Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PesNaÚtěku

22.10.2020 16:32
PesNaÚtěku

XXX.XXX.149.113

Dobrý den, chci se zeptat. Nedávno nám utekl pes za fenou. Proběhlo nechtěné nakrytí feny. Majitelce bylo navržena injekce, ale to neproběhlo z důvodu odmítnutí. Štěňata se narodila a paní se snaží vymáhat peníze na krmení mladých, protože fena nekojí. Jediné co by jsme zaplatili je eutanazie, z důvodu neudání štěňat... ale paní toto zřejmě odmítne, co dál ?? Kdo nese zodpovědnost ? Pokud my, neměla by štěňata vydat a my s naším rozhodnutím s nima nějak naložit?

22.10.2020 16:37
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jak chce paní doložit že její fenu nakryl PRÁVĚ VÁŠ pes ??

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2020 16:38

Ta fena byla kde?
Oba nesete odpovědnost.
By mě švihlo. Psici hlídám, na zahradě nebo před krámem nenechám. Tak se nějak domluvte jako lidi, ne. Podělte se o náklady a až jim bude nad 50 dní, prodejte je za ty náklady.

22.10.2020 17:57
impact

XXX.XXX.195.92

Kdyby jenom krmení. Ty štěňata musí taky dle zákona načipovat, než je někomu dá, víte o tom?

Jooo, zdrhání psů není jen tak zadarmo a alimenty platí pro všechny.

Ne, vážně. Kdybyste byli někde poblíž olomouckého kraje, štěňata klidně vezmu k nám a najdu jim nové rodiny. Žádný problém.

22.10.2020 18:03

já vám nevím. jako majitel psa bych byla ochotná zaplatit potratovou injekci a věci okolo, ale všechno dál už je zase rozhodnutí majitele feny, se kterým majitel psa nemá nic společnýho.

měl by snad platit případný císař a jiné komplikace, které mohou nastat? pokud se majitel feny rozhodne, že ty štěňata teda chce, tak je chce, ale majitel psa už s tím nemá co.

22.10.2020 19:16
kashttan

XXX.XXX.198.227

Odpovědnost nesou obě strany. Ovšem: nikdo vám nedokáže, že to byl právě váš pes. Za druhé, v dnešní době by majitelka feny byla blbá, kdyby na tom nevydělala. S dojemným příběhem prodá na bazoši minimálně za pětku/kus.

22.10.2020 19:37

Já si myslím, že podělit se o náklady 50:50 je fér, pokud je teda jisté, že otcem je váš pes. Ale tím jste si asi jistý, jinak byste se neptal.

22.10.2020 19:38

impact napsal(a):
Kdyby jenom krmení. Ty štěňata musí taky dle zákona načipovat, než je někomu dá, víte o tom?

Jooo, zdrhání psů není jen tak zadarmo a alimenty platí pro všechny.

Ne, vážně. Kdybyste byli někde poblíž olomouckého kraje, štěňata klidně vezmu k nám a najdu jim nové rodiny. Žádný problém.

K tomu čipování - já jsem měla za to, že štěňata musejí být čipována nejpozději v půl roce věku. To už jsou ale dávno u nových majitelů, ne?

22.10.2020 19:39
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já si myslím, že podělit se o náklady 50:50 je fér, pokud je teda jisté, že otcem je váš pes. Ale tím jste si asi jistý, jinak byste se neptal.

jestlipak paní se taky podělí 50/50 až bude štěnátka prodávat po desítce ..........

22.10.2020 19:40

V tom případě by bylo i fér podělit se o případný zisk z prodeje štěňat. Zdá se mi to od majitelky feny vypočítavé.

22.10.2020 19:47
impact

XXX.XXX.195.92

K tomu čipování - já jsem měla za to, že štěňata musejí být čipována nejpozději v půl roce věku. To už jsou ale dávno u nových majitelů, ne?

Ne. Musí být čipovaný nejpozději před přechodem k novému majiteli.

22.10.2020 19:47

ne ne

Chovatel, který chová psa, je dále povinen zajistit označení psa čipem do 3 měsíců věku, nejpozději však před přechodem k novému majiteli.

22.10.2020 20:00

GAELLE napsal(a):
jestlipak paní se taky podělí 50/50 až bude štěnátka prodávat po desítce ..........

Jo, to by měla, to bez debaty. Pokud je nedaruje zadarmo.

22.10.2020 20:00

Aha, tak to jsem něvěděla, pamatovala jsem si jen tu hranici 6 měsíců. Ta by tedy platila pouze v případě, že si chovatel nechává štěně z vlastního odchovu?
Proč to není teda dané jednotně, aby se všechna štěňata čipovala nejpozději v 7 týdnech? Takhle je v tom guláš a množkám to hraje do karet.

22.10.2020 20:03

ne ne

Chovatel, který chová psa, je dále povinen zajistit označení psa čipem do 3 měsíců věku, nejpozději však před přechodem k novému majiteli.

Bodlinko, a jak je možný, že různí nalezenci ve vyšším věku čipovaní nejsou? Můj laický odhad je, že se na to majitel vykašlal a psa se radši zbavil, aby ho nemusel očkovat a tedy i čipovat. Nebo se pletu a fakt některý veterinář naočkuje i nečipovanýho psa?

22.10.2020 20:07

Aha, tak to jsem něvěděla, pamatovala jsem si jen tu hranici 6 měsíců. Ta by tedy platila pouze v případě, že si chovatel nechává štěně z vlastního odchovu?
Proč to není teda dané jednotně, aby se všechna štěňata čipovala nejpozději v 7 týdnech? Takhle je v tom guláš a množkám to hraje do karet.

Ale ono to nemá výjimky, ne? Nejdřív bylo, že se musí čipovat se vzteklinou - proto těch půl roku.
Jenže "pár dní" na to se to změnilo na 3 měsíce nebo změna majitele.

22.10.2020 20:08

Bodlinko, a jak je možný, že různí nalezenci ve vyšším věku čipovaní nejsou? Můj laický odhad je, že se na to majitel vykašlal a psa se radši zbavil, aby ho nemusel očkovat a tedy i čipovat. Nebo se pletu a fakt některý veterinář naočkuje i nečipovanýho psa?

Veterinář nemá zákaz očkovat nečipovaného psa. Akorát pak máte problém Vy, že neplatí to očkování proti vzteklině. Nečipovaný = neočkovaný, i když veterinář psa nečipovaného očkoval.

22.10.2020 20:12

Veterinář nemá zákaz očkovat nečipovaného psa. Akorát pak máte problém Vy, že neplatí to očkování proti vzteklině. Nečipovaný = neočkovaný, i když veterinář psa nečipovaného očkoval.

Můj veterinář právě tvrdí, že nenačipovaného psa naočkovat nemůže. Prý by dostal pokutu 50 tis.

22.10.2020 20:17

Můj veterinář právě tvrdí, že nenačipovaného psa naočkovat nemůže. Prý by dostal pokutu 50 tis.

Jestli je něco nového, nevím, zní mi to divně..
Já teď málem prošvihla normální očkování, nějakou tu kombinaci každoroční, protože tady furt meleme o čipování/vzteklině a tu vzteklinu máme tříletou, tak si furt říkám - až za rok, až za rok :-)

22.10.2020 20:23

ne, veterinář může celkem všechno. že není pes načipovaný je čistě problém majitele, kterýmu pak neplatí vakcinace proti vzteklině a vůbec se dopouští přestupku proti veterinárnímu zákonu.

22.10.2020 20:26

ne, veterinář může celkem všechno. že není pes načipovaný je čistě problém majitele, kterýmu pak neplatí vakcinace proti vzteklině a vůbec se dopouští přestupku proti veterinárnímu zákonu.

Díky za upřesnění. Takže můj veterinář vlastně kecá. :-) Ne, on je hrozně moc zodpovědný, tak to asi dobrovolně bere na svoje triko.

22.10.2020 20:28

Tak jsem z toho jelen
Konkrétně: Štěně, co má teď dcera, je vestaj z venkovského dvorku. První osvojitelka se ho ujala jako neočkovaného a nečipovaného. Po týdnu zjistila, že kombinaci starší pes, kočka, štěně a malé dítě nezvládá a hledala mu nový domov. Tak jsme se k němu dostali my, u první osvojitelky štěně absolvovalo prohlídku veterináře a odčervení, s očkováním se mělo týden počkat, takže to už zařizovala dcera. Nyní je psík tedy po 1. očkování, příští týden dostane další dávku očkování. To mu budou přesně 3 měsíce a měl by být přihlášen na městském úřadu... jenže tou dobou ještě nebude mít čip ani vakcinaci proti vzteklině. Vadí to? Mají ho nechat čipovat dřív?
Já jsem právě myslela, že je to v pohodě, pes se přihlásí na úřad a dodatečně se zaznamená číslo čipu, až ho bude mít.

22.10.2020 20:36

Tak jsem z toho jelen
Konkrétně: Štěně, co má teď dcera, je vestaj z venkovského dvorku. První osvojitelka se ho ujala jako neočkovaného a nečipovaného. Po týdnu zjistila, že kombinaci starší pes, kočka, štěně a malé dítě nezvládá a hledala mu nový domov. Tak jsme se k němu dostali my, u první osvojitelky štěně absolvovalo prohlídku veterináře a odčervení, s očkováním se mělo týden počkat, takže to už zařizovala dcera. Nyní je psík tedy po 1. očkování, příští týden dostane další dávku očkování. To mu budou přesně 3 měsíce a měl by být přihlášen na městském úřadu... jenže tou dobou ještě nebude mít čip ani vakcinaci proti vzteklině. Vadí to? Mají ho nechat čipovat dřív?
Já jsem právě myslela, že je to v pohodě, pes se přihlásí na úřad a dodatečně se zaznamená číslo čipu, až ho bude mít.

Tady máte info od SVS: https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/povinne-oznacovani-psu/

Cituji: “ Štěňata musí být označena mikročipem nejpozději do tří měsíců věku. Pokud přecházejí k novému majiteli dříve než ve třech měsících věku, musí v moment přechodu být již označena. Mikročipem nemusí být označeni psi, kteří mají jasně čitelné tetování provedené před 3. 7. 2011.”

22.10.2020 20:40

Tady máte info od SVS: https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/povinne-oznacovani-psu/

Cituji: “ Štěňata musí být označena mikročipem nejpozději do tří měsíců věku. Pokud přecházejí k novému majiteli dříve než ve třech měsících věku, musí v moment přechodu být již označena. Mikročipem nemusí být označeni psi, kteří mají jasně čitelné tetování provedené před 3. 7. 2011.”

Díky, u nás na stránkách města pořád visí tohle:
"Psi musí být očipovaní nejpozději s očkováním proti vzteklině, tedy zhruba v půl roce věku"

Takže musíme štěně nechat načipovat již teď při 2. očkování a na město ho přihlásit již s číslem čipu...

22.10.2020 20:42

To to asi zapomněli zakutalizovat, tohle je celkem novinka. Ale to samotné čipování - což nejspíš víte - není žádná hrůzná "operace", je to za minutku hotové. :-) Takže se vlastně jen stačí včas objednat.

23.10.2020 05:52
impact

XXX.XXX.41.75

Kecá.

23.10.2020 05:54
impact

XXX.XXX.41.75

Tak jsem z toho jelen

Některý města to řeší domluvou, některý rovnou hlášením na KVS a ta to řeší taky buď domluvou a nebo rovnou flastrem.

23.10.2020 09:57

impact napsal(a):
Kecá.

Ano. Naočkovat může, ale nezapíše do očkováku.

23.10.2020 10:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Máme naočkováno i zapsáno - bez čipu, před měsícem.

23.10.2020 10:59

lesnížínka napsal(a):
Máme naočkováno i zapsáno - bez čipu, před měsícem.

Nemá Worka tetování?

23.10.2020 11:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nemá Worka tetování?

Má nečitelné tetování, které vypadá jako modrý flíček v uchu a je čipovaný už asi 4 roky. To bylo o mamky Mandy

23.10.2020 11:06

lesnížínka napsal(a):
Má nečitelné tetování, které vypadá jako modrý flíček v uchu a je čipovaný už asi 4 roky. To bylo o mamky Mandy

Aha, sorry.

23.10.2020 11:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Aha, sorry.

Né, jste dobrá, že si něco z toho vůbec pamatujete

23.10.2020 13:08
impact

XXX.XXX.37.255

Ale no tak, vždyť to není pravda - resp. nemá v žádném zákoně oporu. Nikdo mu to nezakazuje a opravdu normálně může naočkovat psa a zapsat mu to do OP.

Jestli to neudělá, je to z vlastní vůle konkrétního jedince. A ne proto, že by nesměl..

Bertik005

23.10.2020 13:55
Bertik005

XXX.XXX.214.239

Tak jsem z toho jelen

Nevím, jak to máte ve meste, ale u nás na vsi nikdo žádný čip nepožaduje. Nahlásí počet psů, oni mi dají pro každého známku s číslem. To číslo mají napsané, že patří k té a té adrese a to je celé. Nikdy nikdo nechtěl číslo čipu, to pouze veterinář zanesl do nějakého toho registru. Přihlašovala jsem psa teď v červenci, takže aktuální.

19.1.2021 14:58
Tereza Kubicová

XXX.XXX.119.66

chtěla bych se zeptat kolikrát za rok má fena NĚMĚCKÉHO OVČÁKA štěňata
a jak dlouho je nosí v břichu a za kolik týdnů po tom co se narodí se můžou prodat.
děkuji.

19.1.2021 15:05
kačíkačka

XXX.XXX.10.244

Tereza Kubicová napsal(a):
a jak dlouho je nosí v břichu a za kolik týdnů po tom co se narodí se můžou prodat.
děkuji.

Co třeba strýček google

19.1.2021 15:12

děkuji.

Tu fenu máte vy doma?

19.1.2021 15:41
lupus4

XXX.XXX.205.61

děkuji.

troll

19.1.2021 16:07

děkuji.

Dítě. Asi potřebuje nutně hned teď nový aifoun.

19.1.2021 16:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):
Ale no tak, vždyť to není pravda - resp. nemá v žádném zákoně oporu. Nikdo mu to nezakazuje a opravdu normálně může naočkovat psa a zapsat mu to do OP.

Jestli to neudělá, je to z vlastní vůle konkrétního jedince. A ne proto, že by nesměl..

Takže vet naočkuje a zapíše. Ví, že pes má očkování, ale následně nemůže vystavit potvrzení, že je pes očkovaný, pokud by tento někoho pokousal?
Co tedy platí? Očkování nebo zákon, že pes není očkovaný, není-li čipovaný?
Mě by bylo šumák, zda má pes čip, kdyby mě kousnul, ale nebylo by mi jedno, že má čip a nemá očkování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík