Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

johnm48

2.11.2020 23:50
johnm48

XXX.XXX.34.20

Dobrý den.

Máme štěně BŠO 5 měsíců. Teď asi okolo 11 začala zvracet. Poté zvracela ještě 2x. Naposledy to bylo už jen trochu. Celý den byla jinak v pohodě. Včera zvracela jednou na konci procházky, ale to nebylo nic hrozného. Nechci nijak panikařit, jen se chci zeptat co dělat dál. Ikdyž na internetu píší, že po 3 zvraceních by mohlo štěně umřít, což, nebudu lhát, mě docela vyděsilo, ale moc tomu nevěřím. V noci asi neusnu a budu ji pořád kontrolovat. No snad to nebude tak hrozné.

Předem děkuji za rady a zkušenosti.

3.11.2020 00:09
GAELLE

XXX.XXX.66.235

pije? co zvratky obsahovaly? jídlo nebo jen "pěna" ?
Co jedla během dne? čím krmíte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2020 00:11

Těžko radit. Leda se optat a nechat štěně vyšetřit na veterině. Dle stavu buď pohotovost, anebo počkat na ráno. Spektrum možných příčin je příliš široké - od hladu nebo dietní chyby přes cizí těleso v trávicím ústrojí až po nějakou ošklivou nemoc. Držím palce, ať je to nějaká banalita. Ale po internetu Vám to nikdo nezdiagnostikuje.

johnm48

3.11.2020 00:20
johnm48

XXX.XXX.34.20

Po prvním zvracení pila. Zkratky byli takové tmavší a obsahovali nějaké větší kusy něčeho nedotráveného, vypadalo to trochu jako myš, což je možné. Ke konci už to byla jen tmavší voda a pár pamlsky. Krmíme krmivem mistermix junior s 90% masa.

3.11.2020 01:24
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uvidíte do rána. Zkuste dietu - rýže s vařeným masem a mrkví. A jinak veterina.

3.11.2020 07:43
impact

XXX.XXX.41.142

johnm48 napsal(a):
Po prvním zvracení pila. Zkratky byli takové tmavší a obsahovali nějaké větší kusy něčeho nedotráveného, vypadalo to trochu jako myš, což je možné. Ke konci už to byla jen tmavší voda a pár pamlsky. Krmíme krmivem mistermix junior s 90% masa.

Pokud pes zvrací takto "bez příčiny" tak první, co udělám je, že mu nedávám ŽÁDNÉ JÍDLO a minimálně na pár hodin mu seberu vodu. Ona totiž i ta voda může provokovat ke zvracení a pak se velmi rychle dostanete do začarovaného kruhu, kdy pes čím víc pije, tím víc zvrací a tím víc je dehydrovaný.

Zejména když vidím, že se napil a zas to z něho vylítlo.

3.11.2020 07:46
impact

XXX.XXX.41.142

Imho to složení krmení je tak trochu poděs. Kdo vám nakukal, že to má 90% masa?

Složení: Rýže, maso a produkty z masa, Oleje a tuky, ryby a produkty z ryb, zelenina, mléko a mléčné deriváty, sušený karob, vejce a produkty na bázi vajec, minerální látky, kvasinky, slad, chaluhy.

johnm48

3.11.2020 08:40
johnm48

XXX.XXX.34.20

impact napsal(a):
Pokud pes zvrací takto "bez příčiny" tak první, co udělám je, že mu nedávám ŽÁDNÉ JÍDLO a minimálně na pár hodin mu seberu vodu. Ona totiž i ta voda může provokovat ke zvracení a pak se velmi rychle dostanete do začarovaného kruhu, kdy pes čím víc pije, tím víc zvrací a tím víc je dehydrovaný.

Dneska pila a v pohodě. Tak ted jsem dodělal rýži a nevím. Mám jí to dát, nebo ne?

3.11.2020 08:49
impact

XXX.XXX.41.142

Pokud už nezvrací, tak dejte.

3.11.2020 09:16
marcelaamax

XXX.XXX.143.161

impact napsal(a):

Já myslela, že voda se dávat má, aby pes nebyl dehydratovaný? Vždycky i na veterine mi říkali, aby hlavně pes pil. Dávám v takových situacích i drink (od Mamutu recovery), abych psa zavodnila. Ale je pravda, že po vode nebo tom drinku mi nikdy nezvraceli.

3.11.2020 09:29

marcelaamax napsal(a):
Já myslela, že voda se dávat má, aby pes nebyl dehydratovaný? Vždycky i na veterine mi říkali, aby hlavně pes pil. Dávám v takových situacích i drink (od Mamutu recovery), abych psa zavodnila. Ale je pravda, že po vode nebo tom drinku mi nikdy nezvraceli.

Nejsnáz v sobě při nevolnosti pes (i člověk) udrží ledovou vodu po malých dávkách. U psa této velikosti bych nabízela 1/2dcl každých 20-30 minut.

johnm48

3.11.2020 09:30
johnm48

XXX.XXX.34.20

impact napsal(a):
Imho to složení krmení je tak trochu poděs. Kdo vám nakukal, že to má 90% masa?

Složení: Rýže, maso a produkty z masa, Oleje a tuky, ryby a produkty z ryb, zelenina, mléko a mléčné deriváty, sušený karob, vejce a produkty na bázi vajec, minerální látky, kvasinky, slad, chaluhy.

Na obalu píši kuřecí+krůtí maso biologická hodnota 90%. Tak moc nevím, jsem v tomto oboru nový.

3.11.2020 09:31
impact

XXX.XXX.41.142

Není blití jako blití.

Máňa se poblila o víkendu, na dvakrát vyhodila večeři a pak šla, napila se, lehla si, za deset minut vstala a vyblila se. Zas šla, zapila to, lehla si, za deset minut vstala a voda vyletěla ven..

Tak když vidím, že se jí pořád točí žaludek, vodu seberu aspoň na pár hodin a počkám. Jídlo samozřejmě nedávám už vůbec. Kdybych ji nechala pít, tak do půlnoci nejpozději zvoním u vetky, protože fena by byla úplně vyčerpaná. Takhle se z toho vyspala a ráno byla úplně v pořádku.

Mamba se poblila včera. Vyhodila dvě hromádky večeře, vzdychla, lehla si a spala. Za hodinku vylezla zpod peřiny s výrazem "já su takové chudák", tak jsem jí dala trochu piškotů, pojedla a byla úplně v pohodě.

Pro mě je v tom přístupu prostě rozdíl, podle reakcí psa. Ale bez toho, že bych psa viděla a majitel není schopen to poznat, bych se klonila spíše k odebrání. Aspoň na dvě tři hodiny.

3.11.2020 09:33
MajkaP

XXX.XXX.2.139

johnm48 napsal(a):
Na obalu píši kuřecí+krůtí maso biologická hodnota 90%. Tak moc nevím, jsem v tomto oboru nový.

No to je divná formulace. Bohužel bych to viděla tak, že to neznamená, že granule obsahují 90% masa, ale že to maso v nich je maso z 90% 😟

3.11.2020 09:34

johnm48 napsal(a):

"biologická hodnota" je divný pojem, nevím, co si pod tím představit.Ale určitě to neznamená obsah masa v granulích. Složení je vždy řazeno od ingredience s nejvyšším podílem, takže když je na granulích psaná na 1. místě rýže, bude jí tam ze všeho nejvíc. Při 90% masa by logicky bylo psané na 1. místě maso.

3.11.2020 09:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"biologická hodnota" je divný pojem, nevím, co si pod tím představit.Ale určitě to neznamená obsah masa v granulích. Složení je vždy řazeno od ingredience s nejvyšším podílem, takže když je na granulích psaná na 1. místě rýže, bude jí tam ze všeho nejvíc. Při 90% masa by logicky bylo psané na 1. místě maso.

Přesně, 90% masa tam nebude ani náhodou. Ale určitě různé stabilizátory a konzervanty. A taky by mě zajímalo, co to je mléčný derivát a produkt na bázi vajec. Nebo spíš bych to možná ani nechtěla vědět.

3.11.2020 09:46

Biologická hodnota = stravitelnost, využitelnost. Vejce se bere za ideál = 100 %.
Ta procenta jsou podle proteinu a jeho složení, zjednodušeně nejdůležitější aminokyseliny - čím víc je těch super aminok., tím lépe je potravina stravitelnější.
Např. u psů je na houby kombinace jehněčího a luštěnin. Obecně maso z mladých zvířat je horší než dospělých, staré kusy už zase hůře. Takže tady - 90 % biol. hodnotu to maso má, ale je ho tam toho masa X. Tajné.
No.. po těchto granulích by snad ani neměl z čeho blinkat :-) to je samá rýže, i když tuku tam ale dostali také dost. Ale - u granulí to může být žluklý tuk, plísně, chyba ve výrobě,.......
Takže pozdravujte na veterině.

3.11.2020 09:54

Přesně, 90% masa tam nebude ani náhodou. Ale určitě různé stabilizátory a konzervanty. A taky by mě zajímalo, co to je mléčný derivát a produkt na bázi vajec. Nebo spíš bych to možná ani nechtěla vědět.

Vejce a výrobky z vajec = označení skupiny krmivářských surovin. Máte možnost napsat "vejce", nebo "čerstvé vejce", "vaječná melanž",........nebo prostě jen "vejce a ...".
To samé se dělá s ostatními surovinami - buď přímo název konkrétní, nebo celé skupiny.
http://eagri.cz/public/web/mze/legislativa/pravni-predpisy-mze/tematicky-prehled/100050263.html

Na špatnou konzervaci to nevypadá. Mají tady ještě podrobnější složení
https://www.mistermixdog.cz/junior-maxi-dogs/

3.11.2020 09:58

Vejce a výrobky z vajec = označení skupiny krmivářských surovin. Máte možnost napsat "vejce", nebo "čerstvé vejce", "vaječná melanž",........nebo prostě jen "vejce a ...".
To samé se dělá s ostatními surovinami - buď přímo název konkrétní, nebo celé skupiny.
http://eagri.cz/public/web/mze/legislativa/pravni-predpisy-mze/tematicky-prehled/100050263.html

Já nemyslím špatnou konzervaci. Spíš, že tam vůbec nějaká je. Jasně, je nutná, ale na druhou stranu to nemusí úplně prospívat zdraví. Zvlášť u některých jedinců (i lidských). Nezapomenu, jak jsem si před léty koupila bábovku. Jako od babičky fakt nechutnala- myslím, že ji sežraly sousedovic slepice. A když jsem se podívala na složení...

3.11.2020 10:03

Já nemyslím špatnou konzervaci. Spíš, že tam vůbec nějaká je. Jasně, je nutná, ale na druhou stranu to nemusí úplně prospívat zdraví. Zvlášť u některých jedinců (i lidských). Nezapomenu, jak jsem si před léty koupila bábovku. Jako od babičky fakt nechutnala- myslím, že ji sežraly sousedovic slepice. A když jsem se podívala na složení...

... si přečtěte složení baleného chleba ze supermarketu
Přitom když peču domácí, potřebuju jen žitnou a pšeničnou mouku, žitný kvys, vodu, sůl a kmín.

3.11.2020 10:05

Tak ona tam nějaká být musí, to je jasné. Ale dá se řešit neškodným - vit. C, E..
a tyhle granule mají trvanlivost 9 měsíců, to docela odpovídá.
Pak se ještě používá dusíková atmosféra, rozmarýn,.. sůl se dá použít, cukr, jablečná kyselina.. plno věcí. Ale granule pak samozřejmě nevydrží dva roky jako Pedygrý.
Jo, jo, tyhlety bábovky .. už podle vůně se to dá poznat, fakt fuj, a když to omylem nakousnu, taková pachuť, jak kdyby jim uletěla ruka se sodou. To je teď moderní. Ale nedávno jsem si koupila biskupský chlebíček, naše regionální značka, výkvět, elita,..no .. pes říkal, že když to jinak nejde, tak že to sní, ale nerad :-)

johnm48

3.11.2020 10:11
johnm48

XXX.XXX.34.20

impact napsal(a):
Není blití jako blití.

