Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Armin

3.11.2020 23:02
Armin

XXX.XXX.95.52

Dobrý den, mám 3 roky starého staforda. Prvni rok vyrustal se dvouma kocourama. Od doby co jsme se odstehovali je hroznej mamanek a chova se jak dite. Jde mi o to ze bych si chtela poridit kote a mam strach ze ho muj pes neprijme. A navic resim takovy problem ze vyjizdi venku na jakekoliv zvire kdyz jsme u stolu a na stole je jidlo, tak se bojim aby pak nevyjizdel na kocku kdyz budeme doma normalne jist a oni budou blizko stolu. Nemate nejake rady? Nez si kotatko poridim chci zvazit zda je to opravdu moudre.

3.11.2020 23:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Armin napsal(a):
Dobrý den, mám 3 roky starého staforda. Prvni rok vyrustal se dvouma kocourama. Od doby co jsme se odstehovali je hroznej mamanek a chova se jak dite. Jde mi o to ze bych si chtela poridit kote a mam strach ze ho muj pes neprijme. A navic resim takovy problem ze vyjizdi venku na jakekoliv zvire kdyz jsme u stolu a na stole je jidlo, tak se bojim aby pak nevyjizdel na kocku kdyz budeme doma normalne jist a oni budou blizko stolu. Nemate nejake rady? Nez si kotatko poridim chci zvazit zda je to opravdu moudre.

Podle mě to moudré není - to kotě si váš experiment nezaslouží, a to riziko, že ho zaplatí životem je dost vysoké.
Pes dospěl, je problematického plemene, a předchozí kočky byly v domácnosti dřív než on, takže je respektoval - to je úplně jiná situace, než když dospělému psovi přinesete do jeho teritoria vetřelce. Navíc sama píšete, že je pes agresivní na zvířata.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.11.2020 00:34

No já bych to asi taky zvážila. Mám tři kočky a stafbulíka, pesan přišel jako poslední a i přes to, že s nima vyrůstal od štěněte, tak ho musím hlídat. I kočky aby se u něj nemotaly když žere, nebo i u mého jídla. On ví, že nesmí a nemám strach, že by šel vyloženě na tvrdo, ale par krát se stalo, že vyjel a kočku si nahrabal pod sebe, ale má brzdu a poslechne, nikdy to nebylo kousnutí. Ale i to stačí, tak je třeba být o krok napřed. Třeba když mu není dobře, nebo je utahaný. Ale ono i ty kočky to maj tak nějak vypozorovaný, kdy se s ním šmajchlovat a kdy ne. Jinak spolu spí v posteli, když ho nechávám doma, tak taky v pohodě. A taky záleží na kočce, máme jich víc, ještě u našich a když se přitoulá, nastěhuje nějaká nová a příjde na to, že nejlepší obrana je nezdrhat a mazlí se s ním, tak je v pohodě a už to psa tolik nebaví. Na těch pár věcí, jako hlídání jídla a tak, má kočky rád. Ale kdybych zvažovala další kočku, tak si to budu hodně rozmýšlet a když, tak asi starší, u které mám pocit, že by si uměla poradit líp, než malé koťátko. A asi bych u vás nespoléhala na ten první rok s kočkama, byl štěně a tak jak píše Inspektor P.. Rozmyslela bych si to, aby z kotěte nebyl hrůzou vyděšený uzlíček schovaný někde pod gaučem, v tom lepším případě. Vy ve stresu, při jídle, každý prkotině, nebo když budete mimo domov.

4.11.2020 07:59
MajkaP

XXX.XXX.21.249

Dle mého je pořízení kotěte velký risk. jak to máte s bydlením? Byt, nebo zahrada kamy chodí pes a chodila by i kočka? Máte možnost je v případě potřeby držet od sebe?

4.11.2020 08:22

Proč chcete pořizovat kočku?? Jedno zvíře nestačí?
Máte nevychovaného psa, zaměřte svou energii raději na to, abyste ho zpacifikovala. Ne zrovna malý pes vyjíždějící na psy je časovaná bomba. Nikdo vám neřekne, jak se bude váš staford chovat, ale já bych neriskovala.

4.11.2020 10:14

Pořízení kotěte zvažte ( známí měli dům se zahradou, k bulterierce pořídili kotě, než je stačili seznámit, bylo po kotěti - neuhlídáte )
Jestli se chová pes majetnicky i u stolu, je nejvyšší čas, odkázat ho při jídle na místo a hledět, aby tam zůstal. Jsou mu teprve tři, jeho majetnické chování se může stupňovat. Příště třeba nepustí ke stolu partnera, návštěvu.......

neverend

4.11.2020 11:26
neverend

XXX.XXX.213.247

Frontová linie.😀😀 Večer je sranda jak je Belča nastrká do pelíšku a je klid. Obhospodařuje je jak máma jejich skoro.

4.11.2020 16:20
Andrýsek3

XXX.XXX.18.115

Přivedla jsem dvouletému psovi třítýdenní kotě a bez problémů, staral se o něj jak o mimino. Ale já si byla jistá, že mu nic neudělá (krom nechtěného zašlápnutí) a to jsme to ani nemuseli zkoušet. U vas bych do toho nešla.

Armin

4.11.2020 20:06
Armin

XXX.XXX.95.52

On je ke vsem zviratum v pohode pokud nejde o jidlo. Bydlime v dome se zahradou a do patra se pes nedostane takze by kocka mela i sva mista kde by mela jen svuj klid. Bydlime v dome rozdeleny na dva byty a deda ma kocoura a s nim je nas pes uplne v pohode a to je to zatim 7 mesicni kote. Hrajou si a maj se radi ale kdyz jsme venku grilovali tak ke stolu prisel i kocour a pes vyjel. Neublizil ani se kocoura nedotkl jen je hrozne majetnicky ohledne jidla a proto se ptam jestli by to doma nebylo horsi. Popripade jak psala pani dole tak to zkusim odbourat tim ze ho ke stolu vubec poustet nebudu a bude na miste. Meli jsme krepelky na zahrade a tem taky neublizil jen pozoruje a chce si hrat s kazdym zviratkem ktere potka. Rozhodne nechci udelat spatne rozhodnuti a nebo nejak ublizit psovi nebo koteti proto vse chci zvazit jak nejvic to jde. Jen jsem si myslela ze by muj pes nemusel byt tak sam a mohl by mit partaka a kamarada.

4.11.2020 20:14

Armin napsal(a):
On je ke vsem zviratum v pohode pokud nejde o jidlo. Bydlime v dome se zahradou a do patra se pes nedostane takze by kocka mela i sva mista kde by mela jen svuj klid. Bydlime v dome rozdeleny na dva byty a deda ma kocoura a s nim je nas pes uplne v pohode a to je to zatim 7 mesicni kote. Hrajou si a maj se radi ale kdyz jsme venku grilovali tak ke stolu prisel i kocour a pes vyjel. Neublizil ani se kocoura nedotkl jen je hrozne majetnicky ohledne jidla a proto se ptam jestli by to doma nebylo horsi. Popripade jak psala pani dole tak to zkusim odbourat tim ze ho ke stolu vubec poustet nebudu a bude na miste. Meli jsme krepelky na zahrade a tem taky neublizil jen pozoruje a chce si hrat s kazdym zviratkem ktere potka. Rozhodne nechci udelat spatne rozhodnuti a nebo nejak ublizit psovi nebo koteti proto vse chci zvazit jak nejvic to jde. Jen jsem si myslela ze by muj pes nemusel byt tak sam a mohl by mit partaka a kamarada.

Vy si fakt myslíte, že je pro psa parťákem a kamarádem kočka?

4.11.2020 20:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Může být. Proč ne?

4.11.2020 20:28

Armin napsal(a):

Zase budu OT, klidně mě ignorujte a neodpovídejte, ale proč nepoužíváte interpunkci? Zajímá mě to, čistě ze zvědavosti. Na druhou stranu uznávám, že i tak je váš příspěvek srozumitelný, na rozdíl od jiných.

neverend

4.11.2020 20:53
neverend

XXX.XXX.213.247

Může být. Proč ne?

Kdyby jen pes a kočka.🙂
https://youtu.be/GLmDTdhp-JU

7.12.2020 14:10
teampc

XXX.XXX.1.20

Armin napsal(a):

Dobrý den, mám také hafana a nedávno jsem si pořídila kotě a úplně bez problémů, kotě si sjednalo pořádek a je klid. Ale samozřejmě to u Vás může být jinak, to nikdo říct s jistotou bohužel nedokáže

7.12.2020 14:12
teampc

XXX.XXX.1.20

A proč by nemohla?

7.12.2020 17:05

teampc napsal(a):
A proč by nemohla?

Přesně. Pár takových příspěvků už tady bylo.

neverend

7.12.2020 17:25
neverend

XXX.XXX.213.247

Nikdo Vám samozřejmě nemůže nic zaručit, ale moje Bella už s koťaty uzavřela mírovou dohodu. Akorát malého kocoura strašně ocucá.😃 Ona ho občas totiž odnese k vratům jako že imigranta na což kocourek zase za chvíli dorazí zpět.😃 Čili kocoura musíme vytřít a osušit. No a za hodinu se zase cosi ježatého malého blíží od vrat a jedeme na novo.😃

7.12.2020 18:04

Může být. Proč ne?

To bude asi ono....může být, proč ne...ale taky nemusí a nebo než se z ní kámoš stane, tak se toho kotě nedožije.

Já teda svoje psy znám a vím přesně k jakému by malé kotě nebylo problém a k jakému bych to neriskla. A to přesto, že fungovali všichni úplně v klidu s naším kocourem, co už v rodině byl, když do rodiny přišli......

K ovčandě-nikdy, bylo by z toho mrtvé kotě, k afgánovi??-"a tak štěkám jako hrom, ať je koček milion" jasně čím víc tím líp....k Sárině-nikdy, Jack-no kdybych si vzala 14 dní dovču, tak by to asi šlo, jen by bylo nebezpečí zašlápnutí....ke Gině-momentálně určitě ano, kočky zatím miluje, pokud by mělo kotě navíc chuť si s ní hrát a honit se, tak by neměla problém.

Jde mi o to, že pokud já jako majitel, panička, která zná svého psa nejlépe a není si jistá, tak asi my tady na fauně jí neporadíme, jestli to bude v pohodě a to prostě proto, že z našich zkušenosti jsou psi, kteří budou dělat kotěti chůvu, jsou psi, kteří kotě budou laskavě ignorovat, jsou psi, co se budou kámošit, ale jsou i psi, co kočku snášet nebudou a kočka bude chudák a jsou psi, kteří kotě zabijou nebo ošklivě poraní.......no a teď si vyberte, který typ je ten zadavatelčin.

Přidejte reakci

Přidat smajlík