 2500 km autem (jedna cesta)... protože osobní odběr štěníka od chovatele prostě považuji za nutný

12.10.2020 18:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

alek.sandra napsal(a):
Dobrý den,
Chtěla jsem koupit stěně z Bělorusku. Kdo měl s tím zkušenost? Prosím vás nějakou radu ohledně přepravy (připadne společnosti)
Stěně 3 měsíce
Jaký papíry potřebuje?
Polsko a Česko má jiný standardy teď řešíme nutnost titry

Děkuji

Podivejte se na veterinárnií podmínky na stránky SVS, ale z Ruska i Běloruska museli mít psi i titr na protilátky na vzteklinu.

12.10.2020 19:24

jsou na aktuálním seznamu "vyjmenovaných třetích zemí" - tedy bez nutnosti testu na hladinu protilátek. Ale stejně bych se informovala na SVS

12.10.2020 20:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jenom tak mimochodem, radíte horem dolem, ale nejde náhodou o další z podvodných inzerátů?

12.10.2020 22:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Jenom tak mimochodem, radíte horem dolem, ale nejde náhodou o další z podvodných inzerátů?

Jestli jo, tak to neva - naše prachy to nejsou, a kdo chce kam..., ať tam je🙃

12.10.2020 23:20
alek.sandra

XXX.XXX.106.32

Děkuji mockrát za reakce,

Nejsem podvodní inzerát 😞
Cely den volala jsem na svs žádný doktory tam nebyli 😒

Je to dárek od kamosky ale bohužel teď s tím kovidem a tak vůbec nevíme jak pochybovat. Předem vždycky byl dovoz ale teď ještě kvůli politici všichni státy zavřeli hranice od Běloruska .

Ohledně našeho dojezdu - chceme ale stejně bojim ze neodjedeme 😞

13.10.2020 07:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.66

alek.sandra napsal(a):
Děkuji mockrát za reakce,

Nejsem podvodní inzerát 😞
Cely den volala jsem na svs žádný doktory tam nebyli 😒

Je to dárek od kamosky ale bohužel teď s tím kovidem a tak vůbec nevíme jak pochybovat. Předem vždycky byl dovoz ale teď ještě kvůli politici všichni státy zavřeli hranice od Běloruska .

Ohledně našeho dojezdu - chceme ale stejně bojim ze neodjedeme 😞

Jo, tak teď už to vypadá mnohem důvěryhodněji... 🤪

13.10.2020 11:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nějak nerozumím tomu nadpisu. Tak z Běloruska nebo Ruska? Vy jste Ruska a pes bude z Běloruska? Nebo?

13.10.2020 22:38
assil

XXX.XXX.122.3

Zkuste Animal Transport, mají zkušenosti s mezinárodní přepravou zvířat a jsou OK a třeba si budou vědět rady i v této době. Ale samozřejmě to něco stojí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík