Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nikiis

13.10.2020 03:16
Nikiis

XXX.XXX.226.52

Zdravím.
Poprosila bych o vysvětlení a Váš názor popřípadě radu co mám dělat když mám psa kterému je už přes rok. A všude čůrá. Je venčen často a každou chvílku je puštěný na zahradě a nemá problém s vykonávámím potřeby venku umí to už od malinka (na zahradě taky mimo jiné občůrává i polštáře na ratanovém nábytku) zkouším to s ním po dobrém ale mám jenom jedny nervy. Je třeba týden kdy nic nepočůrá je vzorný a pak další měsíc každej den počůrá na co příjde. A že by měl nedostatek pozornosti se říct nedá...
Bydlím sama s pejskem a kdykoli jsem doma je on mojí nejoblíbenější aktivitou má se jak na kraji v ráji chrápe se mnou v posteli cedím pro něho krev furt dostává něco dobrého hraji si s nim a pak odejdu do sprchy na 15 minut a mám buď načůráno v posteli nebo nohy od postele. Když ne postel tak je to gauč či rohy gauče když né gauč tak jsou to nohy od stolu či židlí když ho nenapadne toto tak jde a suvereně počůrá vyvěšené prádlo na sušáku.... to už je fakt na zabití...
Už proboha nevím co mám dělat. Nevím zda by pomohla kastrace nebo jestli je to hloupost a nemá to na to vliv. Už opravdu nevím. Už to směřuje k tomu že dostane zateplenou boudu na zahradu a nezájem z gaučového povaleče bude venkovní pes z boudy... Aby to už konečně pochopil. Já ho miluju všechno ale už mě to přestavá bavit.
Ať dělám cokoli nevím jestli to dělá naschvál nebo je jen tak dementní ☹ omlouvám se za ten výraz ale už jsem opravdu v koncích. Každopádně děkuji za každý tip a radu co se mi tu dostane.

Hezký den.

13.10.2020 06:27
impact

XXX.XXX.39.156

Možná by nebylo od věci z něj udělat zase psa. Nedělat si z něj miminko, ani náhražku partnera. Občas to dost pomáhá na psy, kteří si myslí, že jsou středem vesmíru.

https://www.google.com/search?q=protizna%C4%8Dkovac%C3%AD+p%C3%A1s+pro+psy&oq=proti&aqs=chrome.0.69i59l2j0j69i57j69i60.1913j0j4&client=ms-android-huawei-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2020 09:47

I když to tak na první pohled nevypadá, tak bych možná nechala vyloučit zdravotní problém.
Jinak souhlasím s impact....ono rozmazlovaný pes, který má pánovu pozornost...super...2 takové mám doma, ale vocamcaď pocamsaď....zkusila bych nasadit striktní režim, víc to hnát přes povely a tolik se se psem necrcat.

A to nepíšu nějak ve zlém, ale vidím sama jak to funguje u mých rozmazlenců, benevolentní výchova, mazlindování, rozmazlování, doma skoro nepoveluju, ale jsou věci přes který vlak nejede ani kdyby se postavili na hlavu a v těch jsem důsledná..např. na paničku se neskáče , panička se nevláčí na vodítku, pokud ti řeknu, aby jsi slezl z gauče, tak slezeš...apod.

13.10.2020 10:29

plemeno?
aktivity?

13.10.2020 10:34
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

Mně to tedy přijde jako značkování. Ale rozmazlenec to asi bude taky :)

13.10.2020 10:39
impact

XXX.XXX.39.156

Tak já naprosto nerozporuju, že je to značkování. Ale taky si myslím, že značkuje proto, že je to rozmazlenej hajzlík, který si myslí, že mu tam všechno patří. A myslí si to proto, že se k němu tak panička chová.

13.10.2020 10:46

No upřímně...rozmazlenec nerozmazlenec, já bych ho hnala sviňským krokem, kdyby mi doma zkoušel značkovat, to by si za rámeček nedal a věřím, že by si to miláček rozmyslel.

13.10.2020 11:12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No upřímně...rozmazlenec nerozmazlenec, já bych ho hnala sviňským krokem, kdyby mi doma zkoušel značkovat, to by si za rámeček nedal a věřím, že by si to miláček rozmyslel.

Ještě bych doplnila...samozřejmě když psa chytím při činu a to bych si na milostpána počíhala.

13.10.2020 11:30

Můžeme se jen domýšlet, že je to malé plemeno a že jeho teror se nevystupňuje k akci pro Novu.
( I když pamatuju rozmazlence bílého trpasličího pudla, taky v domácnosti pouze s paničkou. Tam to šlo tak daleko, že když nechtěl, nesměla si sednout na gauč, návštěvu odehnal ode dveří. Venku fungoval normálně, v bytě majitelku terorizoval )

13.10.2020 11:48

Můžeme se jen domýšlet, že je to malé plemeno a že jeho teror se nevystupňuje k akci pro Novu.
( I když pamatuju rozmazlence bílého trpasličího pudla, taky v domácnosti pouze s paničkou. Tam to šlo tak daleko, že když nechtěl, nesměla si sednout na gauč, návštěvu odehnal ode dveří. Venku fungoval normálně, v bytě majitelku terorizoval )

No ani bych se nedivila, když kolem sebe občas slyším, že páníček má takový a makový problém se psem, že to má doma na povel pes....a nejedná se jen o osamělé paničky, ale i celé rodinky...tak je to pes malý.
Možná, že je to náhoda, ale nikdy jsem neslyšela, že by něco podobnýho prováděl třeba ovčoun nebo RTW a to ani ti, co žili v bytě a cvičák neviděli ani z rychlíku...prostě fungovali jako rodinní psi....

Z toho vyplývá jediné....nepořizovat si malé psy (samozřejmě myšleno v legraci)

13.10.2020 11:55

No ani bych se nedivila, když kolem sebe občas slyším, že páníček má takový a makový problém se psem, že to má doma na povel pes....a nejedná se jen o osamělé paničky, ale i celé rodinky...tak je to pes malý.
Možná, že je to náhoda, ale nikdy jsem neslyšela, že by něco podobnýho prováděl třeba ovčoun nebo RTW a to ani ti, co žili v bytě a cvičák neviděli ani z rychlíku...prostě fungovali jako rodinní psi....

Z toho vyplývá jediné....nepořizovat si malé psy (samozřejmě myšleno v legraci)

A když máte malýho psa vychovanýho a pod povelem, tak je to chudáček tyranizovanej... Slyšim pořád...

13.10.2020 12:13
janaa

XXX.XXX.33.198

impact napsal(a):
Tak já naprosto nerozporuju, že je to značkování. Ale taky si myslím, že značkuje proto, že je to rozmazlenej hajzlík, který si myslí, že mu tam všechno patří. A myslí si to proto, že se k němu tak panička chová.

Tak on si to může značkovat buď proto,že jemu všechno patří, nebo taky proto, že tím oba "chrání", páč panička je z jeho pohledu neschopná uhlídat a ochránit cokoli,tak je potřeba,aby to alespoň tím značkováním ohlídal on. Každopádně rada - udělat z něho konečně psa a tak se k němu chovat - platí pro obě varianty, a to, že problém je v majitelce, taky. A kastrace na to fakt nepomůže. Pro začátek bych hlavně domů pořídila ohrádku a pes by byl v ní. A samozřejmě začít cvičit, nastavit pravidla, stát se psovi šéfem a partnerem, ale ne manželkou nebo maminkou Ale počítejte s tím, že je to běh na dlouhou trať

13.10.2020 14:54
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Ale počítejte s tím, že je to běh na dlouhou trať
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Trvalo mi to 1 den.

Ale nedělala jsem absolutně nic jiného (ani kafe), jen jsem
číhala na psa a on číhal na okamžik, kdy odvrátím oči, aby
si mohl hodit značku, jen nepatrně cvrnknout.
Využil doslova každý zlomek vteřiny
a byl tím zcela posedlý.
Když psa nelze sledovat, nemůže se nechat
volně v bytě.

13.10.2020 15:53
impact

XXX.XXX.39.156

Tak u nás to zpravidla spraví ze tři herdy do zad.

Silně ale pochybuju, že člověk, který psa dovedl do takovýho stavu, bude umět říct psovi jedno rázné dost - v ten pravý moment a tím správným slovem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík