Elizabeth1

XXX.XXX.248.165
Dobrý den.chtela jsem se zeptat jestli znáte nějaké stránky kde by byl Kanadský retrívr štěně na prodej.Nikde nejsou a kanadský retrívr se nám povahou a víškou moc zalíbil.Přáli by jsme si toho s tou bílou čárkou.děkuji.
A co o něm víte krom toho, že se vám líbí výškou? Víte, že je to lovecké plemeno a že jestli máte fungovat k oboustranné spokojenosti, měli byste s ním absolvovat aspoň základní lovecký výcvik? Víte, že má lovecký pud a tendence lovit a že když s ním nebudete dobře pracovat, budete ho muset mít celý život na vodítku? Víte, že má rád, vodu, což často znamená i bláto a bahno? Víte, že blbě snáší samotu a že umí být docela hlasitý? A především víte, že potřebuje opravdu hodně pohybu, což nespraví ani jedna hodinová procházka denně, ani pobíhání po zahradě?
Jestli s tím vším počítáte, tak se zkuste na stránkách retriever klubu obrátit na poradce chovu. Jestli vám jde hlavně o tu výšku a čárku, tak doporučuji ještě chvíli studovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vůbec netuším, o jakou čárku má jít....jestli se to týká zbarvení, tak to těžko bude kdokoliv vědět, i sám chovatel, jaké zbarvení bude mít pes v dospělosti.
Teda, já fakt každý den koukám, co sem kdo dává za dotazy. Pes přece není kabelka nebo tričko.
No,určitě každý chovatel rád uslyší toho "s bílou čárkou" pokud něco,tak se u tolerů liší preference růžového nebo černého nosu. Ale i tak se stejně nikdy neví, co se narodí. Toleři jsou málopočetné plemeno, vrhů moc není a jsou zamluvené dlouho dopředu. Doporučuju kontaktovat poradce chovu - Klub chovatelů loveckých slídičů a Retriever klub, zjistit plánované vrhy a kontaktovat chovatelské stanice. Ale určitě nepočítejte se štěndem "na vánoce"

A máte tady někdo tollera? Zajímalo by mě, jací vlastně jsou, znám jen dva, navíc okrajově. :-)
napsal(a):
A máte tady někdo tollera? Zajímalo by mě, jací vlastně jsou, znám jen dva, navíc okrajově. :-)
Nemám, pár jich znám,jeden ke mě chodí cvičit. Aktivní, temperamentní, prdluchové, šašci, měkčí v povaze. Hlasití ( i proto jen výjimečně vidí člověk tollera na vyšších retrívřích zkouškách). V zásadě velmi milé plemeno, když jim dá člověk zaměstnání, tak ideální společník. Ale pro mě třeba trošku moc princezny

Děkuji, Jano. Manžel se do nich nějak zakoukal, ale asi má smůlu - dokud budu mít síly na prdlouše, budou ohaři. :-))

janaa
napsal(a):
Nooo, prdloušové jsou dost
To radši další poblázněnou vizslu. Aspoň nejsou hlasitý.
domi.t
napsal(a):
Ja som musela toto plemeno googlit a teda prvá myšlienka bola "Ježiš,ten je škaredý!" Kukala som minútu,dve...a doplnila som"až je pekný" . Nevedieť,že je to čistokrvný pes,myslím si,že nejaký 3x pokrizeny golden. Zasa som o niečo múdrejšia 😉
Můžu tě ujistit, že do půl roka věku to jsou totální vořeši až pak se vyloupnou do podoby
domi.t
napsal(a):
Ja som musela toto plemeno googlit a teda prvá myšlienka bola "Ježiš,ten je škaredý!" Kukala som minútu,dve...a doplnila som"až je pekný" . Nevedieť,že je to čistokrvný pes,myslím si,že nejaký 3x pokrizeny golden. Zasa som o niečo múdrejšia 😉
koukněte na ardenského bouviera to se taky pobavíte
napsal(a):
My máme jednoho jako málem vlastního, je dobrých kamarádů, známe ho od malička a jsme domluvený, že bysme se ho ujali, kdyby s nimi něco bylo (a oni by teda chudáci vyfasovali ty naše :-D). Díky tomu na ně mám zaměřeno, víc je sleduju, a pár jsme jich i potkali na cvičáku.
K tomu, co jsem už napsala, bych ještě mohla dodat, že proti goldenům, flatům a labradorům mají takovou uzavřenější povahu, v kontaktu se drží víc zpátky a jsou na sebe docela opatrní, jestli něco nejsou, tak splachovací. Střelení jsou, ale to flati taky, i když jiným způsobem, flat je většinou takový pozitivní kašpar, prostě klaun, toller mi přijde trochu nervóznější a celkově to asi má se sebou složitější, my tomu našemu někdy říkáme Woody Allen :-D.
Lidi, co si tollera pořídí kvůli tomu, že je to takový menší zlaťák, budou myslím docela koukat.
Pozitiva tu už padly, mě k nim ještě napadá, že mají takovou praktickou velikost, myslí jim to, jsou hraví, akční a aktivní člověk se s nima může vyblbnout na milion způsobů. Jo, a imo jsou fakt hezcí :-D.

Mně se taky líbí a netrvám ani na bílé čárce. :-) V životě jsem se ale potkala jen s jednou fenkou, na výcviku. Nechtěla plavat, ale když viděla ostatní, jak blbnou v rybníku, vlezla tam taky.

Jé, tak jsem právě zjistila, že si pletu Bay a Duck retrívra :-)
Protože kachny jsou v zátoce taky = to je jeden pes. A on to není jeden pes :-)
Nevím jestli vám to ještě pomůže. Na haro 2021 budou mít vrch.
http://retriever.cz/nabidka-stenat/
Lery

XXX.XXX.55.171
Chovku samozdrějmě znám ale nechci zdělovat osobní údaje

Fiona.Praha
napsal(a):
Na haro 2021 bylo asi myšleno Na jaře 2021/nebo tatarsky Na jaro/jaru 2021.
A nebo je j h - na klávesnici úplně těsně vedle sebe :-)
Mně se líbí "samozdrějmě". Ani to nedokážu napsat, musela jsem ctrl c ctrl v.
Ale nejhezčí je hezky česky Lery :-)
Larry v Blbý a blbější, nejlepší.
A on to byl ale Harry, a Lloyd, ale logika na dnešní den říká Larry :-)
Zcela k tomu mi sedí jméno interpreta z onoho soundtracku :-)
https://1url.cz/nz0DZ
Podle mě je všecko v pořádku :-)
Fiskot

XXX.XXX.200.70
Bože, bože. Tady je ale "odborníků" na plemeno.
Když už nic, tak alespon nedoporučuje papírové mnozky.

Fiskot
napsal(a):
Bože, bože. Tady je ale "odborníků" na plemeno.
Když už nic, tak alespon nedoporučuje papírové mnozky.
Tak když jste chovatel a tak dobře je znáte, tak sem napište relevantní informace, ať zájemci vědí. Takhle je to jen výkřik do tmy.
Fiskot

XXX.XXX.200.70
Relevantní informace se neshánějí na plkarne jako je Ifauna. Vždyť by to byly perly s....
Kdo chce, kontakty pro relevantní informace si najde a kontaktuje vyloženě chovatele nebo majitele.
Na druhou stranu pokud tyto plky odradí zájemce viz. "víška" apod., tak jedině dobře.
Molli

XXX.XXX.168.202
Ahoj chtěla jsem se zeptat kolem jaké ceny se pohybuje čistokrevný Toller ?

GAELLE
napsal(a):
koukněte na ardenského bouviera to se taky pobavíte
A vořech nejvořechovatější je pikardský ovčák. Ten je taky tak ošklivý, až je krásný, dokonce nejkrásnější.
A když na něj tak koukám, nemohli jste ho mít doma, v domění, že máte křížence?
napsal(a):
A vořech nejvořechovatější je pikardský ovčák. Ten je taky tak ošklivý, až je krásný, dokonce nejkrásnější.
Asi ne. Těžko by kdo takové štěně hodil do popelnice a po nálezu do útulku. A dokonce se tady v okolí pohybovala fenka taky z útulku byla jako když našemu psovi z pr*ele vypadla. A stejně stará. Mohli být sourozenci. Ale náš pes ji nesnášel a útočil. Stejně jako na všechny ostatní psy a feny
napsal(a):
Ta hlava mi přijde vlkodaví. Veterinář do pasu zapsal kříženec NO.

GAELLE
napsal(a):
Ta hlava mi přijde vlkodaví. Veterinář do pasu zapsal kříženec NO.
Hlava z profilu na chrtí vypadá. A neostříhaný je celý pikarďan :-)

To je boží vořech!! A hlava z profilu fakt celej vlkodav.
ŠtěňatajdouDOMU

XXX.XXX.82.125
40-50 tisíc.
ŠtěňatajdouDOMU

XXX.XXX.82.125
Toller je nejlepší plemeno. Máme 2 fenky. Stojí za to si počkat. :-)