Máňa se poblila o víkendu, na dvakrát vyhodila večeři a pak šla, napila se, lehla si, za deset minut vstala a vyblila se. Zas šla, zapila to, lehla si, za deset minut vstala a voda vyletěla ven..

Tak když vidím, že se jí pořád točí žaludek, vodu seberu aspoň na pár hodin a počkám. Jídlo samozřejmě nedávám už vůbec. Kdybych ji nechala pít, tak do půlnoci nejpozději zvoním u vetky, protože fena by byla úplně vyčerpaná. Takhle se z toho vyspala a ráno byla úplně v pořádku.

Mamba se poblila včera. Vyhodila dvě hromádky večeře, vzdychla, lehla si a spala. Za hodinku vylezla zpod peřiny s výrazem "já su takové chudák", tak jsem jí dala trochu piškotů, pojedla a byla úplně v pohodě.

Pro mě je v tom přístupu prostě rozdíl, podle reakcí psa. Ale bez toho, že bych psa viděla a majitel není schopen to poznat, bych se klonila spíše k odebrání. Aspoň na dvě tři hodiny.

Je pravda, že se včera se napila a pak se pozvracela, ale nebyla to jen voda. Teď pila tak před hodinou a už je v pohodě, už zas kouše všechno co může:), naštěstí nežere. Dám jí nažrat a uvidím.

3.11.2020 10:19

Dám jí nažrat a uvidím.

po lzicích ale, ne plnou davku

3.11.2020 10:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak podivně popsané složení granulí jsem snad ještě neviděla...no může to být překladem ale: obsahuje pouze živočišné bílkoviny...a je tam karob? Tady něco nehraje.. Jako můj názor...je to šunt, hrající se na značku. Jinak mi přijde, že po těch za studena lisovaných granulích dost psů blije...co tak čtu.

johnm48

3.11.2020 10:30
johnm48

XXX.XXX.34.20

No já těm granulím moc nerozumím, dostali jsme je od chovatele. Když vidím ty zprávy, tak nejspíš zkusíme přejít na jiné (nějaká doporučení?), možná barf. Sice je máme zhruba 2 měsíce a žádné problémy z toho nikdy neměla, ale moc se mi to nezdá. Uvidíme co řekne veterinář.

3.11.2020 10:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

johnm48 napsal(a):
No já těm granulím moc nerozumím, dostali jsme je od chovatele. Když vidím ty zprávy, tak nejspíš zkusíme přejít na jiné (nějaká doporučení?), možná barf. Sice je máme zhruba 2 měsíce a žádné problémy z toho nikdy neměla, ale moc se mi to nezdá. Uvidíme co řekne veterinář.

Na krmení? No...tuším, co řekne Pokud sám barfem nekrmí, nabídne vám hyper super Hillsky

3.11.2020 11:54
impact

XXX.XXX.41.142

johnm48 napsal(a):
Je pravda, že se včera se napila a pak se pozvracela, ale nebyla to jen voda. Teď pila tak před hodinou a už je v pohodě, už zas kouše všechno co může:), naštěstí nežere. Dám jí nažrat a uvidím.

Protože si vypláchla ze žaludku zbytek bordela.

3.11.2020 18:37
GAELLE

XXX.XXX.66.235

lesnížínka napsal(a):
Na krmení? No...tuším, co řekne Pokud sám barfem nekrmí, nabídne vám hyper super Hillsky

u nás teda frčí Royal canin

3.11.2020 21:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
u nás teda frčí Royal canin

Ten taky

johnm48

4.11.2020 00:16
johnm48

XXX.XXX.34.20

No nakonec zkoušíme fitminy. Ještě nám byli doporučeny k9, ale fitminy se nám zamlouvali více. Zatím budeme dávat pul na pul se starými a uvidíme co na to bude říkat. Jinak dnes už je úplně v pohodě, ale energie má až moc :D. Asi jen něco špatného snědla, nebo je možné že to má z hltání, večeři zhltla dost rychle. Asi zkusíme protihltací misku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík