Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nikk1234

18.10.2020 19:43
Nikk1234

XXX.XXX.43.77

Dobrý den, nedávno jsem si koupila Německou dogu bez PP, nemáte někdo fotky dogatek ? Přikládám svoji ale přijde mi že to spíše krizena než přímo Německa doga

18.10.2020 19:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nikk1234 napsal(a):
Dobrý den, nedávno jsem si koupila Německou dogu bez PP, nemáte někdo fotky dogatek ? Přikládám svoji ale přijde mi že to spíše krizena než přímo Německa doga

Křížená je určitě - takto čistokrevné štěně ND nevypadá, ale třeba bude aspoň zdravá 😉

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.10.2020 20:16

Nikk1234 napsal(a):

No jo, u psa bez PP je třeba vždycky počítat, že to může být kříženec. Na tohle téma už tady byla tuna příspěvků.

18.10.2020 20:19

fotky dogátek by se našly - jen nevím, co se z nich dá poznat... Spíš než vzhled si hlídejte povahu - socializujte, socializujte a zase socializujte... Doga se uchovní snadno a často za bezpapírovými štěňaty je buď hodně špatný stav pohybového ústrojí rodičů a nebo ještě častěji špatná povaha. A ona bázlivá doga kousající ze strachu není zrovna dobrý parťák...

18.10.2020 20:29
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
fotky dogátek by se našly - jen nevím, co se z nich dá poznat... Spíš než vzhled si hlídejte povahu - socializujte, socializujte a zase socializujte... Doga se uchovní snadno a často za bezpapírovými štěňaty je buď hodně špatný stav pohybového ústrojí rodičů a nebo ještě častěji špatná povaha. A ona bázlivá doga kousající ze strachu není zrovna dobrý parťák...

Ty jsou nádherné. Kolik těch dog vůbec máte? A kolik jich už nemáte ?
Má kamarádka mívala vždy dvě. A pohřbila jich už 7 ...
Teď má ohařku co ji chtěl myslivec zastřelit protože nebyla vhodná a jednu dogu.

18.10.2020 20:47

GAELLE napsal(a):
Ty jsou nádherné. Kolik těch dog vůbec máte? A kolik jich už nemáte ?
Má kamarádka mívala vždy dvě. A pohřbila jich už 7 ...
Teď má ohařku co ji chtěl myslivec zastřelit protože nebyla vhodná a jednu dogu.

máme vždy jen jednu - rozcapenou... Je pokaždé jiná (střídáme pohlaví i barvy), ale vždy to byl dokonalý rodinný pes - který zvládá různorodý režim - od domácího povalování (vždy bezproblémoví neničiči), přes výlety (zvládají hory, ale třeba Arona byla i dokonalý vodácký pes) až po dovolenkové cestování (máme proježděnou Evropu od skotské Vysočiny po sicilskou antiku, od dánských pláží po Gibraltar... a vždy byl na cestách báječní parťáci). Bez ohledu na to, jestli je vedro nebo závěje sněhu, jestli jsme v přírodě či v civilizaci.
Přizpůsobivé, poměrně snadno vychovatelné zvířátko je to...
Arona Ruprechtice - 1994-2000 (osteosarkom), Xerxes Bonoda -2000-2006 (náhlý kolaps - torze sleziny přes hlavní cévu v těle), Beta Black Triumf - 2006-20014 (komplikace při zánětu dělohy) a Night de Garaba od 2014. Ale nemívali jsme žádné zdravotní problémy u psů - až ty fatální...

Jen je to opravdu trošku větší zvířátko...

18.10.2020 21:12
GAELLE

XXX.XXX.66.235

máme vždy jen jednu - rozcapenou... Je pokaždé jiná (střídáme pohlaví i barvy), ale vždy to byl dokonalý rodinný pes - který zvládá různorodý režim - od domácího povalování (vždy bezproblémoví neničiči), přes výlety (zvládají hory, ale třeba Arona byla i dokonalý vodácký pes) až po dovolenkové cestování (máme proježděnou Evropu od skotské Vysočiny po sicilskou antiku, od dánských pláží po Gibraltar... a vždy byl na cestách báječní parťáci). Bez ohledu na to, jestli je vedro nebo závěje sněhu, jestli jsme v přírodě či v civilizaci.
Arona Ruprechtice - 1994-2000 (osteosarkom), Xerxes Bonoda -2000-2006 (náhlý kolaps - torze sleziny přes hlavní cévu v těle), Beta Black Triumf - 2006-20014 (komplikace při zánětu dělohy) a Night de Garaba od 2014. Ale nemívali jsme žádné zdravotní problémy u psů - až ty fatální...

No právě.......to dožití u nich je tristní.

18.10.2020 21:30

Jako holka jsem si vždy říkala, že až budu velká tak si pořídím dogu...u nás ve městě měl jeden chlápek psa a fenu černý s bílými znaky........bože, to byla taková krása, tak impozantní zvířata....a dnes, když jsem velká a mohla bych si svůj sen splnit, tak si jí zase nepořídím, protože si neumím představit, že mě pes opustí po tak krátké době....

18.10.2020 22:11
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jako holka jsem si vždy říkala, že až budu velká tak si pořídím dogu...u nás ve městě měl jeden chlápek psa a fenu černý s bílými znaky........bože, to byla taková krása, tak impozantní zvířata....a dnes, když jsem velká a mohla bych si svůj sen splnit, tak si jí zase nepořídím, protože si neumím představit, že mě pes opustí po tak krátké době....

Přesně tak. Vždy jsem je obdivovala, bylo jich vidět dříve víc než dnes. Ale aby pes po 6 letech šel to bych nerozdýchala.

18.10.2020 22:24
Terven

XXX.XXX.110.191

Nádherný zvířata, ale přesně ... to krátký dožití by mě odrazovalo. Mám feny 5 a 7 let a mám pocit, že jsme teprve na začátku, Vikina sotva dospěla, sedmiletej pinč je taky mimino, často se dožívají skoro až ke dvacítce...být to dogy, byly bychom už téměř na konci.

18.10.2020 22:48

Máme nízké stropy, takže..
A ostatní velcí psi jsou taky takhle to.. ? Anglický mastif a pastevci jsou ještě navíc těžcí. U dogy už to nejde spravit?

19.10.2020 10:04
domi.t

XXX.XXX.131.130

Nádherné doginky Tiež som vždy chcela aj dogu,ale ako väčšinu ma odrádza jej krátky život Aj ked nikde nie je napísané,že napr retriever, ktorého mám, sa dožije viac...v dnešnej dobe už nikto nič negarantuje a aj ked my majitelia urobíme pre psíkov prvé aj posledné, tak príroda,osud,zdravie...sú silnejšie.

Držte sa a hlavne v zdraví

19.10.2020 10:18

Máme nízké stropy, takže..
A ostatní velcí psi jsou taky takhle to.. ? Anglický mastif a pastevci jsou ještě navíc těžcí. U dogy už to nejde spravit?

Spravit jde všechno, jen vůle by byla...

19.10.2020 12:57

Spravit věk... bojím se bojím, že to snadné nebude. Celkově doga ztěžkla. Dnešní dogy jsou mnohem "mastifoidnější" než dřív. Jejich hlavy jsou obrovské a těžké. Jinak to mají mimo FCI - třeba "Angličani" jsou vysocí, lehcí a bezpyskovití. Ale věk taky nic moc...

Navíc dneska jich dog poměrně málo, takže "houstne" příbuznost. Chovají se hlavně moderní modré - o vrh v rázu žlutá-žíhaná se skoro narazit nedá. A nejen na českém (a moravském) písečku.

Nechováme, sice míváme doguše uchovněné - ale to jen jako poděkování chovateli, že se jeho "miminko" povedlo. Nevystavujeme (ta jedna povinná výstava a bonitace pro uchovnění se přežije). Dogu máme jako kámoše, jako parťáka.

Přesto si štěňata složitě vybírám, Nechci příbuzeneckou plemenitbu, alespoň ty 4 generace... , chci starší rodiče štěňat. Pokud má šestiletá fenka krásný vrh a sama je v kondici, tak mám stoprocentní jistotu, že neumřela už tříletá . Totéž u otce štěňat. Koukám na kvalitu starších sourozenců (u takto starých fen už jsou odchovy vidět). Googlím, hledám... Neženu se po výšce psa (a proto ta současná obluda je fakt obluda vysoká), toužím po lehčím psisku s jemnější hlavou (a vím, že šampion to nebude - a je mi to jedno)... a najít takové štěně není vždy jednoduché.

Když před skoro sedmi lety mi během týdne odcházela Betka, začala jsem hystericky googlit. Chtěli jsme žlutého či žíhaného psa. Štěně malé (do tří měsíců). V republice nic, v blízkém zahraničí byla jen německá štěňata - masivních těžkých rodičů... To jsem nechtěla. Rozšířili jsme barevnost o černou... a nakonec jsme jeli daleko.

Do obří chovky (viděla jsem úžasnou smečku asi 30 dog - zážitek veliký) - matka i otec starší, otec lehký typ, štěník subtilní, rodokmen zcela nepříbuzný. Navíc Španělé si nehrají moc na čistotu barevných rázů, takže genom je tam podstatně různorodější, než tady. Pro chovatele je to těžké (Nighta černá sestra dovezená na chov také do zahraničí měla kromě černých i žlutá štěňata s bílými znaky...), nám je to jedno. Ale je to doga - impozantní a s úžasnou povahou (a ehmmm - taky se silně spáditou zádí...).

Všichni si klepali na čelo, proč jedeme tak daleko - přitom jsme i chovateli sdělili, že si nejedeme pro šampiona, ale pro psa k chození po horách. Ale čekat jsme nechtěli a tady zrovna nebylo nic, co by nás oslovilo. Drahá "hračka" - ale nereklamovali jsme zatím žádnou "součástku" - celková spokojenost.

MikyXXX

24.2.2021 19:12
MikyXXX

XXX.XXX.248.182

NEMÁTE PRAVDU, BRATR MÁ UŽ TŘETÍHO PSA DOGY - PRVNÍ DVĚ MĚL S PAPÍRAMA A JEDEN UMŘEL V ROCE NA SRDCE A DRUHÝ VE TŘECH LETECH.... TEĎ MÁ BEZ PP A ZATÍM DOBRÉ.... JÁ MĚLA DOGINU BEZ PP 9 LET - ZDRAVOTNĚ I JINAK BEZ PROBLÉMŮ, ZLATÍČKO, MILÁČEK....NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JE VIDĚT OBA RODIČE .... A STARAT SE A MÍT ŠTĚSTÍ....

24.2.2021 19:17

MikyXXX napsal(a):
NEMÁTE PRAVDU, BRATR MÁ UŽ TŘETÍHO PSA DOGY - PRVNÍ DVĚ MĚL S PAPÍRAMA A JEDEN UMŘEL V ROCE NA SRDCE A DRUHÝ VE TŘECH LETECH.... TEĎ MÁ BEZ PP A ZATÍM DOBRÉ.... JÁ MĚLA DOGINU BEZ PP 9 LET - ZDRAVOTNĚ I JINAK BEZ PROBLÉMŮ, ZLATÍČKO, MILÁČEK....NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JE VIDĚT OBA RODIČE .... A STARAT SE A MÍT ŠTĚSTÍ....

No oba rodiče viděti....to je fajn, ale kdo mi zaručí, že ten momentálně zdraví rodič za rok za dva neumře, třeba v pěti letech??

S tím "mít štěstí" souhlasím, ale nejsem si teda jistá tím, že bez PP jsou dogy zdravější, déle žijící....proč by to tak bylo?? Protože lidi, co odchovají štěňata bez PP pečlivě vybírají zdravé rodiče s dlouhověkých linií?? A nebo prostě vezmou dva jedince, kteří jsou momentálně zdraví a udělají štěňata.

24.2.2021 19:38

myslím, že MÍT ŠTĚSTÍ je nejdůležitější část textu...

Závěry ze tří dog jsou prostě nevýznamné (i když pro bratra jistě ne). U nás v sousedství bydlela parta mládežníků - měli tři dogy - všechny bez PP a žádná se vysokého věku nedožila. Na straně druhé - já mívám dogy s PP a všechny dožily šest let v plném zdraví (pravda - pak už se to zadrhlo - i když Beta dala osm a Nightovi už sedm taky bylo a je zcela v pohodě).

24.2.2021 20:16

MikyXXX napsal(a):

Odkud myslíte, že se berou psi bez PP? Jsou to potomci psů s PP. V první, druhé až x-té generaci.

MikyXXX

9.4.2021 15:10
MikyXXX

XXX.XXX.131.47

Doga to je - určitě....

9.4.2021 16:57
Sonnic

XXX.XXX.55.171

MikyXXX napsal(a):
Doga to je - určitě....

No 100% ne

9.4.2021 17:16

náhodou to štěně docela dogovitě vypadá. Když si vezmu, co se za zaručeně čistokrevné dogy bez PP vydává, tak tohle je ještě solidní představitel plemene . Hodně mě štvou i útulky, co všechno nabízí jako německé dogy. Prostě je to velké, krátkosrsté a hubené... tak je to doga. Bohužel tomu většinou chybí ta povaha, která dogu dělá dogou... a kterou pak zájemci očekávají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík